4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

VÁLKA: Objeví se ukrajinský generál Patton?

Po první fázi nepodařeného blitzkriegu ruských sil u Kyjeva následovaném druhou fází nemilosrdného bombardování a pomalého postupu ruské armády na Donbase se nenápadně dostáváme do třetí fáze války na Ukrajině, kdy ukrajinská armáda začíná na některých úsecích fronty získávat strategickou iniciativu

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Dvořák 16.8.2022 6:49

Pokusnou střelnici NATO na Ukrajině je třeba udržet co nejdéle.

Kdo si dnes vzpomene na uprchlickou vlnu valící se do Evropy, na rozvrácený Irák, jaderný Írán, zdemokratizované státy jako Libye a Sýrie, vládu Talibánu v Afghánistánu, druhou největší armádou NATO decimované Kurdy a i přesto bojující proti Islámskému státu.

Objeví se ukrajinský generál Patton s trojzubcem na rukávu?

R. Langer 16.8.2022 5:54

Za tři dny v Kyjevě tady slyším furt jenom z ukrajinských not... ;-D

R. Langer 16.8.2022 5:42

Tak kdy už ta Ukrajina vyhraje? 8-o

J. Hrdlička 16.8.2022 5:00

Máte tvrdou každodenní makačku. Škoda, že už jste naprosto profláklý. Ruská armáda se samozřejmě od Kyjeva stáhla, protože se jí nechtělo tam být, i když by do Kyjeva samého mohla dojet naprosto v pohodě, takže to se samozřejmě nepočítá. :-)Uvidíme, co ještě ve vašem podání "prý" unikne.

J. Hrdlička 16.8.2022 4:56

"Za tři dny v Kyjevě" se moc nepovedlo, co? Ale to nevadí, propaganda pořád bude usilovat o vítězství agresora alespoň proléváním falešných slz nad válkou, který je prý stejně už rozhodnuta.

Zkuste jiný noty:-).

K. Machala 16.8.2022 2:42

Ofenzíva na Mykolajiv je fantazie ruské prop. Linie na záp. břehu Dn.v Chersonské obl. se nehýbe, naposledy před několika týdny tam UA získala pár vesnic a pak se to zaseklo. Himarsy a další však v týlu agresora oslabují a likvidují ústupové mosty, všechny čtyři, jak by tam Rusko mohlo postupovat, plus Ukrajině zbraně přibývají, takže... Odesa a Mykolajiv ani náhodou.

J. Prikner 16.8.2022 2:34

Kterým oligarchou bude takový generál placen? V UK poměrech jde o chorobnou představu.

K. Machala 16.8.2022 2:33

Skvělý článek, děkuji.

J. Kostelanský 16.8.2022 0:44

A proč je postup ruské armády tak pomalý? Ukrajina s pomocí Západu na Donbasu 8 let budovala systém bunkrů a opevnění - něco jako mělo Československo před 2.světovou válkou nebo Francouzi v podobě Maginotovy linie. Pokud se ovšem Rusku podaří tuto obranu překonat, zastaví se až u Dněpru.

J. Kostelanský 16.8.2022 0:44

"se nenápadně dostáváme do třetí fáze války na Ukrajině, kdy ukrajinská armáda začíná na některých úsecích fronty získávat strategickou iniciativu (okolí Charkova, boje o znovudobytí jihu v okolí Chersonu, pokusy o prolomení u Izjumu, atd.)."

Jestli je v něčem v něčem ukrajinská armáda světová, tak potom je to vytváření virtuální bojové reality. :-) Ukrajina pomalu ztrácí území (včera to byly např. 2 malé, ale důležité vesnice u Charkova), žádné nezískává zpět, ale má strategickou iniciativu... Ve statistikách pro evropské politiky vykazuje přes tisíc osvobozených měst a obcí. To jsou asi ty, odkud se ruská armáda před několika měsíci stáhla.

Celé týdny Zelenskij mluví o ofenzivě u Chersonu, a nic. Několik zničených mostů. Mezitím ale ruská armáda pomalu spouští ofenzivu na Nikolajev, který je od Chersonu vzdálen jen 60 km. Zelenskij ofenzivu odložil na podzim, podle jiných zdrojů ukrajinské armády byla plánová ofenziva jen klamný manévr na oklamání nepřítele. 😀

A proč celý ten tyátr s přípravou velké ofenzivy? Dolary, eura, libry... Ukrajina potřebuje vzbuzovat dojem, že je schopna Rusko porazit. Jenom tak může pokračovat téměř bezedný přísun peněz a zbrojní techniky na Ukrajinu. Ze které valná část končí bůhví kde a bůhví u koho. Na Západě je veřejným tajemstvím, že na černém trhu se zbraněmi.

Podle zprávy, která prý unikla z ukrajinské armády, ta ztratila od začátku války v důsledku smrti, vážných zranění, dezerce a zajetí již 191 000 vojáků. Takové ztráty by nesvedli nahradit ani tři Pattonové. Zajímavé v této souvislosti je, že ruské ztráty Západ a Ukrajina počítá na desetitisíce, ale ty ukrajinské jako by vůbec neexistovaly.

Už i britská tajná služba MI-6 předpokládá že nejpozději do konce roku Ukrajina přijde o Charkov, Nikolajev, Odesu a Dnipro/Dnepropetrovsk.

J. Vintr 16.8.2022 0:40

Radovat se z úspěchů ukrajinské armády znamená radovat se z toho, že zemře víc lidí. "Úspěchy" ukrajinské armády jen prodlouží konflikt, ale nic nezmění na jeho výsledku.