16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

VÝROČÍ: Osvobození

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Beneš 9.5.2024 9:22

Současný přístup k oslavě osvobození? Politici, kteří nejen upírají zásluhy o osvobození evropských národů od německého nacismu skutečným osvoboditelům, ale dokonce se snaží tvrdit, že osvoboditel byl vlastně okupantem, zaslouží - jak se lidově říká - plivnout do ksichtu. Slova Německo, německý z líčení té války zcela zmizela, jako by nositelem válečného zla byl jen nějaký imaginární viník.

P. Čech 9.5.2024 9:32

Ale ono tomu tak bylo, pane Beneši. Sovětská armáda také zpočátku odmítala opustit Rakousko a to tak doluho až ji Rakouští občané vyhnali. Z ČSR také odcházela nerada a ráda se do ČSSR v roce 1968 vrátila. Americká armáda dodnes je v Německu a v jiných státech. Je to stále o jednom a tomtéž. O vytváření sfér vlivu t. zv. velmocí a o podlézavé politice států, které se do těch sfér vlivu dobrovolně cpou. Důsledek může být jen jeden. Třetí světová válka a následný zánik planety Země.

L. Beneš 9.5.2024 9:48

V Rakousku pobývaly všechny spojenecké armády až do uzavření tzv. Státní smlouvy (Staatsvertrag) 15. 5.1955, kterou bylo Rakousko uznáno za stát neutrální. Tuto neutralitu si Rakousko ovšem vykládá volně: povolilo přelet amerických letadel k bombardování Jugoslávii, povolilo převoz amerických obrněnců po železnici do Maďarska.

P. Čech 9.5.2024 9:57

Rakousko nedělá nic jiného než to, co mu dovolují jeho občané. Proč myslíte že ta americká letadla vůbec letěla do Jugoslávie? Opět nešlo o nic jiného než o vytváření té sféry vlivu. V podstatě jde o jedno. Vojenská letadla žádného státu nemají co létat přes území kteréhokoliv státu jiného a bombardovat jiný stát už vůbec. Každý stát se má starat jen o sebe a své občany Že tomu tak není je vinou jen politiků a novinářů v jejich snaze ovládat jiné. To ovšem nikdy k ničemu dobrému nevedlo, nevede a nepovede.

V. Heidlerová 9.5.2024 9:39

Stavím se do řady těch, kterým můžete plivnout do ksichtu. Já tu dobu s rodiči prožila, vnímala jsem už i proměnu nálad po "osvobození" a nástup strachu. Školní výchova? K jednostrannému, nezdůvodněnému a lživému výkladu dějin. K potupě malého národa, ke ztrátě demokratických zásad. K věčné vděčnosti za výměnu jednoho barbarství za druhé déle trvající a škodlivější. Zlomilo to ducha národa. Němci se s minulostí vypořádali, tak si je už neberte do huby.

Plivejte mi do ksichtu, beztak si jen pocintáte vlastní mikinu či džínsy, což určitě není ruský vynález. Sláva USA, Ukrajině, EU a NATO a naší vlasti, která dostala novou šanci, jenže táhne starou zátěž!

L. Beneš 9.5.2024 9:51

Sláva všem těm, kdo osvobodili naši zem od německých barbarů. Nieder mit dem deutschen Faschismus.

J. Vrabec 9.5.2024 10:59

A Beneš byl absolutní WC, umožňoval komunismus .

L. Beneš 9.5.2024 12:11

A ty jsi s r áč.

P. Čech 9.5.2024 10:08

Němci se s minulostí nevypořádali, tady se mýlíte. Co myslíte že znamená vznik Evropské unie?Zejména její změna z EHS na EU? Německo spolu s Francií se nikdy nevzdaly svých velmocenských ambicí, ikdyž několikrát dostali od ostatních přes ústa. Když jim bylo jednoznačně prokázáno (Napoleon, Hitler) že vojenskou silou Evropu nedobudou a neovládnou, zkoušejí to, zatím úspěšně po stránce ekonomické Tuto politiku prohlédla zatím jen Velká Británie ikdyž i tu k věci vedou její velmocenské ambice. V podstatě jde o jedno. Evropa nemá jinou smysluplnou možnost než je následování Švýcarska a jeho systému skutečné zastupitelské demokracie. Nikoliv jen vyhlašované, okecávané a lživé "demokracie", za které jsou vydávány systémy, které demokraciemi vůbec nejsou. A to se týká především systému německého a francouzského.