1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
František Dýmal 22.2.2008 20:08

A zase Kosovo

Pane Doležale, souhlasim s Vašimi názory. Proč, ale nejste přímočařejjší. Napište přesně co si myslíte a co si nemuže dovolit ministr zahraničí. Nejsem pedofil, nekrofil, ani ten netrefil. S uznáním  samostatného Kosova se zadělalo na obrovský problém, který může někomu mimo Evropu vyhovovat. Pokud budete mít čas a inspiraci,vy , jako zkušený m, pokuste vysvětlit proč silné státy mají potřebu drobit malé státy. Vy i já to samozřejmě víme. Proto jsem zklamaný z vyčkávací a zcela alibistické metody naší politiky zda Kosovo naše vystrašená politická pseudoelita uzná..K čemu by to asi vedlo. Sám jsem z Moravy, vzpomeňme  na snahy moravistů    z řad lidovců před lety po převratu. A  Srbové nebyli Ustašovci , tam USA narazí a my, kteří jsme přes Jugoslávii emigrovali za svobodou, my  je dneska podrazíme ?

 

EM 22.2.2008 21:41

Re: A zase Kosovo

Otázka sice nepatřila mně. Ale tvářit se,  že naším neuznáním reálně již samostatného Kosova, navíc uznaného "hlavními státy" něčemu pomůžeme, mi připadá poněkud "pilátovské". Smysl by to mělo jenom jako gesto vstřícnosti vůči Moskvě. Je opravdu toto naším zájmem ?

Dovoluji si připomenout, že velký kus pravdy měl tehdy v roce 1999 V. Klaus, který opakovaně (a jako obvykle byl tenkrát skoro sám) říkal, že vytvořením mezinárodního protektorátu z Kosova je zaděláno na velký a chronický problém... No jo, ale když ta etnická čistka přišla takhle po sezóně a ten milión (nebo kolik) "odsunutých" Albánců z Kosova nikdo na své území nechtěl...