1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
IS 10.3.2006 20:39

Re: Re: Ladislav N rudne jako krocan ?

Lad N, to jste toho řekl opravdu hodně, jenom prázdný  plk.
market 5.3.2006 21:56

?

A co je Pravda??
DeRathizátor 3.3.2006 4:16

Obě rudé svině sviním

RAJský Paroubek i jeho výběrčí desátků-úplatků mafián Rath jsou příkladem toho nejhoršího svinstva co se narvalo do politiky, ale sami na smetiště dějin neutečou... Je třeba je hodně postrčit a to každý den. Tak se lidi přidejte a vypískáme je do Jáchymova kam patří pod zem. +++
JiriF 3.3.2006 0:44

Re: Re: Re: což si předepsat prevenci?

Umíte počítat ? Vyhláška 550/2005 Sb. dovoluje pojišťovnám uhradit max. 103% skutečnosti referenčního období, jenže při současném bodovém ohodnocení preventivních prohlídek je jich možné provést pouze cca 60%  oproti referenčnímu období. A co má tedy lékař dělat ? Ví, že další prohlídky mu pojišťovna nezaplatí, má to tedy financovat sám ? Jistě, lékaři se topí v penězích, jen do nich, do keťasů.
P.S. Jsem programátor, ale každá zlodějna mě se*re.
Ladislav N. 3.3.2006 0:32

Re: Re: Ladislavovi N :

Studii o "výhodnosti kouření" pro státní pokladnu vypracovala pro Zemanovu (nebo Špidlovu?) vládu společnost Philip Morris (CZ). Byla z toho ostuda a firma se ještě omlouvala za nevhodné "ekonomické" formulace... :)
JiriF 3.3.2006 0:23

Re: Diskutujícím na dobrou noc

Zdá se mi, že již ztrácíte příčetnost, soudruhu.
 
Bude-li vládnout ODS, nebudeme jako pacienti chcípat o nic víc, než doteď. Budeme chcípat úplně stejně, protože většiny lékařů, které znám, a které potřebuji, se navrhované změny nijak nedotknou. A že Vy osobně možná přijdete o lukrativní šolíchy ? No to mi vážně rve žíly, a že bych kvůli tomu snad natvrdo chcípal ? Ani omylem.
 
Ale to mávání známýma, to se mi moc líbilo. To jsem už dobrých 16 let neslyšel. To jste nacvičoval už za Jakeše a teď jen oprášil ?
Ladislav N. 3.3.2006 0:19

Re: Přemýšlejme... - To nedokážete!

Vy nejste doktor, vy jste patrajní politruk, který se nezmůže na nic jiného, než obecné politické fráze. S Vízkem si budete rozumět. :))
HANS 3.3.2006 0:19

Neplačte doktore

Nesmuťte doktore,už zřejmě tušíte výsledky voleb.Že vám teď voliči na čas vezmou hračičku to je mi vážně líto.Na druhé straně vy se přece v systému,kde není třeba každého vodit za ručičku nemůžete ztratit.Pacienti budou umírat nikoli ,,Chcípat" stejně za modrých jako za rudých,většina lékařů totiž nekope za partaje(až na vyjímky),ale ctí své poslání.Ani Julínek nebude mít motivaci brát Vám třetinu a už vůbec se nesníží k tomu,aby Vás předhodil ,,davu"coby darebáka milionáře.Týpky a darebáky vyhazujte i nadále,těch je ve všech stranách dost,je taky pouze vzorek obyvatelstva.Jen by mě ještě zajímalo,až se rozejdou cesty Ratha a ČSSD(na to vemte jed)jestli půjdete  srdcem za ním nebo za ČSSD.
JiriF 3.3.2006 0:08

Re: Re: Přemýšlejme...

Obávám se, že hlavní motivací Vašich rudooranžových agitek je oprávněná obava, že se už nebudete moci podílet na rabování oněch 160 miliard do kapsy Vaší a Vám podobných.
Útěchou Vám asi nebude ani to, že pacientům dává projekt ODS alespoň jakousi šanci na změnu, byť se samozřejmě snadno může stát, že to budou kur*vit stejně, jako ČSSD. Jenže o pacienty, o ty Vám nikdy nešlo, viďte...
A pokud jde o slintajicí smečku, já vidím spíše křečovité pokusy vydrancovat na poslední chvíli aspoň něco, než nějaké slintání.
Ladislav N. 3.3.2006 0:06

Re: Doktor: Lži jako od MUDrce Ratha...

Na to, abyste mohl seriózně diskutovat, toho víte velmi málo a plácáte hlouposti. S vámi diskutovat o věci dál už nemá jakýkoli smysl, chybí vám znalost povinností aktuálně i dříve platných pro OSVČ i znalost ekonomické stránky věci (účetní postupy) a praxe (viz např. změna vyměřovacího základu OSVČ), ze které nesmyslnost opatření vzešlých z růžových hlav vyplyne zcela jasně. V problematice DPH se plácáte, jako ryba v bahně vypuštěného rybníka. Tohle opravdu smysl nemá.
rNEST 2.3.2006 23:28

Re: Diskutujícím na dobrou noc

chtěl jsi říct, soudruhu doktore, že když nebudeme volit oranžovce nebo rudochy, budeš nás "léčit", tak abysme chcípli? no to je zajímavý vyjednávací argument. Pošli to jako návrh spolusoudruhu ministrovi. Taková volební kampaň bude mít určitě úspěch.
Doktor 2.3.2006 23:21

Diskutujícím na dobrou noc

Zvláště těm, kteří vidí samospásu v podobě volného trhu a modrého ptáka.
Je úplně vaše věc, co si myslíte a jaký systém nakonec zvolíte. Z mého pohledu je to v zásadě taky jedno. Sice v případěrealizace Julínkových vizí příjdu o třetinu platu, ale já si dokážu ty peníze obstarat i jinak. Pro sebe,  svoji rodinu a úzký okruh blízkých zdravotní péči na vysoké úrovni dokážu zajistit vždycky - není snad obor v medicíně, kde bych neměl známého, či známého svého kamaráda. A stran ostatních - bude mi to upřímně jedno. Schánějte si v případě nemoci léčbu jak budete chtít. Upozorňuji, že již nyní týpky, kteří se snaží dosáhnout výhody a ohánějí se penězi či známostmi vyhazuji středem.
Shrnuto - pokud bude vládnout ODS, pak máte vy jako pacienti smůlu. Budete zcela natvrdo chcípat. A mě osobně to bude dost jedno - protože za toto si skutečně budete moci sami.
Doktor 2.3.2006 23:11

Re: Přemýšlejme...

No až takhle drasticky bych to neviděl. nemyslím, že modroptáctvo chce a priori vyhladit důchodce (oni to v případě voleb provedou, ale ne jako cílenou akci, spíše to bude důsledek ekonomických pokusů pana Tlustého).
Stran nemocnic jde o jediné - 160 GKč ročně ve fondech zdravotního pojištění. A z tohohle soudku jim teče zatím slaboučký čůrek.  Je třeba konečně otevřít pípu na plno.
Nemocnice jsou poslední větší oblastí, kde se dají snadno ukrást zásadnější peníze. (A penzijní fondy, ale tam se angažují i zahraniční subjekty, tam by to tak snadno asi neprošlo). Smečka, odstavená na 8 let od kořisti už slintá tak, že chvílemi ztrácí sebekontrolu.
Doktor 2.3.2006 23:03

Re: Re: Lži jako od MUDrce Ratha...

Procento odvodu pro OSVČ se nezvýšilo, byla pouze zvýšena minimální sazba. (Mimochodem, kdo má jako OSVČ skutečný příjem takový, že by pro něj byla minimální sazba vysoká, tak ten by musel pojít hlady) Stejně jako minimální daň pro OSVČ. Mělo to za následek vrácení léta nevyužívaných živnostenských listů. Taky je to dobrý bičík na vychcánky, kteří neplatili daně s příjmu v podstatě nikdy. Je¨n nechápu, jak mohl někdo jako OSVČ přežít 10 let na životním minimu. To tedy musí být láska k podnikání.
Jestli považujete změnu z 22 na 19 za něco jiného než pokles, tak jste skutečně chorý. O kompenzaci přesunem položek jsem se zmínil. Efekt dle mého dokáže vypočítat málokdo. Hlavní přesun 5 - 19 byly telekomunikační služby, jinak se příliš nehýbalo.
František Vízek 2.3.2006 20:31

Přemýšlejme...

Nad mnohými příspěvky se mi  vybavuje známá poučka, že lékaři by měli léčit především nejvíce NEMOCNÉ a ne nejvíce bohaté. Jak rozumný je tudíž návrh ODS, aby nemocnice byly zřizovány jako společnosti zainteresované na ZISKU a kladu si otázky: Jaké chování by poté mohlo objevit vůči pacientům, jejichž léčba je drahá, dlouhodobá a lékově či operačně náročná?   Tvrdě řečeno: z hlediska ziskovosti platí, že po pohřbu odpadá drahé léčení a dokonce se nečerpá ani důchod. Za jak dlouho by mohlo vskutku dojít k tomu, že by se skrytě či otevřeně naznačovalo těžce nemocným, postiženým a starým lidem, že jsou společnosti na obtíž, že je společensky žádoucí a očekávané, aby uvažovali o dobrovolném odchodu ze života, aby nebyli "problémem",  byli – módně řečeno –   „in“ ?  I kdyby to nikde nenastalo, jak se i bez toho už nyní mají cítit osmdesátiletí a starší, když den co den poslouchají, jak starých přibývá, jak ve zdravotnickém systému 15% populace čerpá 85% financí, jak astronomicky rostou ceny lékařské techniky, jak drahá jsou lůžka a stále dražší léky, jak pojišťovny tonou v dluzích. Přemýšlivý starý člověk může vnímat tyto dennodenní rozmluvy jako ataky na sebe, na to, že ještě dýchá. Mohou v něm dokonce vyvolávat pocity viny, za to, že nedokázal včas umřít, a proto ujídá ze společného koláče, že je neužitečný, že přímo škodí. Mnoha starým lidem těžko vysvětlit, že avizované stávky lékařů a zdravotníků neznamenají, že se „jde po nich“, aby ubylo práce a zbylo více peněz. Přemýšlejme o tom! Ke staří směřujeme všichni. 
Petra 2.3.2006 19:47

Re: Re: Re: místo jednotné ceny

Lekarnik je zodpovedny za spravne provedenou pripravu magistraliter pripravku - mam plne pravo a povinnost si recepturu upravit, tak aby "to slo" i bez konzultace s lekarem. A pokud vam nikdo nerekne, ze Acylpyrin neni pro deti do 12 let a mate pocit, ze vam na pumpe poradi lepe - zmente lekarnu - i tady je to o lidech.
jonáš 2.3.2006 19:10

Re: No Ladislave,

Nojo, Šéďo -- jenže to by musel někdo vytáhnout z kanálu to dobře maskované "komunistické" heslo, že prej noblesse oblige -- jinak se budou naši noví milionáři furt obětavě řadit do fronty na sociální dávky. Neber, když ti blbí dávají.
Jenda 2.3.2006 19:04

Re: Ladislavovi N :

Z narodohospodarskeho hlediska jste evidentne opomel zapocitat setsakrahodne vysoke spotrebni dane.A v pripade cigaret i usetrene penize za duchody. Samozrejme ono by se toho melo zapocitat vic, ale kdyz se o to kdosi pokusil ohledne koureni tak mu "humanisti" vynadali jakto ze pocita jenom financni dopady a nerozneznuje se nad tim jak chudaci umiraji v bolestech na rakovinu plic a jejich blizci placou. O tom nikdo nepochybuje, ale aspon ohledne celkovych financnich dusledku bysme mohli mit jasneji.
 
Mimochodem, oni lidi stonaji podle svych majetku? Nebo podle prijmu? Myslim, ze vam jde jenom o jedno. Obrat ty kterym zavidite.
Jenda 2.3.2006 18:54

Re: Re: Re: Re: Re: ústava ?

No vzhledem k tomu, ze je vseobecne znamo ze rozdil mezi placenym a neplacenym sexem je, ze ten neplaceny je nepomerne drazsi ... sakra ... my uz snad zas mluvime o  zdravotnictvi.
Jenda 2.3.2006 18:47

Re: Re: Re: Nepřípustné vměšování

V tom pripadku mam vic. Pro podstatne mensim poctu odpracovanych let, nedostudovane vysoke a bez jakychkoli clanku v odbornych casopisech. Jakozto sef programatorskeho tymu citajiciho vcetne me dva lidi :-P A jeste mi nehrozi, ze nekdo umre kdyz mi ujede ruka.
Tak a ted zavidte.
Jo a na tech osm hodin denne to jakztakz vychazi. Takze Pauliku ... tesne vedle.
Ladislav N. 2.3.2006 18:19

Re: Lži jako od MUDrce Ratha...

Blábolíte jako ostatně vždy.
Vláda zvýšila minimální částky odvodu zdr. a soc. daní, zatímco platby státu zůstaly prakticky stejné (a velmi nízké). To je jasná příčina deficitu (jedna z řady). Procento odvodu se zvýšilo pro OSVČ (zamlčel jste). Zavedla nově naprosto nehoráznou "daň z hlavy" pro OSVČ (ca 10.000 ročně jako minimum) a zvyšovala zátěž vyššími spotřebními daněmi - opakovaně.
 
Samozřejmě lžete v tom, že "soc. vláda byla první...". Nebyla. Dlouho nezvyšovala minimální nezdanitelnou částku z příjmu, čímž se daňová zátěž fakticky zvyšovala. Ostatně mezinárodně srovnatelné metody výpočtu jasně ukazují, že ČR patří ve světě mezi země s nejvyšší daňovou a odvodovou zátěží obyvatelstva. I díky "aktivitě" ČSSD.
 
Lžete i v tom, že "poklesla základní sazba DPH".  To je pouhá kamufláž skutečnosti, že socialisté převedli většinu položek, zejména služeb a zboží, ze sazby DPH +5% do sazby DPH +22% (sníženo na +19%), čímž meziročně zvýšili inkaso DPH (tedy i daňovou zátěž) cca o 30 miliard Kč! Jenom potvrzujete vaši naprostou ekonomickou negramotnost - ostatně charakteristickou pro vaši partaj (KSČ-ČSSD) a její voliče obecně, i snahu uvádět jenom zkreslené údaje zakrývající podstatu věci...
Standa Havlíček 2.3.2006 17:54

Re: Meditace - to je zase kec

Druhy čeho? Mantra = meditační popěvek. Opakováním mantry prohlubuji meditaci. Každý si stanovíme svoje mantry a budeme meditovat. Nakonec se ukáže, která mantra je účinnější. Stačí na vysvětlenou? PS nejznámější mantra budhistů : O mani padme hum. nejznámější ministerská: za vším stojí ODS no a ty moje jsem vám vypsal v článku
Doktor 2.3.2006 17:43

Re: Re: Je vám vůbec známo, že zdroje pro zdravotnictví začaly narůstat právě za vlády soc.- dem.?

Procento odvodu na zdravotní pojištění zústává stále stejné. Jediné co se změnilo by lepší výběr a také samozřejmě za soc. dem vlády výrazně vzrostla průměrná mzda a HDP.
Mimochodem - současná vláda byla první, která snížila daň s příjmu (i když jen málo). Poklesla i základní sazba DPH (i když toto bylo asi víc než kompensováno přesuny komodit mezi základní a sníženou sazbou.
Pro vás speciálně  (abyste netápal) - DPH je daň z přidané hodnoty, HDP pak znamená hrubý domácí produkt.
Ladislav N. 2.3.2006 17:42

Re: No Ladislave,

O komunistických principech už není co diskutovat. To si můžete "splknout" s "IS", "Josefem", "Slavou" a celým tím jejich spolkem. Známe je dostatečně dobře na vlastní kůži. I to, jak za komunistického režimu "fungovalo" zdravotnictví i celé hospodářství. Děkuji. TOHLE ROZHODNĚ NE!
Šedovous 2.3.2006 17:04

No Ladislave,

raději tedy budeme solidární s lidmi, kteří jakoby nemají příjmy ale mají nehorázné majetky.
Brzy se ocitneš na úrovni kajana, ale nemohu říci že bych z něčeho takového měl zrovna radost.
Měj se a pokus se počítat aspoň do 3 než se zase vrhneš na klávesnici.
Ladislav N. 2.3.2006 16:59

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak

Potíž je v tom, že státní systém nám kvalitu zdravotnictví nezajistí. O tom existuje dostatek důkazů jak v historii  ČR a Československa, tak v jiných, i mnohem vyspělejších zemích...
HER. 2.3.2006 16:56

Re: Re: Re: Re: Re: ústava ?

Zdá se, že by to v parlamentu neprošlo. Všichni mají právo na bezplatnou zdravotní péči a někdo to musí zaplatit. Pokud by v ústavě   bylo zakotveno právo na kvalitní sex, tak by to někdo musel zajistit a kontrolovat. Myslím, že by to byl větší problém jak ufinancovat zdravotnictví.
Ladislav N. 2.3.2006 16:54

Re: Je vám vůbec známo, že zdroje pro zdravotnictví začaly narůstat právě za vlády soc.- dem.?

Žádné "zdroje" za vlád ČSSD nenarůstaly.
To jenom socialisté zvyšovali daňovou a odvodovou zátěž výdělečně aktivního obyvatelstva, aby společně se ZADLUŽOVÁNÍM STÁTU prožrali to, co budou muset další generace zaplatit.
 
To jenom vaše ekonomická negramotnost vám nedovoluje vidět toky financí, které rozhodujícím způsobem zvyšují deficit. A jedním z hlavních důvodů je "odborářem" Rathem vyvolaný růst mezd, který nebyl adekvátně pokryt na straně příjmů... Vy budete jenom stále dokola opakovat nesmysly o "zásluhách MUDr Ratha na řešení problému"  - viz vašich trapných 5 či 6 bodů "programu změn" kopírovaných stále dokola do diskuze...
Vorda 2.3.2006 16:51

Re: Re: Re: Re: Re: Přesně tak

To, co píšete, je myslím úplně přesné. Buď musíme zapomenout na solidárnost a přejít do čistě privátního systému, což se lékařům ani poskytovatelům nejrůznějších zdravotnických služeb většinou vůbec nezamlouvá, protože skončí doba bezstarotnosti o nabídku a poptávku. A nebo se musíme vrátit ke státnímu, tedy v celém resortu zavedení platů, aby nemělo smysl podvádět. Tak zůstane zachována solidárnost a udržíme si tím dobrou úroveň léčení v celém průřezu společnosti. Zároveń se dostane plně pod kontrolu financování.   Vše ostatní jsou jen tahanice a nic neřešící postupy, které vždy nakonec znamenají jen nalití dalších peněz do systému, který tím už dávno nezískává na kvalitě, služby spíše zužuje a oddaluje.
Jméno 2.3.2006 16:39

Re: ods

Ano to je ta cesta. Nejprve navrhuji zrušit nemocnice v Praze a všech krajských městech. Když my vesničané se bez problému dopravíme tam, tak oni k nám také. A až dojde ropa tak vše zvládnou obsloužit rychlé záchranné povozy. Navíc zdravotníci nebudou muset tlačit tolik na zvyšování platů, protože u nás jsou nízké životní náklady a ve srovnání s místními podnikateli bude jejich životní úroveň přijatelná.