29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J.M. 27.8.2008 11:09

Re: no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

Babo, nelžete! Je nás tu ještě dost, kteří si pamatujeme, jak to bylo. Ani dnes ještě nedostali okradení od JZD zpět, co jim komouši vzali a chtějí to zpět, dnes, stejně jako tehdy. To jenom komouši zasedlí v bývalých družstvech a v parlamentě brání navrácení ukradeného.

mag 27.8.2008 19:20

Re:vašemu strýci v roce 1968 skutečně nabízeli zpět polnosti?

 to je zajímavé ... nám ukradli 6 ha v roce 1949 ale v roce 1968 je komunisté dobrovolně  nenabídli vrátit ... děda s tátou o ně museli požádat soudně ! 

 a jak se po okupaci ´68 a nástupu Husáka ´69 vítr obrátil, hnedle je opět přinutili všechny role a luka státu"DAROVAT" !!

 že by byly až tak velké regionální rozdíly v Československku ´68 ?  nu což, je to možné, ale stejně si myslím že buď kecáte Vy nebo Vám lhal strýc ...:-/

Bohata 27.8.2008 8:22

Zločinci z padesátých let si po Ruské okupaci oddechli.

Jakmile se začaly objevovat informace o komunistických lágrech a metodách StB tak někteří velmi bledli.Tito lidé stáli za okupanty a dodatečně likvidovali ty které nestačili dorazit dříve.Ale ono už to tak tvrdě nešlo.

 dnes jsou ti kolaboranti lidé ,kteří měli v normalisaci nejvyšší platy a tudíž mají nejvyšší důchody spolu s doživotní rentou za práci v StB.Okradení sedláci a živnostníci mají howno a Veškrňa to taky dobře sfouknul s Chemapolem.Dobrý ,ne.

nord 27.8.2008 8:11

Nic než souhlas

K tomu se už nedá nic víc říct.

BuBu 27.8.2008 7:29

Neznám větší pravdu o komunistech !

Dubčekovi pindy o "socialismu s lidskou tváří" na Letenské pláni v r.1989 . . . . . Dientsbierova a Pithartova bezuzdná touha a drzost stát se presidentem země, kterou jako přesvedčení bolševici aktivně  plundrovali . . . . . Jičínského pokusy o zahlazení stop po 41-letém řádění lůzy, pro kterou napsal genocidní ústavu . . . . . atd. . . . atd. ! To všechno jsou důkazy !

Ano pane Blaha - je to stejná smečka podvodníků, lhářů a pohrobků vrahů - jako je konfident komunistického gestapa Vojtěch "Falmer" Filip s tou svou smečkou rudých, krvavých psů ! 

jarmich 27.8.2008 7:56

Re: Neznám větší pravdu o komunistech !

Máte pravdu.R^

Marcela 27.8.2008 9:22

Re: Neznám větší pravdu o komunistech !

SouhlasímR^

Jakub S. 27.8.2008 11:23

Šárko - jsi to ty?

Ale i jestli ne, ovšemže stoprocentní souhlas!

Z toho Sášenkova výroku na Letné jsem byl - ovšem nejen já - konsternován.  Udiven - zhnusen. A výstražný maják: ten ukřivděný celoživotní stranický aparátčík  n e v í , která bije!!  Jičínský - eklhaft. Je to všecko  c h u c p e , chaverim!

BuBu 27.8.2008 12:02

Re: Šárko - jsi to ty?

Šárka nejsem - ale díky ! R^

Sýček 27.8.2008 12:18

Re: Neznám větší pravdu o komunistech !

Tak, tak! R^

Zdeněk 27.8.2008 23:23

Re: Neznám větší pravdu o komunistech !

Díky Vám za formulaci i mého názoru. Jemi zle, když vzpomenu na Pitharta, když slyšel trávu růst. Děsím se ještě teď, když Z. Mlynář, snad v listopadu, pochopil při přímém přenosu diskuze na ČT, že nezvládl svoji, já věřím, že jednu z připravených "úloh" spasitele národa roku 68. Komoušům nevěřím jedinou náhodu, která je kdy potká. 

Žádám tímto ČT o opakování diskuze, které se p. Mlynář okamžitě po návratu z emigrace účastnil . Stane se dokonalou ilustrací zájmů, které byly rozehrány dávno před 17. listopadem.

Pamětník I. 28.8.2008 15:41

Re: Re: Bylo to zcela jinak

Máte špatnou paměť a proto si protiřečíte. Je historickou zásluhou Petra Pitharta, že to byl právě on, který právě v této televizní besedě poslal "Gorbačovova rytíře na bílém koni" definitivně mimo hru se slovy: Ale pane profesore, na nějaký reformovaný socialismus nejsou naši lidé už zvědaví! a pak jej i v další dikusi jako zcela neinformovaného zesměšňoval. To, že později "slyšel trávu růst", bylo dezinterpretováno medii podobně jako Klausovy "špinavé peníze". Oba to mysleli jinak a v jiných souvislostech, ale ty nasazené psí hlavy jim zatím nikdo neodpáře, možná někdy historici věcnou interpretací dokumentárních záznamů.

Halous 27.8.2008 7:21

A, dokud

budou existovat komouši, nebude líp! Jsou to proradní a prolhaní tvorové, kteří se snaží skutečnost překrucovat ve svůj prospěch! Pro mne to jsou palidé!:-D

RomanL 27.8.2008 11:21

Re: A, dokud

Bohužel, pořád to vypadá jako by je shazovali... :-(

pra 27.8.2008 13:05

Re: Re: A, dokud

Nepadají z nebe, komunisticko-socialistická ideologie je založená na závisti a nenávisti, a ta je věčná.

Ostatně nám to prozradil, asi omylem jeden funkcionář ČSSD ze severní Moravy.

PPP 27.8.2008 7:20

princip

Když vězňům, včetně těch nevinných, slíbíte mnohem mírnější kriminál, tak víc než 90% bude vřele souhlasit. I když svoboda by jistě byla lepší.

whocares 27.8.2008 9:36

Re: princip

R^

J.M. 27.8.2008 11:05

Re: princip

R^

Ladislav N. 27.8.2008 12:25

Re: princip

 :-)R^

Daneš 27.8.2008 5:31

Pánové, předcházející diskutéři: JSTE PITOMCI A LHÁŘI. Vám podobní dostávali ( od nekomunistů !) krátce po 21. srpnu po hubě, když napadali pozitivní snahu reformních komunistů ! Sám jsem takové pacifikování viděl !!

Frank 27.8.2008 7:04

Re: Pánové, předcházející diskutéři: JSTE PITOMCI A LHÁŘI. Vám podobní dostávali ( od nekomunistů !) krátce po 21. srpnu po hubě, když napadali pozitivní snahu reformních komunistů ! Sám jsem takové pacifikování viděl !!

Sám jste pitomec. Já jsem např. viděl pracujícího cikána. Z toho ale nelze vyvodit, že všichni cikáni jsou pracující.

jarmich 27.8.2008 7:56

Re: Re: Pánové, předcházející diskutéři: JSTE PITOMCI A LHÁŘI. Vám podobní dostávali ( od nekomunistů !) krátce po 21. srpnu po hubě, když napadali pozitivní snahu reformních komunistů ! Sám jsem takové pacifikování viděl !!

R^

Beldor 27.8.2008 10:19

Re: Pánové, předcházející diskutéři: JSTE PITOMCI A LHÁŘI. Vám podobní dostávali ( od nekomunistů !) krátce po 21. srpnu po hubě, když napadali pozitivní snahu reformních komunistů ! Sám jsem takové pacifikování viděl !!

Mno jo tak podporujete mlaceni lidi kteri s vami nesouhlasi,...chcete za to metalRvPo hube byste mel dostat spis vy

J.G. Pašek 27.8.2008 5:22

Kohout byl, je a bude blb . . . .

!!

honzak 27.8.2008 8:30

Re: Kohout byl, je a bude blb . . . .

blb by nevadil. Hýzl to je a to je horší.

Antonín I. 27.8.2008 20:06

Re: Kohout byl, je a bude blb . . . .

Pane Pašku, kdyby byl jen blb, bylo by to ještě snesitelné. On je ale bezcharakterní blb a nebezpečný kariérista, který pomáhal nastolit komunistické vrahy, ačkoli bylo dost informací o tom, co se dělo v SSSR už před 2. válkou, kolik lidí bylo vyhladověno na Ukrajině , co partaj u nás dělala (na př. v roce 1967 pušky "Lidovým milicím" od komunisty Noska, tehdy ministra vnitra). Ve svých 21. letech byl poslán do Moskvy jako "kulturní atašé", pak "prohlédl" a dal se k tomu křídlu partaje, které prohrálo. Při tom všem se dodnes bije v prsa se slovy "byli jsme zapálení, my upřímně věřili.... lidská tvář komunismu je naděje lidstva", to stále hlásá. Není to dlouho, co na pražském semináři při 50. výročí Mad´arského povstání pan soudruh Kohout prohlásil, že "s úlevou přivítal (1956) návrat sovětských tanků" do Mad´arska. Někde jsem četl, že bylo tehdy popraveno 400 osob a asi 400 000 lidí emigrovalo.-  Korunu tomu na semináři dal slovy "Naši vnuci budou špendlíčkem hrabat, až je tlustí kapitalisté budou věšet na lucerny". K tomu ovšem není co dodat - arogantní, sebestředný a nebezpečný demagog, který nepochopil, že vsadil na špatného koně, který ho dočasně vynesl nahoru a později rychle shodil. Bohužel jsou ještě dnes u nás lidé, kteří mu dávají možnost, aby své jedy stále veřejně hlásal. Umění odejít, lépe snad umění přestat škodit, je tomuto člověku určitě cizí - co ale čekat od zarytého komunisty? 

J.G. Pašek 27.8.2008 23:28

Re: Re: Kohout byl, je a bude blb . . . .

S tim zakukleným komoušem Noskem máš pravduR^  mám za to, že jsi chtělnapsat rok 1947 a ne 1967.

Zakuklený komouš, ministr národní obrany, generalisimo Ludvík Svoboda, odmítnul prezidentovi Benešovi poslušnost  a dnes je v ČR uctíván jako svatá kráva indická a pojmenováno v Praze nábřeží. . .  Kdyby v 1948 Svoboda nařídil postavit pár houfnic,  nařídil ROZCHOD na tom Staromáku a kdyby se ta pomatená rudá lůza nerozešla tak pár jich mezi ně houknout, vyhlásit stanné právo a možná, říkám možná by se podařilo zblbnutý národ přivést k rozumu. 

Jenomže Pán Bůh to měl napsané v té jeho knize osudů jinak a nátrod se dodnes z toho nevzpamatoval a dlouho nevzpamatuje . . .  jako to trvalo 300 let po bitvě na Bílé hoře  . . . 

Kdybych potkal Kohouta, tak bych ho s rozběhem kopnul do kulí . . .

VOS 27.8.2008 3:27

Komuniste tomu verili, ze maji podporu naroda. Ti co je v ulicich podporovali si nebili tak jisti.

Bezni lide navenek podporovali reformisty, protoze se to jevilo jako to nejlepsi v te dobe z taktickych duvodu. Ta hlasita podpora obcanu (kterou Dubcek umoznil v pocatcich "prazskeho Jara" aby zabranil navratu Novotneho), Dubceka pozdeji desila ale nemel odvahu jit proti liberalizacnimu procesu. Ta hlasita podpora se mohla rychle zmenit v hlasite zatraceni. Dubcek a politici se nechali nest vlnou a rada z nich si zhluboka oddechla kdyz liberalizaci zmrazila invaze sovetu. Konecne mohli svest na nekoho jineho, co touzili sami udelat ale nemeli k tomu odvahu bez pesti rudeho bratra v zaloze. Verim, ze se rada levicovych politiku a intelektualu dokonale presvedcila o tom, ze spolupraci s okupanty vlastne zachranovali cesky narod, ktery nebyl schopny pochopit komplexnost doby tak jako oni. To je pro Cechy docela typicke, udelat prasarnu a povazovat se ve stejnem case za neco lepsiho nez jejich spoluobcane. Tady nepacham krivdu, jenom s politovanim konstatuji skutecne principy, kterymi se ceska elita ridi. Dubcekovi slo o federaciu a aby ziskali ceskou stranu tak slibovali liberalizaci ekonomiky. Pokud by dostal Dubcek federaciu bez liberalizace, tak by to s radosti vzal.

cb 27.8.2008 8:04

Re: Komuniste tomu verili, ze maji podporu naroda. Ti co je v ulicich podporovali si nebili tak jisti.

R^

BH 27.8.2008 1:25

Máte pravdu,

soudruh zůstal soudruhem.....