3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Jirka 22.6.2010 21:55

No já nevím,

ale do svých osmnáctti let jsem nepil jiné mléko než to, co nadojila kráva v našem chlévě. A většina lidí z našeho okolí na vesnici také. Nikdy jsem neslyšel, že by to mléko někomu uškodilo :-)

Takže i když o bakteriích v mléce nevím zhola nic, myslím, že ani mléko z automatu nikomu neuškodí :-))

J. Dobrý 23.6.2010 9:07

Re: No já nevím,

Cisla od nas neznam, ale v USA zemre rocne na nasledky konzumace syroveho mleka 80 lidi. Nic nekomentuju, je to proste fakt.

Pravdepodobnejsi je zasah bleskem, ale i tak neni spatny napad mleko prevarit. Mleku to neublizi a clovek ma jistotu. To mleko za to stoji.

P. Jirka 23.6.2010 22:26

Re: No já nevím,

No fakt je, že bych syrové mléko asi nepil ani to z obchodu a ani to z automatu. I když je fakt, že jsme ho doma někdy používali třeba do koktejlů v syrovém stavu. Ale je to spíše výjimka.... A tomu, že pár lidí zemře na požití syrového mléka celkem věřím. Ono myslím, že bychom skoro u každé potraviny našli případ umrtí po jejím požití (třeba infekční hamburger :-)))

K. Cekul 22.6.2010 21:32

Dětství jsem prožil na vesnici

a zásadně jsem pil mléko nepřevařené /to mi už nechutnalo/ kravské i kozí. Pokud mám dnes chuť, tak si ho zase dám a nic mi není. Mí ostatní kamarádi to dělali také a možná právě proto se u nás nevyskytovaly žádné alergie na cokoliv jako jsou dnes běžné z té přemíry hygieny a "nezávadnosti" potravin.

R. Langer 22.6.2010 13:53

Neměli by nakonec

podle vás na to mlíko lepit stejný nálepky jako na cigarety? Jako předběžná prevence...? :-P

J. Hejna 22.6.2010 13:52

Pane Havle,

J. Hejna 22.6.2010 13:53

Re: Pane Havle,

buď jste zkorumpovaný nebo hloupý.

 

Co Vám vyhovuje víc?

P. Kolář 22.6.2010 10:24

Pane Havle, kdo vás platí?

Asi mlékařská lobby pana Teplého. Od dětství jsem pil mléko syrové, převařené, případně čerstvě nadojené, ale nikdy mi po něm nic nebylo. A pokud někdo nesnáší mléko jako takové, tak se nedá nic dělat. Hlavně přestaňte strašit lidi.

J. Tachovský 22.6.2010 9:58

Jen tak dal

Kdyz mleko, tak cerstve. Nejlepsi je skladovane za pokojove teploty, pekne zkysne a nasledne se z nej da udelat tvaroh. Krabicova mleka jsou daleko horsi, ta nekysnou, ale hnijou. V kyselem mlece se na rozdil od krabicoveho ty skodlive bakterie nemnozi zase tak moc.

A. Hrbek 22.6.2010 9:39

Vážený pane Havle

V každé syrové potravině existuje obrovské množství baktérií a každá syrová potravina představuje zdravotní riziko. Současně má řada syrových potravin na lidský organismus příznivé účinky. A každý by měl mít právo volby.

Když např. uděláte bakteriologický rozbor syrového ovoce, udivíte se, kolik je tam mikroorganismů. A máme kvůli tomu jíst jen převařené ovoce?

Prosím předložte údaje o tom, kolik lidí onemocnělo po po požití mléka z austomatů a pak se můžeme bavit o přípustném riziku.

P. Boublíková 22.6.2010 9:01

Bakterie sem nebo tam

ať si každý, kdo má zájem, mléko vyzkouší - smrtelná nemoc z něj snad nehrozí (i když dřív existovaly i takové nákazy z mléka jako TBC nebo klíš´tová encefalitida) a nějaká ta běhavka aspoň pěkně pročistí střeva.

Když si  představím ventily zalískané tukem (který určitě neuvolní ani každdenní propařování výčepního systému), tak mě veškerá chuť na čerstvé mlíčko zaručeně přejde.

V. Kolman 22.6.2010 10:09

Re: Bakterie sem nebo tam

Přiznejte se bez mučení paní Boublíková. Že Vy nemáte ráda mléko!

       Hezký den Vám přeje notorický jogurtoman a kefíritik :-))

R. John 22.6.2010 8:27

V rámci vyváženosti trhu a zdraví lidu,

požaduji automaty na pivo a vodku, na každém rohu. Alkohol bezpečně ničí bakterie , čili národ bude zdravoučký a nebude se poflakovat po hajzlíkách jako po mléku.

M. Franková 22.6.2010 8:05

Tak nevím

Zastává se autor norem EU,automatů na mléko,krav nebo tupých čtenářů? O tom,že syrové a nepřevařené kravské mléko představuje jistá rizika(např.průjem) jsem se já učila před léty již na ZDŠ!!Že jako vlastně živé mléko,obsahuje určité množství bakterií jsem se dověděla tamtéž!!Ale také celá ta léta vím,že je to jediná forma mléka,která stojí za to,aby jej člověk konzumoval.Je pochopitelné,že tohle nebude podporovat žádná fabrika vyrábějící obaly.Určitě tenhle způsob nákupu nebudou podporovat ani obchodní řetězce.Ale co mi je herdek do nich!!!!Já bych tyhle automaty uvítala v každé vsi.Stejně tak,jako jsem si syrové mléko koupit za času mého dětsví každý den a nepamatuji se,že by kdokoli,natož noviny řešily,že se z něho některý konzumentz s odpuštěním posral!!!!

V. Kolman 22.6.2010 7:53

NEDĚLEJTE Z LIDÍ HLUPÁKY!

     Zatím jsem neviděl žádnou "železnou krávu", na které by nebylo stručné a jasné varování před konzumací nepřevařeného mléka. Nikdo nemůže říci, že nebyl dostatečně poučen. Pokud ovšem někdo neumí číst, má smůlu. Tu má ovšem při koupi více výrobků, nejen mléka.

     Jsem rád, že je na trhu opět k dostání kvalitní mléko a že nejsem nucen platit 4,-Kč/kus za tetrapakovoé krabice, o které nemám zájem. Na mléko si beru bandasku, nebo PET láhev od dobré vody.