18.4.2024 | Svátek má Valérie


Diskuse k článku

JEN TAK: Ať se Bardotka bodne s ochranou koní

Vezmi kus koně a nakrájej ho na tenké plátky. Vylož mísu tenkými plátky slaniny, poklaď cibulí nakrájenou na tenká půlkolečka a posyp směsí hrubě tlučeného nového koření a směsí pepřů (i zeleného). Dej listy vavřínu!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 13.11.2022 12:25

Ono čím je víno kyselejší, tím lépe pravděpodobně bude křehčit to maso.

R. Polášek 12.11.2022 6:43

Tak Sklepmistr červený i bílý je dodnes našimi vinaři a obchodníky hodně používaná značka. Ono koncept, kdy se víno každý rok namíchá zhruba stejně, takže člověk se nemusí každý rok propíjet víny z všemožných šarží, výrobců, sklepů a prodejců, se stejnou nálepkou, ale kvalitou od patoků po perfektní víno a cenou vůbec se nevztahujíci ke kvalitě, není k zahození.

Co se týká Svíčky klášterního tajemství, to jsem viděl v supermaketu naposledy coby víno tuzemského krabčákového typu. Přirozeně "bílé" jablečné, "červené " rybízák nebo třešňák.

V. Mokrý 11.11.2022 16:24

Jak živej,

tak na talíři.

J. Sládeček 11.11.2022 14:16

Kůň je dobrý.

L. Beneš 11.11.2022 14:01

Vy jste ho vylévali na pole? Pravda. K ničemu jinému dobré nebylo.

L. Beneš 11.11.2022 13:59

Pro Pražáky dobré? Co si ti Moraváci o sobě myslí? Že snědli Šalamounovo lejno? U nás se moravským vínům říká souhrnně moravský kyselák. Nejlepší víno je z našeho pivovaru.

M. Adamík 11.11.2022 13:59

Fuj, samozřejmě na Moravě Rulanské modré.

Pardon.;-)

M. Adamík 11.11.2022 13:55

Burgundské modré, jinak v podstatě Pinot Noir odkudkoliv.

Takto upravený koník bude na talíři lepší než živý v tahu.

P. Sura 11.11.2022 12:21

To už ani nepamatuju, jen bílého. Ale další červený klenot byla "Svíčka" - Klášterní tajemství (pro Pražáky dobré!)

R. Polášek 11.11.2022 12:11

Sklepmistr červený?:-/:-P

P. Sura 11.11.2022 10:42

" .... (Jde to i moravským burgundským, ale jak se u nás říká burgundskému, to neprozradím. Najděte si to sami. ... "

Dalibor...??:-P:-P

K. Novák 11.11.2022 9:33

Trvanlivý koňský salám je také dobrůdka!!;-D

R. Polášek 11.11.2022 9:04

Recept zní docela použitelně a to na jakékoliv červené maso.

V dnešní době nyní v zimě může přijít vhod. Jednak se dnes levně nakoupit kvalitní maso dá často už jen tehdy, když se ho nakoupí větší množství, aspoň několik kilo. Jednak v současné zimě bude mít spousta obyvatelů bytů a rodinných domků hodně prostor, kde se bude teplota blížit k nule a kde tedy může být maso dlouhodobě v tom víně naloženo a křehčeno. A taky kde může být hotové maso delší dobu skladováno pro postupnou konzumaci.

R. Meišner 11.11.2022 7:52

...to je ale konina...;-)

T. Kohout 11.11.2022 5:35

U nás, kdysi, "burgundské bílé" (říkalo se "Burgund bílý, pole sílí" v Blatničce), posléze rulandské...