6.12.2022 | Svátek má Mikuláš


Diskuse k článku

ÚVAHA: Poklička

Jako většina z nás také my doma sledujeme vývoj cen energií, a nebudu skrývat, že s neklidem. Proto uvítám každou radu, jak elektřinu či plyn ušetřit a zjišťuji, že se na internetu objevují rady do kuchyně na úsporu energie jakož i financí. Nedávno jsem se dozvěděl, že vaříme-li, je výhodné používat pokličku, protože se voda či nějaká krmě rychleji ohřeje, neb se zabrání vypařování.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Polášek 15.9.2022 11:37

Hm, ztvrdlé pečivo se lépe než rozemletím na strouhanku využije tak, že se rozpeče v mikrovlnce. Pečivo je potom (omezeně) jako nové.;-D

Nebo naopak, když se po exekuci v mikrovlnce nechá doschnout a vychladnout, je potom úplně dosušené.

Ale ono je třeba poněkud uvažovat, aby člověk mohl šetřit. Šetření obvykle znamená, při většinových cenách strouhanky v obchodech, nerozemílat pečivo na strouhanku.:-)

J. Jurax 15.9.2022 13:00

No, na strouhanku zajisté melete pečivo nespotřebované díky nepřesnému odhadu předpokládané spotřeby a tudíž ztvrdlé a jinak nevyužitelné. Tedy pokud doma nevykrmujete prase. Takže ani levná strouhanka z krámu nemůže být konkurencí ... :-)

Stěží si kupujete rohlíky cíleně se záměrem nechat je ztvrdnout a semlít (ekologicky ručně) na strouhanku.

R. Polášek 15.9.2022 16:21

Tak když chci šetřit peníze, tak nemůžu mlít strouhanku. Kilo strouhanky by muselo stát tak ke 100 Kč, abych mletím pečiva na strouhanku šetřil peníze. Takhle šetřím peníze, když pečivo nemelu a strouhanku kupuji v krámu.

A to počítám supermarketový rohlík za 2,50, rohlík z pekařského obchodu je ještě výrazně dražší.

J. Jurax 15.9.2022 17:43

Aha.

Takže vyhozením ztvrdlého na strouhanku nepomletého rohlíku ušetříte. :-)

O. M. 15.9.2022 19:57

V milrovlnce rozpečete nanejvýš gumové pečivo. Ztvrdlé opravdu ne.