7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Josip 22.8.2008 22:56

Povazie/Liptov

este male upresnenie, Ruzomberok nie je mesto na Povazi, ale je to uz vstupna brana na Liptov.

Braník 22.8.2008 11:17

"Prezident Svoboda soudruhy Indru, Barbínka a Biľaka vyhnal, zdůrazňujíc, že on nikdy nezradí!“

o tom by se dalo uspesne pochybovat:

Cim byl a co delal pred, behem a po takzvanem 'viteznem unoru'? 8-o

richard 22.8.2008 17:57

Re: "Prezident Svoboda soudruhy Indru, Barbínka a Biľaka vyhnal, zdůrazňujíc, že on nikdy nezradí!“

Souhlas.

Ve jednom jméně je malý, zkreslující překlep: soudruh František Barbírek, pokud si dobře vzpomínám:))) Jo, zajímavé jak si na ně člověk pamatuje, tyhle vlastizrádné ruské podržtašky  jsou horší, než ruské tanky. 

I.Laengsfeld 22.8.2008 8:59

Stare noviny

Mame  jich doma na pude spoustu. Rok 1968  - ten by zaslouzil asi uz vyhodit

(i proto, ze to zajimave a dulezite je na internetu) Sovetsky Ogonek let   perestrojky 1987-88

(toho by byla skoda vyhodit, tehda jsem to docela hltal) a hlavne silny svazek protektoratnich novin,  se vsemi temi jejich  basnickami na Hitlera osvoboditele let 1941-42, Goebbelsovymi projevy   a zmensujicim se rozsahem novin koncem valky se zpravami  o cim dal hrdinnejsim

odporu vuci  asijskym hordam na vychode

R. J. 22.8.2008 15:14

Re: Stare noviny

Všechno jsem již vyhodil, je to v "makovici" ,včetně 89 a 93, jen těch letákú z 68, jedna velká krabice, Ale stejně jsem v tom nečet. Jenom něco z I Rep. jsem dal do muzea. Docela koukali. Aspoň mám místo na knihy.

Ladislav N. 22.8.2008 1:12

Já už ty staré noviny vyházel

Komunistický režim je už snad neodvolatelně na hnojišti dějin a 68 rok v ČSSR je jenom malou epizodkou v historii komunistických zločinů. Je potřeba si hlídat budounost, aby se nám do ní komunistická ideologie nepřenášela díky těm, co si za komunistiké totality i po ní nechali vypláchnout mozek a do dutiny nacpat melonovou dužinu plnou semínek...

Vladislav Drahoš 22.8.2008 4:07

Re: Já už ty staré noviny vyházel

Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberskáj  celulózka ještě  i 53 km jižněji, v Banské Bystrici.  Komunisté si  tam teď  prosadili, aby pomník zásadního odpůrce totality a komunizmu,  disidenta, ministra vnitra a zakladatele Ústavu pamäti národa, bystrického rodáka  Jána Langoše (zahynul před pár léty při autonehodě jako Dubček...)  nebyl na viditelném místě v středu města, ale zastrčený v městském parku.

Ladislav N. 22.8.2008 4:24

Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

Nedivte se, to je "duch" komunistů, kteří v Ružomberku nechali za komunistické totality postavit u hlavní silnice směrem do Lipt. Miuláše obří konstrukci vztyčeného srpu s kladivem s plechovým (Al ?)  povrchem. Něco tak příšerného bylo možno vidět jenom na Slovensku v tomto městě. Smrad merkaptanů z celulózky (opruzující kromě místních občanů i tehdy silnou sovětskou vojenskou posádku v místních kasárnách ;-P) dotvářel apokalyptický dojem, jakým na projíždějící  turisty Ružomberok působil...

Rastislav J. 22.8.2008 9:51

Re: Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

Pan Ladislav N. je úplně mimo, protože neví kde je Ružomberk a kde je Žilina, jelikož ten srp s kladivem stál u výjezdu ze Žiliny na Vrútky, takže je vidět, jak v Česku jsou všichni světaznalí odborníci na všechno. Jedině s tím merkaptanem to sedí, je to svinstvo které nám všem obyvatelům Ružomberka otravovalo život.

K samotnému článku jenom tolik - já jsem žil v Ružomberku a zažil jsem 21. srpen 68 jako osmnáctiletý maturant rovnou na místě a proto bych mohl poměrně s jistotou tvrdit, že o okupaci v srpnu 68 a o tom, co se stalo v Ružomberku něco vím. Stáli jsme v ulicích v to ráno 21. a byly nás davy a kolem desáté dopoledne u mostu, který vede k nádraží se lidi odhodlali přehradit cestu tankům a obrněným vozidlům, které touto hlavní silnicí jeli dál do vnitrozemí Československa. Pak přijel velitelský transportér s kulometem a namířil na přehradu lidí, kteří zablokovali postup vosk a velitel začal křičet, že poku se dav nerozestoupí, tak si cestu prostřílí. Po půl hodině dohadování se transportér po několika výstřelech do vzduchu protlačil davem a kolony se rozjely. Pak už jsme jenom v zoufalství ničili dopravní značení a hrozili okupantům. Ale toto je událost, kterých bylo pocelé zemi stovky, nicméně na tu noc okupace nikdy nezapomenu, navíc moje máma měla 20. srpna narozeninyy, táta ležel v nemocnici s infarktem a večer v jedenáct už hučely letadla na obloze. A teď nás poučuje pan prezident o tom, že to nebyli Rusové ale Sověti a ti už nejsou.

Imperiální choutky je neopustily a Gruzie je toho důkazem. Hitler také šel chránit své souvěrce v Sudetech aby jim Češi neubližovali a tento mustr byl použit pro Gruzii - jak hanebné! Jak již bylo řečeno - národ, který se nepočil z historie si ji bude muset prožít znovu.

Ladislav N. 22.8.2008 11:11

Re: Re: Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

Ale pan Ladislav N. není "úplně mimo, protože neví kde je Ružomberok a kde je Žilina", jenom si to po téměř dvaceti letech popletl, protože jsem ty odporné komunistické symboly, kterých bylo na Slovensku vidět mnohem víc než v Česku, vídával pokaždé při cestě do Tater při průjezdu Žilinou i Ružomberkem. A uznejte, že něco tak hnusného držet v detailech v paměti se člověku nechce.... Dojem apokalyptického města jsem v Ružomberku měl nicméně pokaždé při průjezdu, protože ten šílený smrad táhnoucí se po proudu  Váhu, hnusná kasárna s Rusáky a celulózka jako průmyslová dominanta města sevřeného v údolí odpady zpěněné řeky ten dojem vyvolávaly pokaždé po dlouhá léta.

P.S.: Odborníkem na Slovenské komunistické symboly v obří velikosti opravdu nejsem, tuhle odbornost vám rád přenechám.. ;-)

Rastislav J. 22.8.2008 15:09

Re: Re: Re: Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

Pane Ladislave, asi v tomto článku a k diskusi k němu by neměl být zástupným tematem merkaptánový smrad, ale my v Ružomberku jsme byli rádi, že ta příšernost stojí v Žilině a ne u nás, proto je Váš dovětek o odborniosti podpásovka. Mimochodem celulózka stojí a smrdí také v Žilině a navíc mají žilinští teď svého primátora Slotu, který svými eskapádami  a příšerným nacionalismem překonává všechny nacionalisty v postkomunistických zemích a o původu jeho majetku se povídají ságy, což ale nevadí tomu, aby seděl ve vládní koalici s podobnými krteaturami.

Ladislav N. 22.8.2008 15:45

Re: Re: Re: Re: Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

Koho si zvolíte, toho tam máte. ;-) Jako my tady. Řevnivost Žilina - Ružomberok - Lipt. Mikuláš atd. je zcela vedlejší. Podstatné je, že z řady ativních komunistů do r. 1989 se po zhroucení režimu stali "národniari" včetně metod, které si přinesli od komunistů. Viz Slota. Ale to je nakonec taky jedno.

Hlavně že ti Rusové (nebo sověti ;-P) už tady nejsou....

PS 22.8.2008 18:34

Re: Re: Re: Re: Re: Duch těch starých novin zasmradil víc než ružomberská celulózka...

v Žiline je stále primátor Slota ???? už nejaký čas nie ale vo vláde áno ;-)