1.6.2024 | Svátek má Laura


Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 13.4.2024 15:36

Akorát že těch Čechů je na Slovensku z pochopitelných příčin zanedbatelné množství, pravíte.

A jaké konkrétně jsou ty pochopitelně příčiny?

J. Jurax 13.4.2024 15:34

Kde došlo k prekladu biblie do tohto jazyka? Inu, na Velke Moravě ... :-)))

J. Jurax 13.4.2024 15:33

Jistě. Ale cyrilicí již napíšete ... :-)

J. Jurax 13.4.2024 15:30

... a naše země měly takový úzus, že když se v nějaké vrcholné funkci objeví třeba blbec nebo mafián, moc to nekomentujeme a počkáme, až to přejde, psáno v článku.

Ehm ... to bychom se ukomentovali, komentujíce setrvalý stav. A čekání až to přejde je setrvalý.

R. Langer 13.4.2024 15:07

Než se ukáže, že to byli Ukrajinci. ;-D

P. Brich 13.4.2024 14:38

"To samo Rusko nás zařadilo na seznam nepřátel, ..."

Potom, co jsme se k němu začali chovat nepřátelsky!!

J. Sedláček 13.4.2024 12:01

a co toto je za kousek

M. Zasazabanovaný 13.4.2024 11:18

Klamár je autor článku obhajujúci bláznivú česká vládu. Aby nedošlo k omylu. :-)

M. Zasazabanovaný 13.4.2024 11:16

Celkovo je súčasná česká psychopatická vláda nebezpečná svojmu národu i okolitým krajinám.

https://www.pi-news.net/2024/04/nach-tagelanger-medienhetze-morddrohung-gegen-petr-bystron/

Po štvanici podpořené Fialovou vládou vyhrožují poslanci AfD Petru Bystroňovi smrtí.

Poslanec AfD Petr Bystroň se po několika dnech mediálního rozruchu stal terčem výhrůžek smrtí a vydírání. Jak informoval deník BILD, jeho kancelář v Bundestagu v Berlíně obdržela anonymní dopis s textem: „... Pokud si vážíte svého života, pak rychle shromáždíte 100 000 € a zavoláte sem...“

Vyděrač urážel zahraničněpolitického experta AfD jako „kreténa“ a přidal koláž s Bystroňovou fotografií s namalovaným Hitlerovým knírkem. Policie Spolkového sněmu bere záležitost vážně a zahájila vyšetřování (spis č. Vg/949/2024). Podle deníku BILD Bystroň o hrozbě smrtí říká: „Jsou to plody pomlouvačné kampaně posledních dnů. Ptám se českého premiéra Fialy: ‚To je to, čeho jste chtěl dosáhnout?'“

Petra Fialu nyní několik insiderů z pražských úřadů obvinilo z osobní odpovědnosti za zveřejnění Bystroňova jména v souvislosti s kauzou zpravodajského portálu Voice of Europe.

Bystroň řekl, že jde o pomstu za jeho vystoupení na protivládních demonstracích v Praze, jako byla například demonstrace na Václavském náměstí v roce 2022, kde statisíce Čechů provolávaly slávu politikovi AfD a zároveň hlasitě požadovaly demisi nenáviděné Fialovy vlády.

Autor článku klamstvami obhajujúci súčasnú českú vládu je buď podobne šibnutý ako jej členovia, alebo úplne bez chrbtovej kosti.

M. Šejna 13.4.2024 11:13

Ať žije alternativní historie v podání historičky Heidlerové.

;-D

M. Šejna 13.4.2024 11:02

Vrbetice dodnes nejsou vyřešené. Důkazy odmítá čučkař Koudelka soudům předložit. Ale debilove, včetně Ptáčka, mu věří, protože u věřit chtějí.

V. Němec 13.4.2024 10:55

R^

V. Němec 13.4.2024 10:54

Jako třeba, že u Slavkova se spojil Kutuzov s Napoleonem proti Rakousko Uhersku?

Většina je odjakživa něčí nepřítel. Třeba USA je mají po celé Zeměkouli.

M. Zasazabanovaný 13.4.2024 10:50

Hlúpa Heidlerová. Bratríci na Slovensku plienili statky a dediny takým spôsobom, že ich ľudia vnímali za hrozbu ako voľakedy Tatárov. Vaši bratríci, jiskrovci zanechali na Slovesnku spomienku na posthusitov ako na lúpežníkov. Nič viac.

Hlúpa Heidlerová: Aký bol štvrtý liturgický jazyk kresťanstva a kde došlo k prekladu biblie do tohto jazyka?

V. Heidlerová 13.4.2024 10:34

Nebyla "středoslovenština" vlastně odnoží češtiny, kam ji dovezla husitská vojska Jana Jiskry z Brandýsa??? Česká vojska zalidnila část Slovenska a zanechala tam nejen potomky, ale i dialekt češtiny. Dobrá práce. Nadstandardní.

J. Kostelanský 13.4.2024 10:30

Těch 8 let mezi Majdanem a válkou nebylo ztraceným časem pro ukronácky. Měli podporu ze Západu, a tak svůj vliv a moc plně využívali. Když ovládáte silové složky, máte obrovskou materiální, finanční, vojenskou i mediální podporu ze zahraničí, můžete si dělat co se vám zamane. Lidi, které s vámi nesouhlasí, šikanujete, pošlete do vězení nebo je jednoduše beztrestně zabijete. Přesně taková byla Ukrajina v letech po Majdanu. To násilí se konalo zejména ve východních oblastech Ukrajiny. A můžeme říct, že se začátkem války se to výrazně zhoršilo. A nejen to - ukrajinské vidění světa s prvky nacismu se pomalu přelévá a metastázuje i v Evropské unii, zejména ve slovanských státech jako Polsko, Česko nebo dřív Slovensko. Stačí se kouknout do diskusí na internetu, jaký hrubý a vulgární slovník se tam používá a jak jsou presentované názory až příliš často podobné těm nacistickým.

J. Kostelanský 13.4.2024 10:30

...

Zpátky k Ukrajině. Pravý sektor, ač významově okrajová strana, získal po Majdanu na Ukrajině obrovskou moc. Tu si upevňoval terorem vůči všem, kteří s ním nesouhlasili. K tomu mu výtečně sloužilo jeho ozbrojené křídlo AZOV. V této souvislosti si nelze nevšimnout zarážející podobnost s nacistickou NSDAP a jejími bojůvkami SA a později SS. NSDAP si svou moc upevňovala v Německu stejným způsobem jako Pravý sektor na Ukrajině - násilím a terorem.

Němci ve 20. letech zcela jistě nebyli nacisti. Většinově nimi nebyli ani když se Hitler počátkem roku 1933 stal kancléřem. Ale stačilo 5-6 let, a německý národ se výrazně zradikalizoval. Mimo jiné i tím anebo hlavně tím, že nacistický režim zaměřil svou pozornost na děti a mládež a těm do hlav vtloukal nacistickou ideologii.

Ten samý proces proběhl v letech 2014-2022 na Ukrajině. Z původně okrajových názorů Pravého sektoru se stala oficiální ideologická linie. Opět se režim zaměřil hlavně na nejmladší generaci. Výrazně se změnili osnovy na školách, zakázala se ruština, podporovaly se večerní pochody se zapálenými pochodněmi (jaká to opět podobnost s nacistickým Německem), neonacistická ideologie se vtloukala žákům a studentům do hlav, na národní hrdiny byli povýšení váleční zločinci. Myšlení s nacistickými prvky se ukrajinskou spoločností, zejména u mladých, šířilo jako rakovina a metastázovalo stále do nových a nových míst.

J. Kostelanský 13.4.2024 10:29

Cituji z článku:

"Fico například v projevu v den druhého výročí ruské invaze na Ukrajinu uvedl, že válka začala již v roce 2014 „řáděním ukrajinských neonacistů“. Musím vysvětlovat, jak strašná je to blbost? I kdyby totiž v roce 2014 byl na Ukrajině nějaký vnitrostátní problém (který se rozhodně nedá příčetně popsat těmito slovy), zcela zjevně to neospravedlňuje vojenskou agresi proti Ukrajině o 8 let později."

Chtěl bych znát myšlenkové pochody autora. Majdan splnil cíl, který mu byl vytýčen na Západě - k moci se dostala i (i když nejen) ta nejhorší sebranka, co byla na Ukrajině. Do Majdanu to ovšem byla vysloveně okrajová záležitost s několika mála procenty podpory obyvatel. Tá sebranka ukronacistů po Majdanu získala ty nejdůležitější pozice ve státě - armádu a vnitro. To si pak můžete dělat, co jen chcete. A také to ti náckové dělali. Nutno dodat, že standardními volbami mi NIKDY takovou moc nezískali. Proto byl potřebný Majdan. Jen a jen proto, aby k moci vynesl síly na Ukrajině, které byly k Rusku mimořádně nepřátelské.

Menší exkurs do historie: Je to osvědčená taktika, kterou Američané používají celá desetiletí. Někdo si možná pamatuje skandál za prezidentování Ronalda Reagana Irangate. Šlo o nezákonnou podporu hrdlořezů, kteří z území Salvadoru šířili teror v Nikaragui jen proto, že tato země si dovolila dělat svou vlastní zahraniční politiku. Kongres oficiálně financování "contras", jak je eufemisticky Amíci nazývali, zakázal. A tak CIA našla jiný zdroj financování: tajně vyvezla zbraně do Íránu, a peníze za ně použila na financování podvratné činnosti contras v Nikaragui.

Velice plasticky je vidět tuhle taktiku najímaní té nejhorší sebranky, co je k dispozici, k boji proti vládě, které není Amíkům moc po chuti, v Sýrie. V Sýrii nebylo dostatek hrdlořezů, tak se najímali ze všech koutů světa. Aby je Západ legitimizoval, prohlásil je za "bojovníky za demokracii v Sýrii". :-)

  • reagovat
  • nahlásit příspěvek
  • P. Dvořák 13.4.2024 10:15

    To je dobrý! ;-D R^

    P. Dvořák 13.4.2024 10:15

    Vaše žena jistě ví co říká, ale to platí výhradně za normálních podmínek. Jenže ty se neustále mění, takže fialovou vidíme pouze dočasně a jen v určitém úhlu pohledu. Nakonec i ta fialová skončí jako žluto-modrá :-)

    J. Ptáček 13.4.2024 9:51

    Je rozdíl označit někoho za nepřítele, udělaly to nakonec obě strany a bezostyšně na cizím území vraždit (zatím naštěstí jenom Vrbětice). I když se zbabělým mlčením tehdejšího nejvyššího Užvaněnce, který se zbaběle nedokázal ani zastat svých občanů. Raději plival na tajné služby. A mlžil a žvanil a mlžil. Prezident FUJ.

    J. Kostelanský 13.4.2024 9:44

    Když mohl být na Slovensku premiérem Slovák maďarské národnosti, předsedkyní vlády žena, prezidentkou taky žena, a gay premiérem, pak předsedou parlamentu a nakonec prezidentem, proč by s tím měl být problém? Akorát že těch Čechů je na Slovensku z pochopitelných příčin zanedbatelné množství.

    Jen si nenamlouvejte, že jste v tomhle směru o něco víc než jsou Slováci. A že pro vás jsou slova národovec a vlastenec téměř nadávky, je váš problém a ne problém Slováků. Nevěřil byste, jak nacionalističtí dovedou být někteří Francouzi, Italové, Španělé nebo Řekové. A samozřejmě Američané. Ale oni nejsou nacionalisté, oni jsou patrioti. 😁

    M. Zasazabanovaný 13.4.2024 9:40

    https://cz24.news/chmelar-ficovi-sa-podaril-vskutku-husarsky-kusok-a-teraz-si-predstavte-tu-hanbu-ceskej-vlady-ficov-triumf-z-michaloviec-je-hodenou-rukavicou-bruselu/

    SLOVENSKO: “...A teraz si predstavte tú hanbu českej vlády, ktorá zrušila spoločné zasadnutie vlád SR a ČR pod zámienkou, že „nechceme pomáhať Ukrajine,” píše Eduard Chmelár, ktorý na sociálnej sieti analyzuje spoločné rokovanie slovenskej a ukrajinskej vlády v Michalovciach.

    Slovensko želá Ukrajine skoré členstvo v Európskej únii (EÚ). SR nie je krajinou, ktorá by chcela klásť prekážky, chce jej pomôcť pri zdieľaní skúsenosti z prístupových rokovaní a členstva v Únii. Po spoločnom rokovaní ukrajinskej a slovenskej vlády v Michalovciach o tom informoval premiér Robert Fico (Smer-SD). EÚ je podľa neho zárukou perspektívy a rozvoja krajiny a mierového rozvoja Ukrajiny.

    “Podpora SR, pokiaľ ide o Ukrajinu a jej ambície stať sa členom EÚ, nie je špekulatívna. To je plnohodnotná podpora,” podotkol Fico. Ukrajinský premiér Denys Šmyhaľ opätovne ocenil slovenskú podporu pri eurointegračných snahách Ukrajiny.

    Napriek všetkým kuvičím hlasom dokázal posadiť za jeden stôl predstaviteľov slovenskej a ukrajinskej vlády, čo je formát, ktorý nemá Ukrajina so žiadnym iným štátom na svete.

    --- Autor článku je klamár, ktorý popiera a prekrúca fakty a realitu.

    V. Hošek 13.4.2024 9:34

    Rusáci jsou nepřátelé již od nepaměti.

    R. Langer 13.4.2024 9:24

    Tuhle pitomost už jsem někde slyšel... :-P

    R. Langer 13.4.2024 9:23

    ;-D ;-D ;-D

    Prej "článek plnej faktů", tak určitě. Fór dne bychom tedy dnes měli.

    R. Langer 13.4.2024 9:05

    Špatně. Znovu a lépe. :-P

    J. Ptáček 13.4.2024 9:03

    Docela prima článek, plný faktů, žádné zbytečné žvanění. Nicméně provokativní dotaz. Nám dlouho dělal Slovák premiéra a hrnul se, naštěstí bez úspěchu, i do funkce hlavy státu. Prošlo by to i na Slovensku, aby původem Čech dělal nejvyšší funkce? Nebo by to národovci prostě nedovolili.

    J. Rejzek 13.4.2024 8:57

    Ano, sviňárny se dějí. Jako když zavřeli jistého Sládka, aby nebyl zvolen prezidentem.

    V. Němec 13.4.2024 8:51

    Na obzoru plachta bílá.