2.2.2023 | Svátek má Nela


Diskuse k článku

JEN TAK: Ať se Bardotka bodne s ochranou koní

Vezmi kus koně a nakrájej ho na tenké plátky. Vylož mísu tenkými plátky slaniny, poklaď cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka a posyp směsí hrubě tlučeného nového koření a směsí pepřů (i zeleného). Dej listy vavřínu!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sura 11.11.2022 10:42

" .... (Jde to i moravským burgundským, ale jak se u nás říká burgundskému, to neprozradím. Najděte si to sami. ... "

Dalibor...??:-P:-P

R. Polášek 11.11.2022 12:11

Sklepmistr červený?:-/:-P

P. Sura 11.11.2022 12:21

To už ani nepamatuju, jen bílého. Ale další červený klenot byla "Svíčka" - Klášterní tajemství (pro Pražáky dobré!)

L. Beneš 11.11.2022 13:59

Pro Pražáky dobré? Co si ti Moraváci o sobě myslí? Že snědli Šalamounovo lejno? U nás se moravským vínům říká souhrnně moravský kyselák. Nejlepší víno je z našeho pivovaru.

R. Polášek 13.11.2022 12:25

Ono čím je víno kyselejší, tím lépe pravděpodobně bude křehčit to maso.

R. Polášek 12.11.2022 6:43

Tak Sklepmistr červený i bílý je dodnes našimi vinaři a obchodníky hodně používaná značka. Ono koncept, kdy se víno každý rok namíchá zhruba stejně, takže člověk se nemusí každý rok propíjet víny z všemožných šarží, výrobců, sklepů a prodejců, se stejnou nálepkou, ale kvalitou od patoků po perfektní víno a cenou vůbec se nevztahujíci ke kvalitě, není k zahození.

Co se týká Svíčky klášterního tajemství, to jsem viděl v supermaketu naposledy coby víno tuzemského krabčákového typu. Přirozeně "bílé" jablečné, "červené " rybízák nebo třešňák.

M. Adamík 11.11.2022 13:55

Burgundské modré, jinak v podstatě Pinot Noir odkudkoliv.

Takto upravený koník bude na talíři lepší než živý v tahu.

M. Adamík 11.11.2022 13:59

Fuj, samozřejmě na Moravě Rulanské modré.

Pardon.;-)