3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

ÚVAHA: Mrtví čeští vojáci v zahraničních misích

Před pár dny zemřeli další tři vojáci v Afghánistánu. A jako obvykle se vytvořily dva tábory veřejného mínění…

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 14.8.2018 8:35

Re: Hrdinové? Ano i ne.

Konec v nedohlednu. Ano.

Je možno tedy naplánovat výrobu zbraní na dalších deset let.

V prostoru štrasbrusele se armády bojí exkrementů a kamení, co házejí obohacovatelé z Afriky. A v Afghánistánu se dělají ramena, do pěti kilometrů od sprchy a menáže. Paní poslankyně Černochová by tam mohla strávit rok, nebo její syn.

Možná trochu lidově řečeno.

D. Polanský 14.8.2018 8:33

Re: Překvapilo mě,

Mne ne. Žijeme v křesťanské zemi. Jaký měli mít pohřeb?

J. Gutvirth 14.8.2018 8:30

Ten Reflax

má asi bomba články!

Š. Hašek 14.8.2018 8:29

Shrnuto v posledním odstavci.

Souhlas.

Kdokoliv se octne (zvenku) ozbrojen v Afghánistánu, je brán místními jako cizák, kterého je třeba podřezat jako ovci. Výjimkou je situace, kdy dotyční časově omezeně slouží nějakému místnímu stařešinovi či momentálnímu veliteli nějakého města. To ale po něm jdou zas ti "druzí". Ale Černochová tomu rozumí.

Stále doufám, že bude nějaký zákon "o obraně vlasti" ve stylu "Rakousko/švýcarsko". Časy se mění. Na co si to tady hrajeme??? Momentálně to vypadá, že jedině schopní k obraně té naší kotlinky jsou současní držitelé zbrojních průkazů (pokud je ovšem ministr obrany neoznačí za teroristy a s pomocí armády neodzbrojí, 300 000 proti 32 000, z toho bude tak 10 000 s nadváhou a s počítačem na stole). Zkráceno, možná nepatrně přehnáno.

D. Stirský 14.8.2018 8:18

Hrdinové? Ano i ne.

Jen málo kdo z nás ví, proč tam mládenci šli. Z touhy po adrenalinu? Kvůli penězům? Pro naplnění vyšších ideálů? Jsem si však jistý, že jejich mamky jim říkaly: "Nepsutím tě tam! Je to nebezpečné! Máš děti!", atd., atd. Co se mně nelíbilo, byla reakce sdělovacích prostředků. "Přijďte zatleskat na Evropskou!", lákaly Lidovky. Já si pořád myslím, že při převozu ostatků s mrtvými by se tleskat nemělo. Byť je to dnes móda tleskat skoro všude. Nešlo přece o nějakou letní BBQ party, kde budu hýkat, vykřikovat "WOW" a pak si dám fotky na FB a budu se tetelit, kolik lajků mně přátelé dají. A přesně v tomto duchu některá média referovala. Líto mně bylo pozůstalých, že byli nuceni se různých ceremonií účastnit. A zachovávat při tom dekórum. Politici a novináři se na tom spíše přiživovali. A pak: Chápal by prostý obyvatel Afganistánu, že děláme celostátní cirkus kolem tří mrtvých? Když tam umírá tu 50, to 70 lidí při jednom jediném útoku pomatených fanatiků? A to už po mnoho let. A konec v nedohlednu.

J. Sova 14.8.2018 7:45

Překvapilo mě,

že všichni tři měli církevní pohřeb, pokud se nepletu. Vzhledem k počtu věřících u nás je to velmi malá pravděpodobnost.

J. Holíček 14.8.2018 7:22

Zvolil jste hezký přístup :-)

Ať se Babička vyřádí, když ho to baví... :-))

P. Dvořák 14.8.2018 7:17

Re: ale

"V cizině zemře až pět set Čechů ročně. "

Z toho jednoznačně vyplývá, že je lepší bydlet v cizině. V Česku totiž zemře Čechů mnohonásobně víc.

J. Babička 14.8.2018 3:56

Re: ale

V cizině zemře až pět set Čechů ročně. Stále víc v exotických lokacích. Pomohlo by uzavření hranic.

J. Babička 14.8.2018 3:49

ale

Je pravda,že místo aby sme se z nacisty servali domja na našich hranicích, tak naši vojáci bojovali jako žoldnéři za cízí zájmy v Palestině, Severní Africe, Francii, Anglii i ruských stepích

Doufejme jen, co se týče současných vojáků že ti co je kritisují nebudou mít nikdy moc, je po návratu domů zavírat, jako to dělali za komunistů

J. Babička 14.8.2018 3:28

poznámka

Takže nejlépe vám vyhovuje Čapkovo " Dokud nebudou mloci ve Vltavě, tak se nebudeme starat."