3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jílek 2.1.2011 20:16

Loupežné přepadení?

Pane Párale, dejte si klystýr a mokrý hadr na hlavu....

J. Jílek 2.1.2011 20:21

Re: Loupežné přepadení?

ten směšný paňáca Páral je zcela mimo realitu.....po všech stránkách.....my nejsme ve stavu, kdy můžeme mávnout rukou nad ztrátou jakéhokoliv počtu lékařů. Oni už dnes neodpracují 13 let přesčasů pro nic za nic....pan Páral je příklad "ekonoma" chaota, který se vykecává z pozice své "vědy" aniž má potřebný soubor informací....

F. Eliáš 2.1.2011 19:22

Článek mi mluví z duše

Nikdy bych nevzal zpět vyděrače, když mě k tomu naprosto nic nenutí. Ti doktoři jsou morální zmetkové, a proto budou jistě i lemplové pracovní.

J. Kilian 2.1.2011 21:41

Re: Článek mi mluví z duše

OK, držte se toho a opakujte si to vždy, když k nim míříte.

J. Kanioková 1.1.2011 22:31

Taky s článkem souhlasím

a souhlasí s ním i moje sestra lékařka, které jsem ten článek přeposlala. A obě tvrdíme - školné !!! a ať si pak lidi odcházejí jak chtějí..

V. Kún 1.1.2011 22:54

Re: Taky s článkem souhlasím

Na to je, paní Kanioková, jednoduchá otázka: A už Vaše sestra lékařka státu nějaké peníze za to, že bezplatně vystudovala jeden z finančně nejnáročnějších studijních oborů (medicinu), vrátila? Pokud ne, co jí v tom  - když je tak uvědomělá - zatím bránilo? A kdy je státu vrátí, k tomu dobrovolně, a samozřejmě z přesvědčení?

J. Kilian 1.1.2011 22:30

Kontrolní otázka, pane autore

Mám jen kontrolní otázku, pane Párale. Myslíte si, že Královská léíkařská Komory byla odborovou organisací více než profesním sdružením, když nezavedla kárná řízení proti lékařům GB, kteří se postavili proti státu a přestali pracovat ? Mimochodem, ani zdejší tehdy (možná dosud)  socialistické Československo bv roli stávkokaze neuspělo a Železná Lady pochopila během dvou týdnů, že požadavky lékařů jsou oprávněné a vyhověla jim. A že to byla setsakra jiný formát než ta naše protikorupční vláda, pravda.

P. Hofman 1.1.2011 17:50

JEDNODUCHÉ

Kdyby modří ptáci z ODS nerozkrádali dlouhodobě a systematicky hodnoty, vytvořené občany této země, bylo by pravděpodobně dost jak na platy lékařů, tak i zdravotního personálu a dalších nedostatečně ohodnocených profesí. Jednoduché.

J. Dvorská 1.1.2011 18:18

Re: JEDNODUCHÉ

Vy jste asi ještě úplně ožralý...pane!

P. Hofman 1.1.2011 18:30

Re: JEDNODUCHÉ

Škyt!

M. Vondráček 1.1.2011 18:58

Re: JEDNODUCHÉ

Je pozoruhodné , jak se hlupákům vše jeví jako jednoduché :-) Uhodnete proč ??

J. Schwarz 1.1.2011 19:44

Re: JEDNODUCHÉ

přitom řešení by bylo prosté - a modří ptáci je i nabízeli. Omezit stát a nechat prostředky občanům - včetně socialistů a komunistů. Ti by si mohli zařídit sociálno dle svého gusta /třeba zdravotní pojišťovnu ČSSD, sociální pojišťovnu ČSSD/, mohli by si mezi sebou zavést "progresiů dle libosti a všichni by byli spokojeni. Socani by měli jistotu toho nejlepšího - jejich "experti" a šéfové, nositelé to těch nejvyšších etických hodnot, by je jistě neokradli a "ptáci" by měli po ptákách. A jako bonus by se socan dočkal zadostiučinění vida individualistické liberály, kterak nemají na léky a upadají, bez solidarity, do bídy. Tak čeho se socan bojí, proč se na "neokonzervativce" nevykašle a nejde svou cestou - údajně tradičně evropsko-civilizační! Žeby tomu sám  nevěřil?

P. Hofman 1.1.2011 20:04

Re: JEDNODUCHÉ

Je velmi málo prozíravé myslet si, že když někdo kritizuje lumpárny ODS musí být zákonitě stoupencem ČSSD. Není to spíše tak, že prostě člověku vadí svinstva bez ohledu na partaj?

S. Maršálek 1.1.2011 20:59

Re: JEDNODUCHÉ

Nebojte, oni "socani" ve volbách zvítězí a vše co zavedly pravicové vlády zruší. To bude tanec. A víte proč? Protože se vlády chovají arogantně, zajímají je koryta a živí třídní nenávist. Bohužel voliči jim na to skáčí. Viz. diskuze na NP.

J. Marešová 1.1.2011 22:08

Re: JEDNODUCHÉ

Pane Hofmane, je jednoduché šmahem z rozkrádání obvinit ODS, aniž byste uvedl fakta - já vám mohu naproti tomu uvést fakta o rozkrádání ze strany ČSSD - a to od Zemanovy "Padni, komu padni" a první padl jejich ministr financí Svoboda za vytunelování Liberty - další byly aféry - biolíh - Kakaová aféra - Unipetrol - nákup Grippenů - Ministr Zgarba a Fencl - spekulace s pozemky - mohla bych vám vyjmenovat ještě desítky dalších, ale je to zbytečné, jestliže došlo k nějakému rozkrádání, umožnili ho politici všech stran - přečtěte si knížky od pana Kmenty - na př. Válka kmotrů, pak pochopíte, že zde vlastně ani politici nevládnou, ale jsou řízeni "kmotry" Praha na př. Janouškem a Hrdličkou. Zde se za těch 20 let ještě neprojevila politická kultura, nikdo z politiků prozatím nedozrál natolik, aby do toho řízl, vždy to byly pouze pokusy, ale takový politik byl ihned odkázán do patřičných mezí a to i zfanatizovanými odbory.

B. Brousková 1.1.2011 22:32

Re: JEDNODUCHÉ

O aféře s LTO jste asi nikdy vůbec nic nezaslechla? "Svoboda při vytunelování Liberty" zcizil tuším několk milonů. A odseděl si za to trest v kriminále. Daňový únik z LTO je  odhadován na 60 000 000 000. Šedesát tisíc milonů. A vám kupodivu nestojí ani za zmínku. Jednoduchá otázka zní proč? Tehdy vládl Klaus a příslušný ministr se jmenoval Dyba.

P. Hofman 2.1.2011 11:01

Re: JEDNODUCHÉ

O rozkrádání našich peněz, odvedených do státní pokladny, není absolutně pochyb. Účastní se toho především politici a jejich nohsledi ve státní správě. Jaká fakta chcete, paní Marešová, donekonečna opakovat?

Ano, ČSSD šlape ODS úspěšně na paty, ale nezlobte se, ODS pořád vede nejmíň o délku koně.

V. Kún 1.1.2011 11:27

Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Soudruh Páral požaduje organizátory protestu nebrat zpět, a s ostatními také zatočit: odvolat vedoucí pracovníky, kteří protest podpořili,píše Páral,  a se všemi ostatními lékaři znovu projednat mzdové výměry (rozuměj: snížit zařazení, mzdy a možné odměny). A to jen proto, že lékaři chtějí, aby jejich platy odpovídaly jejich znalostem, umu a odpovědnosti. - To ovšem nepřichází v úvahu, rozčiluje se soudruh Páral a mnoho dalších dnešních "publicistů" a politiků - nejdřív se musí odškodnit zkrachovalí bankéři a podnikatelé, také se musí dál snížit daně a pojištění nejbohatším, donutit důchodce a ostatní, aby platili třikrát tolik za zdrav. péči, atd. A se vzpurnými lékaři zatočte, radí soudruh Páral lidu. Div že nevolá na pomoc ocelovou pěst dělnické třídy, tedy milice. V letech před r. 1989 by to s radostí udělal a já dnes schválně soustavně píši SOUDRUH Páral, protože kdo to neví, tak pan Páral byl až do konce roku 1989 po mnoho let vedoucím ekonomické rubliky komunistického Rudého práva (pravidelně nadřízenými stranickými orgány - tj. sekretariátem ÚV KSČ a samotným ÚV KSČ - vysoce oceňovaným a odměňovaným). Pak ovšem stačil během několika dnů převléct kabát a už léta je zasloužilým pravičákem. Odměnou mu je mj. šéfredaktorství ekonomického časopisu EURO a potlesk zdejších souvěrců.

J. Kulheim 1.1.2011 12:21

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

V ČR je zdravotní daň a platí solidarita zdravého s nemocným, mladého se starším. Staři byli jednou mladí a platili i když nebyli nemocní.Chci říct, že pokud toto platí, tak by neměly být peníze vybraní z jiných daní přesouvány k financování zdravotní péče. Stát tam peníze dává proto, že vybraní peníze na zdravotním "pojištění" nnestačí k pokrytí nákladů na tuto péči.

To jestli ředitel vezne výpovědi zpět, záleží na něm. Já bych je nevzal a přidal bych těm, kteří pracovat chtějí.

M. Stuchlik 1.1.2011 14:24

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Jenže ty zedřeš z kůže během pár týdnů.

J. Kulheim 1.1.2011 14:36

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Rok                    1989         1995        2000          2005          2009

Počet lékařů      33 346      35 714     38 331       42 702       45 186

J. Kulheim 1.1.2011 14:40

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Pokud odejde 3000 lékařů, tak bude počet cca na úrovni roku 2005.

Kdo se necítí ne jedné lodi s ostatními, není sebemenší důvod, aby se ostatní cítili na stejné lodi s nimi. Nemám k těmto lidem sebemenší důvěru a nechci, aby někdo z nich na mne šáhl.

P. Kylchap 1.1.2011 16:42

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Drobná oprava.

Soudruh Páral byl ještě dlouhou dobu redaktorem Práva. Určitě do roku 2000 a možná ještě později. Pak přeběhl do Junge Front Heute. Tam pár let vydržel.

Je velmi zajímavé srovnat to co psal do Práva s tím co psal do JFH.

P. Boublíková 1.1.2011 17:00

Re: Soudruhz Páral: Orgnizátory protestu nebrat zpět

Také jsem z článku nabyla dojem, že pan Páral by měl být ředitelem nějakého špitálu, ne-li přímo zeměkoule.

S. Ševeček 1.1.2011 11:17

Nerozumím té větě

"Lékařům jistě náleží vyšší platy, než mají dosud, stejně jako mnoha dalším profesím."

Možná by tu technologii, jak ty "správné" platy zajistit, poradila KLDR ...

K. Janyška 1.1.2011 10:55

Klidně bych posuzoval akci Děkujme, odcházíme jak trestný čin obecného ohrožení ! Dzp.

P. Kylchap 1.1.2011 10:57

Re: Klidně bych posuzoval akci Děkujme, odcházíme jak trestný čin obecného ohrožení ! Dzp.

Ale jděte! Což to odchod lékařů nejsou SŘLI ?

V. Kusý 1.1.2011 11:16

Re: Klidně bych posuzoval akci Děkujme, odcházíme jak trestný čin obecného ohrožení ! Dzp.

O tom co je a co není SŘLI, rozhoduje pan Janyška!

K. Janyška 1.1.2011 16:23

Re: Klidně bych posuzoval akci Děkujme, odcházíme jak trestný čin obecného ohrožení ! Dzp.

Pánové, to, co říkáte jsou takové hlouposti, jakobyste tvrdili, že jedna a jedna jsou tři ! Dzp.

M. Kesl 1.1.2011 10:53

Stav nouze-co potom?

Potopa.Pan ministr měl dosud na řešení situace cca 2-3měsíce.Nic neudělal.Teď má další 2měsíce.Podle jeho dosud známých návrhů to vypadá,že zase nic realizovatelného nevymyslí.Vyhlásí tedy stav nouze-získá měsíc.Když nevymyslel nic za pět měsíců,pochybuji,že ho ten pátý něco napadne.Nakonec asi zahlásí : Plný zásah potopeno.Návrh nebrat lékaře zpět.Nevím nevím.Nějací jistě odejdou a budou zde chybět.Kromě toho lékař,který rozvázal pracovní poměr,nemusí se vrátit do nemocnice,ze které odešel.Stačí,když doktoři vydrží doma 14 dní po rozvázání pracovních poměrů a bude v nemocnicích na srandu zaděláno.Bohužel pacienti se smát nebudou.