4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

VOLBY: Nevermore

Blíží se nám volby. Hodně čtenářů mi psalo, zda k nim učiním nějaký komentář či doporučení. Bylo by poněkud zbabělé, kdybych tak neučinil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hanzal 20.10.2017 10:17

Děkuji

Ujistil jste mně v tom o čem jsem přemýšlel již déle.

V. Šťastný 20.10.2017 10:14

Re: Program

:))))měkké ano, tvrdé následky.

B. Rameš 20.10.2017 10:10

Tak prima,

alespoň v tom nebudu sám.

M. Malovec 20.10.2017 10:08

Mluvíte mi z duše

K totožnému rozhodnutí jsem dospěl při minulých volbách, když jsem zjistil, že straně, kterou jsem od převratu volil asi o hlasy vůbec nejde a navíc se nemalou měrou podílela na likvidaci pravice na desetiletí.

Volil jsem tedy Svobodné - hlas propadl, letos to budou Realisté, možná taky propadne, ale budu mít čisté svědomí, že jsem volil podle svého přesvědčení, ne podle kalkulu.

Je to osvobozující.

D. Bystriansky 20.10.2017 9:53

Re: Skvělé.

Souhlasím a taky volím Realisty, do Parlamentu se dostanou.

M. Prokop 20.10.2017 9:48

Re: Jen hlupák se stále pálí o stejná kamna

Neberte panu Pražákovi jeho paranoiu, to se stejně nemůže podařit.

A jsou i horší nápady, než volit v sobotu, třeba volit nějaké socany.

M. Prokop 20.10.2017 9:46

To jsme na tom takřka totožně.

.

M. Valenta 20.10.2017 9:44

Pitomio s Burešem

Vám tímto děkují za Váš hlas (nebo alespoň kousek z něho) a přejí slunečný a bezpečný volební víkend. Čau.

J. Pražák 20.10.2017 9:43

Re: Jen hlupák se stále pálí o stejná kamna

V Soči bylo také vše pojištěno a stejně prý došlo k manipulacím. Nebo to byla propaganda?

Zatím jen fabuluji, samozřejmě. Ale zkusme to domyslet i o kousek dál. Orazítkovat obálky lze i předem, nebo vyrobenou kopií razítka. Dnes ho udělá každý hokynář. Zapečetěná je místnost pravděpodobně pouze na dveřích a to asi papírovou páskou s razítkem, což je spíše formalita. Nebo snad provázkem a pečetí otisknutou do plastelíny? Okna se také pečetí? Těch slabých míst by se dalo najít hodně.

Primární úvaha byla iniciována mým míněním o voličích. Nemohu věřit, že stále volí v takovém počtu ty stejné šejdíře. Přitom letos je pár "nových košťat", které mají programy, které by bylo potřeba realizovat. Připadá mi, že voliči nemyslí na své potomky, nechají se zlákat na koblihu nebo na slib, že dostanou 500 Kč, když jim na daních seberou 600 Kč...

Š. Hašek 20.10.2017 9:39

Výborné, děkuji.

Mám ještě pár hodin čas, ale rýsuje se to stále jasněji.

Z. Lapil 20.10.2017 9:33

Já se už celkem dávno rozhodl

Volím toho, koho chci v parlamentu.

A mimochodem: od volebního výsledku 1,5% dostane strana 100,- Kč za hlas a od 3% docela slušné peníze na další činnost. Což může být důvod volit těsně podměrečné strany typu Svobodných nebo (donedávna) Pirátů.

J. Lepka 20.10.2017 9:31

Re: Buďme realisté a hodnoťme fakta

Tak buďte realista a zhodnoťte fakta : kdo bude profitovat z přepočtu hlasů stran nepřekročivších 5% hranici ???

Z. Lapil 20.10.2017 9:29

Re: Jen hlupák se stále pálí o stejná kamna

Už jsme o tom hovořili: kdo a jak?

Urna i volební místnost je zapečetěná a rozpečeťuje se za účasti všech členů volební komise. Lístek do urny dáváte v obálce orazítkované razítkem bydlícím ve starostenském sejfu. Pro cílené falšování výsledků tedy potřebujete sehnat oštemplované obálky, urnu vysypat a vysypané nahradit správným počtem. Případně aspoň vyházet "ošklivé" hlasy a nahradit je obálkami prázdnými. Podle mě by to v parlamentních volbách chtělo koordinovanou akci ve stovkách volebních místností, aby to mělo na výsledek jakž takž podstatný vliv.

Samozřejmě stát se může leccos - existuje i historka o přepočítávání hlasů iniciovaná člověkem, který kohosi zakroužkoval a ve výsledcích byl počet kroužků 0 (slovy: nula).

Ale na paranoiu máte samozřejmě nárok. Volební mám taky jednu - aby probůh někdo nezjistil, koho jsem volil.

A. Alda 20.10.2017 9:10

Skvělé.

Hezky jste to popsal.

Já to už také tak udělám a kašlu na ty, kterým jsem to léta dával. Už prostě nemohu.

Budu volit Realisty. Když se nedostanou do Padlamentu, aspoň jim tím hlasem pomohu ke státnímu příspěvku, aby měli příště za co dělat kampaň.

Jediný propadlý hlas je neuplatněný hlas.

T. Hraj 20.10.2017 8:34

Re: Program

Jakápak zrada pane Šťastný? Vždyť svůj podpis pod Lisabonskou Smlouvou strana S důkladně zdůvodnila a prokázala pevný a principiální postoj:

Mirek T.: "Radost z toho nemám, ale podepsat se tomusí", nebo Přemysl S.: "Za sebe dávám měkké ANO".

J. Kulheim 20.10.2017 8:31

Voliči pravice se těžce dávají do houfu.

Těžce prosadit myšlenky o svobodě jednotlivce, odpovědnosti za sebe a svou rodinu v zemi, ve které platba 30Kč u lékaře, zásadně ovlivní výsledek voleb. Do každé strany, která má šanci dostat se do parlamentu, se nacpou lidé pro které je strana pouze výtahem k moci nebo k penězům. Těžko se dělá politika v koaliční vládě, která má v parlamentě většinu jednoho hlasu. To je skutečnost se kterou se musí každá strana, která chce vládnout, poprat.

Voliči pravice se těžce dávají do houfu. Nedají se koupit za koblihu nebo za sliby vysokých příjmů, které jim zařídí politická strana. Pravicový volič ví, že přerozdělování cizích peněz a mlácení prázdné slámy a sliby lepší budoucnost nezajistí. Mudrovat o tom jak by co mělo být, nemá žádnou cenu. K tomu, aby byla šance to uskutečnit je potřebné získat víc jak 50% voličů. Program takové strany nemůže být odtržený od současné politické reality. Politika se nedá dělat metodou pokus- omyl. Dělá se v reálné čase s lidmi, kteří mají rozdílné zájmy a různý žebříček hodnot. Mít dobrý program je důležité, ale je potřebné mít lidi, kteří umí psané prosadit v praxi.

V těchto volbách jde také o to, aby se strany, které prosazují svobodu jednotlivce, vůbec dostaly do parlamentu. Politická scéna se posunula výrazně vlevo. To je realita, kterou musí v demokratickém systému respektovat každá strana. Mít pravicový program, nestačí. Utrhnout se, sedět v parlamentu a trčet jak kůl v plotě nebo vysedávat v koutě a čekat až zahřmí, není k ničemu.

Faktem zůstává, že ODS je jediná strana, která se pokusila řešit nejpalčivější problémy. Systémové změny důchodového, sociálního, školského a zdravotního systému. Chyby dělá každý, nejenom ti, kteří něco dělají i ti co nedělají nic. To ukázala tato vláda. Šibalů je všude dost. Určitě i ve stranách, které se do parlamentu nedostanou. Matka Tereza byla jenom jedna.

V. Student 20.10.2017 8:30

Re: Buďme realisté a hodnoťme fakta

O realistech jsem přemýšlel hodně... Nevypadá to špatně.

J. Pražák 20.10.2017 8:29

Re: Ony ty strany dělají ledaccos.

Mám pocit, že volební průzkumy se dělají na míru tak, jak budou volby vyhodnoceny, samozřejmě pro forma +/- nějaké %.

A kvalita "novinářů"? Měli by dodržovat Etický kodex novináře. Přečtěte si ho. 99% těch presstitutů by mělo být okamžitě na dlažbě.

http://www.syndikat-novinaru.cz/etika/kodex/

J. Pražák 20.10.2017 8:25

Jen hlupák se stále pálí o stejná kamna

Ale volit až v sobotu. Noc je dlouhá a mému volebnímu lístku by mohlo být smutno v urně a někdo by ho mohl nahradit nějakým statečnějším, stejně jako to bylo v Soči se vzorky sportovců....

V. Student 20.10.2017 8:22

Ony ty strany dělají ledaccos.

Hlavně vítězné. Jejich odpor k manipulaci s veřejným míněním, hlavně prostřednictvím oficiálního a největšího masmédia, se náhle stává jaksi abstraktním. Prostor v ČT dostávají obhájci EU, nu nešť, nekřičím o odchodu. Ale taky obhájci migrace, resp. prostor nedostávají její kritici. Stále více ožehavých témat dostává prostor pouze v alternativních zdrojích typu NP.

O zfetovaných řidičích se dozvídáme zásadně z jiných zpravodajských relací než ČT. Tam se naopak s pravidelností psí stolice objevují příspěvky o západním pokrokovém přístupu k feťákům, který musíme dohánět, hlavně služby rozšiřovat. Že u nás je "na jehle" bezkonkurenčně největší počet těch zoufalců, že hlavně v tomhle nám "západ" velmi rychle ujíždí, to si "zpravodajství" cudně nechává pro sebe.

O vznášení obvinění proti "jistým politikům" čtrnáct dnů před volbami nemluvě, a to Babišův obdivovatel fakt nejsem.

Vládnoucí strany tak postupně přejímají nešvary tradičně kritizovaných komunistů, kterým díky tomu stačí jen čekat, a přesto mají preference hodně slibné.

Taky to hodím svým malým.

F. Navrátil 20.10.2017 8:14

Neuhnout!

Tak jako v životě, tak i před volební urnou se ukáže, zda má člověk odvahu nebo je posera. Volit stranu jen proto, aby hlas nepropadl, je zpozdilé. Je třeba hlasovat vždy podle vlastního přesvědčení, podle toho, jak se politický program a zkušenost s jeho plněním shodují s vlastním poznáním. V poměrné systému velikost strany nehraje roli. Ve většinovém to ve finále může být volba menšího zla.

M. Košařová 20.10.2017 7:43

Děkuji

Ze všech rad jak volit, které jsem před volbami četla, je tento názor mému náhledu na rozhodování o volbách nejbližší.

V. Šťastný 20.10.2017 6:21

Re: Program

Vás netrápí to, že strana S nejenom, že neplnila volební program, ale že dělala přesný opak? A pak svým podpisem pod evropským lejstrem své voliče vysloveně zradila? Mě by musela upadnout ruka, kdybych jim měl dát znovu svůj hlas.

J. Mrázek 20.10.2017 3:10

Buďme realisté a hodnoťme fakta

Sice se někde v zákoutí může skrývat nějaký římský pavouk, ale realisté si s ním dokáží poradit ...

M. Jandáková 20.10.2017 0:30

!

Taky jí to hodím, pane Kechlibare!

Nejsme spekulanti, jsme VOLIČI!

V. Halašta 20.10.2017 0:11

Program

Tak naštěstí jsem si přečetl i program strany S, podíval jsem se na pár statistických čísel z minula a byť mi ne každý člen strany S je sympatický tak s klidným svědomím tam ten lístek mohu hodit.