16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
PetrK 2.1.2007 12:58

Re: Profesore, vypadá to,

Pane, vy jste prostě blbec!(Y)

třetí 2.1.2007 12:57

Re: Re: No, není to nádherné,

Pane, JdC na Hradě už pochopitelně byl. Bylo to v dobách, kdy ještě nebyly pravidelné písemné záznamy. Ostatně zmiňují se o něm jen některé archiválie .jako rukopisy Královédvorský a Zelenohorský.

třetí 2.1.2007 12:54

Re: Profesore, vypadá to,

Pane, to bych si vyprosil, pana Nefffa jsem rozhodně neučil, on se totiž na VUMLu nechytil a to mu teď chybí. VUML byla totiž instituce, kde se učila politická ekonomie kapitalizmu. A kdo dával dobrý pozor (já), ten měl hnedka po revoluci rozhodující náskok, vědí ?

possum 2.1.2007 12:48

***

Me treba zaujalo i tohle:

>Znovu je třeba zabývat se zachováním svobody, protože vznikla její nová ohrožení spojená s postdemokracií, s evropeismem, s politickou korektností, s multikulturalismem, s arogantním ...........<

Vilém 2.1.2007 12:32

Sociální stát a socialismus

Je to ironie, ale v článku VK píše:

To je něco jiného než komunismus. Někteří lidé u nás to bohužel dostatečně nechápou, a proto stále znovu a znovu svádí už dávno ukončené bitvy.

Skutečně VK na rozdíl od Vás alespoň dospěl k diferenciaci mezi sociální státem a komunismem: současným bojem je rozhodování, zda o osudech lidí bude rozhodovat veřejný rozum, vykazatelný v racionální rozpravě občanské společnosti a demokratických volbách volbách nebo TEMNÉ SÍLY TRHU.;-)

Veřejný rozum znamená racionální rozhodování, asi jako když se člověkl řídí svým rozumem a hlavou - výsledkem je nutně sociální stát, multiklturalismus, ochrana přírody pro budoucí generace, redistribuce od tržních divochů k sociálně normálním občanům.

TEMNÉ TRŽNÍ SÍLY naopak znamenají chaos, destrukci, rozvrat, triumf Kožených, Železných, Mrázků, Pitrů, asi jako by se člověk v psychóze rozpadl a každá končetina se řídila sama - nemůže to fungovat.

marek 2.1.2007 11:45

ÚSTAVA

Vzhledem k nefunkčnosti parlamentu -nebylo by od věci vydat novou ústavu formou Klausova dekretu a nechat ji schválit novým parlamentem,kde by voliči měli právo,kdykoli svého poslance odvolat-pokud poruší sliby na základě kterých byl volen-případně vyhlásit vyjímečný stav.

Sch.glosátor 2.1.2007 11:28

Byl to opravdu promarněný rok ?

Záleží jak v čem a jak pro koho ;-)

PRASI DENT 2.1.2007 11:08

Re: No, není to nádherné,

 Jára da Cimrman, nebo asponˇ sVĚRÁK na HRAD.........

Gonzales 2.1.2007 11:07

Re: Re: Ale Edmonte , nechte toho,

Spíš to druhé bude pravdou u toho pána...

David 2.1.2007 10:35

Re: Pane prezidente,

On se ten povolební vývoj zbytečně dramatizuje. Zatímco politici se pořád bezvýsledně dohadují a v podstatě nemáme už pár měsíců pořádnou vládu, koruna nabrala takové posilující tempo, že to snad nemá obdoby a je nejsilnější, jak kdy byla. A to vše právě v období tohoto povolebního patu. Že by ta povolební tahanice přeci jen neměla takový význam, jak se pořád rádoby soudí?

třetí 2.1.2007 10:32

Re: Re: ...Ovšem my, v České republice,...

Prosím, co je to koprofilní ?

třetí 2.1.2007 10:31

No, není to nádherné,

moci si přímo podiskutovat s prezidentem republiky ? Žádné falešné projevy, ukázka anlytického myšlení vycházející z denodenního kontaktu s těmi, co tvoří hodnoty. Co vlastně chceme? Je to nádherné, je to krásné, naše budoucnost bude taková, jakou nám ji před 17 lety popsali. Vzpomínám.Naši důchodci budou ,stejně jako ti američtí, nosit hodinky na manžetách svých košil při nepřestávajících zahraničních zájezdech. Naši vysokoškoláci konečně dosáhnou vyšší úrovně než v Nepálu (Zeman). Lidé budou brát poctivé peníze za poctivou práci.....A je to, přátelé, tady. Lépe, než VK, by to nenapsal ani Jd'C (Jára da Cimrman). A to že byl nějaký koumák. A bude. 

šakal 2.1.2007 10:12

...to je otázka pro Vás!

;-P ;-D

M. Zima 2.1.2007 10:03

Profesore, vypadá to,

že byste přes tu  včerejší, pro Evropu exotickou ubohost ve slově i obraze, v obsahu i formě nejraději položil deku ve formě dnešního konfůzního pamfletu. Neff se o to také už tradičně neúspěšně pokouší v úvodnících stylem naučeným u soudruhů, ale jednoduchý posluchač s evropskou zkušeností by se Vás zeptal např. následující:

Proč jste se místo hloupého kecání o tom, že Vám bylo ukřivděno z EU, jak vypukla česká studená válka a ty ostatní hovadiny nezamyslel nad tím, že by to v Česku vypadalo bez EU tak uboze, jak jste Vy blábolil. Proč jste neřekl, že Evropa nebere Čechy vážně proto, že jim připisuje Vaši úroveň a kulturnost.

Na okraj k Vašemu koníčku - Ústavě EU. Právě proto, že byla odmítnuta musel Barroso narychlo sehnat dva resorty pro komisariáty, zcela zbytečné, jako ten Špidlův. M. j. právě proto, že Vám to nevadí a česká média se nezmohla ani na to o tom referovat, jsou "nové země" EU na Západě terčem posměchu a pohrdání.

Vašek 2.1.2007 10:01

Pane prezidente,

nebýt Vašeho a Zemanova kukaččího vejce do volebního zákona, tak k žádnému povolebnímu patu nedošlo - tak by trojkoalice měla v parlamentu pohodlnou většinu. Není pravda, že síly jsou vyrovnány! Voličů trojkoalice o 200 tisíc víc (to jsou téměř 4% ze zúčastněných voličů!), pouze ODSkou pod Vaším vedením zprzněný volební zákon to nerespektuje. Kdo jinému jámu kopá sám do ní padá. Kdyby to nemělo za následek vznik patu a posílení Paroubka, tak by se tomu dalo od srdce zasmát.

ondys 2.1.2007 9:25

Tábor míru a socialismu?

Pastviny pro dobytek a ostnatej drát.

Rik 2.1.2007 9:15

Re: Ale Edmonte , nechte toho,

Doufám, že to je ironie, nikoli nevědomost.

Zebra 2.1.2007 8:56

Re: ...Ovšem my, v České republice,...

Co taky čekat od koprofilního bonzáka, že.

šakal 2.1.2007 8:42

...Ovšem my, v České republice,...

...Vám na to s e r e m ;-P ;-D

Zebra 2.1.2007 8:38

To vám teda nezávidím,

žít v takové černé díře, kde se dějou takové šílenosti::

 „sterilizace jakékoli diskuse téměř povinnou apoteózou všeho, co je spojeno se značkou EU…bojíme se jejich příčiny nazvat pravým jménem…začaly padat zábrany neupřímného a místy až podlézavého eurooptimismu…začíná být přípustným o EU normálně diskutovat…politicky tabuizovaná témata jako je např. Irák, Afghánistán a celý Blízký Východ…zastaralými, apriorními představami ohledně dynamicky se vyvíjejícího a díky informačním i dopravním technologiím zmenšujícího se světa…“

To my tady v Česku jsme celkem v pohodě.

Šedovous 2.1.2007 8:38

Ale Edmonte , nechte toho,

přece musíte vědět, že klasický kapitalismus nenajít na konci předminulého století svoje další rozvojové možnosti v mobilizaci všeho volného kapitálu i toho nejdrobnějšího, tak je dávno tam, kde Marx předpovídal. A nebýt vynucené soutěže s táborem míru a socialismu, na což v sebeobraně reagoval vytvořením sociálního státu , kde z otáčení kapitálu více či méně bohatli všichni, tak už byl kapitalismus na marách.Proč mu je tedy znovu stelete ?

Šedovous 2.1.2007 8:18

Tak tak pane prezidente, s tím EURO opatrně !

Dokud nebude EURO za v pravdě Komárkovský kurs 3 kačky za EURO, já bych do toho nelez....

SÍLA ODSUDU 2.1.2007 8:14

Re: diagnoza

 Klaus opět a stále glorifikuje svou demagogii a neúspěchy....Právo může pokulhávat za ekonomikou a obecným děním opravdu v jeho uváděné Číně atd. nikoliv ve střední Evropě.....

Edmont Dante 2.1.2007 7:21

Re: Ke kritice EU

Skvělé, první dva odstavce vyjadřuji Váš subjektivní názor, dejme tomu a ten třetí postrádá  některé slovní obraty z doby minulé cituji a doplňuji: ....civilizaci zregulované vyspělé socialistické redistribuční společnosti, reálného socialismu....... To tady už bylo a celá regulace vedla k propadu sociálistického hospodářství a jeho politickému pádu, to budeme znovu opakovat ověřené chyby? A je to ještě vylepšené, kdy někteří maji makat, riskovat svůj soukromý majetek, aby vyžírky socialistického typu na tom parazitovaly, což nazývate solidaritou sociálního státu? Opět voláte po majetkové rovnosti? I to zde bylo v 48 roce a lidé na to slyšeli, protože si mysleli jak se nebudou mít dobře. Tohle je horší než reálný socialismus, kdy nám stát sebral všechno a všichni jsme měli prázdné kapsy. Takže mi zde schází už jenou se soudružským pozdraven Čest práci

Netřeba 2.1.2007 6:31

Píšete:

 .  .  .V prvních letech jedenadvacátého století máme jiné starosti. . .  To je něco jiného než komunismus. Někteří lidé u nás to bohužel dostatečně nechápou, a proto stále znovu a znovu svádí už dávno ukončené bitvy  .  .  .

Kdepak pane prezidente. Někteří budou bojovat s mrtvým nepřítelem do úplného zblbnutí. Nebo to už u nich proběhlo?

Bobo 2.1.2007 4:16

diagnoza

VK čim je naplněn, tím přetéka. ;-)

Borek@Exil 2.1.2007 3:55

o ukradených revolucích a o zklamaných očekáváních by nikdo neměl mluvit. Kdo to dělá, asi chtěl vytvořit úplně jiný svět. Asi chtěl realizovat nějaký svůj utopistický ideál (a mít v něm pro sebe zajištěné důležité místo).

Potrestání komunistických katů, vyrovnání se s minulostí (na rozdíl od čmárání tlustých čar) a ustavení skutečně právního státu není snad nemístný sen....v právním státe mají místo VŠICHNI!!!! Ne jen produkti Prognostického Ústavu UVKSČ a jiní bolševici a kryptokomunisté. Mají v něm místo i zavilí antikomunisté.

Vilém 2.1.2007 1:13

Ke kritice EU

Lze plně souhlasit s požadavkem na střízlivé a kritické hodnocení EU a europeizačních snah, stejně jako všech jiných institucí i principů. Na druhé straně už tvrzení VK, že EU je prosazována jako dogma, dokumentuje, že sám VK tohoto přístupu nedosáhl, EU pro něj představuje objekt iracionální animozity a téměř animálního odporu, naprosto neodpovídajího kritickému a klidnému hodnocení.

Nechci spekulovat o důvodech tohoto odporu, ale chování VK a euroskeptiků je logicky rozporné a věcně neobhajitelné. Logicky rozporné v tom, že tito lidé vztekle útočí na EU pro její údajnou byrokratičnost a nedemokratičnost, ale zběsile brání jakémuloli ústavnímu zakotvení demokratického procesu na evropské úrovni. Věcně neobhajitelné v tom, že reálným prostorem, kde ekonomické a společenské dění rozhoduje o osudech občanů již nejsou úzké meze národních států, ale celý kontinent a trvání na státním partikularismu je pouze cestou k vytvoření žalostného hybridu podobného středověkému Německu, paralyzovanému útvaru bez nejmenší schopnosti zabránit patologické feudální rozdrobenosti a zaostávání.

Je totiž nezbytně nutné zavést evropské daně a sociální standardy, aby nedocházelo k daňovému a sociálnímu dumpingu, který ohrožuje samu základnu solidarity a sociálního státu, tedy základů evropské civilizace, a hrozí vpádem tržního barbarství pralesního typu přímo do prosperující a civilizací zregulované vyspěle redistribuční společnosti západní Evropy;-), jak jsme všichni viděli během násilností, které vyvolala francouzská pravice snahou zničit sociální funkce zaměstnání.;-)