10.5.2024 | Svátek má Blažena


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chládek 8.7.2011 20:37

Odkriminalizovat všechno...

A co takhle, netrestat nic? Velký zloděje nepotrestá nikdo, podvodníci nám uštědřují v TV lekce z morálky, zloději okrádající stát na daních a parazitující na státních penězích ze zakázek, ve zdravotnictví, armádě, dopravě atd. a nejnověji i z fondu sociálního zabezpečení jsou beztrestní a dokonce vydávaní normálním liderm za vzory úspěšnosti. Tak co zkusit třeba alternativní tresty i pro zločince za vraždu 14 dní veřejně prospěšných prací, no ať tedy nežeru tak teda 15. Když nás ty věznice tolik stojí?

F. Eliáš 8.7.2011 20:21

Bývaly místní šatlavy

Na počátku 19. století dostal, podle jedné místní kroniky  občan vesničky  za žhářství doživotí. Bylo zpřísněné půstem vždy ve výroční den zločinu. Měli bychom mít vězení pro dlužníky. Na stavbu vězení rád přispěji jako daňový poplatník. Na rozdíl od podpory různých sdružení a různých politiků. Cítím se bezpečněji, když mě stát chrání před kontaktem se zločinci.

P. Novotný 8.7.2011 15:19

Re: Sedí se za každou chujovinu... Dzp.

A Janyška, ten by si už taky mohl jít sednout někam do chládku už mu z toho tady šibe :-D

K. Janyška 8.7.2011 14:58

Re: Sedí se za každou chujovinu... Dzp.

Nebo třeba vy, Novotný a Baloun... Dzp.

M. Baloun 8.7.2011 12:27

Re: Sedí se za každou chujovinu... Dzp.

třeba p. Pech - našrot, 3 mrtví mladí lidé, a neseděl ani rok a půl. Jiní udělají prt a dřepí léta. tuto pochopit, to aby měl člověk hlavu jako prezident.

P. Novotný 8.7.2011 9:56

Re: Sedí se za každou chujovinu... Dzp.

Jen ta modrý straky se jen smějou a smějou a kradou čím dál víc.

K. Janyška 8.7.2011 8:20

Sedí se za každou chujovinu... Dzp.

J. Bakulová 8.7.2011 6:28

naše zákony

neřeší, jak zlikvidovat dluhy, pro které se vězňové znovu a znovu ocitají v kriminále. Na počátku stojí kriminální čin, krádež, zpronevěra, podvod. Soud určí výši odškodného, pachatel peníze ani majetek nemá. takže i když si odsedí trest, zůstává dlužníkem. Chce-li pracovat, pak mu soud na konto dluhu odebere tolik, že ze zbytku se dá žít jen moc obtížně. Tak se tedy dlužník nenamáhá si práci najít a žije z  dávek, výdělku načerno, a jhlavně: z další krádeže nebo podvodu. Tento stát promíjí velkým dlužníkům stamiliony, ale malý zlodějíček musí platit každou korunu. Nějak mi to nehraje, ráda bych viděla, aby platili všichni stejně