Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
JEN TAK: Bary a muffiny
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
V. Kučer 17.10.2022 20:38Jahodový koktejl jsem si dával nahoře na Václaváku vedle koně kde byl mléčný bar. Dole v automatu koruna zase prodávali vynikající černé pivo. Dohromady s koktejlem to samozřejmě nešlo tak jsem to střídal. |
L. Písařík 17.10.2022 15:32Před více než 60ti lety se vyskytoval v Brně naproti nádraží "mlíčňák", kde jsme si dávali loupák a kakaho, pochoutku nadmíru ceněnou v tom, že tehdejší loupáček byl opravdu loupáček a nikoliv jeho současná zmršená napodobenina. |
R. Polášek 17.10.2022 20:34Jestli myslíte ten na levém rohu, když člověk stál k nádraží zády a díval se směrem na staré Brno na ulici, co vedla na tuším dneska Masarykovo náměstí, tak to nebyla ani tak mléčná jídelna jako přímo "velkobufet " Dalo se tam koupit k jídlu téměř všechno, od těch mléčných salátů a chlebíčků přes všelijaké smaženky, obložené chleby, zákusky až po klasické bufetové polívky a hlavní jídla. A k pití totéž , od mléčných nápojů přes kofoly, limonády , minerálky až po pivo. Mohlo tam naráz svačit tak 50 , snad i 100 lidí. |
R. Polášek 17.10.2022 20:36A ten bufet tam byl ještě před 30 lety v "plné síle". Skončil nějak až po Sametu po pár letech. |
J. Pospíšil 17.10.2022 13:56K mléku lze jistě jíst i rum. |
R. Polášek 17.10.2022 16:06Mlíko s vodkou nebo slivovicí je takzvané Medvědí mlíko . S rumem nevím, to jsem myslím nezkoušel. |
J. Berger 17.10.2022 9:44Lépe než šálky a lžíce je používat gramy a ccm. Je to přesnější. |
V. Kolman 17.10.2022 12:35Pravda, přesnější to nejspíš je. Ale ukažte mi "paní domu", která používá raději gramy a ccm, nežli šálky, lžíce, trošky a hrstky. Nežli umazat odměrku měřenou substancí (to zní hrdě), je pohodlnější vzít lžíci a rovnou potřebné "kydnout do mísy" tou lžící, kterou už nejspíš drží v ruce. Berte to ovšem pouze jako poznámku kuchařského antitalenta-technika |
L. Písařík 17.10.2022 15:29Bylo by přesnější, leč kuchyně není chemická laboratoř aby bylo nutno substance přesně odměřovat. Jak psáno jinde, lze přidat i rum, ovšem tady jsou zásadní nedostatky v tom, pečením podstatná složka rumu zmizí, snad by bylo lépe přidávat rum až těsně před konsumací. |