9.7.2024 | Svátek má Drahoslava


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Koloděj 12.2.2008 22:13

Za ČT

KSČM dnes oficálně,  oznámila svého kandidáta na prezidenta, je to Bobošíkovou. V době tele vizní krize, když velín oblehli pravdoláskoví ve spacákach, se Klaus za BOBO postavil. v Pátek to může Bobo vrátit a ještě si udělá kampaň, její cena na trhu politiky do evrpoského parlanentu u občanů stoupne. To má Roko za to, jak se bavil s komunisty, Filip mu to nezapoměl. Každá síň slávy má svůj strop, každa studna svoje dno Jyrko.

Joska 12.2.2008 22:20

Re: Za ČT

NO hlavně ti pravdoláskoví ve spacákách. Ulevilo se Ti? Jestli si náhodou nezapomněl, těch pravdoláskových se n Václaváku sešlo kolem 5.000,-. Troubo!

Koloděj 12.2.2008 22:35

Re: Re: Za ČT

Josko, děkuji a nemusíš odcházet. Přesto Ti přeji dobrou noc.  Teď už vím, kde patříš, Troubo..

NP 12.2.2008 21:41

Asi jste v pátek spal vážený autore.

Pane Doležal, Paroubek může být komunistům ukradený. Pokud jste v pátek poslouchal projev p. Filipa tak vám to muselo být po třetí větě jasné. Takový erudovaný analytik.  

sociolog 12.2.2008 20:09

clanek je to chytry, ale

je diktovan jednim zboznym pranim. Totiz aby nebyl zvolen zadny cizak. Je smutne, ze cesky narod se tak nejvejs - jako treba Dolezal - zmuze k tomu, aby poukazal na bezpravi, ktereho jsme se dopustili vuci suetakum.

Ovsem prijmout emigranta do svych rad, nerku-li na Hrade, na to uz nas intelekt, tedy vlastenecke srdce, nedava prostor. A to dokonce ani u Dolezala ci u Astona.

Smutny, smutny je nas nacionalizmu, ktery striktne deli sve vlastni obcany na tuzemce a cizozemce. Vysvetlete tento postoj Americanovi, Svycarovi ci Nizozemci. Ceskou kotlinu lze za horami jen velmi tezko pochopit...

Proc toho ale je schopen Paroubek, i kdyz jeho volitele jsou jiste xenofobctejsi nez volitele Langra, dle nehoz by Jacques ci predseda Zelenych meli podporovat sveho kandidata mene durazne, nez ucinili?

Vzdyt je to cizinec!

H.K. 12.2.2008 20:50

Re: clanek je to chytry, ale

Nevím jak je to v zahraničí a ani nevím v kterém zahraničí byl zvolen za prezidenta člověk, žijící téměř celý život mimo stát ve kterém se uchází o prezidentský úřed. Pan Švejnar se neúčastnil řešení věcí veřejných v České republice po roku 1989. Zdá se, že je to slušný a vzdělaný člověk. Nikdo pana Švejnara nezná a protože se neúčastnil aktivně politického života, tak nikdo neví jak se bude chovat po zvolení prezidentem. Lidé, kteří přišli ze zahraničí po roce 1989, pomohli při obnovování demokracie a kultury v České republice, např. Pavel Tigrid. Bylo, ale dost těch, kteří přišli, nakradli si a odešli např. Kožený. Těchto bylo mnohem víc než těch, kteří přišli a v něčem pomohli. Přišli taky příživníci, kteří se zasloužili o posílení zastánců socialismu, např. Pehe, Lánský, Rakušanová, Kohák a p.

.Smutny, smutny je nas nacionalizmu. I na NP se setkáváme s příspěvky našich zahraničních krajanů, které jsou plné nevyžádaných rad, které ukazují na jejich neznalost místních podmínek, poučování co bychom měli a neměli, někdy až urážek. Určitě je víc takových, kteří jsou ochotni poradit a poskytnout pomoc.

Proc toho ale je schopen Paroubek. Pˇan Švejnar není jejich kandidát. Jejich kandidát je Antiklaus, který se náhodou jmenuje Švejnar. Pan Švejnar vzdělaný a schopný člověk, který když se bude v politice angažovat, tak má reálnou šanci stát se prezidentem České republiky. Lidi, kteří momentálně prosazují Švejnara, nespojují společné myšlenky, ale je spojuje nenávist k V.K. To je pro něho špatná perspektiva. Já podporuji V.K., ale tak trochu bych si přál, aby zvítězil J.Š. Mohl by z toho mít velice těžkou hlavu.

sociolog 12.2.2008 21:11

Re: Re: clanek je to chytry, ale

Takze Vy si delate jakousi statistiku zlych a dobrych emigrantu, aby jste z ni zjistil, ze u vystehovasich se obcanu prevladaji ti zli? TO uz vedelo Rude PRavo, to zas tak novy poznatek neni.

Moc by mne spis zajimaly podrobnosti, ktere ovsem asi k disposici nemate. Co kdyby to bylo spis tak, ze ta emigrace je asi do stejne miry zla ci dobra jako tuzemci, ze kterych se rekrutovala, takze otazka zustava, kdo je zlejsi: Svejnar c Klaus.

Otazka zni: kdo nabizi novou prespektivu a kdo pouhou kontinuitu. Zlo se vzdy opiralo o kontinuitu bojacnych a dobro oteviralo budoucnost odvazym.

Takze si vyberte. Ale ne podle klice tuzemec x cizozemec. Svejnar kazdy mesic od revoluce priletava, aby ridil m. j. CSOB, zvolil Klause profesorem atd... Skyta to malo pritomnosti pro kvalifikaci prezidenta zeme? Mel si jeste vybirat podily z CEZu pres svou manzelku, aby prokazal sve prave cesstvi?

Mimochodem: Kozeny byl na tuzemskem vyplatnim pasku i po sve emigraci, totiz coby Stbak. Na tenise se s nim daval fotografovat Klaus. Takze ono je to trochu slozitejsi s tim rozlisenim. Ale vy rozlisujete, abyste diskriminoval. I to patri k ceskemu narodu, jako malokteremu na svete.

H.K. 12.2.2008 21:42

Re: Re: Re: clanek je to chytry, ale

Nevím o tom, že bych dělal statistiku nějakých dobrých a zlých emigrantů nebo dobrých a špatných lidí. To jsem nikdy neudělal a nikdy ani neudělám. Na to si nečiním právo. Nejsem bez chyb a nejsem ani svatý Petr. Napsal jsem Vám svůj názor na lidi, kteří přišli ze zahraničí a které trochu znám. Pan Tigrid a dnešní pan ministr zahraničí, lidé kteří kultivovali nebo kultivují společnost. Nikdy jsem neslyšel pana Tigrida, nějakým nadřazeným způsobem se vyjadřovat o současné společnosti. Naopak od některých se dovídáte, že jsme byli pionýři /já jsem pionýr nebyl/ a chodili na 1. máj/ na 1. máj jsem nechodil/,  k volbám, kdy jsme odmítli narukovat na vojnu a složit přísahu na vojně, atd. To může vypustit člověk, který neví o čem je dudování komunismu.  Myslím, že trocha pokory by neškodila.

novou prespektivu a kdo pouhou kontinuitu. Prezident v ČR nemá žádné velké pravomoci, aby mohl zásadním způsobem ovlivnit perspektivu státu. Můžete mi říct, jakou perspektivu mně zaručuje J.Š. Jan Švejnar by se měl modlit, aby nebyl zvolen. Myslíte, že od komunistů dostane něco zadarmo? Paroubek s ním bude mávat jak bude chtít. Nezná dobře situaci. Komunistickou nadvládu neprožil.

mueller 12.2.2008 22:10

Svejnar neni slusny clovek

Svejnar neni slusny clovek, je to lhar a - po anglicku - shameless turncoat. Dane slovo, i pisemne dane, pro nej nic neznamena - viz nobelovska historie. Nenavistne pomlouva sve protivniky jako Havel. Je hochstapler a general po bitve. Jako profesor ekonomie je pomerne liny a nevyznamny, coz lze dolozit jeho pouze 37 publikacemi za 29 let akademicke kariery (uspesni mivaji tak asi 200-300 publikaci), a tim, ze na sve alma mater je radovym profesorem, nevede ani universitu, ani ustav, ba ani oddeleni. Vede pouze jakysi Ustav mezinarodni politiky, kde je krome neho uz jenom sekretarka.  Jestli je vzdelany, nedokazu posoudit, jeho ruzna verejna vystoupeni tomu prilis nenasvedcuji. Akorat snad umi dobre anglicky, ale to ja umim taky.

Fafa 12.2.2008 21:03

Sociologu,

muzete mi rici, kdy presne kandidoval na americkeho prezidenta rodily American, ktery se vystehoval ze Spojenych statu, vzdal se jejich obcanstvi, stal se obcanem cizi zeme, trvale zije v Evrope a obcanstvi USA mu bylo vraceno pred nekolika lety?

Jinak panove Tigrid a Schwarzenberg stravili v emigraci dlouhou dobu, presto obe meli vysoke exekutivni funkce a oba by IMHO byli vynikajicimi prezidentskymi kandidaty. Skoda, ze jeden nechce a druhy uz nemuze kandidovat.

H.K. 12.2.2008 21:19

Re: Sociologu,

R^R^

Pete Brich 12.2.2008 21:08

"Na kolena!", velí Falmr. Švejnar už souhlasí. K Bursíkovi se to asi ještě nedoneslo.

Buď odvoláte radar, nebo nepodpoříme Švejnara. Bude to hezká šou, jak se budou oba před komunisty pitvořit;-D;-D;-D

PB

Pete Brich 12.2.2008 19:11

Mají dlužníci právo volit?

Nevíte, co je s Altnerem? Nekoupe se náhodou už v Orlické přehradě s radiátorem na krku?8-o

PB

mirek 12.2.2008 18:57

volby

No a REK-Klaus si dělal poznámky.

PetrH 12.2.2008 19:03

Re: volby

Vám to krycí jméno nějak ulpělo. Vy jste byl jeden z těch, co ho fízlovali?

občan 12.2.2008 18:49

panu Doležalovi

Pane Doležale, Vaše komentáře jsou stejně špatné, jako Vaše politická kariéra. Měl byste se jít živit něčím jiným, třeba nějakou užitečnou prací, než tím Vaším psaním a řečněním - nevím, však jestli byste nezemřel hlady.

Jana 12.2.2008 18:22

zatemněné mozky

;-(To je hrůza, jak ta nenávist ke Klausovi dokáže zatemnit mozky. Nebo žádný nemáte???

Ladislav N. :-))) 12.2.2008 18:24

Re: zatemněné mozky

A co vy? Pochlubte se... ;-)

Koloděj 12.2.2008 20:21

Re: zatemněné mozky

 jano, nemají mozky jen bazalní ganglia, někteří mají ještě i prodlouženou míchu.

dada 12.2.2008 22:25

Re: zatemněné mozky

Zatemněný mozek nemám, ale co ta nenávist vás ódésáků k socdem. To je v pořádku. Ale jak tak čtu vaše reakce, milá Jano, vůbec se nedivím. Kdyby ODS  prohlásila cokoli, a už  toho řekla opravdu dost, myslím tu vulgaritu, tak to stejně omluvíte a všechno svedete na socdem.;-€

Joska 12.2.2008 22:45

Re: zatemněné mozky

Je to jednoduché Jano! Nemáme rádi nebezpečné manipulátory. Tuhle radost přenecháváme bezduchému stádu....

milanm 12.2.2008 16:47

ostuda

Naše vláda je beztak jen odrazem naší společnosti, kdo je volí? Nejsme jiní....

Pete Brich 12.2.2008 15:13

Tajná vs. veřejná volba.

Při volbě personální nevolíte nikoho, kdo bude služebně níže, alebrž někoho, kdo bude služebně výše než Vy. Tudíž bude mít moc a prostředky daleko větší, než máte Vy. Aby se Vám nemstil v případě, že jste volil proti němu, nebo naopak, aby Vás neprotežoval, když jste byl pro něj, je tady tajná volba. A jeden z důvodů, proč ji při personálních volbách používat.

PB

Ladislav N. 12.2.2008 15:32

Re: Tajná vs. veřejná volba.

A kde se taková tajná volba používá? V soukromých firmách, v politických partajích, klubech zahrádkářů, samosprávných bytových družstvech / kondominiích ... nebo kde? Jaký vliv může mít (z)volený prezident na konkrétního člena politické strany? ;-)

Pete Brich 12.2.2008 15:57

Víte, co říkal soudruh Lenin, Ladislave N.?

Tak se toho držte, než začnete bušit do klábosnice.

PB

Ladislav N. :-))) 12.2.2008 18:24

"...Pro tajnou volbu jsou ti, co chtějí přetáhnout hlasy odjinud, pro veřejnou ti, kteří chtějí zabránit tomu, aby jim hlasy odtekly...."

Napsal to autor článku, pod nímž jste vstoupil do diskuse, ale asi jste jej nečetl... ;-P

Jiří K. 12.2.2008 16:04

Re: Re: Tajná vs. veřejná volba.

Přesně tak, Ladislave.

Copak je prezident nadřízeným poslanců? Jak je může postihnout či odměnit? Odepřít amnestii jim nemůže, nebylo by to k ničemu, když stejně mají imunitu a šance na jmenování do bankovní rady či ústavního soudu 99 % poslanců a senátorů nehrozí tak jako tak.

Je to prostě typický pseudoargument.

milanm 12.2.2008 16:35

Re: Re: Re: Tajná vs. veřejná volba.

Jakýpak pseudoargument, bylo úplné divadlo vidět jak to musí mít ČSSD všechno pod kontrolou, tohle bylo typické za bolševíků, ano krásná to spolupráce...

Ladislav N. :-))) 12.2.2008 18:34

Re: Re: Re: Re: Tajná vs. veřejná volba.

ODS zase potřebuje získat "přeběhlíky", tak usiluje, aby hlasování pod kontrolou veřejnosti nebylo.. ;-) Jak jednoduché - viz otázka zda volit prezidenta přímo (občany-voliči)  nebo ne - ODS zastávala obě odlišná stanoviska v různé době - podle toho, jak se jí to hodilo do krámu. ;-P

Jiří K. 12.2.2008 18:41

Re: Re: Re: Re: Re: Tajná vs. veřejná volba.

Potvrzuji, skutečně to tak bylo. Ostatně takto účelově jedná ODS vždycky.