3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
lucina(pes) 14.3.2008 11:39

rotariáni, zednáři

tak ty my vůbec nepotřebujeme, pokud ještě někdo udržuje takový folklor, je to patrně stoupenec "nepolitické politiky". My máme stranické struktury, po nich si projednáme, co je potřeba! A mezi svými!!

lucina(pes) 14.3.2008 11:36

Re: Re: Re: Herr Doleschall opět nezapomněl

Mladý, zřejmě hrdinně posílený Joe, se správně raději nevěnuje zvyšování porodnosti, jak by mu v té noční době slušelo, protože takovýchhle (čtenáři si sami dosadí, jakých) už máme až moc.

ok 14.3.2008 11:32

Re: Doležal má pravdu,

Král Šumyvy je komunistická agitka, ale jako film je to dost dobré - ono je to dokonce ideologicky svým způsobem neutrální dílo, obě strany jsou tam vykresleny dost neutrálně, jen jako "svědectví". Ty postavy všechny mohly existovat.

lucina(pes) 14.3.2008 11:31

Re: Re: Vyhnání

U Palestinců je problém v tom, že je nechtěl a nechce nikdo z jejich arabských sousedů a z té původní hrstky se namnožili geometrickou řadou, takže teď žijí z milosrdenství západu.

Starý J. 14.3.2008 11:30

Re: Re: Re: Pro povolání herec ...

Tak to si potrpíte opravdu na velké paradoxy! Kdyby se uŠvorcové jednalo jen o to, že si stojí za svým přesvědčením a nepřevlékla kabát, pak by se s Vámi snad dalo částečně souhlasit.

Ovšem u Švorcové jde o to, že to byl kat mnoha herců, že o nich rozhodovala, že jim zařídila zákazy, že si léta neškrtli v televize, u filmu, v cizině atd. Že to byla zkrátka stvůra, která stála u problémů a mnohdy i bídy mnoha kolegů a kolegyň!

ok 14.3.2008 11:29

Wilhelm Gustloff a německé lži

Doufejme, že Doležal nezapomene, že Wilhelm Gustloff odvážel kromě civilistů také vycvičené posádky německých ponorek - Němci totiž vyklízeli i výcviková střediska ponorkového loďstva ve východním Prusku. Někdo dokonce tvrdí, že vojáci byli mezi civilisty záměrně, aby "prošli".

Hitler prý zuřil, když se dozvěděl, že přišel i o kompletní vycvičené posádky ponorek.

Ale "zdrhali" všichni, v panickém strachu před Rusy - civilisty brali i na ponorky. Dobře věděli, že kdo seje vítr, sklízí bouři.

lucina(pes) 14.3.2008 11:27

Re: život jsem si nedal

V tomto kontextu požaduji právo na přetržení zlobivého haranta, aspoň vlastního, když už ne ostatních.

erre 14.3.2008 11:26

Doležal má pravdu,

Král Šumavy je lživá komunistická agitka. S největší pravděpodobností si ani p. Lukavský ani p. Kemr nemohli dovolit role v tomto filmu odmítnout. Stačí si vzpomenout na Vávrovu obersračku Dny zrady. Tam se taky zůčastnil výkvět českých a slovenských herců a dovedu si představit, že se i o role prali. Něco jiného je, že v Králi se etablovali dva jiní výtečníci Švorcová a Vala. Holt to byla vstupenka do „Národního“. Co se týká té redaktorky z MfD? Jsou jenom dvě možnosti. Buď je hodně mladá, že jí to prostě nedocvaklo, nebo je blbá jako Kateřina Konečná, nebo obojí.

lucina(pes) 14.3.2008 11:25

Re: jus nebo juice nebo ius?

a taky IUDr, iustice a mohla bych ještě iuknout do slovníku, co ieště.

Sedlák Jíra 14.3.2008 11:23

Re: Re: Vyhnání

Ty se nezapřeš, takovéhle blbství těžko jinde pohledat!

lucina(pes) 14.3.2008 11:22

Re: Re: Pro povolání herec ...

Opravdu je potřeba nejen umět číst, ale i porozumět textu. Ta zmínka v novinách byla hloupá a zcela nepodstatná. Kolaborujících umělců byla celá řada, stejně jako za protektorátu, takže je z čeho vybírat a netřeba plivat na ty čestné. A paradoxně mezi ty čestné počítám i Švorcovou, která se ke svému komunistickému přesvědčení hlásí hrdě. Aspoň jen nepřevlékla  kabát.

lucina(pes) 14.3.2008 11:13

Re: Poslankyně Šojdrová

Požadavek za osvobození od poplatků pro novorozence a rodičky je tak čirý populizmus, že je to i do lidoveckého nebe volající. Jistě jsou skupiny občanů nebo obyvatel, kteří s poplatky mají problémy (chovanci - nyní klienti (změnil se jen titul) různých zaopatřoven, které jsou tak drahé, že jim zbyde stěží na pytlík cucavých bonbonů, a kteří by si nějakou formu úlevy potřebovali ale spíš ve snížení ceny bydlení a opatery  v takových institucích.  Ale - kolikrát za život u nás ženy rodí? Vytrhne je to osvobození od poplatků? Nebylo by humánnější snížit daň na dětské oblečení a potravu? Ale to už nezní tak dramaticky, že?

Starý J. 14.3.2008 11:08

Re: Lidovci

To vystupování "v zájmu lidu" se dá prosazovat i jinak, než to dělá Šojdrová. která evidentně na sebe upozorňuje. Bylo jí jasně a zřetelně řečeno, že se výsledky zavedení poplatků budou projednávat a vybírání se bude korigovat. Přesto, že koalice ustoupila jejím požadavkům a hodnotit poplatky bude již v dubnu, Šojdrová svou mstu za zbavení funkce předsedkyně klubu již provedla bez ohledu na slib, že jí bude vyhověno.

Navíc připojila vyhrůžku, že bude hlasovat s Paroubkem a komunisty. Pokud tomu. že chce zbourat koalici a dostat k moci Paroubka s komunisty říkáte vystupování "v zájmu lidu", pak tvrdíte, že v zájmu lidu je vláda sockomunistů!

Starý J. 14.3.2008 11:01

Re: Pro povolání herec ...

Myslím, že Doležalovi v této věci dost zbytečně něco vyčítáte. Naváží se do redaktorky, která vyzvedla právě tuto Lukavského roli, ne Lukavského. Jen podotýká, že tuto roli není dobře vyzvedávat právě proto, že je spíš kaňkou na jeho výborné pověsti.

Lukavský byl nejen výborný herec, profesor, ale slušný a velice věřící člověk. Role strážmistra nebyla tak moc politická, navíc v té době ještě u mnoho umělců, i herců přetrvávalo uznání velkého bratra za osvobození a spisovatelé, umělci a herci (Lukavský ne) byli většinou členy strany, někteří z nich dokonce vysosoce aktivními komunisty. Jak říká Munzar ve vzpomínkách na Högra, že systém si vybírá lidi, na které je víc vidět. Vystřízlivění přicházelo až po "odhalení" kultu osobnosti a koncem padesátých let, kdy začali ze strany vystupovat. Horší byla služba "straně" v době, kdy už i apolitičtí lidé jasně věděli, co za svinstva systém napáchal. A tehdy mnoho herců začalo otevřeně i pod různými záminkami angažované role odmítat. A Lukavský se také v žádné podobné roli již neobjevil! Podobné  vlastnosti a názory měl z vynikajících herců také Kemr.

Kylchap 14.3.2008 10:59

Re: Kylchape,

Lidovci dopadnou špatně tak jako tak. Dokonce v některých krajích si ani neškrtnou. Připomínám, že se jedná o krajské a senátní volby.

Richard III 14.3.2008 10:49

Re: Jen ať mluví!

;-O;-Ochtěl bych vás vidět a slyšet poté co by "nezmučený" terorista zmasakroval a zabil vaše milované nejbližší!!!!!!

Mot 14.3.2008 10:41

Re: Král Šumavy

Pane Pavle, naprosto s Vámi souhlasím! Pan Doležal ale má asi takovou touhu okmentovat vše - nevadí, že blbě a bez znalosti, ale hlavně vše, aby si udělal reklamu....

Starý J. 14.3.2008 10:40

Poslankyně Šojdrová

(a nejen ona z KDU ČSL) již zcela otevřeně kope za spciální demokraty, což ostatně ona a několik jejich spojenců u lidovců, prokázali již při volbě presidenta. Ta usilovnost, s jakou to provádí, už nemůže být omluvitelná tím, že byla sesazeny z funkce předsedkyně poslaneckého klubu, ostatně  její sesazení bylo právě reakcí na její usilovné "vlamování se" do otevřených dveří sockomunistů.

Šojdrová přes sliby, že za půl roku budou dopady zavedení poplatků ve zdravotnictví analyzovány a samotné úplatky upraveny, trvala na okamžitém zrušení poplatků a doprovodila to hrozbou, že se spojí s poslanci "napříč politickým spektrem", což neznamená nic jiného, než právě spojení se sockomunisty, které tím jen povzbudila v jejich požadavku zrušit poplatky všechny. Šla dokonce tak daleko, že nepočkala na výsledek jednání koaliční devítky (aby ještě více ujistila Paroubka, že s ní může počítat při dalších hlasováních ve sněmovně) a před odjezdem do zahraničí svůj návrh ve sněmovně podala.

A nyní můžeme být jen zvědaví na to, jak dopadne Šojdrová ve srovnání se sociálnědemokratickými "přeběhlíky". Nyní by mělo nastoupit označení Šojdrové za zrádce, korupčníka, přeběhlici (neplést s poběhlicí), měly by být nadosmrti kontrolovány její konta, kdy se tam objeví peníze z Tvrdíkovy igelitky, podáno trestní oznámení pro přijímání úplatků (o tom se v případě "přeběhlíků" uvažovalo), vytištěno parte a zaslány výkružné dopisy s náboji, nebo střelným prachem. Pak by ji mohl Langer přidělit ochranku. No a samozřejmě by měla být okamžitě vyobcována z lidoveckého klubu a vyloučena od lidovců.

Přece to nemůže být u ní jiné, než u ostatních přeběhlíků. Byla přece zvolena za KDU-ČSL, ne za Paroubkovy sockomunisty a musí hlasovat podle strany. Doufám rudorůžoví přátelé, že nebudete proti mým návrhům nic namítat, naopak se přidáte k odsouzení přeběhlice. A doufám aké, že soudruh Paroubek odmítne její pomoc v hlasování, když už tedy vyhlásil tu "SLUŠNOST V POLITICE" a stop stav pro přeběhlíky.

jm 14.3.2008 10:38

ŠAK NÁŠ OGAR A HEN TEN Z HRADÚ vyšpekulujó jak zacpat te chřtáne štváčom v Volstrýtu!

ŠAK NÁŠ OGAR A HEN TEN Z HRADÚ a take ňáké Doležél už vyšpekulujó,  jak zacpat te chřtáne hen tým štváčom v Volstrýtu!

orange 14.3.2008 10:35

Re: Re: Jen ať mluví!

Neplatí, Mašínové než policistu podřízli, tak ho předtím uspali, tedy vlastně něco jako smrt v narkóze, to bylo vysoce humánní.

Ivan Nový 14.3.2008 10:27

Kylchape,

uvidíte na podzim, jak špatně dopadnou lidovci díky paní Šojdrové. Drátovina už netáhne.

Kylchap 14.3.2008 10:21

Re: Lidovci se chovají hloupě,

To tedy zírám, že většina občanů je u nás tak uvědomělých. Bylo by krásné kdyby po zrušení poplatků pravicově uvědomělí občané je platili nadále. Nebo kdyby vůbec nechodili do důchodu. Přesně dle floskule, že pravice vytváří hodnoty a levice je utrácí. Mohli by vytvářet hodnoty až do smrti.

libero 14.3.2008 10:17

Lidovci.

Normál Baťa. Jiránek měl recht.

Ivan Nový 14.3.2008 10:14

Lidovci se chovají hloupě,

kdo zruší poplatky u lékaře prohraje volby, protože všichni si uvědomují, že zrušení poplatků je podpora pro "relativně" zdravé a majetné vyžírky.

Štěpán 14.3.2008 10:00

Re: Re: Re: Herr Doleschall opět nezapomněl

Milý Joe! Nauč se slušnosti a potom vstup do debaty. Jinak neruš, když si dospělí povídají.

Štěpán 14.3.2008 9:56

Re: Re: Pane Doležale,

Pane Doležale, jako vždy trefné. ... Ještě, že máme Neviditelného psa.

Psí vrah Čumil 14.3.2008 9:56

Re: Král Šumavy

No, nezapomínejte, že Mistr začínal v Tváři jako redaktor poezie...:-)

Pavel 14.3.2008 9:52

Král Šumavy

Na to se fakt nedá nereagovat. Panebože opravdu si myslíte, že film Král Šumavy si zaslouží jen Vaše ohodnocení komunistická slátanina? Pane Doležale kritizujte si co chcete, ale proboha Vás prosím nehrajte si na filmového či hudebního kritika. To je opravdu ostuda.

-ferry- 14.3.2008 9:51

Pro povolání herec ...

... by mělo platit : je povinnen zahrát cokoli,co vyžaduje autor,režisér a pod.Stalina,Hitlera,papeže,policistu i zloděje ... Pokud to neumí,nebo nechce ,měl by jít k lopatě ..Tamtéž by měli jít i novináři,kteří si po padesáti letech honí trika zbytečnostmi... Na Radovana Lukavského národ hned tak nezapomene,Bohumil Doležal se ihned po své smrti stane zapomenutou nulou ...!.

Klička 14.3.2008 9:44

Lidovci

Jakkoliv KDU-ČSL nemám příliš v lásce, musím uznat (nelze jinak), že její poslanci se jako jediní zatím ve sněmovně chovají ústavně, to znamená, že vystupují v zájmu lidu a nikoliv pouze v zájmu své strany. Neporušují neustále (jako ostatní politické strany) svůj ústavní slib, který složili, to zn., že hlasují a vystupují podle svého nejlepšího vědomí a svědomí a nikoliv podle závěrů svého stranického aparátu. Je nutno si uvědomit, že poslanci tady nejsou od toho, aby bezmyšlenkovitě odsouhlasili každý nesmysl, ve vládě vypracovaný ( není jich málo a způsob vybírání a stanovení poplatků ve zdravotnictví je jedním z nich). Mnohem lepší je způsob vybírání poplatků ve zdravotnictví v jiných evropských státech. Pakliže některý z poslanců s tímto nesmyslem nesouhlasí ( v souladu s vůlí většiny lidu této země), nelze mu nic vyčítat, protože se chová na rozdíl od vlády demokraticky, když prosazuje to, co většina lidu žádá, či co si nepřeje.