14.6.2024 | Svátek má Roland


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pavel 6.2.2008 11:58

Mám takový pocit,

že kdyby Doležal neměl Klause, musel by si najít někoho jiného ke komu by vzhlížel s posvátnou úctou a před kterým by mlátil čelem o zem.

xxx Kubeš 5.2.2008 23:26

S autorem článku

souhlasím především v odstavcích : 1) kde kritizuje Jiřího Pehe (s tímto rozumbradou jsem nikdy nesouhlasil), 2) kde kritizuje Švejnara jak sám sebe chválí (asi nezná přísloví že samochvála smrdí), 3) kde kritizuje Rogozina

Zdeněk 5.2.2008 21:35

nechci pezidenta američana

pan Doležal se vyjádřil velmi výstižně,pan Švejnar má ještě jednu dobrou vlastnost a to je dobrosrdečnost,nikomu nic neodmítne a všem slíbí co chtějí

alan 5.2.2008 21:13

Pane doležale,

mně to připadá hloupé,snažit se vyjadřovat ke všemu,co se v politice šustne. Jakýsi rozhodčí všeho. To je něco jako bubílková- každého zesměšní a výsledek je - prázdnota. 

F.VÍZEK 88.100.57 5.2.2008 20:02

Vyhraje kdo ?

A Hradem je to prosté:  Vyhraje MINULOST - nebo BUDOUCNOST !  Můžeme hádat...

Buvol 5.2.2008 19:18

Panu Doležalovi je zase nutno přiznat, že mákokdo umí tak krásně m.uvit o sudetácích jako on ....

Psí vrah Čumil 5.2.2008 18:55

Re: Re: Re: Re: Mno, myslím, že starosti s bývalými českými Němci si skutečně nemusíme nijak připouštět, jak dí Charta OSN...

Ale jepice, vaše otázky jsou zábavné tím, že zároveň mají i nemají smysl. Byly by krajně naléhavé, pokud by jim nepředcházelo jakýchsi šest let trvalého válečného rozkladu elementárních lidských hodnot, které dostávaly co proto nejen na frontách, ale i v zázemí, nemluvě o likvidační mašinérii zaměřenou proti méněcenným rasám. Nehledě k tomu, že se vaše otázky týkají jiných sporů, než je ona IMHO humoristická stížnost (případně přímo chucpe) bývalých českých Němců či spíše jejich potomků v OSN, skutečně nevidím důvod, proč si v mezinárodně politickém měřítku dělat problémy se skupinou, která si ty metody svobodně zvolila a dosud má potíž s pochopením elementárního faktu, že totální tlak vyvolá stejně totální protitlak. Starosti s českým gestapismem jsou pak starostmi našimi, stejně jako starosti s nacismem jsou starostmi českých Němců. S dovolením bych počkal, až to stěžovatelům jednou konečně dojde.

Mjr Terazky 5.2.2008 18:32

Ano, máte pravdu, zatím je na této štaci jakýsi zkrachovalý ekonom (úsporné balíčky), tuším, že se jmenuje Klaus (anebo Pepa z Hongkongu?)

sdf 5.2.2008 17:41

Re: Kdo měl jednat s odsunutými Němci?

No, domnívám se, že kdyby se skutečně měla napravit ta křivda z doby druhé svět.války, tak by NSR musela platit všem obyvatelům evropy tučné odškodné každý měsíc už asi 50 let.

sdf 5.2.2008 17:39

Re: Rozhovor se starym Svejnarem

jo jo, taky jsem čuměl. Komouši a stbaci po letech vystrkují růžky až ze švýcarska ale největší padouch a ten co to tady rozkradl (v článku uvedeno slovo "nula") je tady Klaus. Asi ten všechen majetek má doma nastrkanej v šuplíku a poldovku ve skříni. Někdy se nestačím divit na co lidi nepříjdete8-o

sdf 5.2.2008 17:37

Re: Prezidentská štace.

pan Švejnar se delší dobu pohybuje v bankovním sektoru a "prezidentování" je více méně asi pro něj kšeft, jako každý jiný.

sdf 5.2.2008 17:36

Ano Bohumile,

pokud vaše sestra žije 40 let ve Francii tak je skutečně bývalá češka, nyní asi francouzka, původem z čech.

Jura Jurax 5.2.2008 17:10

Re: Re: Re: Re: Mno, myslím, že starosti s bývalými českými Němci si skutečně nemusíme nijak připouštět, jak dí Charta OSN...

No jo, jepice, máte recht, takový humanistický. :-/

Ale v pětačtyřicátém to lidi viděli trošku jinak. Utekli jsme hrobníkovi z lopaty - a hrobníkem byli Němci. Ne nacisté, jak se nám snaží teď namluvit, ale Němci. A z Německa vzešla dvakrát strašlivá válka - ta druhá 21 let po skončení té první. Nikdo neměl v pětačtyřicátém křišťálovou kouli, aby věděl, co bude v roce 1966 ... takže odsun byla jen prevence, odsun občanů státu nám smrtelně nebezpečného - doslova smrtelně, zjistěte si někde, co nám Němci chystali, kdyby vyhráli.

Ostatně kdybychom je neodsunuli, měli jsme tu po sametu náběh na druhé Kosovo - třiapůl miliónu echt Germánů by určitě chtělo heim do bohaté bundesrepubliky ...

PRASI DENT 5.2.2008 17:03

Re: Re: Re: Re: Re: omyl

Pochopte laskavě, že NĚKDO to tvrdit opravdu může a ten je pak vystaven pochopitelně podezřením a dohadům......Klaus to ovšem tvrdit nemůže - ten už je jen starou ošoupanou a viditelně cinknutou kartou.....

Jura Jurax 5.2.2008 16:59

Re: Kdo měl jednat s odsunutými Němci?

R^R^R^

Ale pan Doležal má slabost pro bývalé ýbrmenše ze Sudet, co chtěli Heim ins Reich tak moc, že jako Hitlerova pátá kolona způsobili rozbití republiky, protektorát a předání výzbroje naší armády Hitlerovi.  Takže si smočí, jak to jen trochu jde.

Mimo jiného třetina tanků, co převálcovaly Francii, byly výrobky našich zbrojovek - bývalé tanky čs. armády LT-35, u Němců PzKpfw 35(t), a LT-38, co už se vyráběly jenom pro Němce jako PzKpfw 38(t).

Rusové to řešili líp - žádného Němce drzého ýbrmenše nenapadne požadovat východní Prusko nebo náhradu za něj - mj. proto, že obyvatel východního Pruska moc nezbylo. My jsme je víceméně humánně jen odsunuli; oni s námi, kdyby to vyhráli, měli plány onačejší.

Starý J. 5.2.2008 16:50

Re: Re: Re: Re: omyl

Že mluvit o vlastním morálním kreditu není zrovna nejšťastnější, pochopí mnozí. Určitě ne Vy, když jde o Švejnara! Jo, to kdyby tak řekl Klaus!

Starý J. 5.2.2008 16:46

Re: Re: Re: omyl

Máte tam spoustu chyb! 1) Prezident nevládne, vládne vláda! 2) Klaus řekl, že "v dnešní době", ne "za jeho vlády", takže nelžete! 3) Makroekonomická čísla a růst HDP, koupěschopnost, jsou momentálně skutěčně nejlepší a můžete protestovat, jak je Vám libo!

Jenom nekomolte slova a význam toho, co Klaus řekne a proč to řekne! Když tomu jeho vyjádření za mák nerozumíte a vše měříte podle vlastní šrajtofle!

Starý J. 5.2.2008 16:39

Re: Prezidentská štace.

R^R^

Pišta 5.2.2008 16:30

Re: Tatík Švejnar hodnotí: KLAUS JE PROTI SYNOVI NULA !!!!

Husák ,byl prezidentem mnohem déle, ale ten na rozdíl od Klause nezapíral, že ho na Hrad dotlačili komunisti.

PetrH 5.2.2008 16:09

Re: Re: Re: Kylchape, Kylchape,

Proč by ho mistroval, když to nedělal dodnes? Pepka vás asi neklepne, tedy ta mozková ne.

jirka.s. 5.2.2008 16:09

Re: Re: Kylchape, Kylchape,

Už se těším, jak kylchap - kokrhel - honys platí třicku na patologii! ;-D

JH 5.2.2008 15:48

Herr Doleschall neustále štve Čechy proti Němcům,

podobně jako Posselet, který v TV v diskuzi s Knížákem na přímý dotaz požadoval od naší republiky finanční náhradu. V Polsku by si  Posselet ani Doleschall takovou drzou lež nedovolili.

JH 5.2.2008 15:41

Čo bolo to bolo, ale

doufám, že jste si pane Františku všimnul, že Herr Doleschall zde neustále rozeštvává Čechy a Němce poukazováním na následky, nikoli příciny války

JH 5.2.2008 15:35

Z pana Majkkl přímo čiší, že by

taky rád šlapal na kuří oka Čecháčkům okovanýma botama od uniformy wermachtu

JH 5.2.2008 15:29

Pro Herr Doleschalla začíná historie až

po 2. světové válce, nic před tím asi nezá a hlavně neuznává.

Kylchap 5.2.2008 15:23

Re: Re: Kylchape, Kylchape,

Nikoliv, velice se těším jak Klaus začne mistrovat Topolánka.

PetrK 5.2.2008 15:21

Re: Kylchape, Kylchape,

jestli toho Klause zvolí prezidentem, nejspíš vás klepne pepka.

Kylchap 5.2.2008 15:11

Bohumile, Bohumile,

Ústavní soud není třetí komorou parlamentu, ale čtvrtou. Třetí komorou je pan profesor Klaus.

PROKOP BUBEN 5.2.2008 14:15

Re: Re: Re: omyl

Proč by někdo , zvláště pak kandidující, nemohl prohlásit, že má profesně i občansky morální kredit......Zřejmě většina z nás, která svůj kredit za bolševika, nebo v postbolševickém křepčení ztratila, je tímto zaskočena......Stavět se do pozy neomylného a nejchytřejšího, když skutek utekl v případě Klause je to právě to kafe, které mnozí nepijí, ale přímo lemtají, což je opravdu, ale opravdu zarážející a podivné....

korajir 5.2.2008 14:11

Prezidentská štace.

Pane Doležal, silně jste kritizoval vyjádření P. Nečase ohledně pana Švejnara. Vám to připadá normální, že sem přidjde na pět let dělat prezidenta marťan nebo američan. Pan Švejnar se přece jasně vyjádřil, že teď z ruší americké občanství a pak ho bude muset opět pracně získávat. Nepřipadá Vám to ani trochu komické, zvláště, když funkce prezidenta má u nás hlavně symbolický význam. Tak to jsme na tom už hodně špatně, když musíme dovážet i prezidenty, doposud to byli hlavně zedníci.