Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 83
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Jiri Hovorka 5.1.2010 20:49Zabiják Kdo z jindřichohradeckých teenagerů se neztřískal místním kokosovým likérem, není "opravdový teenager". Kdo se ztřískal, ví, co je utrpení:-) V době, co mi na otřepání se z durch opice stačilo půl dne, mi tento likér způsobil třídenní neschopnost cokoli pozřít a první den i chodit... a to jsme toho půl litru 'žahli ve dvou:) Holt Slovan všude bratra má a o patocích to platí také. |
Hm 7.1.2010 0:31Re: Zabiják Pamatuje nekdo Korzara ? Ja ne, ale druhy den jsem byl take korzar - nepotrboval jsem pasku jako pirat, jednu ruku pres oko aby to tak nebolelo :))) Uz nikdy ! Co v tom bylo ??? |
Qakk 5.1.2010 15:27Skoro všechno... Skoro všechno se to shoduje s osobní zkušeností; až na tu loutkářku. |
honzak 5.1.2010 18:58Re: Skoro všechno... kolik tenkrát mohlo být loutkářek? Ale ostatní holky taky nebyly tenkrát špatný! Až pozdějc.... |
Pišťúr 5.1.2010 12:28Mňa by zaujímalo či autor článku využíval aj manuálnu zručnosť slečny "Loutkařky" z DAMU a ako . |
pig 5.1.2010 12:09Jo, tahle vodovoda... To abstinent NIKDY nepochopí, jaká je to slast, připotácet se k umývadlu, přisát hubu na kohoutek a vychutnat si obyčejnou VODU :-D |
seniorka 5.1.2010 11:59Pití mého mládí Ještě teď je mě šoufl při vzpomínce na šumivé víno zn.Portáš |
Sven Australan 5.1.2010 10:15vzpominky a piti... Nazdar Honzo, predne hodne zdravi do roku 2010 a zavistive Ti musim oznamit, ze na Silvestra, prestoze jsme to slavili mezi sydneyskymi trampy, jsem za cely vecer vypil pouze dve tasmanska pivicka. Zdedil jsem totiz po tatinkovi dnu a te se bojim, jak cert krize. V mladi jsem hresil, jako kazdy jiny, ale ta podagra me zastihla az na starobu. Tak si o piti rad prectu a povidam, ale jinak je to laska platonicka ! Ahoj, Sven. |
jj 5.1.2010 8:37Nejstrašnější pití co si pamatuju, že jsme pili, bylo dederonský halb und halb. Nevím co půl na půl míchali, ale opice a hlavně kocovina byla strašná. A to jsme pili šampáňo nastavované pivem nebo šampáňo vylepšené vodkou, ale tyhle s...livky to nepřekonalo. Na kubánský rum mám jen ty nejlepší vzpomínky, to bylo fajnový pití, zvláště Metuzalém, a jeden ze základních suvenýrů z Bulharska (kromě Plisky) a v jednom období i z Rumunska. |
JaS 5.1.2010 11:06Re: Nejstrašnější pití Halb und halb - nebylo to půl piva a půl rybízové šťávy? To se pilo v Berlíně. |
R 5.1.2010 11:31Re: Nejstrašnější pití Alpský ryzlink Alpa plus Šumavské bylinné. Vyzkoušeno tuším jednou nebo dvakrát. Výčepní lihovina Asi s ničím nebo s tím alpským ryzlinkem. Záležitost jednoho měsíce kolem lyžařského soustředění v Deštné. Oranž punč, Enciánové víno Záležitost trvající asi půl roku po Výčepní lihovině. Jablečné víno Záležitost trvající s předchozím asi rok po Výčepní lihovině. Pak už bylo lepší pití..... |
sahara 5.1.2010 18:50Re: Nejstrašnější pití Halbu und halb ´rum + griotka, a zeptejte se Honzy Čecha, co to s námi u Haldeslebenu u Hildburg udělaloudělalo v srpnu 68. Jó, to byly časy. P.S. Tuzemák opravdu nepiji a ani teď nejsem abstinent, ale nemá cenu pít něco, co jde po spolknutí ihned zpět. |
občan 5.1.2010 18:54Re: Nejstrašnější pití tuzemská směs je fakt divná a hodí se docela dobře do grogu, pokud je dvacet pod nulou a jdete hned štípat dříví. Na posezení s přáteli, brrr. Možná do těsta, do pečiva a tak. Vona se tam dává i vanilka, je tam karamel a tak. Fór je, že díky spotřební dani, je tahle věc skoro tak drahá jako normální dobrý pití. Inu, tradice je tradice. |
Honza 5.1.2010 20:13Re: Nejstrašnější pití Vlku, sakra přestaň už kecat! Za mlada nám tekl rum ušima! Já jsem mu zůstal věrný dodnes. Halb und halb byla tajná chemická zbraň DDR a v té flašce byla údajně směs ořechovice a griotky a správně díš, že to s nám sakra zatočilo. Pamatuji si, jak si žádal v lékárně "kontrasráč" a ta baba netušila, co to je! Asi neuměla německy, nebo co. |
honzak 5.1.2010 6:45bezva čtení! připomínka k tématu - vhtěl bych vidět VŠECHEN CHLAST, co jsem za svůj život vypil! Pivo a víno asi v cisternách, kořalky v soudkách. To by byl výřad! |
občan 5.1.2010 9:04Re: bezva čtení! von to člověk v mládí ani nevodhaduje, natož aby to měřil. My uvědomělejší středního věku už víme, kolik a za kolik pijeme. Já hlásím za posledních deset let 20.000 litrů piva. Tedy dvě cisterny. |
honzak 5.1.2010 9:52Re: bezva čtení! Uff! To je cca 10 piv DENNĚ! To já piju méně, ale zato dýl... |
občan 5.1.2010 9:59Re: bezva čtení! to je jedenáct piv denně. Snažil jsem to držet dole, abych neomračoval. Nezapočítal jsem mimořádky, kdy si člověk posedí do noci a tak. Asi je jasné, že nejsem řidič z povolání. Taky piju mnohem dýl, ale ne pravidelně. |
Puk 5.1.2010 10:25Re: bezva čtení! Jenom by mne zajímalo, které pivo preferujete, že ho můžete tolik a tak dlouho. Zdraví Puk |
občan 5.1.2010 12:14Re: bezva čtení! to netajím. Piju Svijany 11%.A výhradně Svijany. Nemíchat, nestřídat. |
honzak 5.1.2010 13:53Re: bezva čtení! Já občas dávám rovněž "sviňácký ležák" (tak to pojmenoval můj tehdy šestiletý syn, který sundaval etikety a polepoval jimi na chalupě všechno, kam dosáhnul). Kolem pivovaru jsem jednou jel i závod na kole, ale ve vedru přes 30 stupňů se moc nedařilo. |
figura 5.1.2010 14:04Re: bezva čtení! Vopčane, to si podejte ruku s mým bráchou. Jak v kvantitě, tak i ve začce. Což, to já Sviňanský taky rád. A nejrači bernarda u nás v Horních Počernicích Na Srandě. |
Harry 5.1.2010 14:25Re: bezva čtení! Maj recht obcane, ja ho taky rad, pokracujte. |
občan 5.1.2010 15:26Re: bezva čtení! abychom tady neměli rádobynamachrovaný hospodský kecy. De vo to, že pravidelný pití má jistý psychologický a sociologický souvislosti a ty nebudeme popírat. Zůstaňme u skutečnosti, že člověk pravidelně z nějakejch důvodů pije. Pak si myslim, že pokud mu to jeho profese a styl života umožňuje, měl by pít pivo a to české a to co nejlepší, ne nejlevnější. Svijany jsou velmi poctivě vařené, nepasterované a ještě k tomu chutné. Občas děláme nějaké ty konzultace s doktorem, včetně všech možných vyšetření a v míře mnou zmíněné to nemá žádné dopady na organismus. Nakonec my s hladinkou, co se nikdy neopíjíme na šrot, nějak nerozumíme těm klukům, co přes den střízlivý nadávaj na svět, večer se zduněj v hospodě a maj blbý kecy.A to už ani nemluvim vo pátku večer. Hladinkaření má jednu nevýhodu. Hrozně moc toho vydržíte a případný pokus o opilost třeba ze společenských důvodů se vám dost prodraží...:) |
Kukulín 5.1.2010 4:45Pěšky z Repre do Vokovic kolem Pepika Odstrčila, doma opláchnout studenou vodou a do hajan. Plesová sezóna a Silvestr bylo náročné, ale ve dvaceti i to student přežil. |
občan 5.1.2010 0:38Tydle opilecký historky dobrá, přes den devět deset piv jako vždycky, večer tak šest, přejít na víno, sedmičku až litr na osobu, rozumně, a pak už jen slivovici nebo whisku, tři čtyři deci a konec. A pěšky domů,když mrzne. Ne teplym autem. Doma sprcha, jedno pivo a spát. Jde o pořadí, nemíchat to a trochu jíst. A dobrá nálada. Druhej den hodně pít vodu, minerálku, ale litry, tak pět šest. |