Neviditelný pes
První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996Diskuse k článku
SPOLEČNOST: České nechřestění
Upozornění
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
jirka.s. 16.5.2007 14:58Re: Re: Přes prase Ano, já jsem též věřící a přijímám pod obojí! Vepřové a pívo! |
Martin 16.5.2007 7:39české hospody Ano, autor má pravdu, v kterékoli německé restauraci se najíme lépe, než v dobré české. A to především proto,že jídla bývají pestřejší a všude jiná. Zatímco u nás jsou jídla jako z katalogu. Nemluvě o tom, že nechcete-li jídlo masité, nabídnou vám obligátní "smažák", "smažák se šunkou!" a v lepším případě rýži s vařenou mraženou zeleninou. Brr. Proč je tomu tak? |
Vojta 16.5.2007 7:42Re: české hospody Proč je tomu tak? Protože Němci a speciálně Sasové uměj v kuchyni kulový. Suroviny mají jistě vynikající, ale oni z toho udělají humus, který se nedá pozřít! |
eTony 16.5.2007 7:44Re: české hospody a proto mnoho Němců přijíždí do českých restaurací na oběd. |
Vojta 16.5.2007 7:11Když vám to chutná Tak se z toho klidně .................... |
RobertR 16.5.2007 6:49Chřest se u nás pěstuje. I v Čechách se pěstuje chřest. Ty farmy ovšem patří Holanďanům. |
Kanuk 16.5.2007 3:39Chřest neboli špargl Není ono to s tím šparglem v Česku podobné jako se svíčkovou na smetaně v Italii? Totiž v dobách předválečných špargl nebyl zrovna levné jídlo, takže jeho spotřeba určitě nebyla velká. Třeba u Sasíků to bylo jiné. |
dita 16.5.2007 1:58o chřestu Babička mi vyprávěla, že ve "Vančicích" (v Ivančicích) kousek od Brna se tradičně pěstoval chřest, nejasně si pamatuju, že za války jsme ho doma na statku (statečku!) jídávali. Za válkyMáti, které je dnes 91 let, pravila, že to tam komunisti všechno zkolektizovali a chřest vymizel, i když se mu tam dříve velice dařívalo. Proč na to nějaký podnikavec nenaváže? Jistě by zanedlouho vybudoval pěkný majetek. Dobrou chuť |
Hnyk 16.5.2007 1:40To přijde z toho... Že EU Čechům zakázala zamřený guláš |
Vlado 16.5.2007 0:08vynikající postřeh Ano, tak jest, děkuji za vynikající postřeh, pane Holásku. A zítra, tj. vlastně dnes , jedu do Saska a v jedné dobré maloměstské hospůdce si k obědu dám dobrý chřest s holandskou omáčkou a ještě něco málo k tomu, už se těším! |
nech 16.5.2007 9:22Re: vynikající postřeh No a co? Nebuď osel. Já bych z toho dostal s....u. |