30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jenik 10.11.2009 22:42

dík

při posledním odstaci jsem se málem udusil :) :)

seniorka 10.11.2009 20:41

Poděkování

Pane Čechu děkuji,ať se daří vám i Standovi.

seniorka 10.11.2009 20:40

Poděkování

seniorka 10.11.2009 20:40

Poděkování

Pane Čechu děkuji.Pozdravujte Standu.Ať se daří vám oběma

Kukulín 10.11.2009 18:56

Pane Čechu, opět boží

Díky!

Honza 10.11.2009 16:33

Jako vždy...

... parádní. Těším se na knihu Z druhého kopce II která pevně doufám bude

lucinapes 10.11.2009 12:40

to já znal(a) jednoho

ten zase pro každou novou ženskou stavěl nebo rekonstruoval barák, když byl barák hotovej, už zase měl roupy a do roka zase dělal na baráku jinde. Doufám, že teď má prosperující stavební firmu.

Burma 10.11.2009 9:18

Lečo

Bože, připomněl jste mi tu božskou chuť... Stávalo se mi, že jsem půlku pixly sežral za syrova, než se lečo stačilo ohřát... Po převratu bylo umění sehnat to správné lečo, protože za bolševika bylo prostě jen jedno... a najednou se musel člověk prodegustovat k tomu správnému z nabídky mnoha výrobců. Bohužel, v druhé polovně devadesátých let jsem zpanštěl a hlavně - družka po návratu z cest nadávala jak špaček, že se ten smrad po leču nedá vyvětrat... Tak jsem rezignoval a lečos moravskou klobásou a vejci nejedl už drahně let! Ale mám plnou hubu slin - určitě se po něm podívám !!

R 10.11.2009 9:55

Re: Lečo

No lečo?  Kamarádi ze školy si kromě jiného přivydělávali i v konzervárně, takže vím, jak tehdy za socíku  takové lečo vznikalo. To se vezmou papriky a další zelenina, nechá se na hromadě uležet, až zespoda z toho tečou šťávy a teprve potom se to ze země vidlemi vysokozdvižného vozíku dopraví do linky a udělá z toho to lečo.  A právě ty šťávy z pola rozměklého ovoce dělaly tu správnou lečovou chuť. Ovšem když se to nechalo o den déle, bylo zle, ovoce nebylo přezrálé a rozměklé, ale hnijící a plesnivějící. Lečo mělo pořád tu víceméně dobrou chuť, ale díky té zhnilotině a plísním získala jedna plechovka takového leča ještě podstatně vyšší zrychlující a "zprůjmující" účinek na zažívání než jedna flaška šaratice.

Jinak ale, na rozdíl od kamarádů, kteří u výroby toho leča byli, bylo to taky moje oblíbené jídlo.

O. M. 11.11.2009 0:38

Re: Lečo

Tak zprůjmující účinek leča jsem nikdy nezažil, a že jsem se ho něco najedl. Dnes se mu nejvíc podobá to z HAMÉ, z řady Gurmán.

MMCH v 84. jsem měl tu čest vidět, jak se v Řecku vyrábí rajčatový protlak. 40°C ve stínu, na sluníčku ještě víc, asi 3km fronta traktorů s valníkama naloženejma rajčatama, čekajících na "odbavení" v místní konzervárně. Ten protlak se dělal přímo na těch valníkách, smrad to byl neskutečnej.

Honza Čech 10.11.2009 17:07

Re: Lečo

Pane, vřele doporučuji lečo z Hamé Babice. Je skoro jako to ve skle za 4,75. Jste můj člověk, jinak bych Vám takové tajemství nesvěřil! Jestli Vaší životní družce tato božská mana zavání, ba páchne, jste mým hostem, adresa je v redakci. Nemám již pětilitrové balení leča, ale malá pixla také potěší. A když si potom dáme ještě rum, bude to skoro jako za mlada!

VL 10.11.2009 17:45

Re: Lečo

Asi Vás tou božskou chutí nekrmili v ČSLA. My jsme měli tu smůlu, že jako radiotechnický prapor nás američtí imperialisté svoji letovou činností nutili nedodržovat sjednaný harmonogram odběru elektrické energie. Výsledek byl ten, že prapor měl koncem osmdesátých let každý měsíc penále tak 2 - 3 miliony Kčs, takže po půlce měsíce jezdila ven jenom jedna Avia, která objela nákupy i poštu, na další běžný provoz nebyla nafta a v kuchyni nastala éra leča obden - čtyřlitrová lahev stále 25 Kčs, na večeři stačila pro 10 - 15 vojáků - většina se ho raději zřekla a radši si vzali posolený suchý chleba - to když byli mladí, nebo si nechali od mladých udělat v noci větší porci hranolků. Z této doby taky vím, jaký je hnus loupat v srpnu loňské brambory, když si ten smrad připomenu, tak je mi i po 23 letech na zvracení, když vidím lečo tak ostatně taky.

sahara 10.11.2009 8:31

Honzo,

dnes jsi mi slušně rozhýbal bránici, a že jsem od Tebe na leccos zvyklý.

otylka 10.11.2009 7:43

Standu asi osobně neznám.

ale Křižany s kašnou, trpaslíkem a amfiteátrem ano. To je velice činorodá obec a v tom amfiteátru pořádají každý rok dixielandový festival. Lepší pohodu jste nepoznali!R^

Standa 10.11.2009 19:23

Re: Standu asi osobně neznám.

Za pořadatele dixielandu ti děkuji - Standa

honzak 10.11.2009 6:58

bomba!

Toho Standu bych chtěl vidět!!!! U tlačení trakaře s drobnejma jsem nevydržel a slzy smíchu jsou v klávesnici...

Mimochodem, pro Standu mám sqělou lokalitu. Bývalou raketovou základnu "Klondajk" v civilních Brdech (Stožec). Tam je stále několik "garáží" pro rakety a jsou OBROVSKÉ! A 3 rampy pro radary - jestli napadne sníh, tak bude "kilometro Brdato"!

bezocasý obojživelník 10.11.2009 13:42

Re: bomba!

Neříká se Standovi Moskyt a není spolupořadatelem také Vláčku na Dobříš?

Bůček 10.11.2009 22:32

Re: bomba!

na You Tube : Jiri Turek / Senior Dixieland a Zetor 25