30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

ÚVAHA: Co činí většina evropských politiků?

Jde o umění záměrného váhání, kombinaci lhostejnosti, odmítnutí a přitom být jaksi pro, domnívám se. To je základem jejich postojů v dobách nejenom čistě krizových. Váhání je prostředkem donucení – je to, řekl bych, velice promyšlená, sofistikovaná metoda maximalizace politického vlivu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Liptovský 6.10.2019 17:17

Čo sa zmenilo od roku 1938...

...v myslení ľudí vo Francúzsku, ale najmä vo Veľkej Británii? Mníchovský diktát bol výsledkom našej naivity vo vzťahu k "Západu"... A britská arogancia a "nadradenosť" sa nevytratila - len je zabalená v inom obale... No a Francúzi... Hm... O Nemcoch netreba hovoriť... Takže...

P. Flener 6.10.2019 10:48

Všechny příspěvky jsou jen pocitovou výpovědí o tom, že lidstvo je v hluboké krizi lidských a kulturních hodnot, na kterých stojí a se kterými i padá. Materiální blahobyt, který býval určitým vysněným cílem a dílem i smyslem žití nic neřeší, náboženská víra zmizela a nic jí nenahradilo. Duchovní renesance na obzoru není, není totiž na čem ji postavit. Takže nás všechny čeká spíš horší, nebo velmi špatný scénář. Lidstvo si ale díky svému chování a díky své podstatě, kterou do nás příroda jako stvořitel vložila nikdy nic dobrého nezasloužilo a ani dnes tomu není jinak.

P. Flener 6.10.2019 10:39

Lidé k řízení svých států a zájmů nepotřebují politiky jako placené prostředníky. To jsou jen psychopati, kteří naše věci dobře nespravují, jen to lživě předstírají a přitom hlavně kradou. Dělají to jen pro svůj vlastní prospěch, jek je to zákonitě již přírodou zakódováno v každém člověku. Proto je demokracie za tímto účelem jen pro ně vymyšlený a trapný teátr a je třeba jí odstranit, jiný vývoj nemůže přirozeně v budoucnu ani nastat. Je to jen otázka času a formy jak k tomu dojde. Většina z nás ví, že zakládání nových stran a noví a noví politici-zloději, slibující modré z nebe tady mnohokrát bylo a vždy zklamalo. Tudy cesta nevede. Ubožáci zakládající strany jako "Zemanovci", Trikolóra, ale i TOP09, atd... mají stejný zájem - dostat se nahoru, mít moc a peníze a tím jejich zájmy končí.

Š. Hašek 5.10.2019 17:51

Já už ani slovo -Západ- nemohu vyslovit. Je to již prázdné slovo propagandy, pubertálních studentíků, herců za státní daně, taky Hutky, ...... trapné zjednodušení názvu úřednického monstra jménem brusel.

Pracoval jsem na postu, kde i sebemenší odchylka od terminologie znamenala průs...... . Mrkněme se všichni do atlasu - co znamená EVROPA!

Š. Hašek 5.10.2019 17:45

Malá poznámečka! Už se konečně naučme rozlišovat slova -bruselský- a -evropský-!!!

Hodinky nejsou holínky, ačkoliv si je natahujeme (tedy ty fantastické mechanismy, dříve se o nich mluvilo už v sedmé třídě/s dědečkem na jeho koleni).

Jsou politici v Evropě. ....... A jsou takoví drzí komandanti v brusele. Zjednodušeno, zkráceno, nevystihuje zcela problém.

J. Kraus 5.10.2019 14:34

Blahobytný Západ, průmyslově už zcela nesoběstačný a žijící z práce ostatních, ovládl kult impotence a méněcennosti. Přitom stále vnucuje své normy ostatním, jak celá staletí činili mužní předkové dnešních impotentů. Ostatní se dosud krčí před památkou jeho předků a před jeho zbraněmi, ale už zvedají hlavu. Čína, ale možná i jiní, zřejmě čeká už jen na vhodný okamžik.

P. Lenc 5.10.2019 10:47

Ano, to rozdávání a zadlužování se stalo mantrou "sociální Evropy".A potom stačí větší recese a když se k těm milionům evropských profesionálních nefachčenků přidá vznikající nezaměstnanost, tak má Evropa znovu zaděláno na nějaký ten "socialismus".Lumpenproletariátu měl náš kontigent vždy dost a když přidáme migranty, tak se nějaký "vůdce" najde vždy.Nakonec, neomarxisti mají z čeho vybrat.

I. Schlägel 5.10.2019 10:15

Bída dneška je v tom, že k udržení si dobrého bydla v politice stačí politikaření. A slibovat. A rozdávat. A zadlužovat...

L. Písařík 5.10.2019 2:28

CO se stane po Brexitu? Nic světoborného, jen závistivci z EU se budou snažit dál házet GB klacky pod nohy. Ne, že by je to bavilo, ale proto, že už nebudou moci GB velet, nejvíce Macron a jeho lidí a pochopitelně, taky Brusel, aspoň do té doby, pokudd tam budou staré struktury. Pokud nepřijdou noví lidé, kteří budou chtít spolupracovat a ne velet. Nebo, pokud se EU nerozpadne. Rád bych viděl, jak němci sáhnou do temných zaprášených koutů Bundesbanky a vytáhnou starou, osvědčenou marku.