4.7.2024 | Svátek má Prokop


Diskuse k článku

Veš v kožiše

Bývali jsme zvyklí, že lidovci dělají podrazy pouze koaličním partnerům, ale časy Luxovy „klidné síly“ jsou dávno pryč, a tak už delší dobu můžeme sledovat i jejich nejrůznější vnitrostranické půtky a štěpení na frakce.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jirka.s. 6.1.2009 16:03

Re: Pane Vízku, zůstaňte na zemi.......Re: Může být, že....

Jojó, gerontosaure, francek společně s tebou toho nepochopil ještě spoustu! A při vašem termínu vstupu do království nebeského to už asi těžko stihnete! Navíc, ty asi vzhledem k svému TK, který si neustále čtením psovských příspěvků udržuješ evidentně na cca 220/190, francka o pěkných pár let předběhneš! Doufám, že mně tam nahoře posléze přičtou k dobru, že jsem též malinkou měrou pomohl k tvému umístění na obláček! ;-D

Jaroušek 6.1.2009 15:46

Uzly zloby a nenávisti

Izraelskopalestinský spor naostro vypukl v roce 1947, kdy Velká Británie správu Palestiny předala Organizaci spojených národů. Jak Palestinci, bibličtí Filištínští, tak židé si začali celou Palestinu nárokovat pro sebe.

Židé měli na své straně tzv. Balfourovu deklaraci z roku 1917, kterou jim Británie slibovala vznik „židovského národního domova“. Palestinci se zase opírali o Bílou knihu z roku 1939, v níž pro změnu zase jim Británie slibovala vyhlášení jednotné nezávislé Palestiny na rok 1949.

OSN se nakonec rozhodla poměrem 33:13 hlasům Palestinu rozdělit s tím, že si ve svých částech obě etnika vybudují své státy. Rozdělení nebylo jednoduché prosadit, zejména ve Spojených státech.

Tehdejší ministr obrany Forrestal to řekl naplno: „400 tisíc židů, 40 miliónů Arabů… my si musíme vybrat tu stranu, kde je ropa.“ Prezident Truman prosadil rozdělení a o rok později USA byly prvním státem, který Stát Izrael uznal. Následoval Sovětský svaz. Na Izrael okamžitě zaútočily okolní arabské země s cílem zahnat židy do moře. Ve spravedlivé obranné válce se Izrael ubránil za rozhodující pomoci Československa. Stalin chtěl vidět v Izraeli bolavý vřed na citlivém místě západního světa a Praze dodávky zbraní i výcvik izraelských vojáků povolil. Když se ukázalo, že Izrael nehodlá Moskvě panáčkovat, začala Moskva a její satelity vyzbrojovat arabské země.

Ona první válka byla sice ze strany Izraele obranná a spravedlivá, byla však ze strany židů doprovázena hnusnými excesy. Palestinci sice prchali sami, pokud však váhali, neváhali Izraelci sáhnout ke krvavým činům. Nebylo to vždy dílo jen jejich teroristických organizací, ruku k dílu přiložila i pravidelná armáda.  Samozřejmě ani druhá strana si nebrala rukavičky, a tak se zadrhl provaz plný uzlů nenávistné zloby. Izrael pak vedl válku proti Egyptu v roce 1956 ve francouzském a britském žoldu v boji o Suezský průplav, dvě obranné, v roce 1967 a 1973, v nichž mu šlo o život. (pokračuje)

Jaroušek 6.1.2009 15:48

Re: Uzly zloby a nenávisti aneb 100 zavražděných Arabů za 1 zabitého žida

(dokončení) A co Palestinci? Statisíce uprchlíků bohaté arabské země odmítly integrovat. Bylo pro ně výhodné udržovat je v uprchlických táborech jako hrozbu Izraeli. Svitlo v roce 1977 po usmíření Egypta a Izraele. Součást dohody bylo i umožnění vzniku palestinského státu. Tehdejší izraelská vláda to nedodržela. Avšak už v devadesátých letech premiér Rabin právo Palestinců na stát uznal. Izraelský fanatik ho za to zastřelil.

Nejblíže k řešení dobralo se jednání premiéra Ehuda Baraka s Jásirem Arafatem za moderování končícího prezidenta USA Clintona. Izraelský premiér šel až na samou mez ústupků a možná že i za ni. Avšak požadavek návratu více než miliónu vyhnaných Palestinců uznat nemohl, Izrael by se změnil ve stát palestinský. Frustrovaní Palestinci se postupně stávali obětí a rukojmími teroristických organizací jako Hizballáh a Hamás. Zatímco původní palestinská organizace Fatah postupně nachází s Izraelem způsob soužití a na západním břehu Jordánu už vybudovala kostru svého státu, obě organizace usilují o zničení Izraele a využívají každé příležitosti, jak mu teroristickými akcemi ztrpčovat život.

V tomto ohledu je izraelská akce v Gaze akcí obrannou. Ostatně ani nejvýznamnější arabské země ji nijak ostře neodsuzují. Izraeli by však slušelo více rozumu. Existence, nota bene další zakládání židovských osad na území rodícího se palestinského státu je darebáctví.

Do tohoto světa včera odjel „úřadující ministr zahraničí“ EU Karel Schwarzenberg. Bez pomoci Boha, Alláha a Mojžíše nepořídí nic.

Jiří Hanák, Právo

clay 6.1.2009 15:55

Re: Uzly zloby a nenávisti

....no a Palestinci udělali tu katastrofální chybu, že si ten slíbený stáít "zapomněli" vyhlásit...;-P

clay 6.1.2009 16:14

uměli si vybrat

Židé totiž Brity podporovali ve válce s Otomanskou říší, Arabové ještě před válkou začali vzhlížet k Hitlerovi

jirka.s. 6.1.2009 15:57

Re: Uzly zloby a nenávisti

Hezké, jaroušku. Ctrl C+V ovládáš dokonale! A něco z haló novin bys tam neměl ??? 8-o

clay 6.1.2009 16:02

Re: Uzly zloby a nenávisti

však on Hanák taky čerpal z novinkovského speciálu Arabové vs. Izrael

Pešek 6.1.2009 16:14

Re: Uzly zloby a nenávisti

Je to dobrý způsob, jak aspoň občas jaroušek dodá něco rozumného! ;-D

jirka.s. 6.1.2009 16:57

Re: Uzly zloby a nenávisti

8-o8-o8-o ROZUMNÉHO ????8-o8-o8-o

.. 6.1.2009 15:45

Ukrajina hraje domluvenou etudu

Nechce platit za zbozi, stavi se do role chudeho otloukanka, kteremu zle Rusko nechce davat zadarmo plyn.

A tak brzy zacne znit, ze Ukrajina musi honem honem do NATO a pridruzit se ve zvlastnim rezimu k EU - dostane radar, nejake americke vojaky ... a potom stejne za plyn zacne platit ...

Jak blizko je od hospodarskych propadu v rezimu tzv. kapitalismu k valce prave zazivame v primem prenosu.

F.VÍZEK 88.100.57 6.1.2009 15:38

Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

Je to mimo dané téma, ale užitečné.  Stojí za přečtení k pochopení hloubky problému, do kterého se má pustit Evropan Schwarzenberg. Doporučuji !

 http://pravo.novinky.cz/minule/p003a06c.php 

dr Turnovský 6.1.2009 15:39

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

no ještě že Izrael z vysoka kašle na cokoliv defetistického a evropskounijního.....

clay 6.1.2009 15:52

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

Cipi včera poslala velmi slušně jůnijnisty někam....tak kam patřej

dr Turnovský 6.1.2009 15:55

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

no jistě....nedivím se.

westík 6.1.2009 15:46

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

doporučuji ,VÍZKU, co stojí za přečtení k pochopení hloubky problému, do kterého se pouštíte: Paul Johnson: Dějiny židovského národa. Na rozdíl od komentátora  Jiřího Hanáka  je to objektivní historik .

.. 6.1.2009 15:49

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

Jonson je uspesny vydavatel lidoveho ctiva - ale Boze chran, rozhodne neni SERIOZNIM historikem

westík 6.1.2009 15:54

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

že zrovna Vy, antoušku, jste schopen zhodnotit, co je lidové čtivo a kdo je seriózní historik ;-D

.. 6.1.2009 16:05

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

No, mila slecno, troufam si to soudit. Proc Vy racte travit cas zde na NP?

westík 6.1.2009 16:15

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

 to je zcela jednoduché: 1) abych se pobavila (čtením  ze "studní moudrosti" takových" ctěných starců", jako jste Vy), 2) abych pochytala pár perel moudrosti  od jiných než jste Vy ;-) Stačí ??

Nomen 6.1.2009 16:11

Objektivní historik secundum inteligentní westík....

Contradictio in adjecto......;-D;-D;-D

westík 6.1.2009 16:35

Re: Objektivní historik secundum inteligentní westík....

Dnes jenom půl věty, Nomen(klaturo) ?? Včera jste se zmohl  už dokonce na dvě souvislé ....říkala jsem si, Nomen(klatura) dělá pokroky ... dnes útlum po včerejším výkonu  ??

.. 6.1.2009 15:46

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

Cekam, kdy nejaky idiot oznaci Zida Hanaka za antisemitu.

Etana 6.1.2009 15:49

Re: Izrael - Palestina v komentáři Jiřího Hanáka

tenhle slabikář pro pionýrské politruky snad raději knížeti nenabízejte, mohl by vás propíchnout kordem.

tich@dohoda 6.1.2009 15:37

Ta stařecká ztráta paměti je neskutečná. Takže dnes by se snažil, aby lidi četli, chodili do divadel, zatímco za mlada byl ve straně, která zakazovala vydávat knihy, zakazovala divadelní představení, autory, filmy...

viz titulek soudruzka Dana/ . Ciste nahodou, soudruzko Dano, nebyla jste "nahodou" mezi temi, co tu stranu 40 let volili, chodili na prvni Maje, podepisovali a vyhlasovali socialisticke zavazky, a petice proti imperialismu a chodili na demonstrace proti americkym raketam. No a dnes jste "antikomunistka", stejne jako vsichni modri bolsani :-) . Cest :-)

Etana 6.1.2009 15:38

Re: Ta stařecká ztráta paměti je neskutečná. Takže dnes by se snažil, aby lidi četli, chodili do divadel, zatímco za mlada byl ve straně, která zakazovala vydávat knihy, zakazovala divadelní představení, autory, filmy...

já tě úplně vidím jak nadáváš Horákový, že je soudružka  a volí bolševiky.

libero 6.1.2009 16:29

Re: Ta stařecká ztráta paměti je neskutečná. Takže dnes by se snažil, aby lidi četli, chodili do divadel, zatímco za mlada byl ve straně, která zakazovala vydávat knihy, zakazovala divadelní představení, autory, filmy...

Není a nebyl každý jako vy .........

Jaroušek 6.1.2009 15:33

Topolánek vyhrožuje lidovcům, že je to jejich věc, jak se dohodnou na propuštění Kalouska či Čunka z vlády!

O tom, že však bude jejich rozhodnutí respektovat ani slovo. Inu, pokrytecká svyně jako vždy ...

westík 6.1.2009 15:37

Re: Topolánek vyhrožuje lidovcům, že je to jejich věc, jak se dohodnou na propuštění Kalouska či Čunka z vlády!

a já bloud jsem si myslela , že  vládu sestavuje premiér ....no, jaroušek mne poučil 8-o

PavelS 6.1.2009 15:43

Re: Topolánek vyhrožuje lidovcům, že je to jejich věc, jak se dohodnou na propuštění Kalouska či Čunka z vlády!

Vládu sice sestavuje premier ale vyhodit nebo ustavit koaličního ministra může pouze s jejich souhlasem.

gerontusinza 6.1.2009 15:57

O co, že Čunek zůstane.....?Re: Topolánek vyhrožuje lidovcům, že je to jejich věc, jak se dohodnou na propuštění Kalouska či Čunka z vlády!

leda by Salichov vytáhl konečně kopie toho deníčku.......;-D