26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

ÚVAHA: Slabika hryže sýr

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pepa 1.8.2006 12:44

Blábol

Pane Žantovský, existuje taková stará lidová moudrost - nemáš-li ci říci, tak mlč! Víte o ní???

Bruner 1.8.2006 17:52

Re: Blábol

co člověk, to jiný názor. Já si na rozdíl od vás myslím, že autor je velmi blízko realitě a tomu co nastane.

aTeo 2.8.2006 8:31

Ale pan Žantovský má co říci !

Zatímco Pepa je jenom průměrný okřikovač. Za blábol lze přece označit naprosto všechno. Nebo ne???

Antonín Hrbek 1.8.2006 11:34

Již před 2500 lety

publikoval Parminedes osvědčdený recept na řešení politické krize - všechny stávající členy parlamentu pověsit a zvolit nové.

pp 1.8.2006 9:17

Hledjete v češtině...

Učili nás: "Demokracie je vláda lidu". Ale zapomněli dodat - vláda "koho-čeho" nebo vláda "komu-čemu"?

Lea 1.8.2006 7:41

se zálmem jsem přečetla

hezký článek. Ano,zde se nerespektuje vůle lidu.Jedná se o nátlakovou politiku za pomoci hledání děr v ústavě.Když byla pořádána konference pod názvem "Úřednická vláda"/organizátor eStat/Topolánek v pohroužení prohlásil : "Jak to ale udělat,když jedna polovina nechce svobodu?" To je chápání povolební situace nejen hlavou Topolánka,ale celé ODS.Jakýmkoliv způsobem,za přispění čestného předsedy bude tudíž druhá polovina za pomoci sdělovacích prostředků  masírována k  tomu,aby  přijala  jimi  nabízenou svobodu. Nejedná se ale  o  svobodu  myšlení, názoru,ale svobodu trhu  a  navržené  koncepce lidského uspořádádní,které podle názoru ODS člověka svobodným učiní.Tímto přerodem musí levicoví voliči projít poměrně rychle,do doby konání předčasných voleb.Pak už nezbude nic jiného,než vyměnit voliče.

tony 1.8.2006 8:43

Re: se zálmem jsem přečetla

Připomínám :

1/ Voliči nejsou rozděleni na polovinu, pravicových je víc, přepočty z toho udělali remízu.

2/ Část z té levicové "poloviny" volí zločineckou stranu.

Lea 1.8.2006 9:26

Re: Re: se zálmem jsem přečetla

Musíme tony ještě vzít v potaz,že volilo  pouze kolem 65%  občanů.Dále  stojí za povšimnutí,že  SZ tvrdila něco o tom,že  pravice a levice jsou přežitkem.  Nevím,kolik  voličů SZ nyní souhlasí  s  postupem Bursíka. S tou zločineckou stranou bych byla opatrná,být na vaší straně. Tlustý s nimi vyjednával případnou podporu a též dva hejtmani veřejně prohlásili,že jsou ochotni podporu komunistů přijmout.A co ti komunističtí zločinci,kteří se rozlezli do všech stran? Vy si myslíte,že na oblastech nejsou v ODS bývalí komouši? Akorát se jedná o lidi,kteří prokázali přehozením kabátu svoji bezcharakternost .Příkladem je Tlustý,který měl před volbami tolik drzosti,že v LN na netu diskutoval na téma : " Byl jsem komunistou,ale ublížil jsme snad někomu?" Ano,ublížil. Svým členstvím dal sílu straně,která nebyla demokratická.Zrovna tak všichni překabátění . Ti se nám ovšem ztratili v pravicovém davu,takže se jim bude současná KSČM za své činy / i jejich/ do r. 89 x krát omlouvat.

I-Worm 1.8.2006 10:50

Re: Re: se zálmem jsem přečetla

řešení je nasnadě: uzákoníme vedoucí roli ODS a kandidáty budeme stavět pouze z této strany. Pak nikdo nebude volit zločineckou stranu. Lid je třeba učinit štastným, třeba i proti jeho vůli. Ale ruku na srdce, pravice byla dost dlouho u moci, kolik členů té zločinecké strany bylo postaveno před soud? Kolik odsouzeno?

hana 1.8.2006 18:41

Re: Re: Re: se zálmem jsem přečetla

Mohl by jste mi prosím říci, jak dlouho a kdy byla jaká pravice u moci? A co měla ta pravice  hlavně hodně rychle dělat? Rychlost soudit, odsoudit  a pro mnoho lidí "konečné řešení" měla KSČ.

mojo 1.8.2006 23:56

draha hano

Nejsem si jist, zda to pamatujete, ale pravice zde vladla od r.1992 do r.1998. Z toho mezi lety 92-96 mela vetsinu v parlamentu. A prave leta 92-96 nemohu ODS nikdy zapomenout. Pramarnila mnohe (ne-li vse), zdiskreditovala pravicovou politiku a uvrhla zemi do naruci socanu. Tim se u mne stacila definitivne zdiskreditovat a ja, jakozto clovek spise pravicoveho razeni, ji musim zcela jednoznacne ODMITNOUT!

mojo 1.8.2006 7:00

Děkuji vám příteli...!!!

Děkuji vám příteli převelmi...!!!

Od voleb jsem dosud nečetl tak rozumnou a dobrou (ano dobrou!!!) analýzu nastavšího!

To hloupé slovo PAT, kterým někdo označil současnou situaci nedá mi spáti. Vždyť ti dobří lidé kteří dostali od nás mandát zastupovati nás toho tak vůbec nečiní! Naprostá většina obce se shodla na tom, že chce být vedena modrými a růžovými a oni toho nedbají!!! Mají v rukou tolik moci od nás jim dané a nejsou s to zacházet s ní odpovědně a rozumně!

Je mi stydno, že jsem nucen žít v obci jako je ta naše!

Rufo 1.8.2006 9:06

Re: Děkuji vám příteli...!!!

Tak tohle je nazor vas ruzovych.

Ja jsem volil modre a v zadnem pripade si nepreju vladu ruzovych a modrych. Jako nejlepsi samozrejmne vidim vladu modrych, a se skripenim zubu pretrpim vladu ruzovych. A le jejich komplot jsem si nepral. To jako daleko lepsi reseni vidim opakovani voleb. Nemuzu mluvit za ostatni volice ODS, ale myslim si, ze podobneho nazoru je jich vetsina.

Pišta 1.8.2006 9:17

Re: Re: Děkuji vám příteli...!!!

Sdílím Váš názor. Velkou koalu bych nepřekousl.

Skvělý den.

Lea 1.8.2006 9:36

Re: Re: Re: Děkuji vám příteli...!!!

také nejsem pro velkou koalu. Zastávám ale názor, že ODS měla jednat s ČSSD jako s druhou nejsilnější stranou hned v počátku. A domluvit se na programových ústupcích zprava i zleva.Jenomže rovná daň z příjmu je pro ODS posvátnou krávou a pro ČSSD červeným hadrem před očima. Ono předhodit někomu prgram trojkoalice jako hotovou věc, v pozici 100:100 ,nevím,zda je prozíravé. 

pp 1.8.2006 9:43

Re: Děkuji vám příteli...!!!

To slovo "PAT" je asi zkratka: "PaT" jako "Paroubek a Topolánek".

-- 1.8.2006 16:20

Re: Re: Děkuji vám příteli...!!!

Jooooooooooooooooo!  To je nejlepsi komentar z celeho Psa za dnesek a mozna i za cely tyden !!! ;-);-);-)