17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 1.1.2011 17:00

Re: Stav nouze-co potom?

přesně tak

J. Kulheim 1.1.2011 10:39

Náš exodus, Váš exitus.

Je v tom záměr strašit lidi nebo nevědomost.  Heslo by nevymyslel ani Sarka Farka. Celý systém zdravotní péče se podílí na zdravotním stavu obyvatelstva pouze 8-10%. Tito lidé vystupují jako byli všemohoucí a rozhodovali o bytí a nebytí lidstva. Zcela určitě po jejich odchodu nebudou kopce mrtvol, které nebude mít kdo zakopat. Zatím  systém funguje, valné části, v léčení nemocných.

Zdraví je majetkem každého jednotlivce. Moje zdraví není majetkem pana Hegera, pana Kubka nebo „společnosti“. Každý z nás má odpovědnost za sebe, svoji rodinu, za to co se děje kolem něho.  Uživatele zdravotní péče , zastupuje vláda. . Ministr Heger nezastupuje zdravotníky, ale daňové poplatníky. V ČR není zdravotní pojištění, ale zdravotní daň. V současné době cenu služby určují úředníci, kteří vypracovali tabulky podle kterých se odměňuje.Jsou to titíž lidé, kteří zablokovali reformu už na poplatku 30 Kč a na 30 Kč vyhráli volby.Jsou to ti samí lidé, kteří chtějí rozpustit peníze, které jsou na účtech pojišťoven díky lidem, kteří dodržovali zákon a poplatky platili.

Chtít můžete co chcete, ale kolik dostanete záleží na tom, kolik uživatel služby může nebo je ochotný, za službu zaplatit. Ve stávajícím systému někdo platí víc, někdo méně, ale všichni mají nárok na stejnou péči. Solidarita je užitečná, ale každý by si musí uvědomit, že být s někým solidární, není   povinnost .Měla by platit subsidiarita, jejíž součástí taky solidarita.

 Nikdo nemá právo vyhrožovat a vydírat.. Kdo chce odejít. nemusí vydírat a může jít.  Zatím jsem nepotkal člověka, který by řekl, že jeho plat je vysoký a neodpovídá jeho pracovnímu výkonu. Zarážející je stádnost, do které se lékaři nahnat. Většinou se k tomu uchylují lidé méně myslící.

J. Dvorská 1.1.2011 7:51

souhlas

Velmi souhlasím s uvedeným článkem! Pokud by si páni lékaři platili studium, tak  snad mají určité právo chtít vyšší plat .Ale to by museli chtít po soukromé nemocnici, prostě stát buˇd peníze má nebo ne. Pouze podotýkám, že dobrých lékařů si velmi vážím! Jinak přeji všem  slušným  lidem šťastný nový rok 2011!

V. Heidlerová 1.1.2011 9:05

Re: souhlas

Připojuji se k souhlasu. Demokracie je také zodpovědnost, tu a své pacienty odcházející lékaři zradili. Zrada a nezodpovědnost v napjaté situaci se trestá. Nevím, zda bych měla znovu důvěru k takto protestujícím lékařům, no asi v bezvědomí ano. Dobrovolně ne. Zdravím.

M. Stuchlik 1.1.2011 10:42

Re: souhlas

Primárně problém není vlékařích ale manažerech. To je ta nejnezodpovědnější vrstva společnosti. Velké platy, velké pravomoci a jediné co dělají je vzájemný boj o koryta.

Chyba lékařů je jen v tom, že považují za cíl svých protestů vládu. Ta toho moc nevyřeší, zvlaště když socialističtí hejtmani, kteří mají na problémech zdravotnictví lví podíl, jakoukoliv další snahu vlády cokoliv řešit zase zesabotují.

P. Kylchap 1.1.2011 10:56

Hahaha

jak dlouho jsou socialističtí hejtmani ve funkci? Kdo byli předcházející hejtmani?

M. Stuchlik 1.1.2011 14:23

Re: Hahaha

Kdo zesabotoval Julínkovy reformy dřív než začaly? Kdo rozhazoval peníze krajů za regulační poplatky? Kdo měl zasáhnout proti předraženým nákupům nepotřebné techniky do špitálů jejichž  zřizovatelem je kraj?

P. Kylchap 1.1.2011 16:36

Pane Stuchlíku,

když do lodi teče voda, tak se nejdřív ucpou díry a pak se začne pumpovat. Stejně je to ze zdravotnictvím. Správně se zmiňujete o předražené technice. A takových děr je plno, např. podivná léková politika. Proč SUKL nekoná? Proč ministr nekoná? Nejdřív se ucpou díry kudy ze zdravotnictví utíkají peníze a pak se může dolévat. Jenže Julínek chtěl dolévat do stále se rozšiřujících děr. Proč asi? Nápovědou může být causa Drobil.

Mimochodem senátorka Dernerová na nákup předražené techniky upozorňovala. "Odměnou" jí byl vyhazov z práce. Ještě maličkost. Ta technika se nakoupila za hejtmanování ODS.

J. Schwarz 1.1.2011 20:29

Re: Pane Stuchlíku,

Co dělali socani 8 let ve vládě? Proč  neucpávali díry a proč tehdy neprotestovaly lékařské odbory? Jeden čas měli socani s komunisty slušnou většinu a proti vůli tehdejších "koaličních partnerů" prohlasovali například zákoník práce. Proč  nezametli s korupcí a neucpali díry?

P. Kylchap 1.1.2011 22:02

Re: Pane Stuchlíku,

Těch děr bylo mnoho. A nejvíce v bankovnictví. Takže ucpávali bankovní díry, sanovali a privatizovali banky.

Mimochodem, Klausův bankovní socialismus je základním kamenem státního dluhu.

P.S.

Vašnosto, socani nejsou u vlády už přes čtyři roky. A ze dvaceti let byli u vlády jen let osm. Kapírujete?

P. Kylchap 1.1.2011 16:38

Pane Stuchlíku,

žijete v bludech. Právě naopak. Hejtmani nebudou řešit reformu, tu musí vyřešit vláda!

P. Kylchap 1.1.2011 11:03

Madam,

nikdo nikoho nezradil. Když někdo není v zaměstnání spokojen může klidně odejít. Vzniklý problém není jeho problém, ale problém od nemocnic až nahoru k Petrovi Padnikomupadni Nečasovi. Chcete ze zaměstnanců nadělat nevolníky jako komančové?

P.S.

Můžete mi vysvětlit proč bych měl ke studiu ruských dějin použít beletrii jistého "Suvorova", vlastním jménem Rezun, který je jen beletristou a nikoliv historikem? Jeho beletrie je snůška plagiátu, lží a nedoložených fabulací.

Budete holocaust studovat z knih Davida Irvinga?

V. Kún 1.1.2011 12:47

Re: souhlas

To jako když dá pokladní v supermarketu výpověď, protože už nemůže, anebo nechce odpracovávat bůhvíkolik nezaplacených hodin přesčasů měsíčně, tak se chová nedemokraticky a zrazuje své zákazníky, ano? To o tom Vašem bezvědomí je také perlička. Dokážete vůbec při tom psaní myslet? Zkuste to, paní Heidlerová, myšlení nebolí, to nejsou zuby,  nemusíte se bát. A budete si aspoň dělat méně ostudy.

Jinak si přečtěte můj příspěvek z 11:27 hod. Možná se také poučíte.

J. Kulheim 1.1.2011 14:42

Re: souhlas

Pokud někomu práce nevyhovuje má právo odejít. Na ostatní se ohlížet nemusí, ostatní se nemusí ohlížet na něho.