1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richard III. 15.1.2008 18:50

Omyl, příteli Doležale!

Úplně všechno se říkat nesmí. Např. se nesmí říkat cikán, nýbrž Rom. Nesmí se říkat, že spousta cikánů - Romů nechce makat. Nesmí se říkat, že ženy týrají své muže. Nesmí se říkat, že homosexuální manželství je pitomost podporující nezodpovědný pohled na manželství a na sex. A ještě fůra dalších věcí, které všichni víme, ale nová "rovná práva pro všechny" nám berou právo říkat svůj názor.

NP 15.1.2008 18:45

Zpupní Poláci a potencionálně zpupní Češi.

Pane Doležale, nemám vůči Němcům žádné výhrady, zvláště těm Bavorům. Naše generace si ostatně nemá co vyčítat, natož bojovat ty staré vojny. Co se týká té válečné generace, tak  těm slušným antifašistům, kteří byli proti rozbití naší republiky se omluvil Jiří Paroubek. Těm ostatním se omluvil Václav Havel. Ty statisíce našich , převážně židovských obětí se už omluvit nemůžou. Ti zpupní Němci jim k tomu nedali příležitost . 

libi57 16.1.2008 0:32

Re: Zpupní Poláci a potencionálně zpupní Češi.

:-D

mhg 15.1.2008 17:50

Poláci se chovají racionálně

K tomu Polsku - myslím si, pane Doležale, že Vaše oddanost Spojeným státům překročila mez dobrého vkusu. Pokud Poláci usoudili, že umístění amerických raket zvýší bezpečnostní rizika pro Polsko, tak mi to připadá jako docela realistická úvaha. A pokud chtějí tato rizika kompenzovat lepším zajištěním polské bezpečnosti za americké peníze, tak mi to připadá rozumné.

Spíše bych kritizoval, že takto neuvažuje česká vláda.... 

ocelin 15.1.2008 14:01

Inu Vaňousovo zařazení Klause

prostě nemá chybu.

Baddubin 15.1.2008 13:15

Rath jen citoval

Majitel ODS pan Dalík přece před kamerami objasnil princip získávání většiny v parlamentu: koupíme si dva poslance ....

Takže soud nemohl rozhodnout jinak. Korupce je prostě způsob vlády ODS.

Stanley 15.1.2008 17:32

Re: Rath jen citoval

 Tedˇse tady vyblil jeden "skálopevný , rudooranžový socdemák" !  Chcete jména vašich kmánů, kteří během vaší dlouhé osmileté vlády  byli účastni v korupčních aférách sociální demokracie ?

Hanák 15.1.2008 11:24

no to se povedlo!

"Pokud v ní hodlá s pomocí ČR pokračovat, dosáhne jen toho, že nažene Německo do Putinovy náruče"

brok 15.1.2008 10:00

několik návrhů

Není mi jasné, které jsou to „techniky, které použít nelze“. Možností je mnoho. Např. je možné vypovědět z bytu neplatiče. To jsou téměř všichni Romové. Těm pak nabídnout byty ve značném rozptýlení (odhadem je Romů 300.000, tento počet na plochu republiky – 79.000 km2 , dává cca 3,8 Roma/km2). Aby se znovu nesestěhovali je nutno pouze vyžadovat dodržování stejných pravidel, jaká platí pro všechny ostatní. Nikdo nemůže v bytě 3+1 umístit široké příbuzenstvo, ale pouze vlastní rodinu, tj. rodiče děti. Jistě u Romů to může být klidně 20 osob. Ale na druhé straně majitel nemovitosti může vyžadovat „přiměřené užívání“ bytu a to je v tomto případě překročeno. Stačí, aby také soudy dodržovali zásadu stejných zákonů pro všechny. Na Romy je tu dost silná páka. Většina je závislá na sociálních podporách, ty mohou být limitovány dodržováním základních občanských pravidel. To zahrnuje i „dobré sousedské vztahy“, tj. žádná špína, žádný hluk po 10. hodině apod. takže reálných cest je mnoho.

Hulvátství v politice, tisku a dokonce i u soudů lze zabránit zákonem, zajišťující pomlouvanému nejen „omluvu“, ale i vysoké finanční odškodnění. To by byl povinen platit redaktor, politik či jiný veřejný činitel osobně, nikoliv prostřednictvím svých novin či organizace. Výši odškodnění by (v rozumných mezích) určoval sám pomlouvaný. A máme slušnost v mediích i parlamentu zajištěnu.

Vliv komunistů lze eliminovat velmi snadno, pokud k tomu bude vůle. Stačí jen důsledně potrestat komunistické zločince, tj. důstojníky StB, kteří pod nepřekonatelným nátlakem nutili občany ke spolupráci, vyšetřovatele v politických procesech, kteří použili alespoň v jednom případě násilí, dozorce z komunistických koncentračních táborů, kteří násilí vůči vězňům používali stále. Sazba 15 – 20 let. Ohled na stáří či nemoci nemá místo, v PTP pracovali jak staří, tak i nemocní, o koncentrácích ani nemluvím. Při takovém postupu si všichni, kterých se to týká, to je v KSČM většina, rychle uvědomí, že je lepší nebýt vidět.

Pišta 15.1.2008 10:18

Re: několik návrhů

Zní to hezky, ale je to v praxi neproveditelné. Není důležité co je pravda, ale co jde dokázat. A dokazovat po tolika letech a v demokratickém systému, jak to bylo, je neřešitelný problém. Většina akterů už nežije. Doklady skartované a lidská paměť bohužel není důkaz. Navíc  každy schopný advokát dokáže zpochybnit po tolika letech každého svědka. S hulvátstvím v politice je to podobné. Kdo může posoudit , co ještě není hulvátstvím a co už naopak hulvátstvím je. Co člověk to názor. A ještě ovlivněný tím, kdo se hulvátství a nebo "hulvátství" dopouští. Kdo je ten náš a kdo naopak nepřítel. To je jedna ze slabin demokracie. Všechno musíte složitě dokazovat.

brok 15.1.2008 10:41

Re: Re: několik návrhů

Tak úplně beznadějné to není. Např. bachaři z koncentráků potřebují toto období svého zaměstnání prokázat pro důchod, takže evidence je. Prof. Patočka nepochybně zemřel v důsledku výslechu, kdo vyslýchal se dá zjistit z výpovědi svědků (v Norimberku jen na výpověď svědků se dávaly i tresty smrti). Hulvátství trestné není a s tím asi nikdo nic neudělá, ale pomluvy (t.j. nepodložená tvrzení) trestné jsou. Navíc jsou snadno prokazatelné, protože jsou učiněny veřejně. Pomluva je jakékoliv tvrzení, které poškozuje pověst pomlouvaného. Obhájit se pachatel může pouze tím, že prokáže pravdivost svého tvrzení. Tady je také snadná možnost postihu. Hulvátství je napadání vulgárním způsobem, ale tvrzení musí být pravdivé. potom ho tedy opravdu nelze trestat.

Marat 15.1.2008 12:46

Re: několik návrhů

Vážený broku,nejsem obhájcem estebáku,jenže vy přehlížíte,že ti estebáci byly jen zaměstnanci slouhové komunistické strany ač sami straníci.Rozhodně nemohly dělat co je napadlo.Takže nejdříve by bylo v zájmu spravedlnosti potrestat komunistické funkcionáře.Možná nevíte,že každé Okresní oddělení STB bylo podřízeno  příslušnému tajemníkovi  na OV-K SČ.Kdyby neplnily příkazy strany,tak by u bezpečnostních složek okamžitě zkončily,zrovna tak jako pisálkové v redakcích,nebo herci a herečky u divadel a filmu.Dokonce mnozí estebáci zkončili v kriminálech.Takže všechna svinstva nesvádějte na STB,když viníkem je KSČ. 

PRASI DENT 15.1.2008 12:50

Re: několik návrhů

 Tohle jste měl Klausovi a jeho hochštaplerům sdělit tak před patnácti roky......Oni by váš názor ovšem stejně nebrali......Tím, že nepotrestali bolševické zločince, stali se sami nepostižitelnými....

Yaroukh 15.1.2008 22:58

Re: Re: několik návrhů

Nenávist vůči Klausovi ti zatemnila mozek a máš v těch prezidentech trochu guláš, osle.

Ty seš ten typ blba, co je schopenj na svýho "oblíbence" svádět i krupobití.

jirka.s. 15.1.2008 9:40

"Účast na některých pohřbech je u nás zjevně nežádoucí."

Žádoucí, nežádoucí! Na funus grebeníčkovi a vondruškovi bych jel i já! Na motorce! A celý "obřad" bych ji túroval! ;-D

Vasekpasek 15.1.2008 10:08

Re: "Účast na některých pohřbech je u nás zjevně nežádoucí."

;-D

MK 15.1.2008 13:24

Re: "Účast na některých pohřbech je u nás zjevně nežádoucí."

Tak to byste pouze klesl na úroveň bolševických hovad, která totéž prováděla v době pohřbu (na jaře 1977) rudými gestapáky umučeného českého filosofa Jana Patočky. Dramatik František Pavlíček ostatně o tomto pro český národ zřejmě bolestivém tématu napsal v 70.letech hru pro bytové divadlo "Zpráva o pohřbívání v Čechách".

jirka.s. 15.1.2008 16:52

Re: Re: "Účast na některých pohřbech je u nás zjevně nežádoucí."

Znám, MK, proto jsem o tom psal! Ale myslíte si, že právě tato bolševická hovada mají mít právo na slušný funus? Já jsem odjakživa zastáncem názorů o hrubém pytli a záplatě i toho o očích a zubech!

Yaroukh 15.1.2008 23:00

Re: Re: Re: "Účast na některých pohřbech je u nás zjevně nežádoucí."

Souhlas. Díky takovejm "nejsme jako oni" (žejo starej Veškrna) se nám dneska komouši chechtaj do ksichtu.

Mejla 15.1.2008 9:13

Teď jsem nevěděl, zda nečtu nacistickou agitku z r. 1939, kdy si také Polsko "zpupnou a agresivní politikou" zavinilo "aktivní obranu Říše".

Je to náhoda nebo Doležal skutečně opisuje nacistické noviny z doby před napadením Polska ?

jakovy 15.1.2008 11:46

Re: Teď jsem nevěděl, zda nečtu nacistickou agitku z r. 1939, kdy si také Polsko "zpupnou a agresivní politikou" zavinilo "aktivní obranu Říše".

R^

Pavel41 15.1.2008 15:16

Re: Teď jsem nevěděl, zda nečtu nacistickou agitku z r. 1939, kdy si také Polsko "zpupnou a agresivní politikou" zavinilo "aktivní obranu Říše".

Ó ne, tolik času na každodenní studium mít asi nebude... ty materiály dostává připravené, "předžvejkané" - koneckonců oprávněně se pravidelně ukecne v plurálu, že "k tomu se vrátíme v naší glose...";-(

Yaroukh 15.1.2008 23:01

Re: Teď jsem nevěděl, zda nečtu nacistickou agitku z r. 1939, kdy si také Polsko "zpupnou a agresivní politikou" zavinilo "aktivní obranu Říše".

Doležal je asi fakt nemocnej člověk. Už těm Němcům prosimvás neubližujte, lidičky!

Vlado 15.1.2008 8:59

odposlech (ještě jednou)

Šloufa nemusím, to tedy opravdu ne. Občan Šlouf má ale svá ústavou zaručená občanská práva a mám silný pocit, že když si jistá televize dovoluje zveřejnit, že jeden občan telefonoval 48x jinému občanovi a 12x dalšímu, že je tady porušováno něco naprosto zásadního. Šloufa tedy opravdu nemusím, ale zítra se to může stát i Františkovi Novákovi nebo Ferdinadovi Vopičkovi, Štvanice může být uspořádána i na tebe, řádný občane!

;-) 15.1.2008 11:41

Díky Bohu se mně to netýká: Re: odposlech (ještě jednou)

8-o nejsem řádný občan.

Pišta 15.1.2008 8:58

Vesecká

Řeč byla také o té natupírované dámě co zachraňovala topícího Čuníka a jejím sekretariátu.

Pavel41 15.1.2008 15:20

Re: Vesecká

Máte na mysli tu skvělou Paroubkovu náhradu znemožněné (ale oddané) Benešové? Asi se trochu vymkla dálkovému řízení, viďte...

Netřeba 15.1.2008 6:36

Jenom ne rozstěhovat Romy!

Umíte si představit, že v každém panelovém domě bude bydlet jedna rodina?

To ať raději zůstanou ve svých českých Bronxech. Těm se můžeme vyhnout. Ale představa, že před každým barákem na sídlišti jsou vyházené matrace, oblečení, zbytky nábytku, v domě vylomené vchodové dveře, ohořelé zbytky poštovních schránek a zvonků, na chodbách výkaly   .  .  .

fox 15.1.2008 7:31

Re: Jenom ne rozstěhovat Romy!

Přesně.Příživníci přece nejlépe parazitují,pokud jsou rozptýleni.Na každém psu nejvýše x blech.Sestěhujte je na jedno místo(jednoho psa)a hostitel to nepřežije.Ten Čunek je vůl.Nebo cikán?

vltava 15.1.2008 10:09

Re: Re: Jenom ne rozstěhovat Romy!

Už na základní škole fungovalo, zlobivé žáky od sebe rozesadit.

Dvě modelové situace:

a) v noci na opuštěném místě potkáte 1 roma

b) v noci na opuštěném místě potkáte 5 romů.

Podle Vás je b) správně??? Jste Marťan?