7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Kanuk 23.3.2008 5:51

Křišťálová koule se nemýlila

Před lety, když byla u vesla ČSSD, si někteří lidé stěžovali, jak je stát okrádá. Tehdy jsem napsal: " Počkejte, jestli se dostane k veslu ODS. To teprve uvidíte, co to znamená být okrádán státem".

Standa 22.3.2008 8:39

Bartońům

se to mluví. Sociální cítění nikde, do důchodu daleko a rád se nechá vydírat bolestí a nemocí, pod pohrůžkou sankcí od státu, který má mocenské prostředky na  perzekuci při neplacení. To by v tom byl čert, aby ty  lidičky neplatili. Ve středověku to také všechno vybírali silou a  jak si libovali, že to jde jak po másle, bez ohledu na lidi.

Richard III. 21.3.2008 22:10

Pravdivá slova

Úspěch se nepochybně dostaví, pokud nebude víc Hovorků.

Roman 21.3.2008 23:59

Re: Pravdivá slova

Doufám, že aktéry Vámi očekávaného úspěchu nebude naše policie po čase nahánět po exotických ostrovech aby jim doručila obvinění.

Provokant 21.3.2008 20:28

Reforma se osvědčila

Reforma se osvědčila, je na čase zvýšit poplatky. Tentokrát na 50 Kč za návštěvu. Přece nebudeme chtít po lékařích, aby vraceli drobné.

AeroKarel 21.3.2008 23:49

Re: Reforma se osvědčila

Ve srovnání s průměrem EU pořád málo.

Standa 22.3.2008 8:42

Re: Re: Reforma se osvědčila

V EU mají světové mzdy, které jsou nám odepírány, ale managmentu ne! Jsme v průměru na hranici chudoby v EU.

thales 24.3.2008 20:28

Re: Re: Reforma se osvědčila

Vypočítejte si poplatky v % z průměrné mzdy. Potom se Vám to bude jevit trochu jinak.

Roman 21.3.2008 19:51

Neplačte

Neplačte a šetřte síly. Ještě nás čekají další "vylepšení":

- rozparcelování a privatizace železniční dopravy

- doprivatizování ČEZu (jako plně soukromý subjekt, určitě lépe obstojí v tvrdém domácím konkurenčním boji na trhu s elektřinou)

- nějaký "dobrák" už uvažoval o privatizaci finančních úřadů

loula 21.3.2008 20:19

Re: Neplačte

jo, ještě privatizace policie  a soudů.

Provokant 21.3.2008 20:33

Re: Re: Neplačte

To už začíná. Policie nebude jezdit k řešení dopravních nehod, pokud není někdo zraněn nebo pokud není účastníkem někdo bohatý (tedy škoda nepřesáhne xxx Kč). Dalším krokem bude, že policii nebude zajímat, když vám vykradou byt. Když není nikdo zraněn, ať si to vyřídí pojišťovna, tedy jste-li pojištěni. Pojišťovny si budou najímat soukromé vyšetřovatele.

Aga 21.3.2008 19:01

Bartoni jste zlocinec jako Julinek a nudete souzen

Cele "reformy" ODS jsou jen nejvetsi zlodejinou a pokusem o jeste vetsi od dob 97 roku, kdy ODS prakticky znicila stat a Klaus jen prosil v TV o dalsi utazeni opasku-a dalsi a dalsi, aby se vse nezhroutilo..

Ted vymysleji jak rozkrast nemocnice a pojistovny-Nebojime se uspechu ODS-vime, ze ti, co ODS predstavuji nikdy k zadnym uspechum krome ve vlastnich kapsach nebo cizolozstvim u milenek nedosli.

Bojime se, ze ODS spusobi jeste vetsi krize nez v minulosti. Kdysi jsem i souhlasil s myslenkou zakazu kSCM, ted vidim jsou daleko nebezpecnejsi komuniste a ti, co o vstup do KSC jiz drive usilovali v ODS-ODS-ZKAZA CRRv;-€;-€;-€;-€!! 

glos 21.3.2008 19:15

Re: Bartoni jste zlocinec jako Julinek a nudete souzen

Pánové a dámy. Co takhle něco dělat? Myslíte, že se to samo nějak spraví?

Aga 21.3.2008 19:40

Re: Re: Bartoni jste zlocinec jako Julinek a nudete souzen

Co delat? Cekam az to napadne vic lidi a pujdu demonstrovat za predcasne volby-i nove prezidentske-TYHLE PODVODY ODS A "REFORMY" pro par typu vedeni CEZu a s nimi spojenych musi skoncit.

ODS se snazi zdanit lidi a rozkrast co jde-kradou uz vic nez straky..Rv;-€;-€

silver 21.3.2008 19:47

Re: pane Bartoni,

  jen bych prosil,aby jste nám také tak pěkně a jednoduše popsal jak ministerstvo zdravotnictví zajistí,aby takto ušetřené peníze nemocenskými pojišťovnami se nerozplynuly  ve studijních zájezdech do JAR /paní Musílková-tuším/ nebo  na kufry /pan ministr David/  a byly vzužity opravdu účelně ku prospěchu nemocnic a nemocných. Pamatuje pan ministr i na toto? To by pane měla levice vztek!

Claudius 21.3.2008 18:22

Pan Bartoň jako velitel agit.střediska.

Něco tak málo kvalifikovaného na tak vážné téma jsem na NP nečekal,připadám si jako na MfD.Nemá p.Neff po ruce někoho méně juchajícího!

IS 21.3.2008 18:09

zraněný voják v Afghánistánu bude platiti

Žádná výjímka, nedbal řádně o své zdraví a lezl, omezenec, kam neměl. Plýtvání zdravotnickou péčí se musí zamezit. To není jako za socíku, kdy se vojclík zdejchl na marodku a se saniťákem ochlastal .  

Vont 21.3.2008 18:02

Bartoň

Tento článek by měl být orámován jako placená inzerce. Jenže tenhle blb tak píše pořád, to znamená, že má stálý plat. Ten zmiňovaný limit, kdyby to byli takoví dobrodějové stačilo jen stanovit, aby ti více postižení nebyli příliš zatěžováni. Ale ohánět se tímto důvodem jako úspěchem reformy to může jen dement z MZ. To samé platí o měsíčním vyhodnocení úspěchu ve snížení spotřeby léků a počtu návštěv u lékaře, když jsme všichni naběhli k doktorům v posledním čtvrtletí. Poplatky nějaké určitě zůstanou (denní spotřeba v nemocnici, pohotovostní služby a pod.)  Nejedná se  o žádnou reformu, jen o vytažení peněz z nízkopříjmových skupin ve prospěch bohatých a farmaceutických firem. Kdyby šlo o reformu a snahu snížit zadluženost státu asi by v této, podle nich,  tak krizové době  měli nést úděl taky bohatí. Např. Topolánek s místopředsedkyní parlamentu si  přijdou ročně navíc tak k 300 tis. Kč. Další, na důchody prý nebude, ale těm vysokopříjmovým budou vyplácet vyšší důchody než oni budou do státní kasy platit. Takových věcí jsou kvanta, ale plno lidí je bude volit, protože jim laskavě ucmrdnou pětistovku těsně před volbami do krajů.

vlasta 21.3.2008 16:29

limit 5000

Nevím, jak můžete napsat článek s o úspěchu reforem.,protože to co se tady předvádí není reforma,ale prachsprosté vybírání další daně,která  zdravotnictví nic nepřinese.90% lidí říká,že to je pouze okrádání lidí.A Vaše argumentace o limltu 5000 Kč taky pokulhává.Víte vůbec,že je mnoho léků,které se do tohoto limitu nepočítají;tuto informaci jste(možná i neúmyslně) přehlédl.Jsem důchodce a limit 5000 překročím přibližně v polovině roku.Fanděte Julínkovi dál,ale už o tom ty bláboly nepište.

           s přáním pěkného dne

Zdendáč 21.3.2008 17:05

Re: limit 5000

Jestli tomu rozumím správně,pak na Julínkův limit můžete nadávat ještě tři měsíce a po zbytek roku už by jste si jej měl jen a jen chválit !!!

Jestli ne,tak jste buď blbej nebo neumíte počítat...nebo oboje?

IS 21.3.2008 18:01

Re: Re: Zdendáči vypomůžeš Julíánkovi ?

Můj bývalý spolupracovník dva infarkty, mozková mrtvice, rozpad svalů  zaplatil za léčení už více než 5000, ale nic se mu do limitu nepočítá. Jeho příbuzní nyní žádají po Julínkovi nějaký ten drobný milión na  odškodnění, protože prý má nárok na léčení. Tak se přidáš, stačí 100000- 

Zdendáč 21.3.2008 18:22

Můžeš upřesnit?

Nevěřím,že by se tohle všechno odehrálo v roce 2008...A to silně zavání notnou dávkou fantasmagorie...

IS 21.3.2008 19:39

Re: Ten člověk žije ale teď a prodělal další CMP.

Další známý žaluje stát o miliön za zanedbání zdravotní péče před 10 lety, které se projevilo až teď. Soudu předkládá jako důkaz snahy státu znesnadnit keho léčbu  právě Julínkovi argumenty. Prý mu to poradil jakýsi úředjík, který si říká ombudsman.

Zdendáč 21.3.2008 20:04

Re: Re: Ten člověk žije ale teď a prodělal další CMP.

Jen těžko se dá reagovat na všechny zdravotní příhody vašich známých...

Pokud jsou však všichni tak vážně nemocní a čekají je další a výrazné výdaje za léčbu,pak by měli jen uvítat,že byl prosazen onen limit (5.000,-)...bez ohledu na to,že není všeobjímající ani všeřešící...Nebo by jste jim raději během roku odpustil placení poplatků v řádu stokorun a nechal je doplácet desetitisíce?...

Hmm,pak asi opravdu platí,že teprve v nouzi poznáš přítele ?

Roman 21.3.2008 20:11

Re: Re: Re: Ten člověk žije ale teď a prodělal další CMP.

Dopočítat se limitu 5000 kč jsou pro spoustu lidí výdaje v řádech desetitisíců. Zdaleka se do toho nezapočítává vše. Tchýni od nového roku stálo její léčení necelých 20 000 Kč na různých výdajích spojených s onkologickou léčbou a limitu zdaleka ještě nedosáhla. Ve spoustě případů je limit pouze teoretický a používá se k propagandě.

Zdendáč 21.3.2008 20:59

Romane

Samozřejmě i já dobře vím že ten limit není ani všeobjímající ani všeřešící.Ale ještě vloni nebyl vůbec žádný a v rovnostářském systému všechno všem nikoho ani nenapadlo analyzovat,že mezi námi žije i spousta těch,kteří platí za své léky obrovské prostředky...To myslím nebylo žádnou teorií ale praxí...

Limit je zatím jenom snahou této skupině odlehčit a v budoucnu (má-li mít smysl) ho nutně čeká i analýza,optimalizace a aktualizace...pokud ne,pak musím uznat,že zůstane jen vámi zmíněnou propagandou...

AeroKarel 21.3.2008 23:51

Re: Re: limit 5000

R^

Puťák 21.3.2008 16:15

Vtip p. Kelnera

Vážení diskutéři zde na těchto stránkách. Nejsem žádný mladík (77let) a konečně dolehla nemoc i na mne. Mám endoprotézu kolena  je perfektní a běhá mi to dobře za čtyři dny na JIP  jsem zaplatil á 450.- za 20dní rehabilitace á190.-  = 5.600.- Kč. Měl jsem perfektní péči, svůj pokoj, pravidelnou stravu a docela chutnou, denně uklizeno a postel upravenou a převlečenou, k tomu televizi, ledníčku, teplo, vodu studenou i teplou, elektřinu a každý den program rehabilitační pracovnice. V rehabilitaci byly zahrnuty vodní masáže, plavání v bazénu, masér s cvičením, rehabilitační stroje a denně lékařskou kontrolu. Cokoli jsem potřeboval a požádal sestru na oddělení pomohla. Pokud jsem měl léky z domova, beru tři na aritmii srdce ( byl jsem "dobrovolně " na těžbě uranu Bytýz) když došly, dostával jsem je od kliniky. Když jsem se vrátil domů a docela my to pékně chodí, tak jsem byl pro recept na léky (tři druhy) u praktického lékaře. Tam jsem zaplatil 30.- kč a šel do lekárny. Léky jsou na tři měsíce, tři druhy  to je 90.- Kč. Na žádost kolik budu doplácet mi sdělila magistra, 8,50.-Kč. Před 6ti měsíci to dělalo 282.- Kč. Jsem důchodce a jsem na výsost spokojen s péčí které se mi dostalo a rád zaplatím abych se cítil ještě nějaký rok zdráv.Pokud někdo pochybujete tak věřte, že pokud bude zdravotnictví takhle fungovat jsem pro a vy kteří nevěříte, co jsem napsal je pravda. Za totáče jsem měl od zdravotnictví pouze almužnu jako každý z nás a co jsem odváděl na zdravotnictví my nikdo nikdy neřekl, neměl jsem právo se ani zeptat.  Konečně už přestaňte na všechno nadávat . Díky za to,že si můj příspěvek přečtete.

NP 21.3.2008 16:24

Re: Vtip p. Kelnera

Nejsem s vámi v žádném rozporu. Podporuji současný systém zdravotnictví a přeji vám hodně zdraví.

Zdendáč 21.3.2008 16:55

Recept zdarma a bez poplatku...

...ano,přesně takovým je Puťákův příspěvěk...V celé diskuzi je praktickou ukázkou smysluplnosti změn nutných nejen ve zdravotnictví,ale i jaksi obecně,v celkovém přístupu ve vztahu pacient-pojišťovna-lékář-lékárník...

Děkuji a přeji do dalších let hodně úspěchů a sil,

Zdendáč