29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Zima 2.1.2007 18:53

Ale on

pan Neff ten privatisační náskok měl a je za to vděčný. Než se ostatní ohlédli, byla MF německá a Neff začal bránit NP a národ proti cizákům. Je to sice slabomyslné, ale bohužel nevyvratitelné. 

PetrK 2.1.2007 12:58

Re: Profesore, vypadá to,

Pane, vy jste prostě blbec!(Y)

jirka.s. 2.1.2007 19:07

Re: Re: Profesore, vypadá to,

Lapidární, ale nevýstižné! Je třeba přiřadit spoustu přívlastků!

Vašek 2.1.2007 10:01

Pane prezidente,

nebýt Vašeho a Zemanova kukaččího vejce do volebního zákona, tak k žádnému povolebnímu patu nedošlo - tak by trojkoalice měla v parlamentu pohodlnou většinu. Není pravda, že síly jsou vyrovnány! Voličů trojkoalice o 200 tisíc víc (to jsou téměř 4% ze zúčastněných voličů!), pouze ODSkou pod Vaším vedením zprzněný volební zákon to nerespektuje. Kdo jinému jámu kopá sám do ní padá. Kdyby to nemělo za následek vznik patu a posílení Paroubka, tak by se tomu dalo od srdce zasmát.

David 2.1.2007 10:35

Re: Pane prezidente,

On se ten povolební vývoj zbytečně dramatizuje. Zatímco politici se pořád bezvýsledně dohadují a v podstatě nemáme už pár měsíců pořádnou vládu, koruna nabrala takové posilující tempo, že to snad nemá obdoby a je nejsilnější, jak kdy byla. A to vše právě v období tohoto povolebního patu. Že by ta povolební tahanice přeci jen neměla takový význam, jak se pořád rádoby soudí?

Old 2.1.2007 14:16

Re: Pane prezidente,

Za těch 200tisíc hlasů byste měl už navždy zalézt a už neradit, natož uvažovat o znovuzvolení!

Zebra 2.1.2007 8:38

To vám teda nezávidím,

žít v takové černé díře, kde se dějou takové šílenosti::

 „sterilizace jakékoli diskuse téměř povinnou apoteózou všeho, co je spojeno se značkou EU…bojíme se jejich příčiny nazvat pravým jménem…začaly padat zábrany neupřímného a místy až podlézavého eurooptimismu…začíná být přípustným o EU normálně diskutovat…politicky tabuizovaná témata jako je např. Irák, Afghánistán a celý Blízký Východ…zastaralými, apriorními představami ohledně dynamicky se vyvíjejícího a díky informačním i dopravním technologiím zmenšujícího se světa…“

To my tady v Česku jsme celkem v pohodě.

šakal 2.1.2007 8:42

...Ovšem my, v České republice,...

...Vám na to s e r e m ;-P ;-D

Zebra 2.1.2007 8:56

Re: ...Ovšem my, v České republice,...

Co taky čekat od koprofilního bonzáka, že.

šakal 2.1.2007 10:12

...to je otázka pro Vás!

;-P ;-D

třetí 2.1.2007 10:32

Re: Re: ...Ovšem my, v České republice,...

Prosím, co je to koprofilní ?

Šedovous 2.1.2007 8:18

Tak tak pane prezidente, s tím EURO opatrně !

Dokud nebude EURO za v pravdě Komárkovský kurs 3 kačky za EURO, já bych do toho nelez....

Netřeba 2.1.2007 6:31

Píšete:

 .  .  .V prvních letech jedenadvacátého století máme jiné starosti. . .  To je něco jiného než komunismus. Někteří lidé u nás to bohužel dostatečně nechápou, a proto stále znovu a znovu svádí už dávno ukončené bitvy  .  .  .

Kdepak pane prezidente. Někteří budou bojovat s mrtvým nepřítelem do úplného zblbnutí. Nebo to už u nich proběhlo?

Bobo 2.1.2007 4:16

diagnoza

VK čim je naplněn, tím přetéka. ;-)

SÍLA ODSUDU 2.1.2007 8:14

Re: diagnoza

 Klaus opět a stále glorifikuje svou demagogii a neúspěchy....Právo může pokulhávat za ekonomikou a obecným děním opravdu v jeho uváděné Číně atd. nikoliv ve střední Evropě.....

Borek@Exil 2.1.2007 3:55

o ukradených revolucích a o zklamaných očekáváních by nikdo neměl mluvit. Kdo to dělá, asi chtěl vytvořit úplně jiný svět. Asi chtěl realizovat nějaký svůj utopistický ideál (a mít v něm pro sebe zajištěné důležité místo).

Potrestání komunistických katů, vyrovnání se s minulostí (na rozdíl od čmárání tlustých čar) a ustavení skutečně právního státu není snad nemístný sen....v právním státe mají místo VŠICHNI!!!! Ne jen produkti Prognostického Ústavu UVKSČ a jiní bolševici a kryptokomunisté. Mají v něm místo i zavilí antikomunisté.

Vilém 2.1.2007 1:13

Ke kritice EU

Lze plně souhlasit s požadavkem na střízlivé a kritické hodnocení EU a europeizačních snah, stejně jako všech jiných institucí i principů. Na druhé straně už tvrzení VK, že EU je prosazována jako dogma, dokumentuje, že sám VK tohoto přístupu nedosáhl, EU pro něj představuje objekt iracionální animozity a téměř animálního odporu, naprosto neodpovídajího kritickému a klidnému hodnocení.

Nechci spekulovat o důvodech tohoto odporu, ale chování VK a euroskeptiků je logicky rozporné a věcně neobhajitelné. Logicky rozporné v tom, že tito lidé vztekle útočí na EU pro její údajnou byrokratičnost a nedemokratičnost, ale zběsile brání jakémuloli ústavnímu zakotvení demokratického procesu na evropské úrovni. Věcně neobhajitelné v tom, že reálným prostorem, kde ekonomické a společenské dění rozhoduje o osudech občanů již nejsou úzké meze národních států, ale celý kontinent a trvání na státním partikularismu je pouze cestou k vytvoření žalostného hybridu podobného středověkému Německu, paralyzovanému útvaru bez nejmenší schopnosti zabránit patologické feudální rozdrobenosti a zaostávání.

Je totiž nezbytně nutné zavést evropské daně a sociální standardy, aby nedocházelo k daňovému a sociálnímu dumpingu, který ohrožuje samu základnu solidarity a sociálního státu, tedy základů evropské civilizace, a hrozí vpádem tržního barbarství pralesního typu přímo do prosperující a civilizací zregulované vyspěle redistribuční společnosti západní Evropy;-), jak jsme všichni viděli během násilností, které vyvolala francouzská pravice snahou zničit sociální funkce zaměstnání.;-)

Edmont Dante 2.1.2007 7:21

Re: Ke kritice EU

Skvělé, první dva odstavce vyjadřuji Váš subjektivní názor, dejme tomu a ten třetí postrádá  některé slovní obraty z doby minulé cituji a doplňuji: ....civilizaci zregulované vyspělé socialistické redistribuční společnosti, reálného socialismu....... To tady už bylo a celá regulace vedla k propadu sociálistického hospodářství a jeho politickému pádu, to budeme znovu opakovat ověřené chyby? A je to ještě vylepšené, kdy někteří maji makat, riskovat svůj soukromý majetek, aby vyžírky socialistického typu na tom parazitovaly, což nazývate solidaritou sociálního státu? Opět voláte po majetkové rovnosti? I to zde bylo v 48 roce a lidé na to slyšeli, protože si mysleli jak se nebudou mít dobře. Tohle je horší než reálný socialismus, kdy nám stát sebral všechno a všichni jsme měli prázdné kapsy. Takže mi zde schází už jenou se soudružským pozdraven Čest práci

Šedovous 2.1.2007 8:38

Ale Edmonte , nechte toho,

přece musíte vědět, že klasický kapitalismus nenajít na konci předminulého století svoje další rozvojové možnosti v mobilizaci všeho volného kapitálu i toho nejdrobnějšího, tak je dávno tam, kde Marx předpovídal. A nebýt vynucené soutěže s táborem míru a socialismu, na což v sebeobraně reagoval vytvořením sociálního státu , kde z otáčení kapitálu více či méně bohatli všichni, tak už byl kapitalismus na marách.Proč mu je tedy znovu stelete ?

Rik 2.1.2007 9:15

Re: Ale Edmonte , nechte toho,

Doufám, že to je ironie, nikoli nevědomost.

Gonzales 2.1.2007 11:07

Re: Re: Ale Edmonte , nechte toho,

Spíš to druhé bude pravdou u toho pána...

ondys 2.1.2007 9:25

Tábor míru a socialismu?

Pastviny pro dobytek a ostnatej drát.

Vilém 2.1.2007 12:32

Sociální stát a socialismus

Je to ironie, ale v článku VK píše:

To je něco jiného než komunismus. Někteří lidé u nás to bohužel dostatečně nechápou, a proto stále znovu a znovu svádí už dávno ukončené bitvy.

Skutečně VK na rozdíl od Vás alespoň dospěl k diferenciaci mezi sociální státem a komunismem: současným bojem je rozhodování, zda o osudech lidí bude rozhodovat veřejný rozum, vykazatelný v racionální rozpravě občanské společnosti a demokratických volbách volbách nebo TEMNÉ SÍLY TRHU.;-)

Veřejný rozum znamená racionální rozhodování, asi jako když se člověkl řídí svým rozumem a hlavou - výsledkem je nutně sociální stát, multiklturalismus, ochrana přírody pro budoucí generace, redistribuce od tržních divochů k sociálně normálním občanům.

TEMNÉ TRŽNÍ SÍLY naopak znamenají chaos, destrukci, rozvrat, triumf Kožených, Železných, Mrázků, Pitrů, asi jako by se člověk v psychóze rozpadl a každá končetina se řídila sama - nemůže to fungovat.

Edmont Dante 2.1.2007 13:04

Re: Sociální stát a socialismus

Musím reagovat a to tak,aby to bylo srozumitelné, pro norální čtenáře. Nikdo netouží po temných silách. Ovšem v sociálním státě je totální ztráta motivace pracovat, podnikat. Proč? Protože ten co nic nedělá nedostane stejně jako ten, co se dře a riskuje, ale dostane o něco méně. Takže lidově zde platí, co bych si honil triko, když mě sociální stát podrží? Tohle praktikuji takřka všichni tak zvaní nepřízpůsobiví občané. Nezaměňovat se spoluúčasti v případě nemocných a dalších občanů, kteří nejsou schopni se o sebe postarat.

A příklady škodlivosti EU? Kolik bylo vytunelovano podniku našími "podnikateli". A proč, protože se muselo vše rychle přizpusobit EU. Kolik podniků nám zlikvidovali zahraniční investoři. Aero, Kunovice, Vagonka Studenka atd, jsou jich stovky  kdy se zakoupil podnik, stroje se rozprodaly a lidi vykopli na dlažbu a patří sem i Poldovka, byť tam zdánlivě půsopil náš občan. Německo má výrobu ušlechtilé oceli a za jaké ceny prodává, potřebovali Poldovku s jejími cenami? Proto se táto na zahraničních trzích  neprosadila. Že nyní dostaváme dotace je malá záplata nevedoucí k nastartování toho co bylo zlikvidováno.A jak dopadnou Bulharsko a Rumunsko? Rozprodají co mají a záleží na zahraničním kapitálu, zda zlikviduje levnou konkurenci nebo zneužije levnou pracovní sílu a pak půjde do chudobnější země. Je to na dlouhou diskusi, kterou zde nelze vést

Vilém 2.1.2007 13:45

Re: Re: Sociální stát a socialismus

Podívejte se kolem sebe - skutečně se máte "o něco hůř" než "nepřizpůsobiví" občané žijící z podpor? Nikdo v Evropě nepodniká a nepracuje? Jistě jste svou námitku formuloval polemicky, ale tohle nemá ani reálný základ - tedy krom toho, že "nepřizpůsobiví" občané se bez podpor jistě budou mít hůř než zločinci, takže se velmi rychle přizpůsobí - jako v USA. Někdy mám pocit, že to je určitá záměrná kriminalizace a výroba vnitřního nepřítele, protože jinak je eliminace sociálního státu vysvětlitelná pouze šílenstvím. Sociálním státem rozhodně nemyslím rozhazování pastelek nebo úplatky rodičkám, to může být i případně správné, ale není to sociální politika.

Pokud jde o druhý odstavec, vysvětlovat celou plejádu bankrotů a tunelů působením Evropské unie se mi zdá mimořádně chabé.

Nikdo nechce odstranit trh, jen jde o to, aby šlo o užitečnou řeku a nikoli ničivou povodeň, neviditelnou ruku trhu musí provázet rozumná ruka státu.

Edmont Dante 2.1.2007 14:45

Re: Re: Re: Sociální stát a socialismus

Myslím si, že nacházíme společnou řeč. Takže samozřejmě, že se nemám hůř než nepřízpůsobiví občané, ale za jakou cenu. Připusťme, že se budeme mít stále lépe, ale čí zásluhou? A proč by tahouni ekonomiky měli doplácet na svoji roli, protože ruku v ruce s jejích blahobytem rostly by podpory i tomu kdo se veze.

Druhý odstavec, nelze vše zhazovat na EU, to je pravda i  já jsem příznivcem EU, ovšem překotné sladění norem s EU poskytlo chytrákům přístup k podvodnému obohacení se a vzpomeňte prostoduché argumenty pana Havla, že vzkvétá jen ten majetek který má konkretního vlastníka, nebylo tomu tak a není tomu tak.Říkáte, nikdo nechce odstranit trh, ono to totiž nejde a právě socialismus se o to snažil centráním plánem, který byl mimo realitu potřeb prostých občanů. I Hitler chtěl za války odstranit trh a vše dávat na příděl, dosáhl toho, že vznikl černý trh a Göbels mu na jeho represe, kdy nechával kšeftaře zavírat řekl, že by musel za chvíli nechat zavřet a popravit všechny Němce. A jsou zde opět kvóty a předpisy a byrokracie. Zajeďte si do Číny, kde kašlou na zdraví lidí, bezpečnost, ochranu životního prostředí, to se jim to podniká, to se jim to konkuruje a tohle byrokrati v EU nevidí. Ja nevolám po tom,aby se nedbalo ochrany životního prostředí, ale volám po zjednodušení byrokracie. Chcete-li dotaci z EU, tak si na její vypracování musíte vzít specializovanou firmu, sám vyplnite pouze název firmy a IČO. Podívejte se na ty desetisíce úředníků EU a tak bych mohl pokračovat, takže když zavané nějaký průvan v EU nebude to na škodu. A jestli tento moloch dále poroste, tak se jednou musí zastavit, což je zákonité, jako se to stálo politicko-hospodařskému systému zvanému reálný socialismus.

Přejí příjemný zbytek dne, musím bohužel se vzdálit.

ondys 2.1.2007 16:36

Re: Re: Re: Rozumná ruka státu

Je to zvláštní zaklinadlo pro mudrlanty, kteří osočují lidi - ochotné riskovat a vytvářet příležitost i pro jiné - z nedokonalosti a jedním dechem nabízí jako řešení nicneriskující dokonalou přerozdělovací ruku státu (bez ohledu na to, že vždy patří jinému nedokonalému člověku, který si ze své neriskující pozice rád přilepší - navzdory ušlechtilým vizím utopistů - na úkor dokonalé množiny nedokonalých jednotlivců).

retka 2.1.2007 18:56

Re: Re: Sociální stát a socialismus

levnou pracovni silu uz v Bulharsku a Rumunsku vyuziva kdekdo ze zapadni Evropy, to se nemuselo cekat na jejich vstup do EU. Obcanum techto novych prichozich statu to doted velice hovelo. A rozprodat co maji? Co by prosim vas Bulharsko a Rumunsko mohlo tak rozprodat? Leda se zbavi  vsech Cikanu, poslou je do zbytku EU legalne!!!