29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vašek 27.8.2008 11:10

Re: Autor je Čecháček, který buduje hrdinskou minulost

Autor je především vůl,  který si nevidí na špičku nosu. Kolik je mu vlastně roků? Nenarodil se náhodou až po roce 1968? Kdyby byl pamětníkem, tak by takovouto kravinu nemohl napsat. Úplně souhlasím se zlým kukučem!!

Huaskaran 27.8.2008 13:21

Re: Re: Autor je Čecháček, který buduje hrdinskou minulost

Ale kdepak, autor má evidentně pravdu a je zcela lhostejné, kdy se narodil. V osmašedesátém se prali bolševici s bolševiky a obyčejným lidem do toho nebylo téměř nic. Zkuste se zeptat politických vězňů z 50. let, než zde spustíte proud své výmluvnosti... Kdo měl mozek v hlavě a nebyl prostý jak pumpa, věděl, o co jde.

karel 27.8.2008 10:02

Blaboly.

Nejlepši je když někdo piše zasvěceně o době kdy byl maly nebo nebyl vubec. Tehdy většina naroda podporovala reformni komunisty proti konzezvativnim, ne proto že by komunisty milovali ale proto že od nich očekavali změnu. Taky nevim odkud jsou ta procenta když vlastně žadna duvěryhodna agentura neexistovala.

gerontusinza 27.8.2008 10:02

Pane Bláho nic proti vašemu názoru......

jen jaksi nechápu co o té době konkrétně vy můžete vědět (tedy nikoliv jen výmysly..).. jen pro zajímavost, mezi řadovými komunisty byly i velmi slušní lidé i po roce 48, (ty v období války ani nepočítám ty jsem neznal a navíc Hitler jich nechal dost povraždit - viz Nedvěd, Vančura,atd) Jenže co chcete, všimněte si co dnes nabízíte vy proti komunistům..... stejně prolhané, zlodějské a pitomé politiky, jejichž jediným  "kladem|" dle vás je antikomunismus..... Ano pane Bláho máte názor  a můj ? Ano komunismus bylo svinstvo zcela zneužité v celosvětovém měřítku ovšem současné svinstvo rozvinuté po roce 89 mu v řadě věcí nezadá..... taky by vás naoadlo dát do souvislosti bombardování Guerniky s humanitární akcí...... dnešní rádoby filozofové s tím nemají problém.....:-/ vy asi taky ne.....

Mistr Jan Hus 27.8.2008 10:45

Re: Pane Bláho nic proti vašemu názoru......

R^R^

Stenly 27.8.2008 10:59

Re: Pane Bláho nic proti vašemu názoru......

Podobnou rétoriku jsem už slyšel od Ransdorfa: "ano dělaly se za komunismu chyby, ale křesťané zase upalovali..."  Tak takhle se nepohnem z místa, aby někdo hodnotil 68 rok, nemusel ho zažít na vlastní kůži, fakta jsou stále jasná a dostupná i teď. "Reformní komunisté" byli jen o něco méně stalinističtí ale rozhodně neměli s demokracií vůbec nic společného a to i takoví "hrdinové" jako Dubček, Kriegel atd. viz jejich předchozí (Kriegel) nebo následné (Dubček) činy. Tvrdím, že nemělo smysl se rusákům postavit vojensky, ale šlo to udělat politicky: nepodepisovat, nesouhlasit, protestovat v OSN. Ono by se sice moc nezměnilo, rusáci by dosadili loutkovou vládu s Bilakem, Jakešem aspol. ale minimálně by se jim to hůře vysvětlovalo na mezinárodní scéně. Ale to by právě všichni "reformisté" přišli o koryta tak raději přehodili výhybku i když některým nepomohlo už ani to.

Jura Jurax 27.8.2008 16:17

Re: Re: Pane Bláho nic proti vašemu názoru......

asi tak - ono nepřijet tanky v srpnu 68, nejpozději do dvou let by o ně Dubček na kolenou žádal, protože lidi by chtěli demokratizovat dál - povolit soukromé podnikání, zrušit vedoucí úlohu, přiznat novým formacím (K231, KAN, socdem) podíl na poitické moci, revidovat vztah k Varšavské smlouvě ... i ten Kriegel byl jistě osobně statečný (interbrigadista, účastník 2. světové, byť i hlavně jako lékař, o odmítnutí podpisu v Moskvě nemluvě) byl přece jen přesvědčený komunista, co pilně pomáhal kolečka roztáčet a až později prohlédl ...

franta 27.8.2008 9:56

Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

Nevím jak jste starý, pane Blaho, já jsem tu dobu zažil a přestože jsem nikdy nebyl v KSČ musím připustit, že P. Kohout má pravdu. Na jaře 68 to určitě platilo i když se Vám to nelíbí.

Nemo 27.8.2008 10:18

Re: Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

I já jsem tu nádhernou dobu prožil! Bylo to obrovské duchovní a společenské vzepětí národa. Nakonec o tom svědčí chrabré a vynalézavé chování celého národa v týdnech po okupaci zachvatčikami.  Já a moje rodina byla v 50. letech  postižena (byli jsme vystěhováni v akci K na polské hranice a můj otec dostal 7 roků "natvrdo" za "vlastizradu").  V 68. byl otec rehabilitován a měl dostat odškodnění. Ovšem po Srpnu zadul opačný vítr a rehabilitace byla zrušena. Ale dubnový Akční plán KSČ opravdu počítal s výstupem rolníků z družetev. (vystěhovaní "kulaci"se mohli vrátit zpět). Málokdo měl zájem.

Ladislav N. 27.8.2008 12:16

Re: ...(vystěhovaní "kulaci"se mohli vrátit zpět). Málokdo měl zájem.

To si děláte legraci? Byly snad naplánovány restituce komunisty ukradeného majetku? Nebo o něj snad nikdo zájem nejevil? 8-o

ach 27.8.2008 18:27

Re: Re: Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

lžete až se vám spusi práší.  syn kulaka.

daša 27.8.2008 14:33

Re: Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

Plně souhlasím, ti co tady píší takové bláboly, ještě nebyli na světě. Také jsem nebyla v KSČ, ale věřili jsme, že se to zlepší. Takové výkřiky, že se vlastně nic v r. 68 nic nedělo, můžou vypouštět jen puberťáci, kteří  o tom nemají ani šajnu.

JN 27.8.2008 16:37

Re: Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

Já jsem tu dobu zažil a přestože jsem nikdy nebyl v KSČ musím připustit, že P. Kohout nemá pravdu.Dubčeka a spol. jsme viděli jako jednookého mezi slepými králem. Básničky P. Kohouta v 50-tých letech proti "kulakům a nepřátelům lidu" vedly k vyhánění "kulaků" z jejich gruntů a k likvidaci(i fyzické) "nepřátel lidu". Proto by měl soudruh Kohout konečně užívat penze a držet zobák.

ach 27.8.2008 18:29

Re: Re: Pavel Kohout tvrdí, že měl tehdejší komunistický režim devadesátiprocentní podporu

souhlasím s vámi. syn kulaka.

Ladislav N. 27.8.2008 21:17

Re: Re: Pavel Kohout...

Ono je těžké chtít po Kohoutovi, aby "držel zobák", když ho nedržel v době, kdy se za to snadno mohl dostat do kriminálu, zatímco ostatní, kteří ho tady ostouzejí, drželi hubu a krok.... ;-P

Zdeněk 27.8.2008 22:44

Re: Re: Re: Pavel Kohout...

Pokud to nebylo tím, že si Ti opravdu slušní a pevní již svoje tvrdě odseděli. To Kohout, Pithart atd. nikdy nepoznali. Poznali jen, že v 68. šlápli do h.... a neuměli na něm nic jiného než uklouznout. Nelituji je jako Slanského a další odpadlé soudruhy. To co provedli tzv. reformisté je důkezem jejich malosti podlosti a zbabělosti. Komunisti ať o Husovi nemluví, už jen zde propásli svoji příležitost odejít se ctí a zapsat se do historie. Pro mne jsou hanbou a zrádci národa, který opustili ve chvíli nejtěžší, v době, kdy byli jeho nadějí. Oni jsou zdrojem marazmu, který zde zavládl. Husák s Biĺakem jen těřil z jejich zrady. Je to jejich účet. Oni podtrhli vzepětí národa, který pak padnul s hambou do bahna. Reformní komunisti jsou ti zrádci, kteří nechali lidi na holičkách! Komunista jiným než hajzlem nikdy nebude!

vladimír ondys 27.8.2008 9:50

Avantgarda pokroku :)

Obávám se, že tohle už není politický problém ale povahový rys lidí, kteří mají ambice rozhodovat o jiných za všech okolností. Troufám si tvrdit, že by po nás rajtovali na německým koni, ruským, americkým i případně čínským s nehorázným tvrzením, že jsou povolaní a ne samozvaní!

Rv;-DR^

http://ondys.wordpress.com

Mirek 27.8.2008 9:38

komunista je komunista

Máte pravdu. Komunista je jen komunistou - tedy zločincem. A ti o kterých píšete budovali v naší zemi koncentrační tábor s dráty na hranicích a radostně hýkali oslavnými články a básněmi.. Pak je jejich soukmenovci zavrhli a zhanobili a oni ve vzteku prohlédli a začali bojovat proti tomu co vytvořili. Pouze kecama a žvaněníim a rumem. A po roce 89 se stali další pohromou. Včetně svého vůdce Dubčeka. Dodnes si nepřiznali vinu za 40 let zkázy naší země. A teď  žvaní a kazí vzduch dál.Pithart je toho nejlepší ukázkou.

pepek 27.8.2008 10:37

Re: komunista je komunista

Příteli, každý má nárok na svůj názor, ale ten Váš je důkazem toho, že blbý názor začíná mdlým duchem, pokračuje mezerami ve vzdělání a tím i bezmeznnou vírou ke všemu, co je mediemi předkládáno jako jedině správné (předtím si to odsouhlasila vedoucí strana). Děkuji za Váš názor, ale je mi Vás líto. Nejen uváděnou dobu, ale i celou 2.světovou válku si pamatuji, ale když někdy čtu historii této země podávané po listopadu 89, zdá se mi, že jsem 70 let žil v nějaké jiné, mne neznámé zemi.

J.M. 27.8.2008 11:14

Re: Re: komunista je komunista

No, pokud jste v sedmdesátých letech byl komoušem (a ono to z vašeho komentáře přímo čiší), tak jste vskutku žil v jiné zemi. Ale žilo tu taky spousta lidí, kteří neměli komoušské výhody a kteří si pamatují na srab a neštovice té normalizační doby. Vám asi dráty a střílení na hranicích nevadilo, ani zavírání lidí za odlišný názor, že? A to nemluvě o trvalém nedostatku téměř čehokoli, jen se to trochu střídalo, chvíli nebylo to a zase chvíli nebylo něco jiného.

Vašek 27.8.2008 11:15

Re: komunista je komunista

Ty tomu Pithartovi nesaháš ani po fusekle. Blbě žvanit dokáže každý idiot, jehož  jsi zářnou ukázkou. Až prožiješ a dokážeš tolik jako pan Pithart, pak si o něho MOŽNÁ můžeš otírat svoji uslintanou tlamuRvRvRvRvRv

Ebony 27.8.2008 18:13

Re: Re: komunista je komunista

A co tak skvělého, kromě žvanění, dokázal pan Pithart?

Zdeněk 27.8.2008 23:02

Re: komunista je komunista

Plně s Vámi souhlasím. Reformátoři jsou odpovědní za marazmus sedmdesátých let. Oni se stali zrádci největšími i zločinci potvrzenými. To oni jen měli smůlu, že je ti pevní soudruzi z lůna strany vypudili a zpět nepustili. Oni tak doufali .... Vždyť i 21. srpen 69 sami pro stranu zabezpečovali ................  Moc jim jiného pak již nezbylo, než se zviditelňovat přes disent, který je vlastně i svojí podtatou chránil. Je až zarážející, jak se tento disent nikdy nespojil s politickými vězni a odpůrci z padesátých let. Proč se těch nikdo nezeptá proč tomu tak bylo a je? Není to tím, že těm politickým je z komoušů špatně, vč. těch "reformovaných"? Všímáte si skromnosti těch a chtivosti těch vyvolených?

dr Turnovský 27.8.2008 9:00

Vítku, nemám co dodat...

maj to v sobě....ten boj 2 komunistických klanů je jen epizodka.

xxx Kubeš 27.8.2008 8:40

Autor

má pravdu !!

herdekbabka 27.8.2008 8:25

no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

taky co je či není souhlas. Třeba strejdovi nabízeli v osmašedesátém zpět pola a vše co musel do drýžstva dát. Hmm, a víte co řekl - že nechce - že není blbej. že to bylo od nevídím do nevydím - teď odpracuje svých 8 hodin a má klid a teta jak by smet. Za celý život že neměla dovolenoua teď v létě klidně může jet kam chce. A to byli sedláci z x-té generacea v družstvu byli jen nějakých 10-15 let . Takže si myslím - technicky vzato, že tohleto byl souhlas se systémem KSČ. 

dulcibelka 27.8.2008 9:35

Re: no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

To měla dobrý, teta, že mohla jezdit, kam chtěla...99% občanů takovou kliku nemělo:-/

whocares 27.8.2008 9:40

Re: no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

Pěkně kecáte, dámo, v 68-ým nikdo nikomu nic zpět nenabízel... Rv

Beldor 27.8.2008 10:23

Re: no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

jiste v 68mem chteli vratit komunisti lidem pole.;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D to je vtip roku

Mistr Jan Hus 27.8.2008 10:47

Re: no ono je s těmi průzkumy a posuzováním jejich výsledků vždycky potíž -

R^