24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

VLÁDA: To už mohli lidé rovnou volit socany

Vláda vzešlá z posledních voleb, označovaná jako „pravostředová“, se ještě donedávna oháněla hesly o „rozpočtové odpovědnosti“. Po několika měsících vládnutí má však člověk pocit, jako by ve Strakovce seděli socani.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 15.7.2022 9:27

R^ [>-]

T. Kohout 15.7.2022 9:24

Jo, změna jako program. Všichni furt chtějí měnit...

T. Kohout 15.7.2022 9:23

To je ovšem leitmotiv dávno. Silná slova, slabé akce. Každý přece musí pamatovat když Klaus prvně ustoupil strojvůdcům. Reagan dispečery vyházel a nahradil vojenskými. Klaus strojvůdcům ustoupil, pravda taky bude, že je neměl kým nahradit.

J. Hanzal 15.7.2022 9:12

Asi tak dvěstěosmdesátoupátou;-D;-D;-D

J. Hanzal 15.7.2022 9:11

Máte pravdu, pane Nevrklo, jenže říkejte to těm bruselským vlezdoprdelistům, které zajímá jen jakási Ukrajina a na vlastní lidi zvysoka serou!!RvRvRv Já měl vždy za to, že nic horšího než "vláda" Kalouska (poněvadž Nečas byl úplná NULA), ovšem tato sebranka je obrovsky převyšuje, a to jsou u lízu necelý rok!!:-/

R. Tichý 15.7.2022 9:06

Ano, Fialova vlada totalne prohrava boj podle svych vlastnich pravidel.

Vysledkem bude totalni devastace republiky, obyvatel a vyhraje Babiš. Nic jineho si ani ten udavajici darebak nemohl prat.

M. Šejna 15.7.2022 9:05

Dotaz všem:

Kolikátou vlnu sankcí proti Rusku (ve skutečnosti proti evropským ekonomikám) už EU vyhlásila za horlivého přispění Signála?

P. Pepax 15.7.2022 8:58

Tak středopravá vláda, no je to spíše směs podivných figurek, kterým vyšel plán jak se dostat k moci, ale v současné EU vydávající sankce na všechny strany je to vlastně jedno.

J. Rejzek 15.7.2022 8:58

Nevím, co je na současném důchodovém systému špatného. Každý ví , že kolik peněz během života zaplatí, tak takovou bude mít penzi. Řešit, komu přisypat na penzičku , jak to chtěla Maláčová je nesmysl. Ano, jsou případy, které je třeba řešit. Lidé nemocní, nebo jinak postižení musí stát ochránit, ale jinak je každý své penze strůjcem. Rozhodně by se nemělo přisypávat na penzičky OSVČ , lidem, kteří nepracují , byli dlouho na podporách, dluží státu nebo těm, kteří brečí ,že z penze nemohou vyžít. No a pokud chce někdo větší penzi, nežli mu nabízí stát, tak si musí šetřit, nebo se jinak o sebe postarat. To jsou srozumitelné pilíře pro každého.

M. Šejna 15.7.2022 8:54

"My jsme změna, vy jste změna. "

Pamatujete?

Tohle vyřvával z pódia juchajíci Fiala s Pekarovou a Rakušanem za frenetického potlesku pravdolásky.

Tak si teď nestěžujte. ;-D

M. Horák 15.7.2022 8:50

No a jak by jste si ten demokratický systém představoval? Plivat na jiné dokáže každý.

F. De Winter 15.7.2022 8:43

Přesně tak!R^

F. De Winter 15.7.2022 8:41

R^R^R^

M. Juraška 15.7.2022 8:36

Pan Nevrkla 8.34 tesat do kamene.!

M. Juraška 15.7.2022 8:34

A za to poneseš hlavní zodpovědnost Fialo ty.

Nejsi politik ale věrozvěst a ještě v cizích službách.:-PR^

J. Nevrkla 15.7.2022 8:34

Minimálně dva biliony dluhů během dvou funkčních období znamená dvě stě tisíc na každého občana, průměrná čtyřčlenná domácnost osm set tisíc. Naděje na vyrovnaný rozpočet v nedohlednu, naděje na schopnost splácení se stále snižují, úroky z dluhu tedy začnou podstatně růst. A to jsme na tom lépe než většina zemí EU. Produkujeme něco nezbytného, za co nám ostatní země budou ochotny platit? Budou naše firmy konkurenceschopné, když budeme energie a suroviny nakupovat mimo Rusko? Někdo nám pořád nutí myšlenku, že Rusko je třeba ekonomický zlikvidovat. Já se obávám, že zlikvidujeme sami sebe a jednou přilezeme ke křížku. Ovšem budeme potom tahat za podstatně kratší konec.

M. Pecina 15.7.2022 8:25

R^

P. Čech 15.7.2022 8:18

Souhlasím s Vámi až na to, že v tom Švýcarsku opravdu velice efektivně funguje právě ta skutečná zastupitelská demokrracie. U nás to není ani demokracie, ani zastupitelská.

J. Novák 15.7.2022 8:11

Ukazuje se, že zastupitelská demokracie nefunguje a že švýcarský politický systém založený na referendech je výrazně lepší, než ten náš. Chrání občany před neschopnými ale na druhé straně všehoschopnými, podrazáckými, zrádnými a úplatnými politiky. No a k militantně progresivistickému ekoneoliberálnímu Bruseli není co dodat.

P. Čech 15.7.2022 8:00

Tak, tak. Velmi mnoho lidí se modlí s nimi. Zejména ve volbách, když volí politické strany bez výjimky. Všichni přece měli možnost volit občanská hnutí. ANO 2011, SPD, Trikolóru či Přísahu. Ne. Oni volili Spolu a PIRSTAN. A tak teď máme vinou našeho volebního systému opět vládu politických stran.

P. Čech 15.7.2022 7:55

Všechno je to skutečný důaledek jedné, jediné příčiny. Vlády a moci politických stran. Jejich vlády občanům (3. pád). To není naprosto žádná demokracie, jak je nám politickými stranami a jejich představiteli neustále nalháváno. Jde o přímou diktaturu politických stran, stejnou diktaturu, jakou byla vláda KSČ před rokem 1989. Systém, který zde stvořili a odhlasovali komunisté a "bývalí" komunisté všeho druhu.. 9/10 ostatních občanů to jen nevidělo a nebo v návalu politických emocí vidět nechtělo. Tak teď máme to, o co jsme se vlastním nerozumem zasloužili.

P. Čech 15.7.2022 7:50

Vykládejte to těm hlupákům, kteří volili předvolební koalice politických stran. Ty všechny spolu s dalším hlupákem Bartošem vedl Petr Fiala. Přitom každý rozumný člověk mohl dávno před volbami vidět a slyšet, že jde o pouze užvaněného , nezodpovědného přitroublíka. Mnozí to neviděli a neslyšeli, protože to vidět a slyšet nechtěli. Prostě ovčané politických stran. Tak teď máme to, o co jsme si ve volbách řekli. Vládu a moc politických stran občanům (3. pád).

P. Čech 15.7.2022 7:44

To, jak dopadly volby je jen naše vina, paní Lhotská. Vina našich občanů, kteří volili politické strany a jejich předvolební koalice. Nikdo je k tomu nenutil. Odvolávat se na nějaké předvolební sliby a kampaně je zcela mimo mísu rozumných lidí. Předvolební kampaně sledují a na jejich sliby a lži dají jen hlupáci, kterých ovšem je asi hodně. Obrázek o tom koho volit si odpovědní lidé mohou udělat již z vládnutí předešlého. Z toho jasně vyplývá, že politické strany lžou a podvádějí. Že řídit stát neumí a ani umět nechtějí. Že vládnou jen jménem svých členů a ev. příznivců, tedy max pro 10% obyvatel. Přesně to znamená ta naše česká, vylhaná parlamentní demokracie. Není to ovšem žádná demokracie. Jde o socialistickoanarchistický politický systém, konzervující vládu a moc politických stran občanům (3. pád). Rozhodně nikoliv demokratickou vládu občanů (2. pád). A tady je prapříčina toho, jak dopadají naše "volby". Jsou totiž nesvobodné a nedemokratické, protože jejich výsledkem je vždy vláda naprosté menšiny nad obrovskou většinou ostatních občanů. tedy přímý opak skutečné zastupitelské demokracie.

J. Novák 15.7.2022 7:36

A to není vše. Fiala nás v Bruseli zavázal vzít si obrovskou půjčku pro Ukrajinu, kterou budeme i splácet s tím, že nám ji Ukrajina (ne)splatí za 25 let. K tomu ještě připočtěme připravovanou půjčku na rekonstrukci Ukrajiny. Tomu se již říká zrada zájmů občanů této země.

V. Církva 15.7.2022 7:33

Paní Lhotská má pravdu, ne zadlužovat a dusit občany kvůli zeleným magorům, ale vykašlat se na magory a dělat všechny kroky pro zlevnění energií.

Naprosto logické a jasné řešení by tak bylo. Nejsem si ale jist, že zrušit povolenky a vykašlat se na burzu energií jde jen tak z čista jasna uskutečnit bez porušení dohod a různých konsekvencí.

Jinými slovy doplácíme na to, že se Německo a západní země zbláznily. V každém případě by to měl Fiala státům EU sdělit a podle toho postupovat. Prostě výjimečný stav, povolenky zrušit.... Elektřina z plynu pak byla vždycky zhovadilost....

T. Hraj 15.7.2022 7:27

R^R^R^

R. Langer 15.7.2022 7:23

... patří pod o jeden příspěvek výše... :-(

R. Langer 15.7.2022 7:22

Je to ještě jinak, nejpravicovější je tam LEVICOVÁ ODS, zbytek je už jenom extremistická levičácká pakáž. ;-)

F. Navrátil 15.7.2022 7:17

Fialová vláda cílevědomě likviduje střední třídu. Ta je ovšem prvkem stability společnosti. Pokud bude oslabena, můžeme čekat sociální nepokoje, společenské otřesy a příchod autokrata s pevnou rukou.

T. Novy 15.7.2022 7:11

Nojono, když ono v realitě si ty socany v ČR přeje tak 80% voličů, ať už ty socany nazývají jakkoliv.

Pohodlné je svěřit se pečující ruce státu ...