4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Bébr 18.1.2011 20:19

Kdo tu kydá hnůj?

Článeček psaný se zoufalou nenávistí by se měl jmenovat "Bartoň kydá hnůj". Kdo pořad OVM viděl, ví svoje a musí se článku i některým "diskusním příspěvkům" jen smát.

Kdyby aspoň měl pan Bartoň na to, aby psal trochu chytře. Já bych mu za tenhle "výkon" tu odměnu od ministerstva nedal.

J. Slanina 18.1.2011 23:46

Re: Kdo tu kydá hnůj?

Tak co, soudruhu bébře. Jak se jmenovala ta agentůra, co si ji vláda najala k dehonestaci doktorů ? Že by to byla ta, co si ji vymyslel soudruh kubek a o které nic neví ani komunistická stínová "ministyně" marková?

L. Severa 18.1.2011 14:42

Tak nějak to řekli

Profesor Beneš se   v úvodu vyjádřil v tom smyslu, že platy lékařů jsou nízké, ale on jako pravicový volič respektuje úsporná opatření vlády ( a proto také volil pravici) a tudíž požadavky lékařů na zvýšení platů nepovažuje za časově vhodné. MUDr Kubek  poté opáčil tvrzením, že zvýšení platů neovlivní státní rozpočet, pokud budou uplatněna opatření, která navrhl LOK(?). Dále již o platech nemluvil, ale uváděl jaký je vlastně požadavek lékařů pro reformy ve zdravotnictví.  Z jeho dlouhého monologu naprosto jednoznačně  vyplynulo, že akce  „ náš exodus¨- váš exitus“ je směrována na prosazení těchto reforem.  Na  to pan profesor řekl, že to je pro něho novum.  Pozn. Profesora Beneše rád poslouchám, jako jednoho z hostů ve všední dny v 8,30 na Praze 2.

Z. Rychlý 18.1.2011 14:09

Prooperovanost

Našel jsem si výstřižek z HN před dvěma lety, kdy byl v té době problém se zdrav.sestrami. V interview odpovídá tehdejší přednosta neurologie ve Střešovicích.

Použil tam tento (strašný) termín a k němu padla čísla, která hovořila o minimálně dvojnásobku operací, než je průměr EU.

Mluvil o tom, že máme celkově příliš mnoho akutních lůžek, navíc rozložených v příliš mnoha malých nemocnicích. Tyto nemocnice pak absorbují více lékařů, než by měla být reálná potřeba. Tyto nemocnice (samozřejmě že nejen ty) pak dělají zákroky, které jsou sice, jak doktoři říkají lege artis, ale jejich potřebnost byla přinejmenším sporná. Byly nutné především k důkazu, že tamní oddělení má jasné opodstatnění ke své existenci a k získání úhrady od pojišťovny.

Statistika zákroků je neúprosná, jsme opět na špici vyspělých států. Bohužel. Ale pak se doktoři nedivte, že nejste tak zaplaceni, jak si představujete.

Shrnutí: příliš mnoho akutních lůžek, proto příliš mnoho nemocničních lékařů a nákladné vybavování nemocnic, které vůbec již dávno neměly být. K tomuto základnímu nerozumnému plýtvání prostředky si ještě přidejte předražování přístrojů a léků, které je takovou jakoby zvláštní českou odrůdou "rakoviny" na už tak zbytnělém organismu.

T. Vodvářka 18.1.2011 17:07

Re: Prooperovanost

Vážený pane, v zásadě má profesor Beneš pravdu. Nicméně, zkuste, prosím, jako třeba starosta města o 30.000 lidech sdělit, že v rámci si uvědomění výše uvedeného rušíte nemocnici. Nemocnici, kam docházejí rodiny, kde je koneckonců příjemný personál. V ten okamžik už nejste starostou, ale současně se stáváte nepřítelem obce.

český občan si díky - především socialismu a porevolučnímu sociálně demokratickému masírování - zvykl na to, že vše je mu předkládáno na talíři, s co největší oblohou a hlavně tzv. ZADARMO. Představa, že jede na vyšetření 100 km je pro něj nepředstavitelná. Pokud vystoupí jakákoli strana s racionálním rozvrstevním zdravotní péče dle profesora Beneše, stává se nevolitelnou. Pamatujete, že citlivý český občan před časem zvolil 30,- Kč jako leitmotiv voleb ? A s jakým výsledkem ?

L. Severa 18.1.2011 17:42

Re: Prooperovanost

Pane Vodvářko, máte pravdu, ovšem domnívám se, že Vámi uvedených 100 km je přehnaných, spíš bych uvažoval o poloviční vzdálenosti. My jsme hodně zpohodlněli, dříve bylo běžné dojíždění do práce i 30 km a to každý den, což u ošetření není. Dnes také skoro v každé rodině má někdo auto. Sám jsem ležel 2x v nemocnici vzdálené asi 50 km.

J. Skotnica 18.1.2011 17:52

Re: Prooperovanost

Už jsem to tu psal. Bydlím V Havířově a v okruhu 20 km (vzdušnou čarou) mám k dispozici 12 velkých nemocnic. Havířov 1,Bohumín 1, Orlová 1, Karviná 2, Český Těšín 1, Třinec 2, Frýdek Místek 1 , Ostrava 3. Zralé pro reformu.

P. Boublíková 18.1.2011 18:25

Re: Prooperovanost

No ale četla jsem, že právě tam u vás nebudou mít ženské po 1. březnu kde rodit (pokud lékaři udělají to, čím vyhrožují)....

T. Vodvářka 18.1.2011 21:03

Re: Prooperovanost

To není, pane Skotnico argument, Pražáci jsou na tom ještě "lépe". Jsou však i jiné oblasti - Osoblaha - kde je to opravdu daleko, když jim zruší krnovskou nemocnici, je 100 km aktuálních

Z. Rychlý 18.1.2011 21:25

Re: Prooperovanost

Pane Vodvářko, absolutně s Vámi souhlasím. Takže místo reformy bude kosmetika. Jen těch 100km se mi zdá trochu přehnané, ale jen trochu. Optimalizace by však potřebná byla. Taky ještě je zde otázka ambulancí, které by naopak měly být, pardon, v každé prde*li. Lidé často mají na mysli ambulanci, ale diskutují jakoby šlo o nemocnici. Pracovní doba v ambulaci je jednosměnná, bez nočních služeb. Ambulance na rozdíl od nemocnice má být co nejblíž pacientovi. Na větší operační zákrok rád pojedu třeba i do Prahy 300 km, pokud budu vědět, že je to pro mě nejlepší. Atd, atd...

P. Kylchap 18.1.2011 13:52

Bartoni,

"Jeho argumenty byly sice velmi jasné, nicméně pan profesor zcela jistě není tak známou osobností ve veřejnosti, aby jeho názory bylo možné považovat za relevantní."

zamysli se nad tím co jsi napsal. Trochu jinak. Když je někdo známý ve veřejnosti, tak jeho bláboly jsou relevantní?

R. Bébr 18.1.2011 14:01

Re: Bartoni,

Přesně.

Z. Rychlý 18.1.2011 14:15

Re: Bartoni,

Jo, takhle to často v životě funguje. A to ještě může zesílit tlak a protivníkovy názory označit jako buržoasní pavědu !

O. Uživatel 18.1.2011 13:31

Uživatel požádal o vymazání
R. Bébr 18.1.2011 13:03

To je "diskuse" !!

Zajímavé je, že obhájci vedoucí úlohy naší rodné modré strany a vlády v diskusi jen nadávají - aktérům TV debaty i diskutujícím, kteří nestoudně nesdílejí jediné správné názory, nařízené Stranou. Tito chasníci nikdy nepoužívají žádné argumenty nebo fakta (a když je použije někdo jiný, tak je to xindl a hovado). Hlavně že mlátí do klávesnice a žasnou nad svou chytrostí.

Moudrost a vzdělanost Slaninů a jiných se zde přímo rozlévá. Dávejte pozor, co mi na tohle ti naši žhaví diskutéři odpovědí.

 

J. Slanina 18.1.2011 13:22

Re: To je "diskuse" !!

Tož diskutuj! Jak je to s tou agenturou, co ji najala ČT? Hoď sem odkaz, soudruhu, abys byl věcný čili reálný. Jinak jsi holt prostě jenom další ruďas, pro kterého každá lež je dobrá pro naplnění vašeho soudružského hesla. "Čím hůř, tím líp!"

R. Bébr 18.1.2011 13:50

Re: To je "diskuse" !!

Nevím sice, že bych vám někdy dovolil tykání, ale slušné vychování zřejmě nepatří k vašim vlastnostem.

Také by bylo dobře, kdybyste lépe četl. Napsal jsem, že  "jsem se v ČT dozvěděl, že vláda najala PR agenturu". Kdybste sledoval nedělní OVM, tak tam to bylo řečeno a potvrzeno.

V. Heidlerová 18.1.2011 18:49

Re: To je "diskuse" !!

Tyká se těm pisálkům, jichž si nemůžeme vážit a jejichž příspěvky zavánějí rudou hnilobou. Vy jste také moc slušnosti nepobral, užíváte či spíš zneužíváte příjmení jako kdysi komanči - nějací ti Havlové, vy dne !Slaninové" bez označení pan . A k tomu ještě ty bláboly. Pan Slanina je muž břitkého stylu, ale vždy má po ruce pádné argumenty. Takže na závěr, tě péro, Ty hnáte!

R. Bébr 18.1.2011 20:06

Re: To je "diskuse" !!

Také příklad veleslušné soudružky diskutérky. A těch břitkých argumentů!

Mám radost, že tady tak markantně prezentujete své nátury. Aspoň všichni vidí, kdo tu podporuje modrou Stranu a vládu.

J. Slanina 18.1.2011 13:25

Re: To je "diskuse" !!

BTW.: Slova xindl a hovado jsem zatím ještě nikdy nepoužil, ale v tvém případě budu asi muset poněkud poopravit svou slovní zásobu.

R. Bébr 18.1.2011 14:00

Re: To je "diskuse" !!

Opět připomínám: zopakujte si předmět "čtení" (probírá se to na obecné škole). Nikdy jsem nenapsal, že jste taková slova použil.

A připomínám, že každému tykali jen nevychovaní soudruzi. Z toho, že každému tykáte, mi tudíž o vás vychází jednoznačný závěr.

V. Heidlerová 18.1.2011 18:54

Re: To je "diskuse" !!

Souhu! Kdo z nás byl po r. 1968 povýšen mezi vládnoucí dělnickou třídu, dostal takovou školu, že už se zkrátka občas spleteme, bylo nám tykáno a byli jsme označování jako hovada, ba i hůře. Tak si tady nehrajte na  arbitra dobrých mravů.

R. Bébr 18.1.2011 20:13

Re: To je "diskuse" !!

Vaše věty sice nějak nedávají smysl, ale pokusil jsem se to rozluštit (čeština není vaše nejsilnější parketa). Patrně si stěžujete, že vám soudruzi tykali a nadávali vám hovad i hůře - a sama tu předvádíte to samé (soudruzi vás to dobře naučili).

Tady je vidět, že si na úroveň "diskuse" stěžuji právem.  

M. Prokop 18.1.2011 12:22

Na rozdíl od autora

považuji vystoupení prof. Beneše za velmi dobré.

Reagovat na xindl jako DRáth nebo Kubek jejich stylem je kontraproduktivní. Blbci stejně nepochopí, inteligentní to odpudí.

Zajímalo by mne, kde Moravec našel tu vykopávku ze Světové banky. Kecala neustále, úplně mimo.

P. Kylchap 18.1.2011 14:00

Re: Na rozdíl od autora

Prokope, Vy ale musíte být ve světovém zdravotnictví fundovanej!

F. Šimek 18.1.2011 10:56

nechápu

proč neprofesor neupozornil v novoroční projevu nato, že furt stávkujou učitelé. Žeby vadil jeho synek, kterej je taky učitel, nebo on je neučitel?

J. Slanina 18.1.2011 10:58

Re: nechápu

U tebe nic udivujícího.

F. Šimek 18.1.2011 12:16

Re: nechápu

odpověz mi, když už to všechno chápeš!

J. Slanina 18.1.2011 12:49

Re: nechápu

Tak učitelé stávkují? A kdypak to bylo naposled? Evidentně v době, kdy jsi ty chodil do obecné. Sice do školy chodili, ale vzhledem k podobným žákům jako jsi býval ty, volili způsob pasivní rezistence.

F. Šimek 18.1.2011 14:07

Re: nechápu

vidíš a já myslel, že tys chytřejší, než ten komunistickej synek Bureš!