23.6.2024 | Svátek má Zdeňka


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Saša 18.12.2006 10:48

Kvokvokvokvotace je výdobytkem marxismu-leninismu.

Jakmile u nás zvítězili marxisté, začali zavádět kvotaci, protože marxismu-leninismu je toho k vytvoření beztřídní společnosti třeba, jak nás vtipně poučovala nejvědečtější ze všech vědeckých disciplin, totiž vědecký sociálismus.

Ve výrobní sféře se pohlavní rovnostářství brzy vyčerpalo: po rozdělení účtáren na všeobecné a mzdové a vytvoření útvarů kádrové a personální práce se ukázalo, že další vedoucí místa pro ženy nejsou k disposici, když pokusy o jejich dosazení na organisátorské, obchodní, technologické ap. řídící posty vedly ve většině fabrik (a ty komunisti milovali) k neplnění plánu (a ty milovali komunisti ještě víc). Ve výrobních podnicích tak ženy po počátečních zmatcích padesátých let ovládly pouze sklady, účtárny a kádrovky a závodní jídelny.

Nedostatek pohlavní rovnosti ve výrobní sféře nahradili marxisté jeho nedostatkem ve sféře nevýrobní tak, aby celostátně byla rovnost lulánků a lulinek zachována. S výjimkou hospod byla zdrující většina provozoven služeb (TT) obsazena vedoucími v sukních, obdobně začaly ženy převažovat i ve vedení obchodů, domovů důchodců, sociálních ústavů, knihoven, museí a galerií...

Ve sféře politické se po okamžitém nezdaru pokusů o paritu obsazení funkcí pro zásadní odpor žen podařilo marxistům-leninovcům udržet kvótu 30 %. Před každými volbami byly národní výbory a orgány Národní fronty zaúkolovány, aby ve složení poslaneckých sborů všech stupňů dosahovalo zastoupení žen alespoň 35 % a po volbách se vždy konstatovalo, že se podařilo docílit pouze 30 %. Pokud v rámci celého okresu pokleslo zastoupení žen pod 27 %, následovaly stranické tresty a případě i výměny funkcionářů OV NF.

Ženy samozřejmě do funkcí nechtěly a tak se to řešilo rázně: chceš soudružko, aby Tvé děti studovaly na střední škole? Tak budeš poslankyně MNV! Chceš tchyni dostat do domova důchodců? Tak budeš poslankyní ONV! Tomu pak také odpovídala "kvalita práce" zastupitelských sborů...

mamina 18.12.2006 15:58

Máte pravdu,

ženy v totalitě do funkcí nechtěly. Bohužel z toho nevyplývá vůbec nic pro současnost.

Mně osobně je ze sedmnáctileté ČESKÉ RARITNÍ DEMOKRACIE špatně.

Pohled na politické jeviště je pohledem na rvačku pánů mafiánů s pány psychopaty.

vita 18.12.2006 18:16

Re: Máte pravdu,

A co vám, sakra, brání ty ženy do politiky provolit?

Je vás většina, ve věku s aktivním volebním právem výrazná. Tak se snažte...

Jenda 18.12.2006 23:46

Re: Máte pravdu,

Tak kampak mamino kandidujete? At vas omylem nezvolim.

Fafa 19.12.2006 20:41

Mamino,

jak mafiani, tak psychopati byli do svych funkci radne zvoleni. Navic, do funkci byly za tech 17 let zvoleny i nektere kandidatky a priznejme si, jejich politicka cinnost neni chybenim chromosomu Y prilis vylepsena. Na druhou stranu pani baronka Thatcherova asi uz kandidovat nebude.    

hodne neRath 18.12.2006 9:44

tak koukam...

ze nam misto zastupitelske demokracie vznika "pohlavni" demokracie....

mamina 18.12.2006 16:08

Re: tak koukam...

..."pohlavní" ne. Civilizovaná!

Jenda 18.12.2006 23:44

Re: Re: tak koukam...

A muzete nam prosim vysvetlit co je tak civilizovaneho na zjistovani co ma ktery kandidat mezi nohama?

anonym 18.12.2006 9:41

ženská v politice

Vážení, všichni přispěvovatelé, zdá se mi , že všichni jste narcisivé a děkuji bohu, že takoví jako vy se do politiky nehrnou, nechejte to na inteligentnšjších ženách.

m.l. 18.12.2006 10:58

Re: ženská v politice

Já to na těch inteligentních klidně nechám. Mně je úplně fuk jaké pohlaví má ten kdo to tady případně bude umět a chtít řídit, jediné co mi není fuk je jestli to bude dělat dobře a rozumně.

J.Mach 18.12.2006 14:19

Re: ženská v politice

Anonyme, co je to narcisiv? Teď nevím, jestli jsem narcisiv, nebo ne  a jsem z toho na větvi. Nemělo to být nacisti? nebo narcisti? Ani jedno ale není pěkné.

vládík 18.12.2006 8:58

Jasné porušení konkurence

Je zajímavé, že si nikdo neumí představit, že pořád existuje spousta žen, které chtějí být především matkami. Pak ale zájemkyň o funkci v parlamentu či vládě je rovněž realtivně méně.  Jako krajní "příkaz" zákona vidím tuto možnost: do primárek ve stranách se zájemci musí přihlásit. A kandidátka bude obsahovat povinně (s danou tolerancí) poměr pohlaví podle poměru přihlášených (s ustanovením, že při poměru např. 2:1 musí být v z každých tří kandidátů v pořadí 2 + 1).  To je krajní, pro mně přijatelné, ustanovení  (při přiblblé snaze některých považovat za rovnoprávnost fakt, že jsme všude poměrně zastoupeni - kdy to budou požadovat i v porodních sálech?).

Charlie 18.12.2006 8:42

Parlament nebo bordel ?

V parlamentu by mělo být důležité co má dotyčná osoba v hlavě.  To co má mezi nohama je důležité v bordelu. Co to tedy vlastně máme ?  Parlament nebo bordel ?

LJG 18.12.2006 8:08

a není to krok zpět?

Vžyť za součastné situace si např. strana Zelených může dát na kandidátku 90% žen a nikdo nebude protestovat (I když 30 Jihočeských matek, tss tss). Když se zavedou kóty a některá strana bude mít 90 % kandidatek budou zase řvát o diskriminaci muži. I kdyby to byla stana žen.

Rudolf 18.12.2006 8:01

Mimochodem

kam, do které páně Havlíčkovy kvoty, by se počítali transsexuálové?

mamina 18.12.2006 8:14

Transsexuálové

jsou jednou z menšin společnosti. Autor se snaží v rámci zastupitelské demokracie reflektovat zájmy většiny společnosti. Složité?

šakal 18.12.2006 10:12

...Popletené...

;-P

mamina 18.12.2006 10:38

Však mu to píšu

;-P

milan 18.12.2006 16:48

Re: Mimochodem

TRANSEXUALOVE BY SE KVALIFIKOVALI PODLE TOHO ,ZDA BY POUZIVALI ZACHODEK PANSKY ,CI DAMSKY.....

vita 18.12.2006 18:33

Re: Re: Mimochodem

Tak jsem tudle četl o maléru v nějakém tom hyperkorektním parlamentu - když tam poslankyně netranssexuálka narazila na haj.. pardon, to by neprošlo, na toaletce na svého transsexuálního kolegu - ani nevím jestli přesexovaného doplněním pindíka nebo naopak odpinděním.

Výsledkem bylo, že se bude budovat speciální haj... toaletka pro transsexuály. Možná dva/dvě, neb je tam jeden/jedna i opačné posloupnosti transů...

Ovšm mě napadá, jestli to není vastně diskriminace a neoprávněné poukazování na transitivnost transů, když oni jen chtějí být prostě za ty druhé. Což - a teď beze srandy - musí být malér, být přesvědčen, že jsem ženská a aby mě vlastní tělo přesvědčovalo, že neé, že neé... Jsme co máme mezi ušima. Ne nohama. Takže skutečně ohne sranda.

gogo 18.12.2006 7:59

panebože,to je de bil

a do které kategorie se zařadí transsexuálové? neměla by být kandidátka jak v americkém filmu?

ženy,muži,transsexuálové, invalidé,menšiny,důchodci a patnáct dalších kategorií s přesně vypsanými počty...nemáš černošku na vozejku,nedostaneš dotace....pardon,jak tu někde psali minulý týden, černoši jsou zrušeni (Pipi punčochatá), takže invalidní obyvatelku jižních ostrovůl...

LJG 18.12.2006 7:52

ale já do politiky nechci!

Ani žádná z mých kamarádek. Co včil s tím? Jako v Tootsie nebo v Někdo to rád horké? Oholíme chlapy a dáme jim paruky aby bylo kandidátek 50 %?;-D

Ps Když už kvo-kvo-kvóty tak by stačilo tak 10-25 %. Předsedové strany by se snažili (předsedkyně stran snažily) nějaké ženské sehnat a nemuseli by tam nutit každou ženskou z příbuzenstva jako při 50 %.

Ifča 18.12.2006 12:25

Re: ale já do politiky nechci!

Já sice do politiky taky nechci... ovšem můj manžel také ne. Ani žádný z jeho kamarádů. A co včil s tím? Kupodivu to není problém, i bez nich je zájemců dost a dost... Takže i ta "ženská politika" se možná bez nás dvou a našich kamarádek obejde, ne?

honzak 18.12.2006 6:44

další kolosální debilita!

seber se Havlíček a jdi se věnovat něčemu rozumnému. Například se zeptej manželky/matky jestli nepotřebuje umýt před svátky okna, ty parito.

Představa učitelů v jeslích a mateřských školkách, pracovnic pohřební služby, které na dálnici shromažďují zbytky řidičů do rakve a řidiček demprů ve velkolomech je opravdu úsměvná. Kdy už těmto šíleným konstruktérům společnosti někdo rázně zatne tipec?

Karel Novák 18.12.2006 6:43

Vezměte to i obráceně

Budete muset schopnému, lepšímu  říct : nejde to, ale kdybys byl žena / případně muž /  ....Podstatou je, že všichni by měli mít stejná práva.

Sumo 18.12.2006 5:31

Kam to dojde

Hasič má být rozhodný, schopný chlap, chlap proto, aby i mě při mém metráku byl schopen účinně pomoct, zdravotní sestra má být rovněž schopná, ale taky třeba citlivá a jemná žena. Bude ohromné, až mě o hlavu menší a polovinu co já vážící hasička bude chtít vynést z hořícího baráku, samozřejmě marně, ale utěší mě tím, že je lepší uhořet než se dostat do rukou zdravotnímu bratrovi, co čeká venku. No a pak v posledních chvílích před společnou kremací zavzpomínáme toho vola, co zavádí kvóty a omezení na cokoliv.

Mablung 18.12.2006 8:50

Re: Kam to dojde

V takovém případě budou muset dělat hasičky vesnické babky. Jak známo, unesou šestinásobek své váhy :-D

Ifča 18.12.2006 11:01

Re: Kam to dojde

Ovšem nebyl to zrovna dobrý příklad... Ta "citlivá a jemná" zdravotní sestra se na některých odděleních za jedinou směnu natahá metrákových chlapů  více než  leckterý statný hasič za celý život...

zalozak 18.12.2006 2:26

Otresne... my si opravdu nic nez zanik nezaslouzime..

Autor prirozene neni sam ale pouze dalsi hlasnou troubou nesmyslnych pokusu o tazkvanou rovnopravnost direktivnim narizenim poctu. Nejen ze by kazda rozumna zena mela neco takoveho hrube odmitnout jako ponizujici "protezovani" ale navic je to jen a jen cesta do pekel  - jak se ukazuje zejmena tam kde se tyto blbosti zavadeji.  Proboha, proc, si vzdycky musime ze severskych sousedu brat priklady v tech nejvetsich uchylkach (ted jeste cekam kdy se lide jako autor zasadi take o zakon ze chlapci budou povine curat v sede - to se take u severskych sousedu zkouselo)...

Ano je skoda ze neni vice zen v politice. A chapu ze neni snadne se tam dostat a uz vubec ne udrzet. Vcetne faktu ze si zena politicka opravdu musi od nekterych svych kolegu (neb poslancem se bezne stane i pohunek od krav) vyslechnout lecos.  Urcite by pomohlo se zamyslet nad tim jak zpristupnit parlament vetsimu poctu zen ale kvoty opravdu je jen a jen hloupe reseni. Pokud chce autor byt "prukopnikem" v teto oblasti treba by se mel spise zamyslet nad tim co je pricinou stavu a jak zlepsit motivaci (ale ne normou vy mamlase)

Z expanse "fundamentalnich" nabozenstvi (vsech druhu ) mam opravdu hruzu., Ovsem s pohledem na to jak neschopni se my "nefundamentaliste" ukazujeme udelat nejaky stabilni model spolecnosti ktery by nebyl postaven na politicky korektnich hovadinach... asi si opravdu nic jineho nez postupny zanik nezaslouzime.

m.l. 18.12.2006 10:54

Re: Otresne... my si opravdu nic nez zanik nezaslouzime..

A navíc tady není ani žádná "příčina" kterou by bylo nutné odstranit. Prostě ženský (většinou) nebaví se naparovat před lidma a hulákat "pusťte mě, já to tady budu řídit", takže se tolik do politiky necpou.