5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

VOLBY: Také se stydíte, že volíte Babiše?

Zvláštní věc. Kdyby volební preference odpovídaly tomu, jak se ke své volbě vyjadřují lidé v médiích i v docela běžné komunikaci, bylo by po dramatu, neboť bychom očekávali drtivé Pavlovo vítězství. Ale tak to není.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Fridrich 29.1.2023 12:55

" Také se stydíte, že volíte Babiše?" - A proBoha proč ? On nemá lepru, a naši zemi vedl dobře jako ministr financí i jako premiér.

P. Sura 29.1.2023 12:49

Tak tohle jste trefila .... !

P. Han 29.1.2023 12:47

Jsem docela rád, že nežijeme ve Výmarské republice a že to, co vydáváte za mlčící většinu, je jen zpitomělá menšina, frustrovaná z marného čekání na pečenou vodňanskou drůbež do huby.

P. Sura 29.1.2023 12:45

Je neděle po poledni, den po volbách, tak kdy konečně začnete akceptovat? Nebo takhle rejt hodláte dalších 5 let?

D. Černý 29.1.2023 12:38

Co tu melete, že covid byl podvod. To říkáte vy. Ten majitel obchodu porušoval zákony. a za to má byt potrestán. Lidi nemají, co věřit! Mají poslouchat autoritu. Alexander Lukašenko, řekl v únoru 2020, že je to obyčejná chřipka. Kdo si uměl spočítat počet ležáků a vydělit ho počtem nemocnic (190 ks), tak mu musel dát za pravdu.

K. Křivan 29.1.2023 12:35

Dost to člověka znepokojuje, když vidí, jak ti, co nemohli bolševiky ani cítit dnes chrochtají blahem, když se do čela státu dostane bolševik skutečně kovaný, který jako zázrakem prozřel po pádu režimu. Bývalý komunista je něco jako bývalý černoch. Stydím se za ně. Za Svěráka, za Holubovou, za Polívku, za Vetchýho, a za další "umélce".

Potkám-li je ve městě, plivnu na ně. Fuuuuj !

M. Valenta 29.1.2023 12:33

Jako satira docela dobrý. Máte opravdu talent.

M. Valenta 29.1.2023 12:33

Jako satira docela dobrý. Máte opravdu talent.

M. Valenta 29.1.2023 12:29

Zřejmě Vám ušlo, že jsme členy EU a to již drahou řádku let a z vlastního rozhodnutí.

P. Molík 29.1.2023 12:27

Volit Babiše znamená volit pravdu, důstojnost a morálku bez přívlastků, tedy morálku neohebnou resp. nerelativizovanou. Pokud se mě někdo zeptal před volbami koho budu volit, pak jsem stručně sdělil "Babiše". Bohužel má vítězství Pavla již teď různé stíny v podobě nečestného vítězství, když nepřátelé ve službách Pavlovy kliky soustavně a programově vážně narušovali setkání lidí s Babišem tak, aby takováto setkání ztratila smysl a lidé byli znechuceni. Mnohé indicie napovídají, že v rozporu s dobrými mravy hrubě narušovali setkání lidí s Babišem zejména milionchvilkoví aktivisté a další farizejové ve službách Bruselu, kteří moralizují, kádrují a napadají každého člověka, který s jejich zvrácenými anticivilizačními aktivitami nesouhlasí. Lidé jsou zmateni a tak snadno podléhají bludům a tlakům protibabišovské hysterie. Navíc je mezi námi dost slušných lidí, kteří se nechtějí pustit do půtek s milionchvilkovými ordnery, takže jim raději ustoupí, nejsou asertivní. Již teď jsou mnohé skutečnosti varující - třeba babička důchodkyně si chtěla dát do okna svého bytu podobiznu Babiše, ale sousedi a přátelé to starobní důchodkyni rozmluvili s tím, že by jí milionchvilkoví agresoři rozbili okna nebo ji i fyzicky napadli apod. Šíří se kolem nás atmosféra strachu, lidé se bojí nahlas říct pravdu, kryptofašisté ve službách Bruselu se nám snaží vnutit své úchylné představy. Prožíváme těžké období útlumu demokracie, útoků na základní svobody člověka, mlčící většina se bojí. Podobná mlčící většina v Německu zavinila vzestup Hitlera a zahájení druhé svět. války.

P. Sura 29.1.2023 12:24

A jak jste přišla na to, že jsme zvolili generála, protože se za něj stydíme??

K. Křivan 29.1.2023 12:20

A nebyla to bruselská kolaborace ? Brusel buduje socialismus. Státní, korporativní socialismus. Což je definice fašismu.

K. Křivan 29.1.2023 12:18

Špion Pavel chce zavést pořádek a klid. To je německy Ruhe und Ordnung. To, co v Protektorátu zavedl už Říšský Protektor Reinhard Heydrich.

M. Valenta 29.1.2023 12:16

I přestože na Hrad míří další bývalý komunista, jedno velké pozitivum volba přinesla. Dvacetileté období prokremelské kolaborace na Hradě konečně končí.

M. Šejna 29.1.2023 11:25

Židi si určitě taky mohli sami za to, že proti nim byli bigotní křesťané zaujatí.

Dokonce i kapitalisti si za to mohli sami , že proti nim byli bolševici zaujatí

J. Vintr 29.1.2023 11:17

Já jsem to tak nesledoval, ale třeba na těch kouscích prezidentských "debat" byla snaha "moderátorů" udělat z Babiše hlupáka a servilita vůči soudruhu generálovi naprosto jasná. Pokud lidé nejsou naladěni na to, že v televizi nejsou informace, ale státní propaganda, nechali se tím zřejmě ovládnout.

D. Laurencikova 29.1.2023 11:16

Ne. Temer 80 let od konce valky. Po celou tu dobu bezi v Nemecku "prevychova". V Cesku to slo rychleji.

D. Laurencikova 29.1.2023 11:14

To nemluvi zrovna pro ne. ;-) Krome toho, existuje take neco, jako instinkt, vnitrni kompas. Je take nejaka logika .... Clovek nemuze automaticky verit vsemu, co se mu k vereni predklada, pane Hak. Ledaze by byl blbej.

P. Hák 29.1.2023 11:08

Když nehledáte, tak nemáte. Většina lidí nehledá. Otevřou (V Čechách) Seznam a myslí si, že teď mají informace. Nenapadne je, že tam není všechno.

P. Hák 29.1.2023 11:06

Ono to trvalo 80 let od Výmaru k lakýrníkovi?

D. Laurencikova 29.1.2023 11:01

- zombie-firmy -

D. Laurencikova 29.1.2023 11:00

Zabava bez hranic! Mam vam ted vyjmenovat, kolik firem bylo zniceno a je niceno na Zapade, kolik penez se vytisklo a stale tiskne, jakym zpusobem se drzi pri zivote tzv. "zobie-firmy", jak doslova se to tady bere se zakonem - resp. jak rychle se vykouzli z klobouku jakykoliv zakon, kdyz je potreba podezdit nejaky novy bic na svobodu a demokracii... jak snadno se stanete "pravici", coz je tady nadavka, staci kritizovat politiku vlady. Vy tady pisete o tom, ze Babis podepsal "bruselska direktiva" a proto jste si zvolila generala, ktery bude Bruselu jeste daleko oddanejsi, nez kdo jiny? Halo? Jak je mozne, ze cely cesky narod nebyl schopen postavit a zvolit si kandidata, ktery se v minulosti tak nezkompromitoval a za ktereho by se nemusel stydet? O tom premyslejte, pani Svobodova.

Ś. Svobodová 29.1.2023 10:56

Nezlobte se pane Vintře, tentokrát s Vámi nesouhlasím. Ne, že by Čt a Rozhlas nebyly proti AB nezajujaté. To jsou a je to fakt hnus. Ale teď si za to může opravdu sám. To co předvedl v živých vystoupeních bylo ohromně trapné. Kdyby se držel rad svých markeťáků a do debat nechodil, možná by měl větší šanci.

Ś. Svobodová 29.1.2023 10:50

Jeden kandidát dokázal během covidové krize zničit stovky malých živností, rozdat tolik "vrtulníkových" peněz že způsobily inflaci jak prase a přitom mít jednu z nejvyšších úmrtností v EU s covidem i bez covidu. Dokázal zablokovat soudní systém opakovaným vydáváním nezákonných opatření. Dokázal podepsat všechna bruselská direktiva, vč. většiny greendealových závazků, genderových smluv a přihlásit se i k marrakéšské deklaraci. A zkuste se ho zeptat, jak to, že jeho podniky neprodávají párečky a chleba za poloviční cenu, ale jako leader trhu na inflaci parazitují stejně jako mnozí další.

D. Laurencikova 29.1.2023 10:48

Pro ty, kteri se raduji, ze nastavaji zlate casy plne "pravdy, slusnosti a respektu", jsem vykopirovala kousek z jednoho clanku v Parlamentnich listech. Aby si udelali predstavu, jak to bude v praxi vypadat:

"Ano, začíná vláda jedné strany. Zvolením Petra Pavla dostala Fialova vláda jednoznačný a velmi silný mandát, aby pokračovala ve změně poměrů. Je to srovnatelné s vítězstvím komunistů v únoru 1948. K těm institucím, které jste jmenoval, je zapotřebí přidat také mandát ke změně volebního zákona tak, aby ani v budoucnu nemohla zvítězit žádná konkurenční strana a žádný konkurenční prezidentský kandidát.

A co to může přinést? Faktický program Fialovy vlády je jednoznačný. Zavedení eura, migrační kvóty, LGBT programy na základních školách, zvyšování daní pro nejchudší vrstvy, snižování sociálních dávek, likvidace českého zemědělství, likvidace stovek výrobních podniků, plynulé snižování celkové životní úrovně, masový nárůst chudoby a ve hře je i nedobrovolné nasazení českých kluků na ukrajinské bojiště. A zavedení represe blízké úrovni z padesátých let, zmírněné ovšem tím, že zůstanou otevřené hranice, takže odpůrci režimu budou mít možnost se odstěhovat." Noch Fragen, Divis?

D. Laurencikova 29.1.2023 10:41

Myslite me, Suro? Ne, nebyla jsem "tyrana rezimem". Pouze jsem nesmela studovat, co bych rada a nesmela jsem cestovat! Tak jak to u lidi, kteri "nemeli kladny vztah k socialistickemu zrizeni" bylo bezne. Nemoct cestovat a studovat, to mi jako mlademu, ctizadostivemu cloveku obzvlast vadilo! Ale vstoupit kvuli tomu do Strany nebo se jinak politicky prostituovat, to pro me nikdy nebyla alternativa. Jak tomu bylo u vas?

Tyran rezimem v pravem smyslu slova byl muj muz, ktery za to, ze chtel prosadit svoje pravo na svobodu pohybu skoncil v komunistickem kriminale, kde si odsedel 6 velmi krusnych let!

Cemu vy verite nebo ne, je mi srdecne jedno. Vy verite dokonce i tomu, ze bojujete proti bolsevismu, kdyz zvolite prezidentem byvaleho bolsevika par exellence, podporujete vladu jednoho bloku, zkriminalizujete opozici a plne se oddate diktatu z marxistickeho Bruselu. Bravo!

M. Hoblík 29.1.2023 10:31

Oni ho nevolili proto, že je hloupý a trapný!

M. Hoblík 29.1.2023 10:30

Stydět je lidské. Vystupování páně Babiše naznačuje, jakých kvalit může dosáhnout jeho patolízal. Trouba k troubě a máme ropovod!

D. Laurencikova 29.1.2023 10:16

Dneska maji lidi k dispozici daleko vic informaci, nez jsme meli my! Nebyla alternativni media, nebyl internet, nesmelo se cestovat... Nejak mi to vysvetleni nesedi, pane Vintr.

J. Vintr 29.1.2023 10:15

Nedivte se, pro většinu národa jsou jediným zdrojem "informací" masové sdělovací prostředky, které ti šmejdi, co nám odněkud vládnou, stoprocentně ovládají.