17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Karel IV. 8.2.2008 23:48

Zrušme prezidenty

www.zrusmeprezidenty.cz

Magor Milda 8.2.2008 19:43

Pro mně symbolizuje Klaus to negativní na kuponové privatizaci, je ale nepoučitelný!

jinak se kvůli Václavovi Klausovi stále více dostáváme do izolace. V kritice EU už mu chybí partneři, s jeho jazykovými schopnostmi to také není nic moc, proslovy čte z papírku, asi mu chybí koncentrace nebo se bojí, že si posluchači všimnou jeho špatné češtiny. Ty papírky píší ovšem jeho poradci, pan president si pak připadá jako heroj.

Kelner 8.2.2008 15:46

Držím palce Klausovi

Rozhodně jako prezidenta preferuji Klause. Ovšem pokud se jedná o ODS ani náhodou. Už jen pro vulgárnost příspěvků jejich zastánců na internetu. Místo argumentace je naprostá většina zastánců ODS jen nadávat lidem opačného názoru do socanů a komunistů.

Jana 8.2.2008 16:19

Re: Držím palce Klausovi

Také držím palce Klausovi. Ale Vaše druhá poznámka mne zvedla ze židle. Při pohledu na obrazovku, kdy vidím na vlastní oči, koncentrovanou levici, v boji za Švejnara, který by mi naprosto nevadil, ani kdokoli jiný, mi běhá mráz po zádech! Paroubek a celá snůška, mě velmi odpudivých politiků mi způsobují kopřivku! Potom se nedivte že lidé nemají zájem o nějakou velkou (plodnou?) diskusi.;-(

Jana 10.2.2008 18:47

Re: Re: Držím palce Klausovi

Naprosto se vším souhlasím. Pan Švejnar prý má vnést do politiky pravé sebevědomí, slušnost, otevřenost a ještě kdosi napsal, že vyhrálo cosi, co k nám přinesl s ohromující silou. Nedovedla jsem  si to "cosi" představit. Po proslovech tří zákonodárců ze Strany zelených, strany, která ho do této funkce nominovala, mně to teprve došlo - hulvátství, sprostota,  podrazy. O ČSSD ani nemluvím. Být panem Švejnarem, řekla bych "děkuji, nechci". Plodné diskuse se od takovýchto politiků nedočkáme. Jejich heslem patrně je , jak jsme se přesvědčili, čím hůře, tím lépe.

Šnek 8.2.2008 15:37

Viděl jsem paní Tachecí na internetu.

Po shlédnutí toho desetiminutovém šotu mi začal připadat proti ní Paroubek  jako moudrý, zdrženlivý člověk.

Nalim 8.2.2008 22:36

Re: Viděl jsem paní Tachecí na internetu.

Jste ideální člověk pro manipulaci. Přihlaste se do příštího pořadu VyPatlaní v TV. Ale nic si z toho nedělejte. Vaši zástupci ve sněmovně na tom nejsou dnes lépe. Je mi jen líto psychiatra, který Vás z následků této manipulace jednou bude neúspěšně dostávat.

NP 8.2.2008 12:12

Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Předseda Filip to řekl zcela nezakrytě. Povinná úlitba svým voličům. Tvrdá kritika ODS a V.K.  A výsledek ? Kontinuita.  Daň za tento postoj bude politicky zaplacena. Za onoho vlka a onu kozu si laskavý čtenář dosadí sám. Osobu fyzickou i právnickou.

Jura Jurax 8.2.2008 11:22

Kontaktní norování

a že přemnožené lišky se mají hubit, anžto škodí, přestože jsou zvířata a bojují za ně ochránci těchže.

Ale jak hubit lišku? Nejsem myslivec ani lovec, nicméně mi připadá, že aby bylo lze ulovit škodlivou lišku jsoucí v noře, je třeba buď do nory nalít vitriól nebo nacpat dynamitovou patronu nebo noru vypálit napalmem; taky by bylo lze lišku vyhnat z nory a pak ji regulérně odstřelit při dodžení všech relevantních zákonů, příkazů, zákazů a nařízení. Lišku lze možná z nory vykouřit, ale běžně s k onomu vypuzení užívá pes; ten pes se to ale musí někde naučit, učení psi nepadají z nebe. No a jak se to naučí? Ve cvičné noře nekontaktně, když na lišku nesmí? To je jakoby boxer mohl trénovat akorát stínový box ... tedy kontaktně, ale to nám chtějí ušlechtilí zastupiči zakázat. Takže netrénovaný pes do nory ... nebo radši ten vitriól? Cílem je usmrcení škodné!

A tak mně napadá, kdy ctihodný senát zakáže sparringpartnery při boxerském tréninku - vždyť ten boxer do nich mydlí jen to mlaská - tedy ono sparringpartner je samozřejmě člověk a ne liška, tedy obecně zvíře, takže není hoden takové ochrany a taky nejsou na jeho ochranu ječivé a hysterické spolky ... ale stejně by se to mělo zakázat, je to kontaktní a předkové člověka zvířata byli ... :-D

sofia 8.2.2008 10:41

Posledni rozlouceni s Ivanem Dejmalem

POtřebovali bych v české více takových mužl a žen a jako byl Ivan Dejmal

Poslední rozloučení s Ivanem Dejmalem se bude konat v úterý 12. února

od 14 hodin v kostele sv. Antonína na Strossmayerově náměstí, Praha 7

http://www.stuz.cz/view.php?cisloclanku=2008020002

Olivovník 8.2.2008 9:39

Veřejná volba

Může veřejná volba projít?

NP 8.2.2008 9:16

Měnění hranic podle etnických principů.

To je v Evropě už od Mnichovské dohody takový folklór. Jenom takoví zabedněnci jako Slováci to nedokáží pochopit. nemají ty správné vůdce. Asi proto, že p. Weiss píše jako Rus. Budou v tom asi ty " petroruble."

Tx 8.2.2008 15:07

Re: Měnění hranic podle etnických principů.

No, v tom Kosovu je to tak, že není komu držet palce. Už v r. 81, kdy jsem v Srbsku pracoval (i s Albánci), bylo známo, že kolem r. 1200 bylo Kosovo velkou většinou srbské. Jelikož  ale Albánci oproti Srbům měli daleko větší porodnost (lidově: Srby přešukali, stejně jako se to dnes do jisté míry děje někde s Romy u nás), je dnes v Kosovu přes  90% Albánců. Již před rokem 80 (a stále) se to řešilo tak, že Srby z vesnice různou šikanou vyhnali, a ty poslední 1 - 2 rodiny, které se vystěhovat nechtěly, někdo vystřílel. Jelikož policisté byli Albánci, pachatel se nikdy nezjistil. Nicméně Srbové se posléze také chovali (nejen tam) hovadně, takže ani jim nelze držet palce.

Že se tam děly věci: na univerzitě v Prištině se dost běžně prodávaly vysokoškolské diplomy (včetně lékařských!!!) lidem, kteří kolem univerzity ani neprošli. V tom r. 81 o tom právě probíhal soudní proces. Nebo: 50tiletý chlap si koupil 2 15tileté dívky, držel je uvázané v kozím chlívku a 2 roky je tam chodil "obšťasňovat". Dostal jen 2 roky... Podle tamního rodového systému a muslimsky chlapské nadřazenosti to asi nebylo nic tak strašného. Bohužel bych doporučoval řešení velice nehumánní, dát 14 dní na opuštění Kosova těm, kteří odejít chtějí a pak to obehnat tyčkovým plotem, tvořeným kulomety, a kdo chce tam nebo ven tak má smůlu. Toto by bylo efektivní i v některých jiných nejmenovaných státech, abych furt o tom Afganistánu nemluvil.

NP 8.2.2008 22:53

Re: Re: Měnění hranic podle etnických principů.

Mě Kosovo nebere. ČR je homogenní takže etnické hranice není kam posunovat. Doufám.

Psí vrah Čumil 8.2.2008 9:05

A hele, slepé kuře zrno našlo...

"Premiér Topolánek řekl v rozhovoru pro LN: „Veřejná volba opravdu zamezuje jednotlivým poslancům a senátorům, aby volili podle toho, co jim ukládá ústava: podle svého vědomí a svědomí.“ Podle toho jsou senátoři a poslanci poserové, troufnou si jednat podle svého vědomí a svědomí jen tenkrát, když na ně není vidět. "

No, aspoň jednou mohu s autorem souhlasit.:-)

Michal 8.2.2008 9:26

Re: A hele, slepé kuře zrno našlo...

Když Jyrka veřejně brousí nože, co s takovými zaprodanci a samozvanci (protiústavně) provede, není ta připosranost zcela od věci.

volf 8.2.2008 11:05

Re: Re: A hele, slepé kuře zrno našlo...

Noc dlouhých nožů ovšem sliboval Myrek ...

PetrH 8.2.2008 15:24

Re: Re: Re: A hele, slepé kuře zrno našlo...

Jyrka má možná kratší kudličky, ale zase je větší svině...

Jura Jurax 8.2.2008 11:27

Re: A hele, slepé kuře zrno našlo...

No, poslanecké koryto je bydlo teplé, takže proč si ho ohrožovat nějakým svědomím a popudit tak rodnou stranu, co mne do toho bydla posadila? Budou volby a rebelové se na kandidátkách neocitnou ... takže jacípak poserové, pragmatici, ti přežívají, kdežto hrdinové končívají v zapomnění, v horším v hromadných hrobech. Není doba na hrdinské činy.

mirek 8.2.2008 8:01

Rozdělení ČR

Česká republika je fakticky rozdělena podobně, jako před časem Slovensko. Paroubek je stejný demagog a stejný podrazák, jako byl Mečiar, je stejně milován a nenáviděn, jako byl Mečiar a je mi líto, že budeme muset zřejmě absolvovat stejnou odvykací kůru, jako slováci s Mečiarem. Slovensko se nerozdělilo, nemělo se jak štěpit, stejně tak se Česká republika nerozpadne. Je neuvěřitelná škoda hlavně toho a to by měli komentátoři kritizovat, že místo zásadních programů se prezentují osoby, místo zásadního programu opoziční ČSSD se prezentuje jen vzteklá reakce, to co uděláte, my okamžitě zrušíme. Ale co místo toho zrušeného nastoupí, ví to někdo ? Jaký program má Paroubek s Rathem na zamezení propadu státních financí ?  Kolik penez se dočkají jejich voliči zadarmo v peněženkách ? Kdo to zaplatí ? Místo programu pro republiku se udržuje od voleb 2006 permanentní sprostý politický boj, využívající každou příležitost, tentokrát volbu prezidenta.

ver 8.2.2008 8:42

Re: příliš mnoho otázek

propadu veřejných financí  přeci zabrání tak , že někde půjčí nějaké prachy. Jak prosté .

batys 8.2.2008 9:02

Re: Rozdělení ČR

To podepisuju, je to víc než výstižný!R^

Kelner 8.2.2008 15:55

Re: Rozdělení ČR

Nejsem přesvědčen, že máte pravdu. Tak zvanou reformou ODS nejbohatším na daních darovala desítky miliard Kč, které tahá částečně z kapes středních vrstev a důchodců a částečně snižuje příjem státního rozpočtu. Těch 300 miliard, které slíbila darem církvi také o něčem hovoří. Nedělám si žádné iluze, všechny strany s výjimkou komunistů se chovají stejně. A komunisté jsou jiní pouze proto, že je k lizu nikdo nepustí

Jana 8.2.2008 16:40

Re: Re: Rozdělení ČR

Tak to je právě ta neschopnost(nemožnost) politických stran realizovat své návrhy. Vždy přijdou nějací pidi  strany KDU nebo zelení a sprzní (očešou) každou takovou snahu svými vsuvkami, Zelenou naftou a pod. To je myslím problém naší politické scény. Netáhnou všichni za jeden provaz, snaží se vytřískat pro lobisty co nej výsledek. S hubou plnou občanů! Čím víc ta slova používají, tím víc jsou to právě ti horší!!;-O

Alenka Šklíba 8.2.2008 6:19

ano, Švejnar mi připomněl,

jak nekonečně naivní jsem- skutečně jsem se domnívala, že je to Formát. Místo toho zde máme dalšího Ratha, jen slušněji se vyjadřujícího. I když, možná až pozná, jak Češi milují hrubost tak si nacvičí pár uřvaných projevů.

Takže zde opět bude prezident, který místo sjednocení, o kterém hovoří vstávaje lehaje bude rozdělovat. Už třetí od roku 89, i když ten druhý alespoň předstíral, že jeho snahou není nakopat půlku národa do zadku a té druhé pomáhat. Švejnarovy řeči o ODS, které si lze přečíst na jeho blogu jasně ukazují, jak "nestranný" je už teď.

Mně je prezident celkem ukradený, na oběd mne nezve a jinak o něm člověk, nebýt pomatených novinářů ani neví, že ale Paroubek místo nadstranického objektivního prezidenta našel svého sluhu, o tom již nyní není sporu.

Nejde o život, jen o svobody, které ČSSD a KSČM nerespektuje a Zelení nechápou. Stačí snad připomenout, o kolik tisíc klesly jen za loňský rok odposlechy občanů, abychom si uvědomili, o co se hraje. Současná vláda sice není dokonalá, rozhodně ale její členové místo řvaní po náměstích a chození v čele odborářských demonstrací pracují...to peklo na zemi pořád nenastalo, i ten Julínek s lidmi diskutuje místo aby na ně řval jako kdysi Černý, mluvčí Fischera, že občanstvu není nic do rozhodnutí miniterstva. Vláda se snaží přednést zodpovědnost za vlastní životy na majitele těch životů- a ti, co se jim tak zalíbilo v okovech nad tím běsní. Švejnar bude pomáhat vězení znova vybudovat, přes jeho nesporně kvalitní vzdělání to není evidentně ani slušný, ani chytrý politik, jen hladový oportunista.

ŽA 8.2.2008 8:25

Zkuste příště ten gynekologický orgasmus zkrátit....

..napište prostě, že všichni jsou blbci, jen ODS je dokonalá....a Šloufa a Weigela poslal do Savoye Švejnar....

a 8.2.2008 9:59

Re: Zkuste příště ten gynekologický orgasmus zkrátit....

Se Šloufem to fakt nevyšlo - taktika nepřátelé našich nepřátel jsou našimi přáteli se neosvědčila. Jinak ale výše napsané docela sedí.

volf 8.2.2008 11:10

Re: Zkuste příště ten gynekologický orgasmus zkrátit....

Já bych řekl, že je to možné. Není to tak dávno, co zde jeden objektivní modrásek psal o tom, že Švejnar je agent, a to dvojitě skrytý, poslaný už jako nezletilý na Západ, aby tam škodil.  A já si říkal, že se z té schůzky v Savoji dělá nějaký humbuk.

Jura Jurax 8.2.2008 11:32

Re: Zkuste příště ten gynekologický orgasmus zkrátit....

Ano. Všichni jsou blbci, jen ODS je dokonalá. Spokojen? I když mezi námi - v ODS jsou blbci taky.

A Šloufa a Weigela pozval do Savoye Švejnar, ale sám se nedostavil. Šlo o provokaci. Opět spokojen?

Největší průser naší politické scény je, že je to takové svinstvo, že předchí výrok nevypadá úplně nepravděpodobný. :-/:-D

Alenka Šklíba 8.2.2008 11:55

Re: zkuste příště

sníst drát od připojení do internetu, když už se chováte jako dobytek- na ODS kašlu, ale prasárny vás a vám podobných mi skutečně brání volit někoho jiného. Možná kdybyste před příštími volbami držel hubu..

Všichni nejsou blbci, ale lidi jako vy jo.