21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Milan 19.3.2021 15:29

I kdepak, já moc napravo nejsem, alespoň podle https://cs.wikipedia.org/wiki/Politick%C3%BD_kompas

P. Milan 19.3.2021 15:27

Jo, vládnou a poslední, kdo tu něco vybudoval, byl kletý Bém. Piráti a s nimi spolčená squadra se vyžívá v pitomostech typu zavírání nábřeží.

V tom Badensku-Würtenbersku zelení vítězí pod vedením netypického zeleného a nadšení Němců pro různé zvrhlosti, tu bílé císařské, tu hnědé nacionálně socialistické, tu zelené a modré s hvězdičkami, je taky dost vyhlášené.

P. Milan 19.3.2021 15:23

Vyberte si, husáčku.

Buďto je to špatně, že tu vládne ta estébácká squadra, potom "Vinou té vaší filozofie tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými."

Nebo je to dobře a potom "A díky té vaší filozofii tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými."

Kapitalismus, doprasený socialistickými nápady, je to v celé EU, nejen v Česku.

P. Milan 19.3.2021 15:20

Jenže Anifa je fa.

D. Mach 19.3.2021 15:12

K zásekům do rozpočtu dochází u této vlády kontinuálně. Jen jednou měli rozpočet v plusu díky tomu, že se jim v jednom roce sešli dotace z EU za dva účetní roky. Covid tu máme teprve rok.

D. Mach 19.3.2021 15:09

A díky té vaší filozofii tu vládne estébácká squadra bývalých komunistů s těmi současnými. Tomu ale vy asi říkáte kapitalismus. :-/

K. Zelený 19.3.2021 15:05

Nj, já ty vaše uvozovky chápu, od vás napravo je jen zeď, že, ehm.

K. Zelený 19.3.2021 15:03

Snadná pomoc Nováče! Planeta je plná venture kapitálu v nejrůznějších formách, takže pokud máte v lebce takovou bombu, pohněte dokud to tu všechno piráti neznárodní, vyberte si solidního venture investora a jste ve vatě. Nechci za tu radu víc než desetiprocentní podíl, to je skoro jako byste to měl zadarmo. Uvidíme se na Seychelách / Bahamách / Maledivách / ... jak bude libo.

Jo a abyste měl ještě reálnější představu o nadcházející pirátsko-zelené hrůzovládě, zajeďte k nám do prahy, Piráti to tu vedou už dva roky a počínající chátrání a zaostávání vašemu ostrozraku jistě neunikne. Nebo jeďte do Badenska-Würtenberska, tam vládnou Zelení už deset let, tam to musí už být v rozvalinách!

J. Novák 19.3.2021 14:53

EU se vidí jako liberání demokracie. Nehledejte ve slově liberál nic svobodného v konzervatiním slova smyslu. Liberálové již od Marxe mají základní cíl: osvobodit se od práce, od rodiny, od povinností, moráky, atd. Svým způsobem to svoboda taky je, akorát taková... proletářská.

Ostatně nedávno jsem musel dát za pravdu člověku, který říkal, že za kamančů měl svobodu výběru místa pro život nesrovnatelně větší, než dnes. Protože když se mu tenkrát někde líbilo, tak se tam prostě odstěhoval, aniž by musel řešit, zda se tam uživí. Neboť právo na práci mu zajišťovalo dostatečný příjem na to, aby z jakéhokoli zaměstnání poplatil všechny nezbytné životní výdaje. Maximálně mohl být v nespokojený, že ho zaměstnání nebavínebo žije v nevyhovujících podmínkách. Zatímco dnes musí v první řadě přemýšlet nad tím, zda se (kde?) uživí a místo k životu si vybírat podle toho, aniž by měl šanci řešit, zda ho ta obživa baví nebo nebaví a zda jsou podmínky jeho života vyhovující či nevyhovující.

Když se na ten socialismus člověk podívá z pohledu člověka s nulovou hodnotou na trhu práce, tak je to vlastně opravdu vlastně "svoboda"... EU

J. Novák 19.3.2021 14:40

A CO se bez nouzového stavu delšího roku "nezlepší"? To bude asi zjevně jádro problému...

J. Novák 19.3.2021 14:36

Zajímavé, článek se jmenuje "Pirátská levicová kalamita" a přitom je o kde kom, leč o Pirátech v ní není fakticky ni slova. Zvláštní.

Zatím pokrokáři vždy přivedli společnost v lepším případě k ekonomickému krachu, v tom horším do války. Tak jen, abyste věděli, co vás čeká!

Konkrétně: Piráti mají v programu změnu Autorského zákona v tom smyslu, že vynálezy považují nikoli za statek soukromý, ale za statek veřejný.

Už nějakou dobu nosím v hlavě určité technické řešení, jehož drobné detajly mi vezmou čas v objemu cca roční práce. Jenom ověření, zda benefity budou takové, jaký je předpoklad, znamenají vydat částku v ceně rodinného domu na okraji Prahy. A celkové investice do zavedení masové výroby bych odhadl ve stovkách milionů. Fakt si myslíte, že někdo tyhle šílený peníze vrazí do nejistoty s tím, že i kdyby všechno mělo ten nejoptimistější průběh, po 5 letech by z tohoto jeho těžce zaplaceného know-how mohl těžit kdokoli, protože by se patent stat veřejným statkem? Proč by to jako dělal? Z touhy po osobní bídě?

Není spíš pravděpodobnější, že pokrok se místo veřejného statku stane statkem nedostatkovým, imaginárním a nerealizovatelným?

V kapitalismu byly pokrok a inovace statkem čistě soukromým, a proto se doba kapitalismu také nazývá dobou vědecko-technického pokroku. Naopak, v reálném socialismu byly vynálezy a patenty statky veřejnými. Výsledek? Totální věděcko-technická a hospodářská zaostalost pokrokového reálného socialismu ve srovnání s reakčními antipokrokovými kapitalistickými zeměmi! To nás čeká, budeme-li volit prograsivistcké strany typu Pirátů, Zelených a podobně. EU

V. Kain 19.3.2021 14:18

Je jedno kdo to bude,ale hlavně se musí zarazit to drastické zadlužování.

V. Kain 19.3.2021 14:17

Občané milují když jim někdo do kapes přisypává a je jim buřt,že je to na dluh a ten dluh musí někdo zaplatit.

D. Mach 19.3.2021 14:17

Ty stromy na kolejích byli fiktivní? Pro vás je asi celý život jeden velký comics. Pak váš obdiv polojaponce chápu.

L. Písařík 19.3.2021 14:16

R^!!

D. Mach 19.3.2021 14:15

To vám nakejhala vaše husička Lipovská? Tak to asi bude pravda. Ona má tu jedinou. :-/

L. Písařík 19.3.2021 14:14

Kakraholte, ten Mařák je teda štvanec, vždyť on dopředu ví, že bude pirátská vláda na špici a bude stejně "dobrá", jako vlády předtím. Plete se hluboce, každý kdo přijde , bude nucen řešit finance a to bude sakra hořký oříšek. A nemůže očekávat přílišnou podporu, občané nemilují, když jim někdo provětrává kapsy.

P. Milan 19.3.2021 13:51

"údajnou" :-P

L. Zídek 19.3.2021 13:49

Písálek Mařák sice proklamuje, že není levičák, ale vše co píše je nasáklé totalitní, exterémní levicí.

J. Václavíková 19.3.2021 12:29

Souhlas. Nejvíc straší údajnou levicovostí Pirátů ti, co nic jiného než levicovou politiku nedělali.

J. Václavíková 19.3.2021 12:24

Vy jste pobýval v jiné galaxii, že vám uniklo, jak k tomu odůvodnitelnému schodku přibylo bratru dalších 200 mld na různé nepochopitelné dárečky?

J. Beaufort 19.3.2021 12:22

jo a zakažou tabak a pomalu i alkohol, at se léčime jen marihuanou, je to ted modni a jistě pomůže i proti kovidu, čekam kdy s tim přijdou. Panaka nebo vinečko, cigarko jen potajmi nebo doma - to zabiji jistě.

Z. Zatloukal 19.3.2021 12:04

Tenhle bod rozhodně ne. Bez nouzového stavu se to nikdy nezlepší. Zejména ne v nemocnicích.

R. Dubravský 19.3.2021 11:55

Já bych dodal:

5) Hlasoval pro prodlužování nouzového stavu.

J. Šebek 19.3.2021 11:52

Ten historicky největší skokový zásek do státního rozpočtu naší země se povedl jen díky tomu, že nastala naprosto nepředvídaná situace díky Covidu pane Mařák. Buďte si jist, že ten skokový zásek by udělal kdokoliv by byl u kormidla. To samé ten výraz „chřipková diktatura národního státu“ je také úplně zcestný. Podle vás by pak tou diktaturou trpěla převážná část světa.

P. Skřivan 19.3.2021 11:48

Jenže antifa už dávno není o boji proti fašismu. Pokud jste posledních 10 let nežil na marsu tak to samozřejmě moc dobře víte. Podtrženo sečteno vaše poznámka o podpoře/nepodpoře fašismu kdy nepozorný člověk může nabýt dojmu že antifa je vlastně ta dobrá může u člověka poznamenaného vzděláním maximálně vyloudit úsměv na tváři.

H. Lukešová 19.3.2021 11:47

Pirát Bartoš podepsal protiizraelskou petici, která se staví proti uznání Jeruzaléma jako hlavního města Izraele, dále si pozval Majíčka, který pogratuloval Hizballáhu k "vítězství" na Izraelem, Pirát Tožička namaloval nechutnou koláž, ve které namaloval hákový kříž do židovské Davidovy hvězdy, další Pirát obvinil Izrael, že "předběhl" evropské země s nákupem vakcín.

Takoví nacibolševici jsou pro mě absolutně nepřijatelní. Ten, kdo není antisemitou a považuje se za přítele Izraele, nemůže volit nejvíce antisemitskou protiizraelskou stanu.

Z. Zatloukal 19.3.2021 11:39

Koho volit? Z přesvědčení už nikoho. Taková strana tady už není. A není tady ani taková osobnost.

Volit lze už jen nejmenší zlo.

Nevím, které to zlo je nejmenší, ale vím, co je největší zlo

Nechci a nikdy nebudu volit nikoho, kdo:

1. Chce zavést euro

2. Chce zaplavit republiku migranty

3. Leze EU do zadku

4. Podporuje zelenou katastrofu

Vše ostatní jsou podružné problémy, které se nějak vyvrbí a nějak se vyvinou, v mnoha případech, aniž bychom si toho všimli.

Pokud jde o konkrétno, absolutně ne Piráty a STAN! Vše ostatní lze nějak překousnout, ale proboha jen ne Piráty!

P. Pepax 19.3.2021 11:25

Souhlas, ale nakonec k nějaké volbě dospějeme.

M. Mařák 19.3.2021 11:22

A kdo jsou ti jiní, kolektivističtí levičáci (národovci), kteří podporují státní dirigismus a státní protekcionismus (kvóty na potraviny původu českého) a podobně?