7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

VĚZEŇSTVÍ: Hůř než za bolševika

Ve společnosti přibývá násilí. Pokud se ho dopouštějí různé nepřizpůsobivé živly, vnímáme to jako sociálněpatologický jev a chápeme, že odezva násilím pořádkových sil je nutným zlem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Gavlák 16.8.2013 21:06

Zrovna včera jsem četl statistiky,

hovořící o tom, že trend je přesně opačný. Někdo tady kecá...

S. Rehulka 16.8.2013 13:44

Víte přátelé.....

....nechat posuzovat a porovnávat vězenství v republice od "disidentů", je výsměch sám o sobě !

Proč se nezeptáte opravdových politických věznů z časů vlády bolševika ?

M. Urban 16.8.2013 8:56

Hůř?

Posuzovat vězeňství podle jednoho případu je hodně mimo mísu! To se určitě bude líbit ochráncům lidských práv. A zapoměl jste na Rátha. Ve vězení sedí  slušní lidi?

J. Vintr 16.8.2013 12:15

Re: Hůř?

Do vězení se může dostat každý, i vy. Stačí mít smůlu, že si vás třeba s někým spletou nebo vás někdo křivě obviní ...

R. Brzák 16.8.2013 12:56

Re: Hůř?

Nejen slušní lidi. Jeden můj známý, který pracuje jako vychovatel ve vězení, tvrdí, že jen u něj v práci je si jist nejméně deseti případy, které buď by v žádné jiné zemi soudce vůbec trestem netrestal, nebo by trest byl nanejvýš podmíněný. Ve dvou případech si není jist, ale věří, že jde o nevinné.

P. Zapletal 16.8.2013 8:27

HA

samé blekotání zavřít nepřizpůsobivé na ostrov nebo rezervaci a tečka!!!

D. Polanský 16.8.2013 7:31

Holt další revoluce musí být krvavá,

takový je již život. Ale pak se to vrátí zase do stejných kolejí, ale to je také život. Nojo pravičáci snili o efektivním štíhlém státu a sami vybudovali monstrum.

J. Schwarz 16.8.2013 9:33

Re: Holt další revoluce musí být krvavá,

o jakých pravičácích to pán mluví? Byli pravičáky Sacher, Ruml, Gross, Pecina, Pospíšil? Pokud ano, co na jejich počinecjh bylo "pravicového". Mimochodem, násilníci v řadách zločinců a násilníci v řadách policajtů a bachařů jsou slušným lidem ke stejnému "užitku" - jenom je okrádají o nervy a peníze. Justice a "zákonodárci"  zabraňují občanům bránit se sami / přihrávají tím kšefty "silovým resortům" /, mám dojem že stát a jeho úředníci nestíhají zločince za újmu způsobenou nevinným obětem, ale zato že urazili majestát - překročili nařízení vydaná vrchností. Od toho se take odvíjí  kompenzace škod poškozeným - ti jsou až na posledním místě, zločinec musí nejprvě zaplatit státní aparát, náklady věznění... a okradený se může jít pást. Přitom zabránit krádeži mu pod hrozbou drakonických trestů tentýž stat brání / nepřiměřená obrana /. Divoký západ byl pro slušného člověka příznivějším prostředím než tenhle bordel, který daleko překonává úplatné šerify, bezohledné rančery a zloděje koní. Howgh.

J. Mrázek 16.8.2013 12:39

Krutě pravdivé.

Plyne z toho jediné řešení - pachatel nesmí už být nikdy  k nalezení. Pak nehrozí obvinění, že jste se bránil nepřiměřeně .... to jsou vyhlídky...začne éra ozbrojování se lidí ?

T. Hamet 16.8.2013 15:27

Re: Krutě pravdivé.

Už dávno začala.

R. Langer 16.8.2013 11:11

Re: Holt další revoluce musí být krvavá,

Hlupáčku, ti tví "pravičáci" jsou úplně stejní socani jako ty, soudruhu...

J. Vintr 16.8.2013 1:08

Na podobných případech se názorně ukazuje

že nějaká lidská práva a rovnost občanů jsou jen takové řečičky, které přestávají platit, když se občan dostane do konfrontace se zpupnou panskou mocí státu ...

P. Sulc 16.8.2013 4:34

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

A zapomel jste dodat, ze vzpupna panska moc statu se nejvice projevuje tam, kde lid, narod drzi hubu a krok a na rozdil od ovci jeste pije pivo a cumi na TV.

J. Vintr 16.8.2013 8:07

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

A co proti tomu mohou lidé dělat?

J. Schwarz 16.8.2013 9:36

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

Když se může "národ" sjet do Prahy demonstrovat proti třicetikorunovému poplatku, mohl by učinit minimálně totéž proti aroganci a zvůli "orgánů". Nebo ne?

J. Vintr 16.8.2013 12:09

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

A to si vážně myslíte, že by se jako kvůli tomu páni podělali?

P. Sulc 16.8.2013 20:14

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

Je nutne vam to vysvetlovat?  Takovy trouba snad jeste nejste . Kdyz se sejde 300 000 lidi kvuli hokeji, mohli by se sejit treba kvuli nove, lepsi ustave.Kyz desetitisoce oslavuje tri mrtve hokejisty, mohou demonstrovat proti zvuli uradu. To opravdu tak malo chapete?

J. Vintr 16.8.2013 21:09

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

Pokud ti lidé nevtrhnou do Parlamentu, Strakovy akademie nebo jiného vysokého státního úřadu a nezačnou jeho osazenstvo vyhazovat z oken, tak si z jakkoliv velkého srocení občanů a jejich jakkoliv velkého řevu nemusí páni vůbec nic dělat - stačí když počkají, až to ovčany přestane bavit. A nebo na ně můžou poslat policejní mlátičky a ovčané se rozprchnou.

P. Sulc 17.8.2013 7:31

Re: Na podobných případech se názorně ukazuje

Nu, to uz zalezi na ovcanech, co udelaji a hlavne jak dlouho, kolik dni ci tejdnu to budou delat. Rozhodne sedenim u piva a remcanim v hospode nedoaahnou niceho. V ruznych zemich, jak jiste ctete, se demostruje po statisicich i milionech. Jen ti zaprdeni Cesi nic nedelaji. Kolik bylo v Praze defenestraci, tusim ze tri. Ted je nejake zpozdeni.Takze tu ceskou pripokalenost muzete okecavat jak chcete