6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Přitažlivost Andreje Babiše

Pro mnoho našich spoluobčanů je možnost, že by na Hradě po čase opět zasedl intelektuál, nepřijatelná. Ti byli vždy podezřelí, už za totality, kde je bylo nutno vydělit do „třídy pracující inteligence“, vedle „dělníků a rolníků“, které režim vykořisťoval a současně jimi přes deklarovanou přízeň pohrdal.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Malovec 17.1.2023 9:55

Je lepší neznat autora Švejka nebo být provázán se brojařskou loby, která má zájem na výrobě zbraní a tak i eskalaci války?

L. Novák 17.1.2023 10:08

A co ještě za kravinu vymyslíš? ;-D

R. Meišner 17.1.2023 9:33

autore s tím intelektuálem jste mě vážně pobavil...to má být kdo prosím? vážně si myslíte, že když má někdo jednu, dvě, tři vysoké školy, tak se stává intelektuálem? tak to pánbůh s námi a zlý pryč....

M. Malovec 17.1.2023 9:56

Kdo umí cvočit ze zbraní, zná honosti a povely přeci musí být intelektuál a hrdina.

R. Polášek 17.1.2023 9:30

Článek je slušný, řekněme intelektuálský blábol.

Autorovi zřejmě uniklo, že posledních, řekněme nejméně 10 let se z každého humanisticky netechnicky vzdělaného nějak dosazeného na vyšší post vyklubal progresívní levičák, více či méně nazelenalý až zelený, často s rudým vnitřkem. Který prosazuje takové bruselské nesmysly jako zelený Green Deal, jako všemožné regulace průmyslu, jko nesmyslné emisní normy u aut a podobně. Jejichž jediným výsledkem je umělé zdražování všeho, umělé vyhánění všech prosperujících a výdělečných strojítrenských, chemických a dalších technologií s vysokou přidanou hodnotou z Evropy, nestavění dostatečného množství spolehlivých a výkonných zdrojů energie, rozbíjení prosperujícího evropského automobilového průmyslu atd.

A přitažlivost Andreje Babiše je v tom, že on takový není. Lidi, zejména ti chudší, na které to současné umělé politické zdražování a umělý nedostatek všeho už začíná velmi citelně doléhat a ti starší, co mají životní zkušenosti, ideálně ještě ze socíku, to všechno jasně vidí. A proto volí jako záruku toho, aby se to nehoršilo nebo se aspoň to zhoršování přicházející z Brusele u nás v České republice zpomalilo, právě Andreje Babiše.

J. Majzlík 17.1.2023 9:46

Obávám se, že Babišovy záruky mají hodnotu zkrachovalé kampeličky v Horní-Dolní.

R. Polášek 17.1.2023 9:55

Obávám se, že kdyby se tak jako na Babiše posvítilo na naše ostatní větší české podnikatele, 4/5 z nich by měli stejné problémy jako Babiš.

Problém Babiše není v jeho podnikání ani v jeho spolupráci s STB, ale v tom, že místo toho, aby pěkně v přítmi neviditelný obyčejným lidem a nezajímavý pro novináře řídil své politické loutky jako ostaní kmotři ostatních politických stran, rozhodl se vystoupit na světlo a dělat tu politiku osobně.

J. Majzlík 17.1.2023 11:27

Ti ostatní podezřelí podnikatelé stojí mimo vrcholnou politiku. A to je jejich podstatná slabina. Tady jde o meze dělání osobní politiky.

M. Těhanová 17.1.2023 11:45

O našich zbohatlících si nedělám iluze. Skutečných podnikatelů je mezi nimi jako šafránu. Ale necpou se do politiky, aby to své bohatnutí mohli ovlivňovat.

Babiš měl velmi dobré kontakty za vlád ČSSD, která mu šla na ruku. Každý si může dohledat, kdy nejvíc zbohatl.

ODS už mu na ruku jít nechtěla, tak se rozhodl jít do politiky.

Kdo jeho postup sledoval, tak to ví. Všechno se dá dohledat. Nikdy nic nedělal pro lidi, jenom pro sebe.

R. Polášek 17.1.2023 12:24

Prý se ostatní podnikatelé necpou do politiky..;-D;-D

A teď tu o Červené Karkulce!

J. Majzlík 18.1.2023 1:56

Není zde podobného politika, který by dlouhodobě využíval svého majetku k posilování svých politických ambicí a současně díky svému politickému postu množil svůj majetek.

M. Těhanová 20.1.2023 12:42

myslím zbohatlíky, jako je Babiš. Normální podnikatelé mohou.

M. Hoblík 17.1.2023 9:19

Jsou totiž na jeho intelektuální úrovni a žerou jeho koblihy. Zatím...

P. Pepax 17.1.2023 9:07

Generál intelektuál a kozel zahradníkem, voliči generála jsou chytří a voliči Babiše hloupí, tak v tom má tento legrační pisatel jasno.

J. Strmiska 17.1.2023 11:00

Podle průzkumů jsou Babišovi voliči především venkovští senioři s nízkým vděláním.

M. Kanda 17.1.2023 9:06

Tak já si o Babišových voličích myslím jen to nejhorší, protože jim nevadí, že Babiš ze všech sil snažil nás energeticky připoutat co nejtěsněji k Rusku. Důvody?

1) Transalpinský ropovod (TAL) z Terstu do Ingolstadtu. Za Topolánkovy vlády se povedlo získat majetkový podíl na tomto ropovodu. Za Nečasovy vlády se zrodil projekt na jeho zkapactnění tak, aby byl schopen přepravovat dostatek ropy do Česka. A Babiš? Odmítl financování z českých zdrojů s tím, že máte dost ropy z Ruska. Pár měsíců po ruské okupaci Krymu. Nyní se ke zkapactnění stejně bude muset přistoupit (jinak bychom měli nedostatek ropy) a za cca desetkrát vyšší cenu.

2) Plyn z Norska. Kontrakt byl dojednán v roce 1997 na dobu dvaceti let. Pokrýval cca 20% české spotřeby plynu. Za Česko ho podepsal tehdejší ministr průmyslu Dlouhy, za Norsko dokonce norský král. V roce 2017 kontrakt vypršel a Babiš se ani nepokusil o jeho prodloužení na dalších 20 let. Přitom už jsme v té době měli za sebou několik výadků ruských dodávek a bylo dobře známo, že Rusko používá dodávky k politickému vydírání.

3) Jaderná energetika. Babiš aktivně prosazoval ruského dodavatele pro stavbu nových jaderných bloků. Působil tak jako prodloužená ruka Zemana a hlavně jeho poradce Nejedlého. Tento jediný záměr mu nevyšel díky našim tajným službám a jejich odhalení v cause Vrbětice. Vztah Zemana (a potažmo Babiše) k tajným službám a jejich veliteli je snad každému znám.

Tyto informace jsou veřejně známé. Z toho vyplývá, že volit Babiše může jen ten, kdo nás chce předhodit Rusákům na pozlaceném podnose.

M. Pantlíková 17.1.2023 9:11

Ach jo... ;-DRv

P. Pepax 17.1.2023 9:26

Rv zase si z nás děláte legraci.

J. Majzlík 17.1.2023 9:34

Ad 3) Rv

M. Juraška 17.1.2023 8:55

RvTen chlap nebyl na vojněRv

R. Tichý 17.1.2023 8:40

Ne. Absolventi humanitnich skol ve velkem skodi nasi civilizaci. Neexistuje pro ne smyslupna prace, tak se venuji marginaliim, na kterych se snazi zviditelnovat. Vymysleji nesmyslnou agendu, na lterou odcerpavaji zdroje cele spolecnosti.

Babisovi volici sktecne pouzivaji jen 1/2 mozku. Tu, ktera obsluhuje prijem a vydej potravin.

V. Mokrý 17.1.2023 8:41

8-o

J. Roškota 17.1.2023 8:52

myslíte i historiky, archeology, lingvisty, teology, filozofy, geografy, politology... ?

R. Tichý 17.1.2023 9:09

Ano, mel jsem ocekavat podobny argument.

Za kazdym archeologem s mumii je mnoho tech, kteri mu vymysleji pravidla, jak zadat o dotaci na kladivko.

J. Majzlík 17.1.2023 9:28

Za mne všechny nadbytečné, kteří, majíce přístup k mikrofonu, klávesnici, husímu brku či před kameru vytvářejí virtuální svět, obydlený tvory, velmi vzdáleně podobajícími se člověku. V tomto světě neustále fouká do jejich plachet příznivý vítr, slunce svítí 26 hodin denně, elektrický proud se tvoří v zásuvce, do jejich bioplynek, se mrkev naváží sama od sebe, vše se vyrobí pomocí PC tiskáren. Zítra se u nich bude tančit všude. Koks se u nich ve vysokých pecích při tavbě železa nahradí vodíkem nebo elektrickým proudem. V jejich světě jsou technické obory lidské činnosti užitečné jen potud, pokud plní ideové záměry, vy .--. ičené závěry posledního ekologického summitu. Na jejich setkání, obvykle v počtu nižších desítek kiloosob se slétávají na kobercích, na košťatech a na Tleskačových kolech s přídavnými FV nebo alternativně bateriovými či bioplynovými zdroji. Málokdo z nich si umí přestavit, že zde existuje mnoho lidí, kteří musí tvořit reálné hodnoty, nutné k udržení existence tohoto pokrouceného systému.

R. Polášek 17.1.2023 9:33

Perfektně řečeno.

R^R^R^

M. Kanda 17.1.2023 9:09

Pane, počkejte až budete potřebovat doktora, neřkuli nějaký složittější zákrok nebo operaci. Já sám mám vzdělání technického směru, ale na tyto úkony bych si fakt netroufnul a moji kolegové technici rovněž ne.

J. Majzlík 17.1.2023 9:31

Neodklánějte, prosím. Řeč je o těch nadbytečných.

R. Polášek 17.1.2023 9:41

Lékařské vzdělání je mnohem víc technické než humanitní. Víc "humanitní" jsou jen některé obory typu výživových poradců, psychologů, akupunktury, renovalescence, možná ne příliš probádané obory, jako imunologů atd.

Ale většina lékařských oborů, ať už zaměřena přímo na lidské tělo nebo jeho části , pohybový aparát, břišní, hrudní, krční, nosní nebo obory působení na tělo, jako různá chirirgie, rentgenování či jiné zobrazovací metody, plastiky a implantáty a nakonec i chemické věci, jako obory kolem léků, pomocných prostředků, a potravinových doplňků ...To je všecho tak na 90 - 99 % technické a jen zbytek z toho je humanitní.

R. Tichý 17.1.2023 10:19

Nerozmite-li smyslu psaneho textu, nereagujte. Je zjevne, o kom se bavime.