26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Povaleči z kaváren do polí a továren...

Tvůrčí schopnosti členů současné vlády začínají dosahovat výšin pověstného dua Pat a Mat. Zatímco prostý lid se baví sázkami, jak dlouho bude platit večerní vyhlášení zásadního pravidla, a vyhrávají ti, kteří sází na hodiny a ne na dny, pan Hamáček přišel se spasitelským nápadem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Spáčil 7.3.2021 10:56

Autore, asi jste si nevšiml, že v nemocnici neleží pacienti s Covidem jen na JIP, když jste se tak zdlouhavě rozepsal o nutných znalostech a zkušenostech jejich obsluhy.

J. Jedlička 7.3.2021 6:09

V rámci nemocniční výpomoci je úplně kontraproduktivní, aby byl lékař navelen k práci mimo jeho kvalifikaci. Lze se ovšem domluvit na předem daném charakteru výpomoci, která odpovídá zkušenostem daného lékaře. To ovšem nemůže posoudit žádný úředník, zrovna tak i "povolávající" nemocnice. Velkou roli tu hraje i forenzní odpovědnost vypomáhajícího lékaře, kdy vůbec není jasné, jak by případnou chybu v jeho rozhodování (a ta by mohla vzniknout velmi snadno) event. hodnotily soudy při pozdějším řešení event. žalob. Při současné aktivitě řady právníků se něco takového vůbec nedá vyloučit.

V. Loula 6.3.2021 19:09

Jedním z argumentů pana Vodvářky je, že specializace lékařů v podstatě neumožnuje, aby lékař jedné specializace zaskakoval za lékaře specializace jiné, a v podstatě tam říká, že ambulantní lékař by na ARU nebo JIPce v podstatě překážel. Ano, druhý argument je, že by tito ambulantní lékaři v podstatě zavřeli svoji praxi. Druhý argument beru, ale v prvním argumentu by lékař překážel, pokud tam bude "navelen" a zárověn by nepřekážel, pokud tam pujde dobrovolně pomoc?

J. Jedlička 6.3.2021 17:23

Loula, Loula, ani Vám nebudu prozrazovat odpověď na Vaši otázku, ale dr. Vodvářka v článku vysvětloval, proč je nesmysl direktivně nutit lékaře pracovat v nemocnici mimo svoji odbornost a současně nechat bez péče pacienty ve své ambulanci. Vámi citovaná výzva naopak směřuje k žádosti o dobrovolnou výpomoc, která by zároveň nevedla k zavření a likvidaci fungujících ambulancí.

V. Loula 6.3.2021 16:46

To je tedy kouzlo nechtěného. Pane Vodvářka, v obsáhlém článku píšete, že vícepremier Hamáček přišel s "převratným nápadem" povolat na pomoc ambulantní lékaře. Na více bodech dokazujete, že je to totální pitomost, na kterou může přijít pouze debil, a že celá vláda není nic jiného než banda neschopných karieristů, blbů a debilů. Bezva.

Před chvílí jsem zaregistroval zprávu z ČT, je hejtmanka středočeského kraje a primátor Prahy vyzvali ambulantní lékaře, aby šli pomoci na oddělení s covidem.

Tak tedy opravdu nevím, kdo je tady debil.

V. Čermák 5.3.2021 22:37

A prezident Havel byl zavřený, na jedné cele s Dominikem Dukou...;-D

B. Máca 5.3.2021 22:22

Doplnění odstavce 2:

Dlouhodobě trestně stíhaného premiéra má též Izrael. Francie trestně stíhá bývalé prezidenty. ....

M. Pivoda 5.3.2021 20:09

https://www.youtube.com/watch?v=6Zbhvaac68Y

V. Čermák 5.3.2021 19:57

Myslím, že přeháníte. Zásadních rozhodnutí tolik neudělal. Asi se neshodneme, zda zadlužit hned, nebo plošně škrtat, zavírat a zkrachovat potom, až ostatní zadlužení už pojedou. Lavírování v pandémii je podobné jako jinde, že jsme teď dole nic neznamená, stejně jako, že jsme dřív byli nahoře. Nějaké politické hlouposti s Primulou apod jdou mimo mě. S EU jedná takticky, protože jsme její kolonie, tak jednat jinak by byla pyšná chyba. Nic dalšího se mi nevybavuje, ale můžete mi cokoli připomenout. Mimochodem, proč jsme nyní kolonií EU a každoročně tam posíláme 300+200 miliard, o tom se nemluví...;-D

M. Pivoda 5.3.2021 19:55

... „krankfotr“, tedy silného muže, který subtilním sestřičkám pomáhal s ležícím nemocným, s jeho překládáním na lehátko a vůbec s prací pro všechno, co nezvládla 50 kg vážící žena. ...

Doufám, že na tomto problému dnes už intenzivně pracuje obor robotiky. Robot "krankfotr" se totiž určitě nemůže nakazit koronavirem - i když jeho úroveň zručnosti nemůže s lidským krankfotrem zatím soutěžit.

V. Bok 5.3.2021 19:53

No, ja jen říkám ježíšmariááá... on je fakt dochtor?

V. Bok 5.3.2021 19:52

Mimochodem, licenci na paneláky jsme kupovali na západě, poprvé myslím v Dánsku. I v takovém Švédsku byly velká paneláková sídliště a dosud jsou. Rozdíl byl zejména v tom bahně... a trochu se snažili to zajímavěji poskládat a nabarvit. Většinou to k pocitu pohody stačí.

J. Jurax 5.3.2021 19:29

No, seznam toho, co premiér byl učinil špatně, by se zdaleka nevešel do povolených 2000 znaků příspěvku.

Ovšem to by bylo lze říct snad o všech premiérech po sametu. Před ním nakonec taky, ale to velel předvoj dělnické třídy - KSČ.

J. Jurax 5.3.2021 19:22

Mýlíte se, za tohle Le Corbusier fakt nemůže. A ano, panelová sídliště tam nejsou určena pro vyšší příjmové skupiny.

Š. Hašek 5.3.2021 18:30

Zatím sleduji, pane doktore, již rok, že sice nemáte rád jistého Hamáčka (já také ne), ale obecně s opatřeními vlády (opozice mění jen předložky a spojky vyhlášek) velice souhlasíte.

Nevím, co se dnes čertíte. A je dost vidět, že zděšení z vira Vás za ten rok ještě nepustilo. Mě už tedy dávno.

J. Farda 5.3.2021 18:17

Hanbím se, že jsem se ukecl, bo Vy nikdy nekecáte ... :-(

V. Čermák 5.3.2021 17:52

Já proti konstruktivní kritice nic nemám, pokud ten kritik konkrétně sdělí, co premiér ( rozhodně nikoliv Nedotknutelný) dělá špatně a jak by to měl dělat lépe, případně proč. Pak se můžeme spolu bavit o těch důvodech. Dřív to bohužel nejde....;-D

V. Čermák 5.3.2021 17:47

Nepovídejte. Já to fakt pochopil. Mimochodem, pochopit jednoduchého ideologa Vodvářku není nijak složité...;-D

V. Čermák 5.3.2021 17:45

Ale houby, mluví za vás Oslíky, rovnou ze stáje...;-D

J. Kadeřábek 5.3.2021 17:35

Jo jo. Původ těch betonových domečků je ve Francii a jistý Le Corbusier byl jejich pachatelem. Jenže dnes tam bydlí převážně Alžířané zatím co u nás si tu králíkárnu za 5,5 mega nepořídí ze svého platu ani inženýr strojírenství.;-(

J. Farda 5.3.2021 16:30

Vy? Kecáte! :-P

J. Jedlička 5.3.2021 16:15

V některých, zejm. chirurgických oborech, je prospěšné kombinovat ambulantní praxi s nemocniční operativou. Jde ale o nemocniční práci ve vlastním oboru, která je v Německu opravdu velmi dobře placená, zatímco různí čeští zhrzení stalinisté by velmi rádi jiným organizovali bezplatnou otrockou pracovní povinnost.

D. Černá 5.3.2021 16:13

Brilantní vtip. Musím ocenit.

To muselo dát práce...

P. Kubáč 5.3.2021 15:57

V Německu honí doktory do špitálů přímo lékařská komora - nedostanete licenci na soukromou ambulanci mimo špitál - pokud pravidelně nechodíte ordinovat a sloužit do nemocnice.

Tím Němci dosáhli toho, že nemají mezi doktory převahu "líných kaprů" pro nemocniční práci nepoužitelných ani kdyby nastal konec světa.

A nepříjemá otázka ad hominem - pane doktore - autore - kdy jste naposledy sloužil noční ?

J. Jurax 5.3.2021 15:14

Inu, netuším, koho z mnohých máte na mysli, nicméně když už se odbočilo k panelákům, tak k tomu nemáte asi nic, že ...

A jak vlastně Váš emotivní výkřik souvisí s tématem článku, potažmo konkrétního vlákna diskuze?

L. Novák 5.3.2021 14:21

Velmi dobře napsáno. :-) R^

Nekompetentnost hraničící s blbostí už se ve vládních / ministerských funkcích i mezi úředníky na ministerstvech ČR stává normou... Přibližujeme se mílovými kroky EU?

J. Jurax 5.3.2021 13:59

Neřekl bych.

Kritika Babiše je taky nezbytná. Nelze jej mít za nedotknutelného jen proto, že je premiér nebo dokonce proto, že je Babiš. Koneckonců je hodně co kritizovat, že, a nejen v souvislosti s covidem.

D. Černá 5.3.2021 13:59

to dělá, za vás lůzu mluví Ovčáček.

D. Černá 5.3.2021 13:58

Já zase slyšela od jednoho celoživotního příživníka, který nikdy nic nevytvořil, nevyrobil, nevymyslel, který celý svůj zbytečný život jen parazituje na éráru a i mých penězích, že jsem neschopná a mám zkrachovat a že je to dobře.

J. Jurax 5.3.2021 13:44

Ono se jenom nepřenášejí mrtvá těla, manipulovat jest třeba i s živými, obsluhovat je, utírat jim zadky a uklízet.