29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarek 3.1.2007 15:16

Co to je dobrý volební výsledek ?

Volby nedaly dobrý výsledek ? Dopadly jak dopadly a to není problém výsledku, ale politické neschopnosti se domluvit. Raději je třeba se zamyslit proč převážně Čechy volí pravici a Morava více levici. Je to nabíledni, zvětšil se rozdíl v životní úrovni. Jedni mají hodně a chtějí mít ještě více, ti druzí mají málo a mají strach, aby neměli ještě méně.

honza 3.1.2007 8:27

gauner prezidentem

Patron privatizace a vší zlodějny, který nese přímou odpovědnost za rozkradení všech bank a zánik poloviny průmyslu, se stal prezidentem. Je vidět, že zloději se o svoji politickou reprezentaci postarat umějí. Důsledek je jasný - on žádná pravidla nikdy respektovat nebude, ani ústavní.

Vasek 2.1.2007 22:57

Re: Hezký článek.

Jestli se nemejlim, tak se slovo kibic nepise s ypsilonem...

EmillXX 2.1.2007 22:36

Re: Tak, tak. Nejnebezpečnější blb je iniciativní a pracovitý blb.

R^R^R^

EmillXX 2.1.2007 22:36

Když chcete "sociální stát" v celoevropském měřítku,

narazíte na to, KDO bude finacovat ty obyvatele chudých zemí, aby měli alespoň takový příjem, jako je životní minimum v zemích bohatých. To bohaté země ochotny nejsou a nebudou.

Takže můžete mít zatím (a to hodně dlouho) jen SOUBOR sociálních států. A celosvětový "sociální stát" je už naprostý nesmysl, ten by skončil s katastrofou, kdy by většina lidstva tak či onak pomřela hladem či byla zabita v následných válkách.

Sociální stát je téměř nemožný tam, kde lidé dají přednost nižší životní úrovni bez práce před snahou pracovat a vydělat si. Československý "socialismus" dojel ekonomicky právě na to. A další, mnohem drastičtější příklad představuje subsaharská Afrika. Tam sice sociální stát nemají, ale lidé prostě nepracují, pokud mají na jídlo na další cca týden. Množí se jako králíci, aniž by dokázali děti uživit a zabezpečit. Proto např. v portugalských koloniích byla až do cca 50-50 lrt 20 století robota, kterou kolonizátoři převzali z minulosti. A vypadalo to tam lépe, než teď.

I-Worm 2.1.2007 21:14

Re: Novoroční

aspoň bude na dotace majitelům vleků...

I-Worm 2.1.2007 21:13

On taky Orwell napsal o tom, proč kapitalismus nefunguje (když je to nejvíc potřeba)

ale top pan president nečte, nečte a nečte...

tooktook 2.1.2007 20:38

Re: Hezký článek.

28. státem EU bude Skotsko, 29. Wales.

jirka.s. 2.1.2007 19:07

Re: Re: Profesore, vypadá to,

Lapidární, ale nevýstižné! Je třeba přiřadit spoustu přívlastků!

retka 2.1.2007 18:56

Re: Re: Sociální stát a socialismus

levnou pracovni silu uz v Bulharsku a Rumunsku vyuziva kdekdo ze zapadni Evropy, to se nemuselo cekat na jejich vstup do EU. Obcanum techto novych prichozich statu to doted velice hovelo. A rozprodat co maji? Co by prosim vas Bulharsko a Rumunsko mohlo tak rozprodat? Leda se zbavi  vsech Cikanu, poslou je do zbytku EU legalne!!!

M. Zima 2.1.2007 18:53

Ale on

pan Neff ten privatisační náskok měl a je za to vděčný. Než se ostatní ohlédli, byla MF německá a Neff začal bránit NP a národ proti cizákům. Je to sice slabomyslné, ale bohužel nevyvratitelné. 

Jam 2.1.2007 16:47

Pan prezident si našel čas na knihu

Řekl bych, že z přečtení orwellovské biografie budeme těžit minimálně celý rok 2007;-)

Sch.glosátor 2.1.2007 16:38

Právě jsem dostal geniální nápad na Nobelovu cenu v oboru právo (kdyby taková byla) :

Legislativní daň !

ondys 2.1.2007 16:36

Re: Re: Re: Rozumná ruka státu

Je to zvláštní zaklinadlo pro mudrlanty, kteří osočují lidi - ochotné riskovat a vytvářet příležitost i pro jiné - z nedokonalosti a jedním dechem nabízí jako řešení nicneriskující dokonalou přerozdělovací ruku státu (bez ohledu na to, že vždy patří jinému nedokonalému člověku, který si ze své neriskující pozice rád přilepší - navzdory ušlechtilým vizím utopistů - na úkor dokonalé množiny nedokonalých jednotlivců).

Sch.glosátor 2.1.2007 16:36

Tak, tak. Nejnebezpečnější blb je iniciativní a pracovitý blb.

;-)

PRASI DENT 2.1.2007 16:18

Re: Re: Re: No, není to nádherné,

 Pokud by byl již na Hradě činný, neucházel by se Klaus o úřad i přes hřbety komunistů...Věděl by totiž, že na Járu da, prostě nemá....Zato však převýšit tatíčka Masaryka, považuje za docela snadný úkol.....

kako 2.1.2007 16:04

Re: At uz jde ten rozumbrada treba na Sumavu (jako jiny uz je na Vysocine)

Nééé! Proboha na Šumavu nééé, to radši do Kérkonoš, kde měl ten krásný bilbórd s prkýnkama. JIstě by mu tam na důchod některý z jeho milců, z těch krásných rekreačních sídlišt, zařídil u sebe v komůrce hezkou světničku a pan náš Ó Veliký Nejmoudřejší by nás mohl odtud, rád, saturovat svými neotřelými titánskými mudrlantskými konstrukty. Ó náš nejvyšší podtrhovač - rovně i vlnovkou.

čtenář 2.1.2007 15:56

Re: Vám se zdá, že se poslanci flákají?

No jo, jenže jakou trvanlivost mají ty jejich právní rychlokvašky !! ;-(

Pavel 2.1.2007 15:04

Není co řešit

ODS pochopila, že s podporou prezidenta může razantně vládnout i celé volební období bez důvěry. Teď v tom už jenom  lavíruje. K čemu ústava.

Edmont Dante 2.1.2007 14:45

Re: Re: Re: Sociální stát a socialismus

Myslím si, že nacházíme společnou řeč. Takže samozřejmě, že se nemám hůř než nepřízpůsobiví občané, ale za jakou cenu. Připusťme, že se budeme mít stále lépe, ale čí zásluhou? A proč by tahouni ekonomiky měli doplácet na svoji roli, protože ruku v ruce s jejích blahobytem rostly by podpory i tomu kdo se veze.

Druhý odstavec, nelze vše zhazovat na EU, to je pravda i  já jsem příznivcem EU, ovšem překotné sladění norem s EU poskytlo chytrákům přístup k podvodnému obohacení se a vzpomeňte prostoduché argumenty pana Havla, že vzkvétá jen ten majetek který má konkretního vlastníka, nebylo tomu tak a není tomu tak.Říkáte, nikdo nechce odstranit trh, ono to totiž nejde a právě socialismus se o to snažil centráním plánem, který byl mimo realitu potřeb prostých občanů. I Hitler chtěl za války odstranit trh a vše dávat na příděl, dosáhl toho, že vznikl černý trh a Göbels mu na jeho represe, kdy nechával kšeftaře zavírat řekl, že by musel za chvíli nechat zavřet a popravit všechny Němce. A jsou zde opět kvóty a předpisy a byrokracie. Zajeďte si do Číny, kde kašlou na zdraví lidí, bezpečnost, ochranu životního prostředí, to se jim to podniká, to se jim to konkuruje a tohle byrokrati v EU nevidí. Ja nevolám po tom,aby se nedbalo ochrany životního prostředí, ale volám po zjednodušení byrokracie. Chcete-li dotaci z EU, tak si na její vypracování musíte vzít specializovanou firmu, sám vyplnite pouze název firmy a IČO. Podívejte se na ty desetisíce úředníků EU a tak bych mohl pokračovat, takže když zavané nějaký průvan v EU nebude to na škodu. A jestli tento moloch dále poroste, tak se jednou musí zastavit, což je zákonité, jako se to stálo politicko-hospodařskému systému zvanému reálný socialismus.

Přejí příjemný zbytek dne, musím bohužel se vzdálit.

Old 2.1.2007 14:16

Re: Pane prezidente,

Za těch 200tisíc hlasů byste měl už navždy zalézt a už neradit, natož uvažovat o znovuzvolení!

Saša 2.1.2007 14:04

Vám se zdá, že se poslanci flákají?

Já bych naopak řekl, že jsou příliš aktivní. Ve Sbírce zákonů bylo za loňský rok otištěno 626 právních předpisů na 8550 stránkách. To mi tedy jako flákání rozhodně nepřijde.

Pro srovnání: 16. rok od pádu Rakousko-Uherské monarchie vyšlo ve Sbírce zákonů pouhých 291 právních předpisů na 1060 stranách (1934). A za 16. rok od převzetí moci komunisty vyšlo ve Sbírce zákonů 106 právních předpisů na 510 stranách (1963).

Hudec 2.1.2007 13:57

At uz jde ten rozumbrada treba na Sumavu (jako jiny uz je na Vysocine)

Saša 2.1.2007 13:56

Hezký článek.

Hlasoval jsem proti vstupu do EU a mrzí mne, že se jsem se ve svých pesimistických očekáváních nezmýlil. Raději bych byl, mohl-li bych napsat, že mé hlasování NE bylo omylem. Nebylo.

Nyní dosáhla EU až na pobřeží Černého moře. Držení Úžin je mírně méně významné. Ale na obou stranách šachovnice přibylo kybiců. A románský prvek v EU posílil o cca 22 milionů, slovanský prvek pak skoro o 8 milionů lidí. Ale zároveň  se do EU dostala nemalá turecká menšina, která již nemá charakter gastarbajtrů a imigrantů. Takže upírat vstup samotnému Turecku bude zase o trochu víc "na vodě".

Kterýpak stát bude dalším EUstátem? Katalánsko, Chorvatsko, Vlámsko, Turecko nebo Ukrajina?

třetí 2.1.2007 13:49

Pane prezidente,

čekal jsem od Vás, coby ekonoma, že také vytmavíte poslancům to, že berou plat a nic nedělají. Japak k tomu přijdem my dole. Japak je to s tím Topolánkem. Fakt bere dva platy ? Jako odtupující premiér jeden a druhý jako designovaný ? To je nějaká produktivita, todleto? A pročpa má být najenou 18 ministrů, co ? To že je racionalizace ? To jste si nespočítal kolik jich chtěj ? Tak si myslim, že na tu ekonomii to, nereflektorujete a více se staráte vo tu EU. Není to sestra od toho outú? A kdypak budeme mít ty eura, co ? Pitomí slovincí si už nemusí lámat hlavu posilující měnou (tolár ?). To my, pitomí český exportéří nevíme , kde nám stojí. Eště před rokem a půl byl eurák za 37, dneska za 27,5. Kde na to máme pane profesore sebrat, co ?? Nechtěl byste si to zkusit tak na půl roku si vyměnit posty ? To víte, tady to není prognosťák či hrad, tady se fachčí.

Vilém 2.1.2007 13:45

Re: Re: Sociální stát a socialismus

Podívejte se kolem sebe - skutečně se máte "o něco hůř" než "nepřizpůsobiví" občané žijící z podpor? Nikdo v Evropě nepodniká a nepracuje? Jistě jste svou námitku formuloval polemicky, ale tohle nemá ani reálný základ - tedy krom toho, že "nepřizpůsobiví" občané se bez podpor jistě budou mít hůř než zločinci, takže se velmi rychle přizpůsobí - jako v USA. Někdy mám pocit, že to je určitá záměrná kriminalizace a výroba vnitřního nepřítele, protože jinak je eliminace sociálního státu vysvětlitelná pouze šílenstvím. Sociálním státem rozhodně nemyslím rozhazování pastelek nebo úplatky rodičkám, to může být i případně správné, ale není to sociální politika.

Pokud jde o druhý odstavec, vysvětlovat celou plejádu bankrotů a tunelů působením Evropské unie se mi zdá mimořádně chabé.

Nikdo nechce odstranit trh, jen jde o to, aby šlo o užitečnou řeku a nikoli ničivou povodeň, neviditelnou ruku trhu musí provázet rozumná ruka státu.

třetí 2.1.2007 13:38

zapomněl

ghi 2.1.2007 13:21

Mám pane prezidente otázku:

Žijí, pane prezidente v tom Eurolandu, nějací normální lidé? Nebo si ti naivové vůbec nedomysleli do jaké hrůzy s tím ústavou a stou Eurou lezou? Neměl byste pane profesore jim to někde pořádně vysvětlit? A nemohl byste to nějak taky prořádně vysvětlit tomu ignorantovi v Bílém domě, o Afganistanu, a terorismu a Iráku a Iránu? Třeba by vás pak pozval? A nějak jste se zapoměl zmínit, že budeme rozhodovat o US základně? To je asi nedopatřením, že? 

třetí 2.1.2007 13:09

Novoroční

Nemáme vládu, není sníh, děti nejezdí na saních. Kdekdo se z toho rozklepe....Hlavně, že roste HDP!!!!

Edmont Dante 2.1.2007 13:04

Re: Sociální stát a socialismus

Musím reagovat a to tak,aby to bylo srozumitelné, pro norální čtenáře. Nikdo netouží po temných silách. Ovšem v sociálním státě je totální ztráta motivace pracovat, podnikat. Proč? Protože ten co nic nedělá nedostane stejně jako ten, co se dře a riskuje, ale dostane o něco méně. Takže lidově zde platí, co bych si honil triko, když mě sociální stát podrží? Tohle praktikuji takřka všichni tak zvaní nepřízpůsobiví občané. Nezaměňovat se spoluúčasti v případě nemocných a dalších občanů, kteří nejsou schopni se o sebe postarat.

A příklady škodlivosti EU? Kolik bylo vytunelovano podniku našími "podnikateli". A proč, protože se muselo vše rychle přizpusobit EU. Kolik podniků nám zlikvidovali zahraniční investoři. Aero, Kunovice, Vagonka Studenka atd, jsou jich stovky  kdy se zakoupil podnik, stroje se rozprodaly a lidi vykopli na dlažbu a patří sem i Poldovka, byť tam zdánlivě půsopil náš občan. Německo má výrobu ušlechtilé oceli a za jaké ceny prodává, potřebovali Poldovku s jejími cenami? Proto se táto na zahraničních trzích  neprosadila. Že nyní dostaváme dotace je malá záplata nevedoucí k nastartování toho co bylo zlikvidováno.A jak dopadnou Bulharsko a Rumunsko? Rozprodají co mají a záleží na zahraničním kapitálu, zda zlikviduje levnou konkurenci nebo zneužije levnou pracovní sílu a pak půjde do chudobnější země. Je to na dlouhou diskusi, kterou zde nelze vést