6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marketa 17.3.2006 15:56

xxx

Hehe, to se mi rovnez stava pravidelne - a o pripalenych hrncich bych mohla udelat prednasku.
Pamětník I. 16.3.2006 14:43

Srandičky, srandičky,

jen dokud nemáte tchyni a dnes i dceru překladatelkami pracujícími doma, pak je to celoživotní tragedie. Slyšel jsem, že někomu vydrží kuchyňská výbava po svadbě i několik let. Je to fakt možný? 
onlooker 16.3.2006 15:48

Re: Srandičky, srandičky,

Pamětníku, ony to po vás házejí?
onlooker 16.3.2006 12:14

moje žena kuřačka

vloni šla na nákup a před prodejnou cvrkla vajgla do sněhu. Když procházela sámoškou (malou), tak cítila kouř. Upoornila na to personál a chodili po prodejně, odkud to je. Nenašli. Tak zaplatila s komentářem, že je to cítit už i u pokladny. Doma (200 m daleko) zjistila, že vajglík neodlétl do sněhu, ale do nákupní kabely z umělohmotného pletiva. Vypálil tam dírku, ale uhaslo to. Smrdělo to ale dost.
A.D. 16.3.2006 11:54

Co mi to jen připomíná? :-)

Podobným "talentem" oplývám již odmala a skleróza to nebude. Spíš neschopnost hlídat připravovaný pokrm a nudit se při čekání až.. (začne vřít, přestane vřít, změkne, ztmavne...atd.).
Takže pravidelně odcházím od sporáku, dříve ke knize či časopisu, dnes spíš k počítači. Bydlení v bytě typu "něco + k.k." má oproti samostatné kuchyni tu výhodu, že zápach a kouř nelze nevnímat a škody jsou tudíž mnohem menší. Doma u rodičů byla kuchyň zvlášť a odneslo to několik kastrolů, konvic a bezpočet surovin. O negativním vlivu na rodinnou pohodu nemluvě, takový pach spáleniny z roztaveného pouzdra s kontaktními čočkami byl přítomen několik týdnů.
 
Momentálně je u nás doma oblíbené úsloví "Já vím, až to vyteče, tak to přepnu" . Přesně tato slova jsem totiž utrousila od klávesnice, když se mne manžel bezelstně otázal, zda jsem náhodou nedala vařit brambory :-)
 
Mimochodem, digitální minutka, jež je součástí sporáku a po nastavené době plotýnku vypne, je geniální vynález a jistě ji vymyslel někdo jako já :-)
R 16.3.2006 9:44

pečené bych bral, ale zpopelnit VAŘENÉ?

To musí být tak nejméně po třech hodinách intenzívního varu. To chce spíše nějaké antisklerotické léčení. A masívní pojistku domácnosti na požár.
dino 16.3.2006 10:08

Re: pečené bych bral, ale zpopelnit VAŘENÉ?

"Poplašné zprávě" díky za příjemné počtení - a jinak bych rád ctěné obecenstvo ujistil, že zpopelnit lze nejen vařené kuře, ale dokonce - s jistou nadsázkou - i sám hrnec. Předvedl před léty můj otec, rendlík byl na odpis . Hezký den, mizím do terénu.
VLK 16.3.2006 12:52

Re: pečené bych bral, ale zpopelnit VAŘENÉ?

Povedlo se. Ne kure ale cely hrnec lustenin, myslim, ze soji. Odesli jsme na koncert... Na nerezovem hrnci bylo videt drobne nasledky jeste tak rok intenzivniho pouzivani.
RomanL 16.3.2006 9:33

Pane,

vy hazardujete se zdravím a životem...!
V. Hoffman 16.3.2006 8:38

No, stat sa to moze,

ja sice jedlo /vacsinou / uz nepripalim, ale zopar cajnikov uz za vlast padlo, ked som zabudol, ze som postavil na kavu.  Ale tiez by ste mohli mat rozum a pri vareni neodchadzat z domu, ked hrniec nahodou prekypi a zhasne ohen, to uz prestava akakolvek sranda, kludne mozete zaplynovat cely byt. A potom uz staci len mala iskricka...
Mimochodom, maly trik, kym od toho sporaku odidete, nastavte si kuchynsky budik na 15 minut a uz nepripalite. Vyskusane, osvedcene. 
A.D. 16.3.2006 11:57

Re: No, stat sa to moze,

Pozor, my co takhle "kuchaříme", nesmíme v žádném případě vlastnit plynový sporák! Pouze a jedině elektrický :-)
iug 16.3.2006 7:20

jo!

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 16.3.2006 2:36

:-)

Hezkyyyy