7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

ZDRAVOTNICTVÍ: Povaleči z kaváren do polí a továren...

Tvůrčí schopnosti členů současné vlády začínají dosahovat výšin pověstného dua Pat a Mat. Zatímco prostý lid se baví sázkami, jak dlouho bude platit večerní vyhlášení zásadního pravidla, a vyhrávají ti, kteří sází na hodiny a ne na dny, pan Hamáček přišel se spasitelským nápadem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Šejna 5.3.2021 11:39

milá D.Černá,

"děkuji" vám, že mi přejete, abych brzy umřel a snížil tak stav těch voličů, kteří odmítají volit podle mírumilovného učení pravdy a lásky.

Ani mě to nepřekvapuje, že mi v souladu se šířením té vaší všeobjímající pravdy a lásky přejete rychlou smrt.

D. Černá 5.3.2021 11:39

Vám to může být jedno. Pro vás je maximálně veterina.

D. Černá 5.3.2021 11:31

Téma je psychopat s krycím jménem Bureš č. 25082 a jeho manažerské schopnosti při epidemii.

A vy jste b*b.. Péťo.

D. Černá 5.3.2021 11:29

Zkuste to tady:

www.bohnice.cz/krizova-pomoc/

V. Petr 5.3.2021 11:27

Žvaníte zcela mimo téma!

V. Čermák 5.3.2021 11:25

Richtere, vy máte Manžela? Ale nebojte, já to za zrůdné nepovažuji...;-D

V. Čermák 5.3.2021 11:23

Pandémie panu Vodvářkovi nevadí, Babiš vadí...;-D

V. Čermák 5.3.2021 11:21

Tak ambulantní lékař Vodvářka by mohl nyní být mnohem užitečnější v nemocnici, než při opakovaném sepisování antiBabišovský statí....;-D

D. Černá 5.3.2021 11:20

Covid Šejno, mám za sebou v listopadu minulého roku. manžel se trochu trápil a já naprosto bezpříznakově.

Vás covid také nemine, tím si buďte jist a bez ohledu na karmu, vám přeji, abyste si si ho pořádně užil, protože voličů a fanoušků té zrůdné party z Hradu a ze Strakovky škoda nebude. Pochopil?

M. Josovič 5.3.2021 11:16

jen bych chtěl panu Vodvářkovi připomenout, že v době pandemie je každý lékař povinen pomoci tam, kde ho pacienti nejvíc potřebují. nevím, jestli je lékař, ale chtěl bych mu připomenout Hipokratovu přísahu. Jistě budou ambulantní specialisté bohatě kompenzováni.

D. Černá 5.3.2021 11:15

Také mám dotaz.

Kolik vláda ,,krizového managera", když viděla už několik měsíců, že situace s naplněním akutních lůžek bude neudržitelná, nakoupila JIP vybaveních a zajistila prostory pro akutní péči třeba v lázních apod, což ji nouzový stav umožňuje?

A druhá otázka, kolik ,,krizový manager" během té doby zkasíroval na dotacích z peněz, které jsme my vydělali?

Tohle bude konec té podkarpatské estébácké krysy a ani Zeman ho nezachrání. Až padne, tak to bude takový fičák, že nebudou státní zástupci dávat červené papíry do psacího stroje.

(pro neznalé, červené papíry v psacím stroji znamenaly za bolševika návrh na vazbu);-D

M. Šejna 5.3.2021 11:14

Něco k tématu personální výpomoci v nemocnicích byste neměla, uštěkáná hárající feno?

Až dostanete covid, určitě si vzpomenete na Vodvářkovu radu, že praktičtí lékaři vám pomoci nesmějí. Pomoc hledejte u kvalifikovaného personálu z řad popelářů, uklízeček, "ynteluktální elyty" nebo horníků.

A. Mara 5.3.2021 11:08

Vodvarka na hrad... jak to ze uz tomudle statu davno nesefujete... Na vas uz dlouho cekame...

D. Černá 5.3.2021 11:06

Tak zatím všemu velí a hlavně se pasoval do role vrchního distributora a vakcináře agent STB-krizový manager( ;-D;-D) který ani není schopný zajistit převoz vakcín z bodu A do bodu B.

Jsem se chtěla zeptat Šejno, už je líp, nebo to budete ještě nějak vylepšovat?

Ś. Svobodová 5.3.2021 10:43

Jste si pane Vodvářko jistý, že ti ambulantní specialisté by měli sloužit na Jipkách? Nemohou být např. na příjmech?

J. Nevrkla 5.3.2021 10:36

Myslím, že by se mělo dát více pravomoci vzdělaným, zkušeným a schopným sestrám. To jednoznačné spoléhání na lidi s titulem v jiných odvětvích není obvyklé a může nadělat více škody než užitku.

M. Matura 5.3.2021 10:14

Ano, o obvoďácích tady není řeč. Už proto, že jejich úkolem by měli být i očkování vakcín, čemuž se ovšem před půlrokem bránili. Tedy alespoň někteří. A vida dnes se k tomu hlásí a proč prý se s nimi nepočítalo od začátku. Obdobně tomu je opět se soukromími specialisty. Zatáhnout je z pohodlného 5ti denního pracovního cyklu do nepřetržitého provozu nemocnic se budou pochopítelně bránit zuby nehty.

M. Šejna 5.3.2021 10:06

Asi jsem blbej mezi všemi chytrými elektrikáři, takže bych měl k vám, chytrému elektrikáři, logický dotaz, který mi během vteřiny určitě odpovíte:

je nedostatek zdravotnického personálu v nemocnicích a praktičtí lékaři nemohou chybějící personál dle prostého elektrikáře Vodváčřky a Kraude nahradit. Kde tedy tu náhradu vzít?

Mezi uklízečkama? Mezi horníky? U popelářů?

J. Moravec 5.3.2021 10:04

Autore. Je strašně dobře, že jste první objevitel, kdo už ví, že nemocnice potřebují především siláky na manipulaci s nemocnými a mrtvými. Ještě by bylo dobré váhajícímu panu Hamáčkovi prozradit, kde lze ještě nalézt pár jedinců, kteří nají k medicíně blíže než např. vy. Tahle vláda prostě dělá všechno špatně. Neposlouchá rad odborníků. Já tedy nevím co pan Babiš poslouchá, ale pokud sleduji např. internet, tak denně mohu číst desítku názorů otitulovaných specialistů. Kdybych však měl nalézt nějaký společný názor, jako průnik, tak je to prázdná množina. Mohu pochopit, že Babiše nemusíte, ale nějak intuitivně se podívejte do zahraničí na tamní opatření. Jsou naprosto stejná, možná se posouvají v čase. Proč to u nás nefunguje? Já vyslovuji domněnku, že to nemusí být Babišem, ale lidmi, kteří opatření nedodržují. Ještě bych dodal, že i publicisty, kteří rozumějí všemu.

M. Šejna 5.3.2021 10:01

Klasickej pan Vodvářka. Plno keců o tom, jak se to dělat nemá, ale žádné slovo o tom, co by se dalo teď v krizi dělat.

Každopádně by si měl Hamaček zapamatovat Vodvářkovu radu, že pokud je zdravotnického personálu na covid-odděleních nedostatek, pak nesmí hledat náhradu u praktických lékařů, ale jen a pouze u studentů středních zdravotníckých škol a medicíny, nebo u hasíčů a v armádě. Tihle náhradníci jsou dostatečně zruční narozdíl od praktických lékařů.

:-P

Z. Lapil 5.3.2021 9:56

O to by snad ani nešlo. Klíčový problém vidím v tom, že obvoďáci jsou fest v permanenci, takže jejich přesun by obratem způsobil, že jejich přetížení by se změnilo ve stav nouze.

Co jsem se doslechl, tak pomocného personálu (mytí, roznášení bažantů...) je v nemocnicích dost, problém je právě s rutinovanými odborníky. Říkám si, že by spíš stálo za to zvážit administrativní odlehčení, něco jako jsem jednou jedinkrát v životě zažil: na ortopedii mi doktor kroutil kolenem, jedna sestra asistovala a on rovnou druhé sestře diktoval nález, takže zatímco vyjížděl papírek z tiskárny (mj. "tohle zaplatíte na recepci"), pan doktor už si myl ruce na dalšího ve frontě a vlastně čekal, až vypadnu; rozhodně nic neklofal do počítače, zatímco by ostatní postávali kolem.

Z. Lapil 5.3.2021 9:45

To je věc názoru. Vzpomeňte si - z Blaníku už jednou vojsko vedené svatým Václavem vyrazilo. Když se to doneslo na ÚV KSČ, vyrazil taky Husák se svými pravo i levobočníky. Po vzájemné výměně zdvořilostí dostal sv. Václav do ruky papír - program potravinové soběstačnosti ČSSR. Chvíli to studoval, a pak bez dalších řečí zavelel: "Zpátky! České zemi bude ještě hůř!".

M. Matura 5.3.2021 9:32

Omezení kontaktů mezi lidmi je prvním a základním bodem boje proti epidemii. Pomoc při přenášení těl z nemocničního lůžka do rakve je sice záslužná činnost, ale na šíření nakažlivých nemocí má jen minimální vliv. :-)

P. Hatina 5.3.2021 9:23

Pokud se týká nižšího zdravotního personálu z ambulancí, tak pro ně platí to samé co pro lékaře, v článku pro body 2-3. tedy taky pro to nejsou vyškoleni a chybí jim praxe. Jistě. Navíc, pokud by šlo o novačky ze škol (nebo rovnou studenty), tak těm už druhý rok chybí kvalifikovaná praxe během studia.

Tohle je samozřejmě riziko, které na sebe berou politici, když je tam (odkudkoliv) direktivně naženou. A taky by za to měli mít zodpovědnost, jak už se dnes veřejně píše, nikoliv jen politickou, ale i trestní,.

M. Matura 5.3.2021 9:18

Opravdu si myslíte že absolventi lékařských fakult, kteří mají mít tyto znalosti, mají něco společného s právníky z Plzně? ;-D

Absolventi studia medicíny ovládají teoretické, předklinické a klinické obory a mají osvojeny základní diagnostické, terapeutické a preventivní postupy, které jsou schopni uplatňovat ve svém povolání tak, aby chápali existenci i význam souvislostí mezi klinickou medicínou a jejím vědeckým základem. Jsou připraveni zabezpečovat zdravotní péči na příslušné úrovni.

J. Kraus 5.3.2021 9:09

Díky za podrobný rozbor. Většina z oněch logických návazností a důsledků prolítne hlavou prostému elektrikáři během zlomku vteřiny v reakci na páně ministrův návrh. Mezi lidmi civilisovanými by figura ve funkci ministra měla své amatérské nápady probrat s někým jako byl Humphrey Appleby. Že se to zřejmě neděje, nejen v tomto případě, je dosti znepokojivé. Jak říkali staří Čechové, ryba smrdí od hlavy.

J. Urban 5.3.2021 9:05

A az "bude jeste lip", prijdou souzi na to, ze doktor jako doktor... a absolventi plzenskych prav zacnou chodit do spitalu taky?

J. Urban 5.3.2021 9:04

;-DR^

M. Matura 5.3.2021 9:03

"Protože jak známo, ministrem může být dle Ústavy každý."

Možná pan Hamáček vychází z představy, že když novinářem může být doslova také každý, mohl by vystudovaný lékař s diplomem zvládnou po proškolení i praxi v nemocnicí.;-D

J. Urban 5.3.2021 9:03

Koblihu?