28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

VOLBY: Proč 2,4 milionu Čechů Babiše volilo?

Mnozí z nás si po volbě P. Pavla prezidentem ČR oddychli. Agresivní kampaň plná obvinění z týmu Andreje Babiše, že penzionovaný generál na Pražském hradě zavede Česko do války a podobné podpásovky, se autorům vymstily.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Pisko 18.2.2023 22:26

Tuto stejnou otaku, ale jinymi Jenny se pam lidi kteri si vybrali Bidet za prezidenta.

H. Rybnická 13.2.2023 8:57

Pane Smutný, vaše argumenty jsou trochu dětinské. a) krajanské sdružení, tedy Landsmannschaft je řádně registrovaná organizace občanské společnosti, která se zabývá péčí o kulturu etnika, která by dík československé etnické čistce dávno zanikla. Nadto restauruje a pečuje o historické památky v českém pohraničí, které by rovněž dávno zanikly. b) samozřejmě že jednání vlády Československa přímo nahnalo sudetské Němce do náručí Hitlera, je to dnes uznávaný historický fakt c) žasnu nad surovostí Vaší osobnosti, která považuje násilnou smrt pěti- až dvacetitisíců občanů, převážně žen, starých lidé a dětí za jakýsi kavalírský delikt jen proto že někde někdy zahynulo lidí více a d) následky atentátu na Heydricha zasáhlo, tuhle jsem četla, několik stovek českých občanů - předpokládám že si tyto následky atentátníci a jejich organizátoři uvědomili a celé vědomě podnikli. Nedosáhli ničeho . jen toho že nastoupil následník, zřejmě mnohem krutější.

Enická čistka je etnická čistka a zůstane černou skvrnou na historii českých zemí..

M. Smutný 13.2.2023 1:40

Paní Rybnická, očividně jste stoupenkyně Sudetoněmeckého landsmanšaftu, možná placená. Takže nespokojenost českých Němců je v československém demokratickém státě, a to nejlepší demokracii ve střední Evropě, dovedla "oprávněně" do náruče nacismu? To tvrdíte? Zdá se, že vám poučení z dějin říká hodně málo. A ještě jednou poměr mrtvých Čechů, Moravanů a Slezanů - 360.000, poměr mrtvých Němců při divoké fázi odsunu: maximálně 5.000 až 20.000. No však už jsme viděli ten poměr povražděných obyvatel protektorátu za nacistickou zrůdu Heydricha. Nebo i jeho zabití československými vojáky je pro vás "špatným" činem? No tak se konečně odhalte. Určitě jste také příznivcem Putinovské agrese proti Ukrajině, vždyť tento krvavý masakr také zdůvodňuje obhajobou práv etnických Rusů.

K. Kocourek 1.2.2023 21:28

Obecně se předpokládá, že problémy pohraničních okresů zapříčinilo vysídlení Němců po 2. světové válce a příliv určitého atypického vzorku obyvatelstva. Je pravda, že některé tyto okresy volí systematicky protivládně, ale když jsem se letos koukal na volební výsledky, došlo mi, že volily protivládně už za První republiky (totiž Henleinovce).

Jak to bylo za Rakouska-Uherska přesně nevím, žádné volební mapy z té doby jsem neviděl, ale co vím, že oblíbenou kratochvílí tamních obyvatel, když přijel na návštěvu císař pán, bylo, že na jeho oslavu volali "Heil!", což bylo sice zvolání slávy, takže jim úřady nemohly nic udělat, ale používané v sousední Německé říši. V Rakousku se volalo "Hoch!". Vlastně jako kdyby provolávali slávu německému císaři.

Takže je otázkou, jestli příčina není obecnější, totiž geografie. Jednak jde o horské oblasti, kde je živobytí poněkud složitější, jednak jde o oblasti nejdál od centra. Ne, že by se s tím nemělo něco dělat, ale když nejsou jasné příčiny, je obtížnější najít i řešení.

J. Vintr 31.1.2023 21:11

Taková zajímavost: procentní poměr hlasů pro vítězného prezidentského kandidáta a pro jeho "soupeře" byl ve Francii, na Slovensku i u nás prakticky přesně (až na pár desetin procenta) stejný..............

L. Kuča 31.1.2023 19:52

No, řekněme, že na multiplikaci kvantity progreSSvazáků se pracuje opravdu usilovně. Zákeřné je, že někdy i podprahovými metodami. Vlastně dost často.

D. Laurencikova 31.1.2023 18:37

Mne se libi jeho formaulace, ze se jedna o : "Zúročení každodenní poctivé a trpělivé práce - Vymytí mozků.." To mate jak s tim: "Stete Tropfen höhlt den Stein".

L. Kuča 31.1.2023 17:33

No, to bych chtěl vidět, co tedy tenhle borec trefil. Pokud vím, tak vyjmenované věci jsou u nás stále v kompetenci ministerstev zahraničí, financí, obrany a parlamentu. Pravomoci prezidenta jsou u nás natolik malé, že pokud by jednal v rozporu s jejich míněním, bez sebemenšího problému jej z rozhodování vyšachují. Mně vůbec celá ta prezidentská kampaň přišla zbytečně nafouklá, jelikož je volen vzásadě někdo, kdo má za úkol reprezentovat. Ne dělat dalekosáhlá rozhodnutí. Nejsme USA.

J. Vintr 31.1.2023 17:08

Žádný ráj na zemi, ale potenciálně menší zlo....

J. Vintr 31.1.2023 17:07

Jestli je zrovna Ukrajina ten "svobodný svět"....

P. Nemec 31.1.2023 17:03

Sledujte jeho činy, telefonát na Tchaiwan...máte pocit, že to je kvůli zájmům ČR? Spíš to dostal nařízeno od svých tvůrců, jeho přítele po boku.

J. Vintr 31.1.2023 16:25

Po pravdě řečeno, nepodařilo se mi zjistit, na co jsem vlastně reagoval. Možná se to dostalo jinam než jsem měl v úmyslu. Ale to, že současné soustředění prakticky veškeré státní moci v jedněch rukou je v současné době zvlášť nebezpečné, je naprosto jisté. Pokud by šlo jen o ty lidi od nás, tak by to tak nebezpečné nebylo, ale naši politici naprosto slepě poslouchají Brusel, odkud k nám chodí jen špatné a ještě horší věci.

S. Blazkova 31.1.2023 16:08

"„Jsme ve válce. Je to útok proti svobodnému světu, musíme udělat vše, abychom Putina zastavili,“ řekl premiér Petr Fiala (ODS) v Partii na Primě.

Nějak si nedokážu přesně určit ten "svobodný svět", protože ve "válce" je pouze Fiala, nikdo jiný, ani Ukrajina, ji nevyhlásil.?

J. Jurax 31.1.2023 15:59

Neřekl bych.

Můžete na mne uplatnit tezi z mého příspěvku, na nějž jste zde byl reagoval. Zjevně jsem jsem volil jinak než Vy ... :-)

J. Jurax 31.1.2023 15:55

To máte těžký. Neshodneme se.

L. Kuča 31.1.2023 15:51

Ale no ták. Vždyť přispěvatel Čermák, jakmile dojde na Babiše, mění se ihned v něco, co připomíná spíše Jehovistu. A přitom to prokládá nejrůznějšími nevybíravými osobními útoky na ty, kdo mají jiný názor. Není v tom sám, ale rozhodně je v tom velmi důsledný. Nicméně nezdá se mi, že by tu byl přítomen i pod jinými jmény.

J. Vintr 31.1.2023 14:24

Když nebude sebeméně brzdit vládu, která podle instrukcí z Bruselu táhne náš stát do chudoby (a možná i do něčeho horšího).

J. Soukup 31.1.2023 13:08

Mimo pevného jádra, co jim " Bylo Líp", mnoho dalších nechtělo Pavla( byl málo v televizi) a uvěřilo tomu, že pro ně Bureš na Hradě,po svržení Filalové vlády, znamená " Ráj na zemi"...

J. Vintr 31.1.2023 13:00

I za normálních poměrů není dobré, když prezident, justiční systém i obě komory parlamentu táhnou s vládou za jeden provaz. V současné situaci je to přímo nebezpečné.

J. Vintr 31.1.2023 12:55

Není pravda, že prezident nemůže nic ovlivnit. Může především podstatně ovlivnit složení Ústavního soudu a tim směřování naší justice. A může pozdržet platnost zákonů, které si nechává odhlasovat vláda, což může v dnešní dramatické době hrát také velmi významnou roli.

J. Vintr 31.1.2023 12:44

Pokud člověk nemá vymytý mozek, tak musel postřehnout, že Pavel je nastrčený člověk těch, kteří skrze lokajskou Fialovu vládu už ovládají náš stát. To znamená Bruselu a Američanů. Zvolením Pavla teď mají v hrsti všechny mocenské orgány státní moci v našem státě. Chybí jim jen ústavní většina v parlamentu, potřebná k změně ústavních zákonů, ale to určitě dokážou nějak obejít. Samozřejmě je docela možné, že by ani Babiš nebyl překážkou v tomto totálním ovládnutí našeho státu, ale u něj aspoň existovala tato možnost.

H. Rybnická 31.1.2023 12:29

Pane Brichu, Vaše znalosti historie jsou více než obdivuhodné.

P. Brich 31.1.2023 12:05

"Pane Smutný k tomu hlasování pro Heim ins REich měli němečtí občané velice vážné důvody ..."

Ano měli. Přestali být Herrenvolk, resp. ýbrmenš, a byli "donuceni" být na stejné úrovni jako ti, kteří jim měli jen sloužit.

Dodnes si mnozí stěžují, že jim Hitler nesplnil slib Lebensraumu, tj. velkostatek za východní hranicí se stádem slovanských otroků.

J. Jurax 31.1.2023 11:26

Ale kuš ... jako gentleman se vskutku nevyjadřujete.

Mimoto si nejsem jist, zda jste pochopil můj příspěvek, na nějž takto reagujete.

D. Laurencikova 31.1.2023 9:16

Ja je prave dokazu odhalit, takze picnout se bezte podle vlastniho navodu vy.

D. Laurencikova 31.1.2023 9:10

V zadnem pripade. Mne se formulace pana Kozelskeho velmi libi. Rekla bych, ze je to "Volltreffer".

D. Laurencikova 31.1.2023 9:07

Pane Novak, vas prispevek je presne to, co se cloveku vybavi, kdyz se rekne, ze ve volbach zvitezila: "Pravda, Slusnost, Respekt a Pokora". Jen tak dal!

D. Laurencikova 31.1.2023 9:03

Ale vzdyt ma pravdu, pan Cermak. Jak vite, ze jsou tady jeho "3 aktivni Nicknamen?"

L. Beneš 31.1.2023 8:24

Hospodský vám účtenku na požádání (i bez něho) vystaví na kus papíru. DPH tam vyznačena nebude a i kdyby byla, nikdo nezkontroluje, zda byla odvedena, protože ten kus papíru vy nebo ten hospodský za chvíli zmačká a zahodí.

L. Beneš 31.1.2023 8:18

A co tím chcete říct? Že tam stát odvádění DPH nesleduje?