8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

VÁLKA: Rusko, jaderné strašení a cesta ven

V průběhu války na Ukrajině se v narativech vstřícných k Rusku hojně objevují dva základní názorové postoje. První pokračuje celkem jednoduše ve standardní stranické linii stylem: „Dosud vše byly jen klamné manévry, vše jde podle plánu, hlavní ruský útok teprve přijde a Rusko slavně zvítězí jako vždy.“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rudolf 17.7.2022 18:11

Já si myslím, že teď ještě není situace eskalovaná tak, že by Ruské velení vážně uvažovalo o použití jaderných zbraní. To, co bychom měli řešit teď, je otázka jak Evropa ustojí letošní a příští zimu. Tím, že evropští "lídři" neumí (doufejme, že jen zatím) strategické problémy řešit strategicky, dělali všechno pro to, aby ceny plynu a ropy vyletěly nahoru. Tím vytvořili pro Ruské podporovatele války důvody k optimismu. Je přirozené, že, když "lídři" EU všude-možně "škemrali" o dodávky ropy a plynu jako "o smilování", že ceny těchto vylétli nahoru. Nedávno jsem poslouchal rozhovor s podnikatelem, který vysvětlil poměrně přirozenou úvahu, že pokud bychom odmítli ruskou ropu a plyn, že by jejich cena šla prudce dolů, protože by to Rusové museli prodávat se slevou například Číňanům. A navrhuje i způsoby jak naši situaci s plynem řešit:

Rusku posíláme za ropu a plyn půl miliardy korun denně. Když přestaneme, zdroje ruského rozpočtu vyschnou, míní podnikatel Krogman | Plus (rozhlas.cz)

J. Kostelanský 19.6.2022 18:52

Autora článku je v Česku škoda. Ten by měl dělat kariéru minimálně v centrále NATO. Tam by určitě hvězda... :-)

Tohle jsou kecy někoho, kdo nemá žádnou odpovědnost, žádné informace kromě zprostředkovaných, žádné samostatné myšlení a medzinárodní politika a její principy je pro něj španělská vesnice.

Když sa tenhle typ lidí dostane k velké moci, tak z toho bývá jenom velká katastrofa a velké konflikty.

Zkrátka a dobře - autor je takový zahraničněpolitický mimoň. :-)

J. Vintr 19.6.2022 15:03

Západní politici si strašlivě zahravají s naším světem. Ti idioti si vůbec neuvědomují, jak moc se s vývojem zbraní změnila nebezpečnost rozsáhlého válečného konfliktu. I kdyby nikdo nepoužil jaderné zbraně, což se vůbec nedá zaručit, ničivá síla i konvenčních zbraní je obrovská a můžou zasáhnout kterékoliv místo na naší planetě. Dnes by nikdo, včetně těch idiotských politiků, nebyl nikde v bezpečí.

F. Zrcek 19.6.2022 11:36

Tak jsme byli varováni. Britský náčelník genštábu promluvil k vojsku, ať je připraveno bojovat v Evropě v nové světové válce s rusáky. Johnson osobně v Kyjevě slíbil, že bude cvičit Ukrajince v používání výzbroje NATO. A mám pocit, že Zbigniew mu nejspíš na obláčku zatleskal.

Takový makrón a šolcík se zatím předhánějí v chlácholení největšího, vlastně nejmenšího vůdce a musí s ním osobně jednat, i kdyby na sůl nebylo. A aby uklidnili veřejné mínění, nabídli Kyjevu kandidaturu do EU. A orbán zatím hlasitě křičí, že on nic, on neutrál.

Čím to, že ausgerechnet anglosasům se putínek tak ekluje? Můžu se mýlit, ale myslím, že je to hlavně proto, že nepatří k žádné z tamních privilegovaných menšin. Není ani trochu barevnej a když vidí černocha, tak nekleká, takže BLM s ním už přestalo počítat. Není ani teplouš, ani trans. Když vpadnul na Ukrajinu, tak neměl s sebou ani jeden ekologický tank na baterky. A #metoo kritizuje, že moskali nemají kvóty na generálice a je vyloženě nespokojeno s tím, jak se rusáci chovají k ukrajinkám. Prý po nich ani nechtějí předchozí souhlas se znásilněním. Anglosaský tisk tak do putínka svobodně tepe jako v dobách největší mediální svobody a Johnsonovi tvrdý přístup zvedá popularitu mezi lidem, když si ji tak za covidu zpackal...

P. Skřivan 19.6.2022 19:16

Netrvá to od doby vyzrazení jaderného tajemství ? V USA popravili Rosenbergovi, ale pak se zjistilo, že to uteklo přes Anglii. ... a bylo z toho pořádné horko. Od té doby má Anglie z komouši ze CCCP jen ty nejhorší vztahy. ... a Putler je komouš od KGB.

J. John 19.6.2022 11:11

Argumentačně chabě podložené PŠM. Autor je průměrný politruk.

P.S. Nápověda: druhá světová válka nezačala až v okamžiku, kdy začaly padat bomby na německá města.

P. Dvořák 18.6.2022 18:57

Jakékoliv použití jaderné zbraně Ruskem může mít za následek - Sbohem, Matičko Rusi. Jen člověk bez představivosti může žít v domnění, že Západ nemá zaměřena všechna raketová sila a že k jejich vyřazení stačí konvenční zbraně.

Hlavní problém je v nevyzpytatelném Voždi a jeho nejbližším okolí. Na druhou stranu, je-li jaderný arzenál ve stejném stavu jako ostatní vojenská výzbroj, včetně obsluhy posilněné vodkou, je možný libovolný scénář.

P. Skřivan 18.6.2022 20:20

Líbil se mi jeden díl Leteckých katastrof, kde účinkovala ruská posádka. Hned na začátku, podle symptomů, jsem si řekl: byli vožralí. ... a fakt, na konci bylo zjištěno, že byli. Prostě na západě rusáky jako my neznají. :-))) Na jejich kousky mají nedostatek představivosti. :-)

V. Čermák 18.6.2022 22:17

Tak Jaderně bombardovaly zatím jen USA, tak doufejme, že se to již nebude Opakovat. Doufám, že Kopající kobyla z USA to opakovat nebude, co myslíte, Vodži? ;-DRv

V. Kolman 18.6.2022 6:55

Opakovaný vtip přestává být vtipem!!

"Vožď" by si měl uvědomit, že jaderné (strategické i taktické) zbraně má NEJEN ON, ale i pár jiných států a že Rusové by mu patrně přestali tleskat po anihilaci Moskvy, Volgogradu.... a mnoha dalších měst.

A i kdyby "slavně zvítězil", k čemu by mu byla radioaktivitou zamořená území???

B. Rudolf 18.6.2022 9:24

Problém je, že nám by asi dopad jakékoliv jaderné bomby na jakékoliv obydlené území (včetně ruského) asi vadil mnohem více než ruským pohrobkům vymazání Moskvy a Petrohradu z povrchu země. Obávám se, že to tak nějak prostě je.

V. Čermák 18.6.2022 12:55

Tak ono by toho bylo Vymazáno z povrchu zemského před Moskvou a Petrohradem povícero, nejen v Evropě, ale i v USA, že, Havlův pohrobku....;-DRv

B. Rudolf 18.6.2022 13:04

Jaderné bombardování není až taková legrace, jak si myslíte. Ale dobře, že vám i toto zvedne náladu. Jen prosím nepodnikejte za tímto účelem žádné praktické kroky.

V. Čermák 18.6.2022 17:17

Tak Jaderně bombardovaly zatím jen USA, tak doufejme, že se to již nebude Opakovat. Já spíš reagoval na to Trdlo, co vážně hovořilo o Anihilaci Moskvy a Petrohradu, jestli tedy víte, co to je...;-DRv

V. Kolman 18.6.2022 18:40

Typický V. Čermák.

Prskat kolem sebe jedovaté sliny a urážet všechny, kteří mají jiný názor nežli má "jeho neomylné vysokoblahorodí";-D;-D;-D

K věci: Existují jaderné zbraně, jako Car Bomba - která by udělala opravdu VELKÝ!!!!!! bordel, který si já, vy, ale asi i Putin nedovedou se všemi důsledky představit. Ale pak jsou zbraně s daleko menším (i když stále ještě nezanedbatelným) účinkem. Při použití "Car bomby" by Rusové nic nezískali. Zamořili by si (při převládajícím západním proudění vzduchu) radioaktivitou i vlastní území (nehledě na následky zákonitě následujících jaderných protiútoků!!) Těžit na radioaktivitou zamořeném území radioaktivní zemní plyn / naftu, to asi také není to pravé ořechové.

Pokládám si za čest, že mě uvádíte v jakékoli souvislosti s našim bývalým presidentem, panem Václavem Havlem. Byl to jediný president za mého života, kterého jsem si opravdu vážil. Ale, jeho pohrobkem být nemohu, protože jsme věkem takřka vrstevníci;-D;-D;-D

I v tom jste vedle jako jedle.

V. Čermák 18.6.2022 22:12

Tak Havlovým pohrobkem jste, protože váš mistr je již mrtev a blahořečení se mu nedostane, spíše naopak. A místo tlachání si ujasněte tu Pitomost s Anihilací Moskvy a Petrhradu...;-DRv

V. Kolman 18.6.2022 23:05

Je to marný, je to marný - je to marný!

Hňup zůstane hňupem a pařez pařezem, který nesahá panu Havlovi ani po fusekle.

V. Čermák 18.6.2022 12:57

Tak nejen Čermochová ale i Vy byste rád Anihiloval a radioaktivitou Zamořoval, až byste Brečel....;-DRv

V. Kolman 18.6.2022 18:50

Pletete si nejspíš raekci hmoty s antihmotou s nějakou nemravnou sexuální praktikou.;-D

Jenom, abyste časem nebrečel (spálen a zamořen) vy, až Putin stiskne červené tlačítko;-D

V. Čermák 18.6.2022 22:20

No tak hlavně by již měl Trenér z USA hodit Ručník do ringu a neprotahovat ten masakr do posledního Ukrajince...Rv

M. Vaněk 17.6.2022 22:20

To je zase blábol; buďto je autor rozumu mdlého, nebo jen nadšený troubík, který je za to placen. Podporovat fašistický ukrajinský režim, jeho žoldáky co střílí zajatce a terorizuje vlastní obyvatele jiné než ukrajinské národnosti, to může udělat jen bezduchá loutka...

J. Poláček 17.6.2022 23:20

Nesouhlasím. Článek je naopak napsán ve velice racionálním duchu. Nikoho neuráží a nekádruje. Zabývá se vysvětlováním principu, spíše nehodnotí. Nutí přemýšlet a klást si otázky. Pokud jste hledal nějakou ukolébavku pro žokeje co vypadl ze sedla - tento autor pro vás určitě není. Příště jej ignorujte a zkuste pro klid své duše třeba něco od Sergeje Lavrova nebo od jeho pána.

M. Vaněk 17.6.2022 23:40

Vidím, že jste odkojen čt, a nemáte jiné zdroje:

www.youtube.com/watch?v=06Wtc2CtP30

www.youtube.com/watch?v=ZX-YzDrG30c

https://nastub.cz/w/wfTonPT6KaC5vR9Q9o8zHJ

To jen na ochutnávku; pokud jste na straně pravdy, budete pátrat dál sám.

B. Rudolf 18.6.2022 9:13

Z videí, na které jste odkazoval, jsem se podíval alespoň na tolik, abych pochopil, o co v nich jde. Neplyne z nich nic relevantního.

Podobných "ochutnávek" asi můžete dát mnohem více, ale předpokládám, že se stejným výsledkem. Nic podstatného z nich zřejmě nepoplyne.

M. Vaněk 18.6.2022 10:15

Opravdu jste si nevšiml pozadí současných událostí? To vás lituji...

J. Kostelanský 19.6.2022 18:56

A jaké videa jste schopen poskytnou vy? Ty z dílny ukrajinské propagandy? :-) Mimochodem nevalné kvality...

B. Rudolf 18.6.2022 9:14

Marně hledám způsob jak zkrotit svůj hněv, když narazím na podobný názor, na jaký jste reagoval. Děkuji vám za inspiraci.

P. Dvořák 18.6.2022 18:36

Na pan Vaňka a další podobné kousky lépe nereagovat.

P. Brecík 17.6.2022 22:13

Kdo má IQ nad 90, ví že konec se blíží !! https://cz24.news/die-welt-europski-lidri-za-zatvorenymi-dverami-vyzvali-zelenskeho-rezim-aby-uzavrel-s-ruskom-mier/

B. Rudolf 18.6.2022 9:19

Co se dělo za zavřenými dveřmi, vědí pouze ti, kdo za nimi byli a ti, komu to řekli. Ale bez čehokoliv dalšího bych to odhadl stejně. Macron a Scholz - co asi tak od nich čekat?

Konec války na Ukrajině co nejdříve si přeje každý slušný člověk. Jenom nám není jedno, s jakým výsledkem válka skončí.