18.5.2024 | Svátek má Nataša


Diskuse k článku

ÚNOR 48: Hrst poznámek k jednomu výročí

Spíš mimochodem spočinu zrakem na kalendáři, a vida, ono je pětadvacátého února. Kdyby někdo byl slabý v dějepise a neuměl si s tím datem nic počít, napomohu mu: toho dne před sedmdesáti lety započalo národu českému temné období komunistické diktatury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 2.3.2018 8:36

Re: Pouze hlupáček

Svoboda? Podvodník první třídy. Spící agent a loutka komančů.

P. Dvořák 2.3.2018 2:38

S Ludvíkem Svobodou jste střelil kozla.

Ludvík Svoboda byl ministrem národní obrany od Košického vládního programu v dubnu 1945 až do svého odvolání pro politickou nespolehlivost v dubnu 1950.

Dokonce byl zatčen v souvislosti s "protistátním centrem Rudolfa Slánského", ale po intervencích z Moskvy, jakožto válečný a uznávaný Hrdina Sovětského svazu, byl propuštěn z vězení. Následně pomocí nesmyslných udání i z armády.

Moc se mi líbí, jak nám ze zatím nenápadně, ale jistě pomalu pustnoucí země muslimů a šílené Merkelbáby radíte a rozeznáváte, kdo je tlučhuba. Na pustnutí vaší země nic nemění fakt, že za stejnou práci tam zatím lidé berou třikrát tolik, než u nás.

O. Zuckerová 2.3.2018 2:14

Pane Frýborte,

Vaše články vždycky ráda čtu pro jejich rozumnost a pěknou češtinu. Dneska se mi ale zdá, že jste se nějak netrefil. Víte, co jsou to modulace? Já studovala mj. taky harmonii v rámci svého oboru a Vaše modulace od Beneše přes Merkelovou k Okamurovi je opravdu uši drásající. Udělejte mi tu laskavost a přečtěte si dnešní článek pana Mládka.

V. Kotas 2.3.2018 6:40

Re: Pane Frýborte,

Ano, dnes se mu to moc nepovedlo. Doufám, že si přečte diskusi a následně se vyjádří.

Z. Lapil 2.3.2018 9:43

Re: Pane Frýborte,

Dovolím si připomenout nadpis: HRST. Podíváme-li se, co je v hrsti, najdeme obvykle neuspořádanou hromádku. Tomu článek odpovídá.

Pokus o modulace (předpokládám, že myslíte tu hudební - přechod z tóniny do tóniny) by v tomto případě skončil způsobem, který známe pod pojmem "oslí můstek".

Dnešní článek pana Mládka jsem nečetl; možná při obědě :-).