Sobota 27. července 2024, svátek má Věroslav
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 49  Kč / 1. měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

První český ryze internetový deník. Založeno 23. dubna 1996

Diskuze

VÁLKA: Objeví se ukrajinský generál Patton?

Po první fázi nepodařeného blitzkriegu ruských sil u Kyjeva následovaném druhou fází nemilosrdného bombardování a pomalého postupu ruské armády na Donbase se nenápadně dostáváme do třetí fáze války na Ukrajině, kdy ukrajinská armáda začíná na některých úsecích fronty získávat strategickou iniciativu
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

Patton byl částečný autista, který vystudoval vojenskou školu jen díky vojenské minulosti své rodiny. Se svými vojáky neměl žádný soucit, protože toho nebyl schopen. Dokázal fackovat nemocné a raněné vojáky v nemocnicích a na obvazištích. Na konci války byl od armády odstaven a nakonec zřejmě i záměrně zlikvidován, protože hrozilo že svými činy a výroky rozpoutá další válku.

Svého Pattona již Ukrajina má. Je to jejich prezident, který se chová ke svým vojákům podobně jako Patton a svými činy a neochotou jednat prodlužuje válku. A stejně jako Patton skončí. Když dobře dopadne, dožije svůj živit mimo Ukrajinu.

0 0
možnosti
KK

To není pravda. Dal jednu facku, jednomu hysterickému simulantovi. To bylo vše. Bohužel byly u toho novinářské hyeny. Rv

0 0
možnosti
PH

P67e22t90r 84H49á52k

16. 8. 2022 8:06

Drobnost - houfnice je tažená. Tažné je ptactvo.

(Vím, že v Armádních novinách ten výraz u M777 použili, ale asi to byl překlep.)

0 0
možnosti
LN

;-D Jakmile se píše o Ukrajině, hned sem nastoupí Putinova ruská ;-O pátá kolona v Česku a začne se předhánět, kdo z nich napíše větší blbost... ;-D

0 0
možnosti
RL

Jistě, bolševiku z Brusele, ta vaše kolona píše blbosti furt stejné, podle not. Vůbec se nemusíte předhánět, blbí jste všichni stejně. ;-D

0 0
možnosti
PH

P68e81t72r 97H32á71k

16. 8. 2022 8:03

Ještě by mne zajímalo, který "nešťastný incident", po němž měl být Patton degradován, má autor na mysli? Incidenty znám dva, masakr italských zajatců a profackování vojáka na ošetřovně, ale degradován po nich nebyl.

0 0
možnosti
PH

P83e35t79r 66H70á17k

16. 8. 2022 8:00

Není třeba násilně roubovat historické paralely na současnost za každou cenu. Chápu, že článek je především propagační a obdivný, ale...

Generál Patton byl především tankový generál a jeho operace byly založeny na masívním průniku obrněné techniky do týlu nepřítele, autor by asi napsal "blitzkriegu"... eee vlastně ne, blitzkrieg se to jmenuje jen u těch druhých, u nás nikdy. Byl nepochybně výborný na taktické, ale operačně a strategicky musel být řízen někým uvážlivějším (Bradley, Eisenhower).

Nevím, zda autor čeká velkou obkličovací operaci se sevřením kleští někde na Donu (zdá se, že ano), ale nejsem si zcela jist, že na to je vhodná doba a místo.

Ovšem je pravda, že autor zapomněl uvést důležitá fakta, že ruská armáda má zásoby munice a jídla jen na tři dny, Putin už prohrál a Rusko se po zavedení finančních sancí probudilo do pravěku (citace na požádání dodám). Na konečné vítězství nad zhrouceným protivníkem už není potřeba Patton, to by zvládl kdejaký nekňuba.

0 0
možnosti
PH

P97e43t58r 31H54á21k

16. 8. 2022 8:07

...na taktické úrovni...

0 0
možnosti
MV

Místo výmluv a fňukání by mohli místní putinovci konečně vysvětlit proč ta slavná rudá armáda už dávno slavně nezvítězila. So geht das.

0 0
možnosti
RL

Já bych čekal od bolševiků z Brusele vysvětlení, proč už ta slavná Rudá armáda dávno neprohrála, soudruhu? ;-)

0 0
možnosti
PV

co se dodává za zbraně, asi nebude zcela v režimu utajení, když 2/3 končí v rukou překupníků...

autor by ještě měl zmínit stav personální stav UA armády...

0 0
možnosti
LN

Už zase hlásáš bludy, Putinův šašku?

0 0
možnosti
VV

Dobrý den , generál Patton je můj koníček . Takže upřesnění : nebyl moc vynikající ,ale měl neuvěřitelný štáb novinářů píšící pochvalně , nebyl degradován , byl emočně velmi nestálý , jeho úlpha je přeceňována , podívejte se co předvedl u Met

0 0
možnosti
MH

Ukrajinci nepotřebují žádného Pattona, mají svého geniálního vůdce! Sláma u krajnice!

0 0
možnosti
PK

Máte pravdu, Hoblíku, Genrální štáby, oba, jsou přece v Česku.

0 0
možnosti
MD

K autorově smůle nezávislé zprávy z bojiště zatím popisují situaci na bojišti úplně jinak. Bohužel by na to byl krátký i Patton. Snad Sun Tze (transkripce se podle zdroje liší), ale takovým doba nepřeje.

0 0
možnosti

Vyhledávání

TIRÁŽ NEVIDITELNÉHO PSA

Toto je DENÍK. Do sítě jde obvykle nejpozději do 8.00 hod. aktuálního dne. Pokud zaspím, opiji se, zešílím nebo se zastřelím, patřičně na to upozorním - neboť jen v takovém případě vyjde Pes jindy, eventuálně nikdy. Šéfredaktor Ondřej Neff (nickname Aston). Příspěvky laskavě posílejte na adresu redakce.

ondrejneff@gmail.com

Rubriku Zvířetník vede Lika.

zviretnik.lika@gmail.com

HYENA

Tradiční verze Neviditelného psa. Sestává ze sekce Stručně a z článků Ondřeje Neffa - Politický cirkus a Jak život jde. Vychází od pondělka do pátku.

https://www.hyena.cz