2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

UDÁLOSTI: Z posledních dnů

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
bacil 11.1.2008 21:08

Ach jo, to se zase rozkecal

Dolažale, Doležale...mám pocit, že jste se vrátil ze Somálska a nesledoval jste celou kauzu Čunek. Jinak nechápu, jak můžete obhajovat člověka, který si nepamatuje, kde vzal 1/2 milionu, potažmo 3 a 1/2 milionu korun českých. a Ve čtvrtek tvrdí opak toho co ve středu. Že si nepamatoval že pobíral sociální dávky, to bych pochopil, ale pokud by Vám dal někdo třeba jen 200 000,- pamatoval byste si to za 4 roky? Já mylím, že já ano.

Co se týče Švejnara a ne Švejcara (jak ho mylně nazýváte) myslím, že se konečně objevil někdo, kdo zamete s tím samolibým a já tvrdím i samozvaným vládcem naší země. Možná až Klaus potáhne z hradu a upadne v zapomění, udělá mu tím Švejnar vlastně službu. Mám pocit, že další generace a vlády z těchto generací ustanovené, by mohli Klause soudit za zpackaných minimálně 15 let žití svých rodičů a za uvržení republiky do hlubokých dluhů a mafiánských praktik v mocenských strukturách.

Real 11.1.2008 21:18

Re: Ach jo, to se zase rozkecal

R^R^R^

Milan 11.1.2008 19:27

Zastaralé myšlení

Pane Doležal. Jste taky stará struktura a z toho pryští i Vaše názory. Stejně jako Klauz i Vy by jste měl přemýšlet o důchodu.

Jan Daniel 11.1.2008 17:31

senilita

Doležal v jednom odstavci napíše, že i kdyby se Neff prohřešil, neznamená to ještě, že nemá pravdu a hned v následujícím odstavci pro něho ten, kdo podepíše nějakou petici srůstá s extremisty, jenom proto, že ji navrhli extremisti (ačkoliv sám text petice je zcela nezávadný a mohl by se pod něj podepsat každý slušný člověk konzervativnějšího smýšlení). Jakže se říká neschopnosti udržet myšlenku 5  minut? Senilita? Doufám, že alespoň s močí je na tom Doležal ještě dobře.  

strejda 11.1.2008 17:35

Re: senilita

Mýlíte se!

Jan Daniel 11.1.2008 17:39

Re: Re: senilita

v čem? s tou močí?

strejda 11.1.2008 18:05

Re: Re: Re: senilita

R^

Stanley 11.1.2008 16:59

Pravicový kandidát levice ?

S chutí jsem si přečetl větičku, že dvě středoškolačky ve Zlíně se novinářům přiznaly, že kdyby nešly do posluchárny na předvolební meeting J.  Švejnara, měly by neomluvené hodiny ? To je opravdu svérázný výklad demokracie a dobrovolnosti !  Ale to je v podstatě vedlejší, hlavním pro mne zůstává,že protikandidátem V.  Klause je  Jan  Švejnar !   Muž, který je kandidátem"široké , české levice", tj. soc. demokratů, komunistů, zelených  a podporovaný některými "nezávislými" a lidovci, je zároveň člověk, který s celou rodinou emigroval před komunisty, je občanem USA, jeho rétorika v oblasti zahraniční i vnitřní politiky je v podstatě pravicová ( radar, reformy a pod.). A k tomu všemu jej vlastně navrhl a Paroubkovi dohodil V. Havel  !                  TO  JE  LEVIČA'CI VA'Š KANDIDA'T     !!!                  CHAchá !

strejda 11.1.2008 17:40

Re: Pravicový kandidát levice ?

Je divné, že je Švejnar kandidát levičáků, ještě divnější je nenávistná reakce pravičáků. Na Švejnarovi nenechali nit sucho. Přitom ho možná za pět let budou navrhovat za prezidenta. Nebo, co bude mnohem horší, Švejnar založí novou pravicovou stranu a ODS po prohraných volbách na podtim 08 přetáhne většinu voličstva. To bylo řešení nejlepší. Kvaltní a slušnou pravicovou stranu tady potřebujeme. Zdá se, že ODS zaběhla do uličky ze které již není návratu. Pro členy ano, pro činovníky ne.

bacil 11.1.2008 21:13

Re: Re: Pravicový kandidát levice ?

Taky myslím, že ODS by měla odejít ale stále mám pocit že strana, která opravdu vede zemi mafiánskými praktikami, by měla být potrestána, včetně jejich kupónového čestného předsedy, který se vecpe, kde jen vidí skulinku.

strejda 11.1.2008 21:58

Re: Re: Re: Pravicový kandidát levice ?

Politika používá zcela jiné kategorie, vymyslela si tzv. politickou zodpovědnost. Nejvyšší trest je odstavení od koryta. Užívá se ale nižší trest, dočasné odstavení od koryta (měsíc, rok, pět let? - viz na příklad Čunek). Nebuďte ale smutný, kdoví jací bychom byli my v politických funkcích. Tlak korupce - nejen té peněžní, jsou i prestižní posty, krásné slečny (dnes i dokonce krásní muži) atd. je téměř neodolatelný. Semlel každého politika kterého znám.  Před 17 lety jsem o politické kariéře vážně uvažoval a jsem rád, že jsem raději podnikal. Zachoval jsem si nezávislost, o ideály jsem však přišel.

Richard III. 11.1.2008 15:30

Petice D.O.S.T.

Petice D.O.S.T. rozhodně není žádným "extrémismem", ale přesně vyjadřuje konzervativní hodnoty dnes tak silně potlačované většinou médií a velkou částí politiků. To, že Doležal a s ním i jiní pisálkové vyhlásili petici D.O.S.T. za "dílo extrémistů", nic nezmění na její pravdivosti. Svědčí to jen o zanedbaném politickém povědomí těchto kritiků.

Petici lze přečíst na http://www.natia.cz/dost/dost.htm.

vládík 11.1.2008 15:01

Jedna z mnoha definic

Demokratické volby musí být: přímé (volba prezidenta jí není), rovné, tajné.

Drbohlaf 11.1.2008 14:14

To, ze za tohohle Svejcara zde horuje stary kovany bolsevik Vizek,

hovori samo za sebe. Nakopat do zadnice a odeslat  zpet do Michiganu, blba Vizka pokud mozno s nim. To je preci take pedagog, mohl by mu tam treba delat asaka.

bigbít 11.1.2008 23:08

Re: To, ze za tohohle Svejcara zde horuje stary kovany bolsevik Vizek,

Drbej si hlavu a mrkni do ODS. Apropó, jak to, že Klaus za komančů dělal tak skvělou kariéru...co myslíš ty patlale. Studoval v Anglii, USA a to ti  není podezřelé....3vejnar si všechno musel vydřít a hlavně zaplatit. Klaus když né celý život, tak alespoň velkou část, žije z peněz daňových poplatníků.

Heincl 11.1.2008 14:11

Tajné volby

.“ Zákonodárci mají pocit, že mohou svobodně vyjádřit svůj názor, jen tenkrát, když ho říkají tak, že na ně není vidět, nikdo neví, kdo ho vlastně říká? Čím se pak liší od někdejších popisovačů zdí veřejných záchodků a nynějších diskutérů na webu? Proč se zákonodárci bojí přiznat ke svým názorům? A neměla by snad tedy být všechna hlasování v parlamentu tajná? A všechny projevy? Neměli by poslanci chodit v burkách?  Toto vyjádření pana Doležala i dalších novinářů a politiků mně úplně vyráží dech. Jsem přesvědčen, že svobodná volba je založena právě na tom, že je tajná. Když se prezient republiky má volit veřejně, tak proč volit tajně poslance, senátory, krajské a obecní zastupitele? Tajná volba je demokratická proto, protože se volič nemusí bát nepřízně nebo dokonce pomsty zvoleného, kterého dotyčný volič nevolil. Závěrem bych chtěl upozornit, že je obrovský rozdíl mezi hlasováním o zákonech, rezolucích a jiných neživotných záležitostech a mezi volbou živých lidí do různých funkcí a na různá místa.

westík 11.1.2008 14:13

Re: Tajné volby

souhlas. Tady Doležal ujel.

Jura Jurax 11.1.2008 14:17

Re: Tajné volby

být volba veřejná, tak by stačilo pět předsedů stran, co by vrhli do urny lístky podle svého uvážení - celý ten parlamentní cirkus a ústavní ... poslanci a senátoři volí podle svého svědomí ... by bylo na prd - to druhé ostatně vesměs je; a to první nezřídka taky.

Lea 11.1.2008 14:33

Re: Re: Tajné volby

podle mne právě proto by měla být veřejná.V senátu ze SNK dvě ženský jasně řekly,že budou vilit Klause. A tak by to mělo být. Nebo si rovnou přiznejme,že je členská základna podělaná ze svejch sekretariátů.

Heincl 11.1.2008 15:57

Re: Re: Re: Tajné volby

Myslím, že tvrzení "Členská základna je podělaná ze svých sekretariátů" je příliš tvrdé. Členská základna, nebo-li v tomto případě poslanci a senátoři jsou normální lidé s různou mírou odvahy nebo zbabělosti. Aby mohli svobodně volit, nesmí většina z nich mít pocit ohrožení nebo nebezpečí vyplývající z jejich volby a to zajistí jen tajné volby.

jirka.s. 11.1.2008 17:24

Re: Re: Re: Re: Tajné volby

Zajímavý pohled! To je nutné zase mít při volbách přiměřenou míru odvahy jít za plentu? A před čímže by to měli mít poslanci tu různou míru zbabělosti? A proč by tu zbabělost vlastně měli projevovat? A není to nějak na to, že tu máme prý demokracii příliš mnoho otázek?

Heincl 11.1.2008 18:19

Re: Re: Re: Re: Re: Tajné volby

jirko.s. nechtěl bych vypadat jako Všeználek, vrchní moralizátor nebo něco podobného. Přesto bych Vám chtěl říct, že zbabělost nebo možná málo odvahy není před něčím, ale je to vlastnost, s kterou se lidé narodí nebo nenarodí. V menší míře je ovlivnitelná výchovou. A protože je to vlastnost, její projevování lidé mohou ovlivnit jen zčásti. A tajné volby jsou kvůli tomu, aby projevení vlastního názoru na odvaze voliče nebo jejím nedostatku (zbabělosti) nezáleželo.

jirka.s. 11.1.2008 18:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Tajné volby

Nu což, připusťme, že zbabělost je vlastnost,se kterou se jedinec rodí či nerodí! Ovšem projevit se tato vlastnost může až v patřičném prostředí, tedy v prostředí strachu! Pokládáte snad prostředí parlamentu demokratického státu za prostředí generující strach, respektive, je to vhůbec vhodné, aby ho generoval?

jirka.s. 11.1.2008 17:19

Re:Jsem přesvědčen, že svobodná volba je založena právě na tom, že je tajná.

Copak Doležal, toho abstrouhejte, ale zkuste tuhle jednoduchou věc vysvětlit Bufo bufovi!!! ;-D

Ironik 11.1.2008 14:04

Ale, ale ....

... Bohumila Doležale, to je ale průser, že? To je však od Vás řečí ... mnoho, příliš mnoho. A nestačilio by třeba napsat, že exministr Němec, místopředseda Nevyššího soudu Kučera, ostravská krajská státní zástupkyně Andělová a i nejvyšší státní zástupkyně Vesecká se nescházeli kvůli nějaké manipulaci s případem Jiřího Čunka, ale proto, aby si poklábosili o stavu vod na českých tocích!!

Jura Jurax 11.1.2008 14:00

Fico jako Pribináček Velký Nitranský

ještě někdejší vládce velkomoravské říše Svatopluk: v případě Velkomoravské říše šlo totiž o první slovenský stát.

Jak jest ostatně zřejmo už z jejího názvu. Je vidět, že politikové mají alternativní inteligenci nejen u nás. :-D:-D:-D

westík 11.1.2008 14:05

Re: Fico jako Pribináček Velký Nitranský

Juro Juraxi, a to ještě Fico asi neví, že Svatopluk  vládl nějakou dobu i Čechách-to by první slovenský stát zahrnoval kromě Moravy i Čechy , takže první "česko-slovenský  štát"

Jura Jurax 11.1.2008 14:21

Re: Re: Fico jako Pribináček Velký Nitranský

No, on to možná ví - jen počkejte, až se Slovensko víc zbrchá, tak Fico hned vznese skrzevá tu Velkomoravskou říší oprávněný a nezpochybnitelný nárok na celé Čechy  - a konečně  bude Velké Slovensko (Morava k němu bude patřit samozřejmě taky, to přece plyne z názvu té říše) :-D

Jura Jurax 11.1.2008 13:50

Ku větší slávě Boží

Prezidentský kandidát Švejnar zahájil předvolební tažení audiencí u arcibiskupa Vlka. Nevím, proč má Jeho Eminence takovou snahu plést se, byť i jen nepřímo, do praktické politiky.

Jeho Eminence je církevní hodnostář a jako takový by se měl do politiky plést stejně jako kupříkladu předseda Automotoklubu ČR. Z jakého titulu tak přesto činí? Jako zástupce katolicky věřících jej nikdo nedelegoval ... nebo ano? Jak?

Církev svatá katolická by ráda pazoury strkala všude ... jde holt o moc ... v tomhle je škodlivost této církve svaté ;-€ 

A Švejnara tudíž nebrat!

Jan Daniel 11.1.2008 17:38

Re: Ku větší slávě Boží

Z jakého titulu tak přesto činí?

Ze stejného titulu, z jakého do politiky kafráte Vy Juraxi. Z titulu občana svobodného státu, který je z Ústavy nadán svobodou slova. Rozdíl je v tom, že Vlka otisknou noviny a Vás ne. To ale není problém Vlkův, ale žurnalistů, takže brečíte na cizím hrobě. Apelujte v redakcích aby dobrovolně Vlka netiskli, a místo toho tiskli předsedu Automotoklubu nebo Vás. Je to vaše svaté právo. Ale těžko můžete žádat aby byl někdo umlčován, aby noviny byly cenzurovány apod. ...Alespoň zatím.