16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

Z DRUHÉHO KOPCE: Klukovské vzpomínky 172

Moje kamarádka a někdejší spolužačka má dceru, která je poněkud alternativní. Je to fajn holka, ale alternativní. Bude rodit. Je to již její druhé dítě, děvče má vysokoškolské vzdělání, její rodiče rovněž, a pořídila si trojdílnou příručku, kterak v souladu s přírodou porodit a vychovávat potomka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Polák 6.3.2012 15:53

Vznik speciality šéfa kuchyně

Tak tohle znám, na Hronu jsme se kdysi za komančů udělali pod Sliačí, ze všech konzerv se sloupaly nálepky, vyražené značení  na víčkách bylo kódováno pravděpodobně pro zmatení imperialisty a z příloh přežila jen rýže. Tak se uvařila rejže a náhodně se otevřely konzery se shodným kódem. Pravděpodobnost poživatelnosti byla dost vysoká, Měli jsme tam maďarský guláš, vepřové ve vl. šťávě. hovězí  ve vl. šťávě a segedín. Takže vysloveně blbej byl jen ten segedín. Jak to dopadlo je každému jasné. Los neomylně padl na segedín. Hlad byl a tak jsme to zbodli. Říkali jsme tomu Čankajškovo tajemství.

P. Válek 6.3.2012 15:04

Dokola omílaný blud

a přebíraný snad do všech kuchařských knih. Rybí žábra nejsou hořká, dokonce ani oči ne. Je to jen ta žluč, ale jinak bych si tu polévku asi taky nedal a kór rozmixovanou.

J. Polák 6.3.2012 15:56

Re: Dokola omílaný blud

Žábra fakt hořká nejsou, ale nejvíc smrdí rybinou. Na rybě z proudu,(pstruh, parma a pod) to není tak zlé a na rybách ze stojatých vod pak polívka voní a chutná jako koncentrát žabince.

J. Hanzal 6.3.2012 9:18

Jo, jo,

to je pravda. Nedávno se kdesi podivovali nad tím, že my češi a moraváci jíme vnitřnosti. Tak jsem si řek co je jim do toho a koupil jsem na oběd jitrnice a jelitka, kus tlačenky a jako zákusek pěkně vysokou slaninu (i když to není vnitřnost, ale stejně...), a vono vám to byly ta dobrý. Jěště bych podotknul, že ty výrobky byly od skutečného řezníka, žádný hyper super. Přatelé dobrou chuť.

V. Kolman 6.3.2012 7:52

ON TO NEBYL VŮBEC HLOUPÝ NÁPAD!

Na ten holicí stojek na pérový "motor" si ještě pamatuji. A nebyl to od rusáků vůbec špatný nápad. Shánějte někde ve vysokých horách novou baterii, neřku-li síťovou zásuvku s 230 Vac. Jinou otázkou ovšem je, jestli je vůbec potřeba se na vysokohorském čundru holit.

      Přeji všem slušným lidem hezký den :-))