20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
buš 30.6.2008 22:23

skákali bychom vzteky tři metry do výšky

Vážený pane obhájce sudeťáků, Rakušanů atd:  nikdo u nás neskákal vzteky tři metry do výšky ani při poťachťalých rakouských blokádách, radši se našim zeleným sousedům prodaly zásuvky, filtrující elektřinu z jádra. Že kvůli tomu neskáčou oni? Skočí na špek každému, kdo je dokáže (a to lehce) odhadnout. Na obhajobu potom potřebují takové, jako jste Vy.

Ivan 30.6.2008 21:27

Trochu poopravený komentář.

V současné atmosféře teroru modrých strak je podpora stávky u 62% lidí neobyčejně vysoká. Doležal ovšem jako propagandista Svobodné Evropy kompromitovaný spoluprací s americkými obdobami KGB a STB mlží jako v onom vtipu: "Závodí Rus a Američan. Rus doběhne prvý, Američan druhý. Svobodná Evropa napíše, že Američan se umístil na výborném druhém místě, zatím co Rus doběhl předposlední." --- Spolupráce s CIA je jistě mnohem odpornějším skutkem než spolupráce s STB.  --- Proti špionážnímu radaru USA na českém území je více než 70% občanů a to dokladuje, že se ani masivní propagandou na podporu radaru, ani vyhrožováním aktivistům proti radaru nedá většinou lidí ani oblbnout, ani zastrašit. ---  Demonstrovat se dá tehdy, když se ví kdy a kde. Cenzurovaná media jako Mladá fronta TV nebo Neviditelný pes ovšem údaje o místu a času demonstrace proti radaru neuvedou předem a tak občané nevědí, kdy a kde demonstrovat. Třeba bude Doležal rázností odezvy na pokusy uvrhnout ČR do poddanství USA překvapen. (V USA si toho ovšem za svůj žold v dolarech tolik nepořídí!)---  Specialisté na odezírání mohou potvrdit,  že úplatek Novotnému nabízen byl. Proto se nesmí záznam z kamery použít při vyšetřování. To je vcelku zřejmé. ---Je smutné, že se Wolf nechal zkorumpovat nebo vydírat. Teď už mu nic jiného nezbývá, než zcela nelogicky tvrdit, že ho vydíral Paroubek, protože se jeho průser provalil a může už spoléhat jen na ODS, že zase prostřednictvím nějakého oddaného zkorumpovaného státního zástupce jeho vyšetřování zastaví.

Jarin 30.6.2008 21:33

Re: Trochu poopravený komentář.

spionazni radar, zold v dolarech, tady uz chybi jen hlasky o prisluhovacich, prip. psovi psi smrt... Spletl jste si dobu, Ivane.

B52 30.6.2008 22:28

Re: Trochu poopravený komentář.

ty to máš taky v té makovici vypatlaný,víc psát je úplně zbytečné.Já jenonom doufám ,že radar tady bude i přes odpor bolševické lůzy.

Bohouš 30.6.2008 19:24

Jako vždy

Jako vždy - dojmologie pána, kterého ani nenapadne, že by měl přestat svět obohacovat.

lefty 30.6.2008 20:24

Re: Jako vždy

Asi tak nějak,vždycky nejvíc křičí ti,co mají máslo na hlavě. I pan Doležal,věrný dopisovatel Rudého práva a dalších populárních denníků,by měl být soudnější ve svých odsudcích.Ale co se dá dělat,dnes je z něj politolog.

lefty 30.6.2008 17:22

paneDoležale

ač se dá s některými věcmi souhlasit,celkově je to katastrofa.Vy jste politolog?

Petr Benes 30.6.2008 17:21

To je zvlastni,

kolik lidi dela Zeleneho Raula? 3? a tady ctu neco jako, ze panu Dolezalovi je k bliti z ceskeho smyslu pro humor? Neni to nahodou nepripustne zevseobecnovani? to uz je jine zevseobecneni "co sudetak, to nacek" mnohem blize pravde. :-P 

Šnek 30.6.2008 14:45

Kdo je to intelektuál?

Prima kreslený vtip. Stojí Castro zadumaně, mne si bradu a za ním jeho gorily. Ještě dál leží hromada zmlácených, zřejmě disidentů. V obláčku u Castrových úst stojí: Hej, compadres, nemohli byste z nich vymlátit, co jsem to vlastně chtěl říct?

Obměna: V obláčku stojí: Nemohli byste z nich vymlátit, co je to intelektuál.

Šnek 30.6.2008 14:27

Pan Doležal to má trochu popletené.

I když jsem konzervativec, teď myslím člena ODS, se mi nemusí líbit vyrovnání s církvemi.

To ale zdaleka ještě neznamená, že se musím přidat k socanům.

Poslanci musí především jednat podle svého svědomí a ve prospěch svých voličů.

Že by v tomto konkrétním případě "vyrovnání" našel Tlustý dostatek souhlasících voličů, o tom netřeba pochybovat.

JJ 30.6.2008 14:25

Sutetsti nemci

s tim nemaji pranic spolecneho, presto je musi cpat skoro do kazdeho clanku. Pan Dolezal se chce stehovat na jinou planetu, ale asi by mohlo stacit do Bavor. Kdyz je to u nas tak neuveritelne spatne.

Frank 30.6.2008 21:00

Re: Sutetsti nemci

Dávám Bohušovi rok, maximálně dva. Vypadá už dost blbě. Fotku má z propadlé občanky. Ve skutečnosti je to mnohem horší.

Šnek 30.6.2008 14:14

skákali bychom vzteky tři metry do výšky

No tak ať všichni skáčou, tady jako v Rakousku.

Raul mi chytrý nepřipadá, ale co může člověk od "literátů" očekávat?

Pavel 30.6.2008 12:39

ach jo

Doležale ty Vaše mindráky ohledně výsledku 2. světové války jsou opravdu ale opravdu k zblití.

Šumavák 30.6.2008 13:48

No prohrál, nooo, .....

a dokud nebude LS, tak to nejde revidovat.

Tak se mu nedivte.

Karel 30.6.2008 11:26

Cituji B.D.:Senátor se ohrazuje, že nebyl využit záznam stacionární kamery, pod níž mu dotyčný kolega úplatek nabídl. Hrad tvrdí, že tam žádné kamery nebyly. Pan Novotný má smůlu, ale zase ne tak velkou.

..prostě Hrad (a sudeťáci) má vždycky pravdu.....

Beldor 30.6.2008 10:39

hehe

Naprosty standart, s 80% nazoru pana dolezala souhlasim ,ale jak dojde na neco tykajici se nemecka/rakouska/klause tak se z nej stane lehce odhadnutelny clovek :).Je me to uz trosku trapne tady porad naznacovat,ale pane dolezale!!!!!!! Nechte uz tech trapnosti a budete jeden z nejlepsich ceskych politickych "kecalku";-)R^

Šumavák 30.6.2008 13:52

On si svůj LID, (viz článek) už dávno našel.

Tedy nikoliv  blbý český,  ale tzv."čtvrtý německý kmen". Pro ten píše! Ten ho živí!

Karotka 30.6.2008 10:24

Raul

V tomhle se pane Doležal soudím dost pletete. Těžko teda říct, kdo je tím "my" v případě teoretických rakouských komixů na adresu čechů, ale já bych neskákal a pokrčil bych rameny.

A tentokrát jste přestřelil, tohle opravdu nesouvisí s tím, kdo vyhrál válku (my ostatně taky ne, byli jsme obsazeni a pak osvobozeni, to je trpný, nikoliv činný rod).

To ovšem nic nemění na tom, že bych tomu konkrétnímu komixu stejně rozhodně nedal sto bodů za vtipnost, spíš tak... nula?

Marat 30.6.2008 12:25

Re: Raul

Asi je to jinak.Byli jste obsazení jiným.Po vyhnání prvího obsaditele jste byli obsazení druhým obsaditelem.Jenže ten druhý obsaditel bylo silné slovasnké dubisko z východu a tak jeho obsazení bylo vítáno s obrovským nadšením.Splnil se sen českých slovanistu a to bylo žádoucí a radostné.Jak můžete to druhé obsazení nazývat osvobozením? Vlastně proč né,pro otroka je ohromnou úlevou osvobození,když mu pán dá řetěz z bolavé pravé nohy na zdravou levou nohu.

Poklop 30.6.2008 14:35

Re: Re: Raul

Marate,ty musíš být Doležalův syn.

Ottka 30.6.2008 9:07

jako obvykle

  A dnes zase, vedle jak ta jedle.

DrS 30.6.2008 8:20

Pane D., tomu u Vás nerozumím:

"ale je třeba, stejně jako v případě vyhnání sudetských Němců, rozlišovat příčinu a následek". Jenže to Vy v tomto případě zřejmě nerozlišujete.  Příčina byla chování těchto našich spoluobčanů před válkou a za války. Pro přesnost: cca 90% z nich. Pamatuji si docela dobře, jsa r.1930, jak vyhnání Čechů ze Sudet v r.1938 (tedy napřed) , tak (potom) odsun. "Divoký odsun", prováděný různými rychlovlastenci, mnohdy touto "národoveckou" činností zakrývajícími předchozí kolaboraci, před oficiálním odsunem, a excesy včetně vražd jsou neomluvitelné. Oficiální odsun je pochopitelný, dokonce vítěznými mocnostmi rozhodnutý. Byl to ten "následek". Byly i tam pochopitelně nespravedlnosti, ale v oněch cca 90% případů rozhodně nikoliv. Mnozí jako antifašisté (soc. dem.) směli zůstat (a taky zůstali), ale někteří, jelikož si např. dcera vzala nácka a musela pryč, tak šli dobrovolně s ní. Majetek zde zůstal jako reparace, odškodnit odsunuté mělo za to Německo (místo placení reparací).  Pokud to neučinilo, nechť to pan D., chce-li odsunutým pomoci,  vyžaduje po německé vládě.

    Pan D. by si měl uvědomit, že - jestliže se zastává všech odsunutých, zastává se minimálně z 90% nacistů.

   Věci je nutno posuzovat v kontextu doby. Jinak musíme odsoudit Karla IV jako hajzla, který kšeftoval s lidmi, neboť prodal Židy. Nicméně je stále Otec vlasti.

-ferry- 30.6.2008 9:08

Re: Pane D., tomu u Vás nerozumím:

V době,kdy Němci vyháněli Čechy ze Sudet nebyl pan B.D.ještě na světě.Proto to není pro něj historie a proto to neznává.Když pak docházelo k odsunu Němců z republiky,bylo mu už pět let.To už tomu rozumněl a může o tom psát.Tady u něho začíná historie.Nějaký kontext doby pro něj nic neznamená.Důležitější jsou prachy ... prachy ... prachy ...!

JH 30.6.2008 11:31

Upozorňuji, že výraz sudetský Němec je sice správný, ale

je nesprávně používán. Většina novinářů (a SdL včetně Doležala) to chápe špatně a bohužel dále rozšiřuje. Zpravidla se jedná o české Němce, nikoli o Němce ze Sudet, což je geografický pojem keltského původu (Sviní hory) pro oblast přibližně od Lužických hor po Nízký Jeseník na území Čech i Polska. Jinak odsunutí Němci dostali od německé vlády náhradu za zanechaný majetek, proto je požadavek Posselta ze SdL nehorázná drzost a jejich pražskou pobočku by bylo vhodné odsunout zpět. Zanechaný majetek odsunutých Němců byl součástí válečných reparací. Z požadované částky jsme dostali 0,5% :-( . Západní státy se reparačních náhrad vzdaly výměnou za Marshallův plán. Takže Německo dopadlo lépe než po první světové, mohlo se hospodářsky vzchopit a usmířit se sousedy. Pouze SdL, noenáckové a Doležal rozpoutávají zase národnostní vendetu. V Polsku by si to nedovolil :-)

Marat 30.6.2008 12:38

Re: Pane D., tomu u Vás nerozumím:

Výborně ctný DrS.Jenže to chování těch Sudeťáku bylo zase ovlivněno chováním českým po dvacet let existence ČSR.Jak by ste si vysvětlili,že  z občanu kteří byli po tisíc let lojální k Českému státu se stali po necelích dvaceti letech občané nelojální. Ano,všechno má své důvody a příčiny.Jenže vy pořád berete do úvahy jen ty důvody a příčiny které se vám hodí a líbí.On Masaryk před vyhlášením té republiky něco velmocím,které rozhodly o vytvoření ČSR sliboval a co vůbec neměl v úmyslu splnit a také nesplnil.To je něco co rovněž nechcete slyšet.Tak nejdříve ručičky na srdce a teprve potom suďte jiné.

Jenda 30.6.2008 17:54

Re: Re: Pane D., tomu u Vás nerozumím:

Napriklad tim, ze se z utlacujici vetsiny, stali mensinou. A to nase.e nezavisle na tom jestli ta mensina je utlacovana nebo neni. A ukazte mi nejaky stat ve kterem mela v roce 1935 mensina kompletni skolstvi od materskych skolek az po university. Chudaci mali utlacovani.

Jaja 30.6.2008 8:03

Ludra

Lidovci svou politikou jsou přirovnávání ke slizovitým hadům, jidášům, čuňákům. Teď díky Šojdrové, která útočí - zviditelňije se -  zepředu,zerzadu, mají šanci získat další. U nás na dědině, taky taková štěkna byla. Když polela nic netušícího souseda hnojačkou, prohlásil o ní starosta, že je ludra.

Kolombo 30.6.2008 16:21

Re: Ludra

Šojdrová, Šojdrová - není to ta neúnavná lobbistka za daňové úlevy Sazce a hazardu vůbec?

Eva D. 30.6.2008 19:59

Re: Ludra

Ten její hlas, to je jak když škrábe nehty po skle. Brrrr. Už se konečně musím kouknout, co ta madam důležitá dělala před vstupem do politiky. Jak kdysi říkal pan Uhde, lépe řečeno citoval svou ženu, paní Š. mi připadá jako důležitan/ka blbičnatý/á.